IPVanishVPN, review 2024

ipvanish review

IPVanish is een VPN-provider die beweert de snelste en veiligste VPN-service te bieden met strikte privacybescherming en geavanceerde functies. In deze review zullen we de functies, prestaties, prijzen en algemene kwaliteit van IPVanish bespreken, zodat je een weloverwogen beslissing kunt nemen over het gebruik van deze VPN-dienst. Benieuwd of IPVanish jouw geld waard is? Lees dan verder!

Probeer nu!
Geniet van de beste deals bij deze aanbieder

Met een niet goed, geld terug garantie kun je 30 dagen lang genieten van een gratis VPN bij VPN IPVanish. Mis het niet!

Laatst geupdate op: 19 July 2024

Achtergrondinformatie

IPVanish is in 2012 opgericht door Mudook Media Inc. Het is een van de grotere aanbieders binnen de huidige VPN markt. Deze VPN aanbieder is dan ook gevestigd in Amerika. Wat betreft de missie van deze aanbieder, gaat het om het faciliteren van een veilige, digitale omgeving.

Een bijzonder kenmerk is dat je de VPN gelijktijdig kunt verbinden met een onbeperkt aantal apparaten. De meeste VPN aanbieders beperken zich tot 10 apparaten, terwijl deze VPN aanbieder een ongelimiteerd aantal apparaten toelaat. Andere noemenswaardige kenmerken en functies zullen later in de IPVanish review worden benoemd.

Abonnementen prijzen, promotionen coupons

ipvanish prijzen

Bij deze VPN aanbieder kun je een goede prijs-kwaliteitverhouding verwachten. Hieronder vind je de abonnementen waaruit je kunt kiezen.

Allereerst kun je een maandabonnement selecteren voor 11,25 euro per maand. Wel komt een jaarabonnement veel voordeliger uit voor je portemonnee. Je kunt dan gebruik maken van de diensten van deze VPN aanbieder voor slechts 3,74 euro per maand. Mocht je willen gaan voor de beste deal, dan is een 2-jarig abonnement de meest voordelige optie. Daarmee bespaar je namelijk maar liefst 75 %, omdat je maar 2,74 euro per maand betaalt.

Als je gaat voor een 1-jarig of 2-jarig abonnement, dan kun je genieten van de niet goed, geld terug garantie. Test IPVanish terwijl je je geld terug krijgt. Concreet gezien betekent de garantie bij deze aanbieder dat je 30 dagen lang kosteloos kunt genieten van de VPN. Wel is het belangrijk dat je, voordat de 30 dagen voorbij zijn, de terugbetaling aanvraagt bij de klantenservice. Zo kun je genieten van deze gulle garantie. Je kunt dan risicoloos een IPVanish ervaring opdoen in de praktijk.

Bezoek IPVanish

Promotion en coupons

IPVanish biedt af en toe speciale promoties en kortingscodes aan voor nieuwe abonnementen. Deze aanbiedingen kunnen variëren van seizoensgebonden kortingen tot speciale deals voor specifieke vakanties.

Door deze aanbiedingen te gebruiken, kun je geld besparen op je abonnement en profiteren van de geavanceerde functies en prestaties van IPVanish. Zorg ervoor dat je de website van IPVanish regelmatig controleert om op de hoogte te blijven van eventuele aanbiedingen en kortingen die beschikbaar zijn.

Samenvatting

Mocht je een snelle samenvatting willen lezen, dan ben je hier aan het juiste adres. 

Wel is het aan te raden om de gehele IPVanish review door te lezen, zodat je een completer beeld hebt van deze aanbieder.

