Cyberghost, review 2024

cyberghost vpn review

CyberGhost is een van de populairste VPN-diensten op de markt, maar is het echt de beste keuze voor jouw online privacy en beveiliging? In deze review zullen we kijken naar de belangrijkste kenmerken van CyberGhost, inclusief snelheid, beveiliging, prijs en gebruiksgemak, om te zien of het echt de moeite waard is. Lees verder om erachter te komen of CyberGhost de VPN is waar je naar op zoek bent.

Probeer nu!
VPN aanbieder CyberGhost

ExpressVPN is de gemakkelijkste VPN-service om te leren en te gebruiken! Schrijf u nu risicovrij in met hun 30 dagen geld-terug-garantie en krijg tot 49 % KORTING.

Laatst geupdate op: 19 July 2024

Achtergrondinformatie

Allereerst is Cyberghost in 2011 opgericht. Het is opgericht door Robert Knapp. Wel is het bedrijf in 2017 overgenomen door Kape Technologies. De focus van Kape Technologies ligt op cybersecurity. Ook Cyberghost valt hieronder, omdat veiligheid op het web ook belangrijk is bij deze VPN aanbieder. Naast het deblokkeren van content, wordt meer veiligheid op het web mogelijk gemaakt.

Wat betreft de functies, kun je onder andere denken aan een ad blocker. Zo wordt je apparaat extra beschermd tegen virussen en malware. Immers, hierdoor worden schadelijke advertenties tegengehouden. Het aanbod zal later in de Cyberghost VPN review verder worden toegelicht. In het volgende onderdeel zal eerst worden ingegaan op de mogelijke abonnementen.

Abonnementen en prijzen

cyberghost prijzen

Wat betreft de abonnementen, heb je verschillende keuzes. Je kunt een maandabonnement selecteren voor € 11,99 per maand. Mocht je willen gaan voor de lange termijn, dan kun je een abonnement van 6 maanden overwegen. Dat komt wel voordeliger uit, want je betaalt dan maar € 6,99 per maand als je een half jaar bij Cyberghost abonneert.

Ook is er nog een lange termijn optie, wat het meest voordelig uitkomt. Je kunt namelijk een abonnement van 2 jaar aangaan, waar je ook nog eens 3 maanden bij krijgt. Ter vergelijking betreft de opgestapelde korting maar liefst 82%. Zo kun je genieten van een mega voordeel voor je portemonnee. Je betaalt dan maar € 2,11 per maand.

Mocht je de aanbieder eerst willen testen, dan kun je gaan voor een gratis proefperiode. Dit geldt voor nieuwe gebruikers. Zo kun je testen wat de aanbieder in huis heeft. Immers, het is een soort Cyberghost VPN test.

Als het gaat om een Windows of macOS apparaat, dan kun je de proefperiode van Cyberghost gratis inzetten. Dit kan 24 uur lang worden gedaan. Mocht het gaan om een Android apparaat, dan kun je 3 dagen lang gratis genieten van de VPN. Bij iOS apparaten kun je profiteren van het maximum van 7 dagen, waardoor je dus een week lang de VPN gratis kunt uittesten.

Behalve deze proefperiode, kun je ook denken aan de niet goed, geld terug garantie. De meeste aanbieders bieden een periode van 30 dagen aan.

Echter, bij Cyberghost kun je 45 dagen lang kosteloos genieten van Cyberghost VPN gratis. Dit gaat veel verder dan de gratis proefperiode. Zodoende is de niet goed, geld terug garantie dus een geweldige deal.

Visit CyberGhost by clicking on the button below.

Samenvatting

Hieronder vind je een samenvatting, maar het is wel aan te raden om de hele Cyberghost VPN te lezen.

Speciaal voor de snelle lezers onder ons:

Eigenschap Waarde
Zero-logs? De data is veilig
Werkt met torrents? Hier is streamen beschermd en anoniem
Netflix US, DE, FR, UK
Multi-login 7 gelijktijdige connecties
Aantal landen 91+
Supported OS Windows, macOS, Android, iOS, Linux,Router, Smart TV, Amazon Fire TV Stick, Game console
Geld terug garantie 45 dagen
Protocols WireGuard, OpenVPN, IKEv2
Data verkeer Onbeperkt
Encryptie Sterk: Military AES 256 bits
IP Adressen Onbekend
Servers 9,738+

De VPN voor verschillende doeleinden

De Cyberghost bewertungzal in dit onderdeel gefocust zijn op waar je het allemaal voor kunt benutten.

