Tour de France live streaming 2024 kijken

Wanneer u zich in België bevindt kunt u op verschillende manieren de Tour de France 2024 live volgen. Zo zijn er tv-kanalen die deze uitzenden of streams die u kunt kijken. Wanneer u echter naar het buitenland gaat, dat u moeite zult krijgen met het kijken van deze live streams! Gelukkig hebben wij een oplossing gevonden zodat u van overal live naar de ronde van Frankrijk kijken kunt!

Probeer nu!
Kijk de Tour de France van overal met ExpressVPN 49% korting

Met de diensten van ExpressVPN kunt u van overal naar de Tour de France kijken! Probeer het nu 30 dagen zonder zorgen uit met de geld terug garantie. Gebruik onze exclusieve promotie en 3 maanden gratis!

Een niet te missen datum: De 110e editie van de Tour de France start op zaterdag 1 juli 2023 in Bilbao.

Laatst geupdate op: 7 June 2024

Waar kan ik de Tour de France live kijken?

Wanneer u zich binnen België bevindt heeft u verschillende mogelijkheden om een Tour de France livestream te vinden.

 • Sporza

Via het kanaal van de VRT, Sporza, kunt u in België de livestream Tour de France kijken. Dit is echter met Vlaamse commentaren. Indien u de dienst via uw TV wilt kijken, moet u nagaan of uw TV provider deze kanalen aanbiedt. Het kan namelijk zijn dat u extra moet betalen om toegang te krijgen tot de tour de france streaming! Deze diensten zijn ook online beschikbaar zodat u naar de streaming kunt kijken van overal in België

 • RTBF

Wilt u de Tour de France kijken met Franse commentaar? Dan kunt u terecht bij de diensten van de RTBF! Om de Tour de France te kunnen kijken zult u echter wel een abonnement moeten afsluiten voor de diensten van deze organisatie!

Wilt u liever naar een gratis live stream tour de France mogelijkheid zoeken? Dan kunt u best even verder lezen, we hebben het er namelijk in het volgende deel over.

livestream tour de france

Welke Gratis diensten bestaan er om de Tour de France live te kijken

Indien u gratis naar de ronde van Frankrijk live stream wilt kijken, heeft u verschillende mogelijkheden om dit te doen!

 • France.TV

Via de diensten van France.tv kunt u gratis naar de Tour de France live streaming kijken! Wanneer u via deze manier naar de Tour de France wilt kijken zult u echter wel zelf in Frankrijk moeten zijn. Dit komt doordat de uitzender de rechten niet heeft om de Tour de France stream in het buitenland uit te zenden.

Waarom heb ik geen toegang tot de Tour de France streams in het buitenland?

Nu u een aantal verschillende opties waar u een livestream Tour de France kunt vinden heeft, kunt u deze ook proberen te gebruiken in het Buitenland. Vaak zult de toegang tot deze streams echter worden geblokkeerd wanneer u in het buitenland naar de Tour de France live streaming diensten wilt kijken. Dit komt doordat de meeste uitzenders de rechten niet hebben om de livestream in het buitenland uit te zenden.

tour de france live stream

Uw locatie zal door de geo blokkers van de website gecontroleerd worden. Dit wordt gedaan aan de hand van de locatie van uw IP-adres.

Dit is bijvoorbeeld uw huidige IP-adres, dat uw locatie onthult:

IP:
City:
Country:
ISP:

Wanneer deze locatie buiten de toegestane zone ligt, zal de toegang tot de livestream geblokkeerd worden.

Het zal dus vrijwel onmogelijk zijn om de Tour de France live streaming diensten in het buitenland te gebruiken. Echter hebben wij een oplossing gevonden waarmee u dit toch zou kunnen doen: Maak gebruik van een VPN!

Met een VPN-dienst kunt u de locatie van uw IP-adres aanpassen naar een regio die toch binnen de toegestane zone van de Tour de France Live stream ligt! Lees snel verder hoe u dit zelf kan doen!

Zo kunt u toch live Tour de France kijken in het buitenland

Wilt u graag kijken naar de Tour de France VPN-dienst gebruiken, maar weet u niet goed hoe u een VPN zou moeten gebruiken? Geen enkel probleem, we hebben voor u een kort stappenplan voorzien waarmee u dit eventueel zou kunnen doen.

 1. Ga naar de website van een VPN-dienst, bijvoorbeeld ExpressVPN, en sluit een abonnement af!
 2. Download en installeer de VPN-software op het apparaat dat u wilt gebruiken om de stream te kijken.
 3. Open de applicatie en verbind met een server die binnen de toegestane zone ligt van de stream. Voor de stream van Sporza en RTBF is dit België, voor NOS is dit Nederland en voor France.tv kiest u best een server in Frankrijk!
 4. Ga naar de website van uw Tour de France streaming dienst en geniet van de live etappe!
Probeer ExpressVPN Gratis!