Eigenschap Waarde
Zero-logs? De data is veilig
Werkt met torrents? Hier is streamen beschermd en anoniem
Netflix US, UK, CA, DE, FR, ES, IT
Multi-login ∞ gelijktijdige connecties
Aantal landen 75+
Supported OS Windows, macOS, Linux, Android, iOS, Chrome, router, fire TV
Geld terug garantie 30 dagen
Protocols IKEv2, OpenVPN, IPSec, WireGuard
Data verkeer Onbeperkt
Encryptie Sterk: Military AES 256 bits
IP Adressen 40,000+
Servers 2,000+

De VPN inzetten voor verschillende doeleinden

IPVanish VPN kun je voor verschillende redenen inzetten. Hoewel sommige VPN aanbieders beperkt zijn tot bijvoorbeeld alleen de Amerikaanse Netflix bibliotheek, is dit bij IPVanish niet het geval.

Bij deze aanbieder kun je namelijk rekenen op een uitgebreid servernetwerk met toegang tot alle Netflix bibliotheken. Zo heb je, ook als het gaat om Netflix, toegang tot wereldwijde films en series.

Ook voor torrenting is deze VPN aanbieder een goede optie. Torrenting wordt namelijk openlijk toegelaten. Zulke downloads kunnen op alle beschikbare servers van deze aanbieder worden uitgevoerd.

Gezien het feit dat je bij deze aanbieder kunt genieten van veel servers, is overbelasting geen probleem. Door de veelheid aan servers, kun je genieten van hoge snelheden. Wegens de hoge snelheid, is het ook extra geschikt voor torrenting.

Een minpunt bij deze aanbieder is dat deze aanbieder niet betrouwbaar is om in te zetten voor het deblokkeren van content in China. Uit test resultaten is namelijk gebleken dat het soms niet goed heeft gewerkt om de grote firewall in China te omzeilen.

Dit zorgt ervoor dat bijvoorbeeld bepaalde restricties, zoals de toegang tot Facebook in China, niet konden worden omzeild. In dat opzicht is het gebruiken van deze aanbieder in China geen aanrader.

Wat wel weer een pluspunt is, is het feit dat deze aanbieder goed is gebleken voor het optimaliseren van game-ervaringen. Door het inzetten van de VPN bij deze aanbieder, geniet je van hogere snelheden tijdens het spelen van spelletjes.

Ook zit je veiliger omdat bijvoorbeeld DDoS-aanvallen makkelijker kunnen worden voorkomen, waardoor je persoonlijke gegevens ook veiliger zijn.

VPN functies

ipvanish vpn

Een IPVanish review is niet compleet zonder het benoemen van de belangrijkste VPN functies. Hieronder vind je de belangrijkste punten.

Gesplitste tunneling

CyberGhost VPN biedt een handige functie genaamd “gesplitste tunneling”, waarmee je kunt kiezen welke apps of websites via de VPN-verbinding moeten lopen en welke niet.

Met deze functie kun je bijvoorbeeld je online bankieren via je normale internetverbinding laten lopen terwijl je andere activiteiten beveiligd via de VPN-verbinding plaatsvinden. Dit geeft je meer controle over je internetverkeer en verbetert de prestaties van je VPN-verbinding.

Kill switch

Behalve de gesplitste tunneling functie, kun je bij deze aanbieder ook genieten van een kill switch. Dit zorgt er concreet gezien voor dat je veiliger bent op het web, ook als de VPN onverwachts uitvalt.

Al je internetverkeer wordt dan afgesloten, zodat kwaaddoeners op het web niet tijdens zo’n kwetsbaar moment de kans hebben om je apparaat te beschadigen of persoonlijke gegevens te achterhalen.

Een kill switch zorgt dus voor extra veiligheid als je VPN verbinding even wegvalt. Zo optimaliseer je je privacy en veiligheid. Dat is iets waar deze aanbieder ook aan heeft gedacht.

DNS-lekbescherming

Daarbovenop biedt deze aanbieder ook DNS-lekbescherming aan. Ook dit heeft ermee te maken dat je daardoor beter beschermd bent tegen online kwaaddoeners. Mocht er sprake zijn van een DNS lek, dan kunnen je bezochte websites ongevraagd worden geregistreerd.