Ten eerste kun je Cyberghost VPN inzetten om te kunnen genieten van Netflix. Cyberghost geeft zelf aan dat de servers regelmatig worden uitgetest om een werkende verbinding mogelijk te maken.

Zo krijg je niet zomaar last van een haperende verbinding tijdens een spannend moment van je favoriete film of serie.

Ten tweede is Cyberghost ideaal voor torrenting. Immers, je kunt genieten van anonieme downloads. Met Cyberghost VPN kun je snel, veilig en anoniem torrenten. Gezien het feit dat deze aanbieder meer dan 9800 servers aanbiedt in meer dan 91 landen, heb je veel opties.

Mocht een server bijvoorbeeld overbelast raken, dan kun je overschakelen naar een andere server. Zo blijf je genieten van hoge snelheden.

Ten derde is het deblokkeren van content in China ook mogelijk met Cyberghost. Wegens geavanceerde technologie, is het een betrouwbare aanbieder voor China. Zo kun je bepaalde restricties, zoals het gebruiken van Facebook, alsnog omzeilen met deze VPN.

De snelle servers en strikte privacy zorgen ervoor dat het een van de beste VPN opties is. Wegens de beste VPN protocollen en coderingsstandaarden, zijn je gegevens goed beveiligd.

Tot slot kun je deze VPN ook goed gebruiken voor het optimaliseren van je game-ervaring. Immers, door het inschakelen van een VPN bij Cyberghost, geniet je van een groter aanbod van spellen.

Aangezien je niet meer vastzit aan je locatie, kun je ook het spelaanbod in andere landen deblokkeren. Ook ben je beter beveiligd tegen kwaaddoeners op het web. Concreet gezien kun je hierdoor onder andere DDoS-aanvallen voorkomen.

cyberghost vpn gratis

VPN functies

Dit onderdeel van de Cyberghost VPN review zal gericht zijn op de VPN functies van Cyberghost.

Gesplitste tunneling

CyberGhost is een VPN-service die bekend staat om zijn krachtige beveiligingsfuncties en gebruikersvriendelijke interface. Een van de handige functies van CyberGhost is gesplitste tunneling, waarmee gebruikers kunnen kiezen welke apps of websites via de VPN-tunnel worden geleid en welke niet.

Hierdoor kunt u bijvoorbeeld uw bank-app via de normale internetverbinding gebruiken terwijl u tegelijkertijd andere apps beschermt met de VPN. In deze functie review zullen we de gesplitste tunneling functie van CyberGhost verkennen en hoe het kan bijdragen aan een betere online privacy en beveiliging.

Automatische kill switch

Naast de gesplitste tunneling functie, kun je bij Cyberghost ook de kill switch functie verwachten. Dit zorgt ervoor dat je extra veilig bent op het web. Hoe goed de VPN ook is, het kan voorkomen dat de verbinding eventjes uitvalt. Op zo’n moment ben je veel kwetsbaarder, omdat je gegevens ineens weer zichtbaar zijn. Zonder een VPN, is je IP adres ineens niet meer anoniem.

Een kill switch zorgt ervoor dat al het internetverkeer wordt uitgeschakeld als je even zonder VPN zit. Dit leidt ertoe dat een kwetsbaar moment wordt voorkomen. Zo zijn je digitale gegevens niet ineens zichtbaar voor online kwaaddoeners. Wat erg prettig is, is dat Cyberghost een automatische kill switch functie heeft. Dit betekent dat je zelf niet door de instellingen hoeft te gaan om dit in te schakelen.

DNS-lekbescherming

Ook biedt Cyberghost DNS-lekbescherming. Dit is niet automatisch inbegrepen zoals in het geval van de automatische kill switch.

Je dient de functie ‘DNS-lek voorkomen’ in te schakelen om te genieten van de DNS-lekbescherming. Aangezien een DNS lek je privacy kan schenden, is dit een cruciale functie om toe te passen. Een DNS lek kan er namelijk voor zorgen dat de websites die je bezoekt, worden geregistreerd.

Of je kunt worden omgeleid naar andere websites terwijl je hier niet om hebt gevraagd. Om dit te voorkomen, kun je genieten van DNS-lekbescherming bij Cyberghost.

Ad blocker

Een andere noemenswaardige functie van CyberGhost VPN is de ingebouwde ad blocker. Sommige advertenties worden namelijk als een malwarevariant ingezet, waarbij een advertentie gecombineerd wordt met malware, wat schadelijk kan zijn voor je apparaat. Cybercriminelen maken dan gebruik van adware om je persoonlijke informatie te misbruiken.