Gaat u binnenkort naar het buitenland en wilt u niets missen van de etappes van de Tour de France? Dan kun je best gebruik maken van de diensten van ExpressVPN! Deze VPN-dienst geeft nieuwe klanten namelijk een 30 dagen geld terug garantie waardoor u de VPN 30 dagen zonder zorgen kunt uitproberen. Wanneer u niet tevreden bent van de diensten kunt u zonder verantwoording binnen 30 dagen uw geld terug krijgen!

Bezoek ExpressVPN
Meer besparen tot het einde van June 2024

Welke VPN kunt u het beste gebruiken om een livestream Tour de France etappe te kijken?

Wanneer u op zoek gaat naar een VPN-dienst om een livestream Tour de France te ontgrendelen zult u verschillende oplossingen vinden. Hierdoor wordt het moeilijk om de juiste dienst voor u te kiezen.

Om u te helpen hebben we verschillende VPN-diensten uitgetest en met elkaar vergeleken en een ranglijst opgesteld om te bepalen welke VPN-dienst het beste is om een livestream Tour de France te kijken in het buitenland!

Best Allround 1 ExpressVPN, review 2024
9.8
2 Cyberghost, review 2024
9.7
3 Private Internet Access VPN, review 2024
9.5
4 IPVanishVPN, review 2024
9.3
5 NordVPN, review 2024
9.1

Zoals u kunt zien zijn de diensten van ExpressVPN verkozen tot een van de beste diensten om een livestream Tour de France van overal te kijken.

Voordelen van VPN-diensten naast het kijken van een Tour de France live streaming dienst

Naast het omzeilen van de geo restricties van een Tour de France live streaming dienst kunt u met een VPN nog veel meer geo restricties omzeilen. Zo kunt u bijvoorbeeld de content van populaire diensten zoals Netflix en Hulu ontgrendelen. Ook zullen VPN-diensten werken bij de livestreams van andere wielrenner evenementen zoals: De giro, Parijs Roubaix en La vuelta!

tour de france live streaming

Een VPN-dienst zal u ook helpen bij het beschermen van uw persoonlijke gegevens en uw online privacy. Zo de locatie van uw IP-adres aangepast kunnen worden en zullen uw persoonlijke gegevens op een veilige manier versleuteld worden. Zo bent u beschermt tegen kwaadwillige derde partijen tijdens het kijken naar een livestream Tour de France etappe! Dit geldt zowel voor op private netwerken als op openbare netwerken.

Etappes van de Tour de France 2024

De Tour de France 2024 beslaat een afstand van 3404 kilometer en bestaat uit in totaal 21 etappes. De wedstrijd begint in Bilbao en eindigt op de Champs-Élysées.

De 110e editie van de wedstrijd is bijzonder geschikt voor klimmers, aangezien vier etappes bergop finishen, waaronder de legendarische Puy de Dome. Zelfs de enige tijdrit heeft een heuvelachtig profiel. In totaal zijn er acht bergetappes, vier heuvelachtige stukken en acht vlakke stukken op het parcours.

De eerste drie etappes vinden plaats in Spanje. De Tour gaat door alle vijf bergketens van Frankrijk en bevat bergfinishes in Cauterets-Cambasque, op de Grand Colombier, in Saint-Gervais Mont Blanc en op de Puy-de-Dome.

Etappe Datum Begin – Bestemming Lengte van de route
1. Etappe 1. Juli 2023 Bilbao – Bilbao 182 km
2. Etappe 2. Juli 2023 Vitoria-Gasteiz – San Sebastian 209 km
3. Etappe 3. Juli 2023 Amorebieta-Etxano – Bayonne 185 km
4. Etappe 4. Juli 2023 Dax – Nogaro 182 km
5. Etappe 5. Juli 2023 Pau – Laruns 165 km
6. Etappe 6. Juli 2023 Tarbes – Cauterets-Cambasque 145 km
7. Etappe 7. Juli 2023 Mont-de-Marsan – Bordeaux 170 km
8. Etappe 8. Juli 2023 Libourne – Limoges 201 km
9. Etappe 9. Juli 2023 St-Leonard-de-Noblat – Puy de Dome 184 km
1. Ruhetag 10. Juli 2023
10.Etappe 11. Juli 2023 Vulcania – Issoire 167 km
11. Etappe 12. Juli 2023 Clermont-Ferrand – Moulins 180 km
12. Etappe 13. Juli 2023 Roanne – Belleville-en-Beaujolais 169 km
13. Etappe 14. Juli 2023 Chatillon-sur-Chalaronne – Grand Colombier 138 km
14. Etappe 15. Juli 2023 Annemasse – Morzine Les Portes du Soleil 152 km
15. Etappe 16. Juli 2023 Morzine Les Portes du Soleil – Saint Gervais Mont Blanc 180 km
2. Ruhetag 17. Juli 2023
16. Etappe 18. Juli 2023 Passy – Combloux (Einzelzeitfahren) 22 km
17. Etappe 19. Juli 2023 Saint Gervais Mont Blanc – Courchevel 166 km
18. Etappe 20. Juli 2023 Moutiers – Bourg-en-Bresse 186 km
19. Etappe 21. Juli 2023 Moirans-en-Montagne – Poligny 173 km
20. Etappe 22. Juli 2023 Belfort – Le Markstein Fellering 133 km
21. Etappe 23. Juli 2023 Saint-Quentin-en-Yvelines – Paris Champs-Elysees 115 km

Bezoek ExpressVPN
Meer besparen tot het einde van June 2024

Veelgestelde vragen

Wie heeft de Tour de France het vaakst gewonnen?