Of je kan ineens naar een andere pagina worden omgeleid, terwijl je hier niet om hebt gevraagd. DNS-lekbescherming zorgt ervoor dat zulke privacy schendingen worden voorkomen. Je zit daardoor extra goed met betrekking tot het beschermen van je digitale gegevens.

Blokkering van advertenties/kwaadaardige content

Ook de mogelijkheid tot het blokkeren van advertenties is van belang. Sommige advertenties combineren de inhoud namelijk met malware, waardoor het schadelijk is voor je apparaat. Het is dan geen normale advertentie meer, maar het bevat kwaadaardige content.

Bij deze aanbieder kun je RedMorph SpyderWeb verwachten. Hierdoor kun je observeren, identificeren en ook controleren wie jou digitaal aan het volgen is. Het gaat hierbij om interactieve technologie, omdat je details kunt bekijken en bijvoorbeeld trackers kunt blokkeren of juist toestaan.

Trackers leiden ertoe dat gegevens over je browsegedrag worden verzameld, wat een inbreuk is op je privacy. Dit kun je echter met de technologie van deze aanbieder blokkeren. Zo heb je zelf meer controle. Gerichte advertenties kun je dus ook blokkeren door deze technologie. Niet alleen zorgt dit voor meer gebruikersgemak, maar je gegevens zijn daardoor ook veel beter beschermd.

SOCKS5 proxy

IPVanish biedt ook een SOCKS5 proxy-service als aanvulling op de VPN-verbinding. Met deze proxy-service kun je je IP-adres verbergen en je internetverkeer versleutelen, maar het biedt niet dezelfde beveiliging en privacybescherming als een VPN.

De SOCKS5 proxy is handig voor taken zoals het downloaden van torrents of het streamen van media, omdat het snelheid en prestaties biedt zonder de vertragingen die gepaard gaan met VPN-verbindingen.

Door de SOCKS5 proxy-service aan te bieden, biedt IPVanish een extra optie voor gebruikers die op zoek zijn naar meer flexibiliteit en controle over hun internetverbinding.

Bezoek IPVanish

Meerdere verbindingen protocollen

IPVanish ondersteunt meerdere verbindingen protocollen, waaronder OpenVPN (UDP en TCP), IKEv2 en L2TP/IPsec. Hierdoor kun je de beste protocoloptie kiezen op basis van je behoeften en apparaatcompatibiliteit.

OpenVPN biedt bijvoorbeeld de beste beveiliging en prestaties, terwijl IKEv2 beter geschikt is voor mobiele apparaten vanwege de snellere verbindingen en minder verbindingsproblemen. Door deze veelzijdige opties biedt IPVanish een flexibele en aanpasbare VPN-ervaring.

ipvanish review

Automatisch opstarten

Nog een noemenswaardige functie van deze aanbieder, is het automatisch opstarten. Hierdoor zit je altijd goed met de veiligheid op het web. Immers, je vergeet dan niet meer zomaar om een VPN in te schakelen.

Concreet gezien kan dit heel simpel. Bij de instellingen hoef je dan alleen maar te drukken op het knopje dat aangeeft om verbinding te maken bij het opstarten. Dit zorgt ervoor dat er automatisch verbinding wordt gemaakt met een VPN.

Windows klant

In dit onderdeel van de IPVanish review zal er meer worden ingezoomd op de interface en instellingen.

Interface

De IPVanish Windows-client heeft een gebruikersinterface die gemakkelijk te gebruiken en aangenaam is. Het is eenvoudig om basisfuncties uit te voeren, zelfs voor de eerste keer, zoals het selecteren van een serverlocatie en het verbinden met de VPN.

Bovendien zijn de geavanceerde functies en instellingen gemakkelijk toegankelijk en begrijpelijk, waardoor het aanpassen van de VPN-verbinding aan jouw specifieke behoeften gemakkelijk is. Het uitvoeren van taken is snel en efficiënt, waardoor de gebruikerservaring soepel en naadloos is.