Met de ad blocker van CyberGhost VPN kun je deze taferelen voorkomen en ben je beter beschermd tegen online kwaadwillenden. Dit is slechts een van de manieren waarop CyberGhost VPN de privacy en beveiliging van zijn gebruikers waarborgt. Door ongewenste advertenties te blokkeren, kan de ad blocker ook helpen om de VPN-verbinding te versnellen en de prestaties te verbeteren door het verminderen van het aantal gegevens dat via de verbinding wordt verzonden.

Visit CyberGhost by clicking on the button below.

cyberghost gratis

Windows klant

Dit onderdeel van de Cyberghost VPN review zal gericht zijn op de interface en instellingen.

Interface

De Windows interface van CyberGhost VPN is ontworpen met gebruiksvriendelijkheid in gedachten. Het is eenvoudig om basis taken uit te voeren, zelfs als het de eerste keer is dat je de software gebruikt. De interface is snel en responsief, waardoor het gemakkelijk is om taken uit te voeren en te navigeren tussen verschillende functies.

Als je per ongeluk een fout maakt, is het gemakkelijk om terug te gaan naar eerdere instellingen en je voortgang te herstellen. De interface is ook aangenaam in gebruik met een modern design dat gemakkelijk te begrijpen is, zelfs voor nieuwe gebruikers.

Kortom, de Windows interface van CyberGhost VPN is een plezierige en gebruiksvriendelijke ervaring voor iedereen die op zoek is naar online beveiliging en privacy. Of je nu de desktop- of app-versie gebruikt, CyberGhost heeft duidelijk nagedacht over het design.

Instellingen

Gebruikers van de CyberGhost Windows klant kunnen de instellingen aanpassen naar hun voorkeur of ze kunnen de client de meeste functies automatisch laten beheren.

De client biedt verschillende opties om de VPN-verbinding aan te passen, zoals het kiezen van de serverlocatie, het instellen van automatische opstart, het wijzigen van protocollen en het selecteren van specifieke websites of apps om te blokkeren.

Gebruikers kunnen ook de instellingen voor privacy en beveiliging aanpassen, zoals de kill switch, DNS-lekbescherming en de mogelijkheid om de VPN-verbinding automatisch te verbreken als de verbinding wordt verbroken.

Kortom, de CyberGhost Windows klant biedt flexibiliteit en aanpassingsvermogen voor gebruikers om hun VPN-ervaring te optimaliseren.

Andere applicaties

In de Cyberghost VPN review, is het belangrijk om te kijken op welke apparaten je deze VPN kunt inschakelen. Je hoeft dit niet zelf op te zoeken.

Hieronder vind je een lijstje met apparaten waarmee je Cyberghost VPN kunt verbinden: Windows, macOS, Android, iOS, Linux,Router, Smart TV, Amazon Fire TV Stick, Game console

Test resultaten

Een Cyberghost VPN review is zo objectief mogelijk door het weergeven van de test resultaten. In dit onderdeel zal eerst de snelheid worden uitgelicht.

Snelheid

Snelheid is een belangrijke factor voor een prettige VPN-ervaring en Cyberghost VPN begrijpt dit. Er zijn echter veel factoren die de snelheid van een VPN-verbinding kunnen beïnvloeden, waaronder de afstand tussen het apparaat en de VPN-server, het aantal gebruikers op de VPN-server, regionale bandbreedtebeperkingen, internetprovider en de verwerkingskracht van het apparaat zelf.

Uit onze tests blijkt dat Cyberghost VPN zeer goed presteert op het gebied van snelheid. We hebben tests uitgevoerd op verschillende servers en locaties en de resultaten waren consistent. Gemiddeld behoudt Cyberghost VPN ongeveer 80-90% van de oorspronkelijke snelheid van onze internetverbinding.

Hoewel de snelheid kan variëren afhankelijk van de locatie en andere factoren, zoals het tijdstip van de dag, is de prestatie van Cyberghost VPN op het gebied van snelheid indrukwekkend.

Het is belangrijk op te merken dat de snelheid van een VPN-verbinding niet alleen afhankelijk is van de VPN-service zelf, maar ook van andere factoren zoals hierboven vermeld. C

yberghost VPN doet echter zijn best om de snelheid te optimaliseren en biedt ook verschillende servers voor specifieke doeleinden, zoals streaming of torrenting, die mogelijk een betere snelheid kunnen bieden voor die specifieke activiteiten.