De wielrenner met de meeste Tour de France-overwinningen is de Amerikaans-Amerikaan Lance Armstrong, die de wedstrijd van 1999 tot 2005 zeven keer op rij won. Deze titels werden hem echter ontnomen wegens dopingovertredingen, waardoor hij zijn records kwijtraakte. De recordhouder met de meeste officiële Tour de France-overwinningen is de Belg Eddy Merckx, die de wedstrijd tussen 1969 en 1974 vijf keer won. Andere succesvolle renners zijn Bernard Hinault en Miguel Indurain, die elk vijf keer wonnen, en Jacques Anquetil en Chris Froome, die de wedstrijd vier keer wonnen.

Wie heeft de beste tijd neergezet in de Tour de France?

De beste tijd in de Tour de France tot nu toe werd behaald door Tadej Pogacar uit Slovenië in de editie 2020. Hij legde het parcours van 3.484,8 km af in een totale tijd van 87 uur, 20 minuten en 5 seconden.

Wie zijn de winnaars van de Tour de France in de afgelopen 10 jaar?

De winnaars van de Tour de France in de laatste 10 jaar zijn:

 • 2022: Tadej Pogačar (Slovenië)
 • 2021: Tadej Pogačar (Slovenië)
 • 2019: Egan Bernal (Colombia)
 • 2018: Geraint Thomas (Groot-Brittannië)
 • 2017: Chris Froome (Groot-Brittannië)
 • 2016: Chris Froome (Groot-Brittannië)
 • 2015: Chris Froome (Groot-Brittannië)
 • 2014: Vincenzo Nibali (Italië)
 • 2013: Chris Froome (Groot-Brittannië)
 • 2012: Bradley Wiggins (Groot-Brittannië)

Welk racefietsmerk heeft de Tour de France het meest gewonnen?

Het racefietsmerk met de meeste overwinningen in de Tour de France is “Pinarello”, met in totaal 16 overwinningen.

Welk model racefiets heeft het meest de Tour de France gewonnen?

Het racefietsmodel met de meeste Tour de France-overwinningen is de “Pinarello Dogma”, waarmee 11 overwinningen werden behaald.

Zijn er ook doden gevallen in de Tour de France?

Ja, er zijn doden gevallen in de geschiedenis van de Tour de France. Sinds de eerste editie van de wedstrijd in 1903 zijn er in totaal 30 mensen gestorven in de Tour de France. De meeste doden waren ongelukken waarbij renners vielen en ernstig gewond raakten tijdens de wedstrijd.

Sommige doden werden ook veroorzaakt door hartaanvallen of andere gezondheidsproblemen. De organisatoren van de Tour de France hebben in de loop der jaren verschillende maatregelen genomen om de veiligheid van de renners te verbeteren, waaronder de invoering van veiligheidshelmen en andere veiligheidsuitrustingen en de verbetering van de veiligheidsmaatregelen langs het parcours.

Conclusie

U wilt natuurlijk graag de Tour de France live stream kunnen volgen van waar u ook bent. Echter hebben de meeste streaming diensten de rechten niet om hun diensten in het buitenland uit te zenden. Daarom hebben de mensen die vaker naar het buitenland gaan veel moeite met het vinden van een oplossing. Gelukkig kunt u altijd gebruik maken van een VPN om er voor te zorgen dat u van overal naar de Tour de France live streaming kunt kijken!

Een VPN zal namelijk de locatie van uw IP-adres aanpassen naar een locatie die binnen de toegestane zone van de Streaming dienst ligt. Op deze manier kunt u de geo blokkers van de stream omzeilen en van overal naar de Tour de France kijken! Maak gebruik van de diensten van ExpressVPN en krijg 30 dagen de tijd om de diensten uit te proberen! Indien u niet tevreden bent met de diensten kunt u, met de 30 dagen geld terug garantie, binnen uw geld zonder verantwoording terug vragen!

Bezoek ExpressVPN
Meer besparen tot het einde van June 2024

blogger Jesper

Jesper heeft zijn bachelorgraad behaald in Informatiewetenschappen aan de Universiteit van Utrecht. Hij staat bekend als een absolute expert als het gaat om VPN's en alles wat daarmee te maken heeft. Op jonge leeftijd bleek Jesper al een echte speurneus te zijn, altijd klaar om een zaak aan te pakken en alle puzzelstukjes samen te brengen. Tegenwoordig zet Jesper zijn kwaliteiten in als cyber security expert in ons team. Met Jesper als waardevolle aanvulling kunnen we de meest relevante informatie voor u analyseren en presenteren. U kunt contact opnemen met Jesper via e-mail: jesper@privacyenbescherming.be.

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

PrivacyEnBescherming.be