Mocht er toch een fout optreden, dan is het herstellen ervan eenvoudig en duidelijk aangegeven. Tot slot heeft de interface een modern en aantrekkelijk ontwerp dat het gebruik van de IPVanish-client aangenaam maakt.

Instellingen

Met de IPVanish Windows-client kunnen gebruikers verschillende instellingen aanpassen om de VPN-verbinding aan te passen aan hun behoeften en voorkeuren.

De client biedt bijvoorbeeld de mogelijkheid om de startopties van de applicatie te wijzigen, automatisch inloggen in te stellen, en te kiezen welk protocol moet worden gebruikt voor de VPN-verbinding. Bovendien kunnen gebruikers de functie “kill switch” inschakelen om de internettoegang automatisch te blokkeren wanneer de VPN-verbinding verbroken wordt.

Voor gebruikers die meer geavanceerde functies nodig hebben, biedt IPVanish ook de mogelijkheid om de DNS-instellingen te wijzigen en de MTU-waarde te optimaliseren voor een betere verbinding. Over het algemeen is de client ontworpen om de meeste functies automatisch te beheren, maar biedt het ook voldoende aanpassingsmogelijkheden voor gebruikers die meer controle willen over hun VPN-verbinding.

Andere applicaties

Met een IPVanish review, is het ook belangrijk om potentiële gebruikers op de hoogte te houden van apparaten waarop je het kunt toepassen. Dit hoef je dan niet meer zelf op te zoeken, vandaar dat je hieronder een beknopt lijstje kunt vinden: Windows, macOS, Linux, Android, iOS, Chrome, router, fire TV

Test resultaten

Een degelijke IPVanish review weergeeft ook relevante test resultaten. Allereerst zal er worden ingezoomd op de snelheid, wat belangrijk is voor een optimale gebruikerservaring.ipvanish test resultaten

Bezoek IPVanish

Snelheid

Snelheid is een belangrijke factor bij het kiezen van een VPN-verbinding, omdat het de ervaring beïnvloedt tijdens taken zoals het streamen van media of het downloaden van bestanden.

Er zijn verschillende factoren die de snelheid van een VPN-verbinding kunnen beïnvloeden, zoals de afstand tussen het apparaat en de VPN-server, het aantal gebruikers op de VPN-server, regionale bandbreedtebeperkingen, de internet service provider en de verwerkingskracht van het apparaat zelf.

IPVanish heeft in het verleden hoge snelheden behaald, met een gemiddelde snelheid van ongeveer 80 Mbps. Dit is vergelijkbaar met andere toonaangevende VPN-providers zoals ExpressVPN en NordVPN. Het is echter belangrijk op te merken dat de snelheid kan variëren afhankelijk van de locatie van de gebruiker en de geselecteerde serverlocatie. Daarom is het belangrijk om de snelheid van een VPN-verbinding te testen voordat je je definitieve keuze maakt.

DNS-lekken en torrenting

Onze review-procedure voor het testen van IPVanish omvat het identificeren van eventuele DNS-lekken, IP-adres lekken (IPv4 en IPv6) en WebRTC-lekken. We gebruiken hiervoor de website IPleak.net en volgen een aantal basisstappen om deze lekken op te sporen.

In onze tests heeft IPVanish goed gepresteerd bij het voorkomen van DNS-lekken. We hebben geen enkel DNS-lek kunnen vinden, wat betekent dat alle verzoeken voor de naamresolutie van de gebruiker via de VPN-tunnel werden geleid.

Bovendien hebben we geen enkel IP-adres lek kunnen vinden bij het gebruik van IPVanish. Zowel IPv4- als IPv6-adressen werden verborgen en vervangen door het IP-adres van de geselecteerde VPN-server.

Voor WebRTC-lekken heeft IPVanish ook goed gepresteerd en alle WebRTC-lekken werden tijdens onze tests geblokkeerd.