In vergelijking met andere VPN-aanbieders in dezelfde klasse, presteert Cyberghost VPN uitstekend op het gebied van snelheid.

cyberghost vpn test

DNS-lekken en torrenting

Bij het beoordelen van de prestaties van Cyberghost VPN, hebben we verschillende tests uitgevoerd om potentiële DNS-lekken en IP-adreslekkages te identificeren. We hebben een standaardproces gevolgd door gebruik te maken van de website IPleak.net om te controleren op DNS-lekken, IPv4- en IPv6-lekken en WebRTC-lekken.

Onze testresultaten hebben aangetoond dat Cyberghost VPN effectief is in het voorkomen van DNS-lekken en IP-adreslekkages. We hebben geen lekkages gevonden tijdens het gebruik van Cyberghost VPN. Dit betekent dat je online activiteiten veilig en privé blijven wanneer je deze VPN-service gebruikt.

Ook hebben we getest hoe Cyberghost VPN presteert tijdens het torrenten. Tijdens deze test hebben we verschillende torrent-bestanden gedownload terwijl we verbonden waren met Cyberghost VPN-servers. We hebben geen problemen ondervonden bij het downloaden van de bestanden en de snelheid was consistent.

Kortom, Cyberghost VPN biedt een veilige en betrouwbare service voor het beschermen van je online privacy en beveiliging, en biedt ook een goede ervaring voor torrenting.

*Plus:  Om DNS-lekken en IP-adreslekkages te voorkomen, hebben we verschillende tests uitgevoerd op IPleak.net. We hebben vastgesteld dat Cyberghost VPN effectief is in het voorkomen van lekken en het beschermen van je online activiteiten. Wat betreft torrenting hebben we verschillende bestanden gedownload en dit ging zonder problemen en met een goede snelheid.

Klantenservice

Ongeacht het bedrijf, speelt de klantenservice ook een rol in de ervaring. Vandaar dat dit ook belangrijk is om mee te nemen in de Cyberghost VPN review. Je kunt rekenen op snelle antwoorden op je vragen.

Er zijn verschillende manieren van contacteren. Voor het gemak kun je ook kijken bij de FAQ. Mocht je vraag er niet tussen staan, dan kun je altijd een medewerker benaderen.

Visit CyberGhost by clicking on the button below.

Vergelijkingen met andere VPN aanbieders

Een Cyberghost VPN review is niet compleet zonder te vergelijken met andere VPN aanbieders.

Cyberghost vs. ExpressVPN

ExpressVPN blijft de nummer 1 VPN. Ook vergeleken met Cyberghost is het een betere optie, omdat je onder andere meer servers hebt. Meer servers zorgen voor nog hogere snelheden. Omdat er meer servers beschikbaar zijn, zal een server niet snel overbelast raken door andere gebruikers. Zo geniet je meer met deze VPN.

Mocht je meer willen weten over de nummer 1 aanbieder, dan kun je ook meer lezen in deze review: ExpressVPN

Als dit je nieuwsgierigheid heeft opgewekt, neem dan ook gerust een kijkje bij de aanbiedingen van de nummer 1 VPN aanbieder: ExpressVPN

Cyberghost vs. Private Internet Access (PIA) VPN

Omdat Cyberghost, vergeleken met PIA, snellere servers aanbiedt, wint Cyberghost op dat vlak. Wel is het zo dat iedere aanbieder voor- en nadelen heeft. Zo biedt Cyberghost bijvoorbeeld wel iets minder voordelige abonnementen dan PIA. Dit geldt vooral voor abonnementen die je aangaat voor een korte periode.

Mocht je meer willen lezen over de VPN aanbieder PIA, lees dan gerust op: Private Internet Access (PIA) VPN

Voor de beste aanbiedingen bij PIA, kun je gerust een kijkje nemen op: Private Internet Access (PIA) VPN

Cyberghost vs. IPVanish VPN

IPVanish heeft geen ad blocker, terwijl Cyberghost deze functie wel aanbiedt. Een voordeel van IPVanish ten opzichte van Cyberghost, is dat je bij IPVanish met een onbeperkt aantal apparaten kunt verbinden. Bij Cyberghost is de verbinding beperkt tot 7 apparaten.

Ook in dit geval geldt dat beide aanbieders hun voor- en nadelen hebben. Mocht je meer willen lezen over IPVanish, neem dan een kijkje op: IPVanish VPN

Verder kun je ook voor de beste aanbiedingen van IPVanish terecht op: IPVanish VPN

Veelgestelde vragen

Wie zit achter Cyberghost?

Cyberghost is opgericht in 2011 door Robert Knapp en is momenteel eigendom van Kape Technologies, een cybersecurity-bedrijf gevestigd in Israël. Cyberghost heeft zijn hoofdkantoor in Roemenië en heeft wereldwijd meer dan 36 miljoen gebruikers.

Kan de politie een VPN volgen?

Het is onwaarschijnlijk dat de politie een VPN-gebruiker kan volgen als de VPN-dienst goed is geconfigureerd en geen logboeken bijhoudt. Een VPN versleutelt het internetverkeer van de gebruiker en maskeert het IP-adres, waardoor het moeilijk wordt voor derden om de internetactiviteit van de gebruiker te volgen en te traceren.

Dat gezegd hebbende, als de VPN-dienst gegevens over gebruikersactiviteit bijhoudt, kunnen de autoriteiten een gerechtelijk bevel verkrijgen om deze informatie op te vragen. Daarom is het belangrijk om een VPN-dienst te kiezen die duidelijk aangeeft dat ze geen logboeken bijhouden en een goed privacybeleid hebben om de gebruikers te beschermen.

Kan een VPN worden gehackt?

In theorie kan een VPN worden gehackt, maar het is zeer onwaarschijnlijk. Een VPN is ontworpen om de communicatie tussen jouw apparaat en de VPN-server te versleutelen, zodat deze niet kan worden onderschept door derden. De meeste gerenommeerde VPN-providers maken gebruik van sterke encryptieprotocollen en hebben uitgebreide beveiligingsmaatregelen om hun diensten te beschermen tegen aanvallen.

Er zijn echter enkele gevallen geweest waarin VPN’s zijn gehackt of gecompromitteerd door aanvallers. Dit kan gebeuren als de VPN-provider onvoldoende beveiligingsmaatregelen heeft genomen of als er een zwakheid is in het encryptieprotocol dat wordt gebruikt. Het is daarom belangrijk om een betrouwbare VPN-provider te kiezen die regelmatig updates uitvoert en de nieuwste beveiligingsmaatregelen implementeert.

Het is ook belangrijk op te merken dat hoewel een VPN kan worden gehackt, het onwaarschijnlijk is dat jouw persoonlijke gegevens worden gestolen. Zelfs als een aanvaller erin slaagt een VPN te hacken, kan deze alleen de versleutelde gegevens onderscheppen, wat nog steeds moeilijk te decoderen is zonder de juiste sleutels. Kortom, het gebruik van een VPN is nog steeds een van de meest effectieve manieren om jouw online privacy en veiligheid te beschermen.

Conclusie

In deze review hebben we de functies en prestaties van CyberGhost VPN besproken. CyberGhost biedt uitgebreide beveiligingsfuncties, zoals kill switch, DNS-lekbescherming en automatische verbreking van de VPN-verbinding bij verbroken verbinding. Bovendien biedt het een groot aantal servers en locaties en is het geschikt voor streaming en torrenting.

Hoewel we enkele kleine nadelen hebben opgemerkt, zoals de complexe interface en de prijs voor maandabonnementen, is CyberGhost VPN over het algemeen een betrouwbare VPN-service die veel waar voor je geld biedt.

Als alternatief voor CyberGhost VPN bevelen we ExpressVPN aan, dat een uitstekende beveiliging en snelheid biedt, een gebruiksvriendelijke interface heeft en geschikt is voor verschillende doeleinden.

9.7 Total Score
CyberGhost review 2024: Goed

CyberGhost is ideaal voor de niet veel eisende gebruiker, eenvoudig in gebruik en ideaal voor degene die opzoek zijn naar een goede versleutelde provider

Gebruikersgemak
9.5
Stabiliteit netwerk
9.5
Prijs
10
Aantal beschikbare server landen
9.5
Flexibiliteit gebruik
10
PROS
  • Genieten van een 45-daagse niet goed, geld terug garantie
  • Werkt goed voor China en het gebruiken van Netflix
  • Automatische kill switch
CONS
  • Abonnementen zijn relatief duur, vooral het maandabonnement
  • Beperkt tot 7 apparaten
blogger Jesper

Jesper heeft zijn bachelorgraad behaald in Informatiewetenschappen aan de Universiteit van Utrecht. Hij staat bekend als een absolute expert als het gaat om VPN's en alles wat daarmee te maken heeft. Op jonge leeftijd bleek Jesper al een echte speurneus te zijn, altijd klaar om een zaak aan te pakken en alle puzzelstukjes samen te brengen. Tegenwoordig zet Jesper zijn kwaliteiten in als cyber security expert in ons team. Met Jesper als waardevolle aanvulling kunnen we de meest relevante informatie voor u analyseren en presenteren. U kunt contact opnemen met Jesper via e-mail: jesper@privacyenbescherming.be.

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

PrivacyEnBescherming.be