Wat betreft het gebruik van torrenting, IPVanish staat bekend om het bieden van een veilige en betrouwbare VPN-verbinding voor torrenting. Het biedt onbeperkte bandbreedte en een “zero logs”-beleid, wat betekent dat er geen logbestanden worden bijgehouden van het online gedrag van de gebruiker. Dit maakt IPVanish een goede keuze voor gebruikers die op zoek zijn naar een VPN-verbinding voor torrenting.

Klantenservice

Ook de klantenservice is belangrijk in een IPVanish review. Niet alleen kun je op verschillende manieren contact opnemen, maar je kunt ook vriendelijkheid en behulpzaamheid verwachten.

Vergelijkingen met andere VPN aanbieders

Een IPVanish review is pas echt helemaal compleet door een vergelijking te maken met andere aanbieders.

IPVanish vs. ExpressVPN 

De vergelijking met ExpressVPN, zorgt ervoor dat er kan worden geconcludeerd dat ExpressVPN meer opties tot het omzeilen van restricties aanbiedt. Immers, het deblokkeren van content in China is wel mogelijk en telkens betrouwbaar gebleken met ExpressVPN.

Als je interesse hebt in meer informatie, kun je hier een kijkje nemen: ExpressVPN. Voor de beste deals, kun je hier het beste terecht: ExpressVPN.

IPVanish vs. CyberGhostVPN 

Ook is Cyberghost, als het gaat om het gratis testen van de service, een betere optie. Terwijl IPVanish gelimiteerd is tot een 30-daagse niet goed, geld terug garantie, krijg je bij Cyberghost 15 dagen extra. Je kan dan anderhalve maand genieten van een gratis VPN bij Cyberghost.

Mocht dit je nieuwsgierigheid hebben gewekt over Cyberghost, kijk dan gerust op: CyberGhostVPN. Als je interesse hebt in het lezen van een review over Cyberghost, dan vind je meer informatie op: CyberGhostVPN.

IPVanish vs. Private Internet Access (PIA) VPN

Als het gaat om de vergelijking met PIA, dan biedt PIA meer servers en in meer landen. Bij Private Internet Access gaat het namelijk om maar liefst 35,000 servers in maar liefst 84 landen.

Lees gerust meer over de aanbiedingen van PIA op: Private Internet Access (PIA) VPN of achterhaal meer informatie via deze review: Private Internet Access (PIA) VPN.

Bezoek IPVanish

Veelgestelde vragen

Is IPVanish een sterke VPN?

Ja, IPVanish is een sterke VPN-provider. Het biedt een uitgebreid netwerk van servers in verschillende landen over de hele wereld en ondersteunt meerdere VPN-protocollen, waaronder OpenVPN, IKEv2 en L2TP/IPsec. Bovendien biedt het een SOCKS5-proxy en split-tunneling, waardoor gebruikers nog meer controle hebben over hun online privacy en beveiliging.

IPVanish heeft ook sterke beveiligingsfuncties, zoals een automatische kill switch en 256-bit AES-codering om de gegevens van de gebruiker te beschermen tegen hackers en andere derden. Daarnaast heeft IPVanish in het verleden goed gepresteerd bij het voorkomen van DNS-lekken, IP-adres lekken en WebRTC-lekken.

Tot slot biedt IPVanish een gebruiksvriendelijke Windows-clientinterface en een betrouwbare klantenondersteuning die beschikbaar is via verschillende kanalen, waaronder e-mail, live chat en telefoon.

Is IPVanish te traceren?

IPVanish is een VPN-provider die beweert een strikt “zero logs”-beleid te hanteren, wat betekent dat het geen logbestanden bijhoudt van het online gedrag van de gebruikers. Dit zou het moeilijk moeten maken om gebruikers te traceren.

Er zijn echter enkele factoren waarmee rekening moet worden gehouden bij het gebruik van een VPN om te voorkomen dat gebruikers traceerbaar zijn. Ten eerste moet de gebruiker ervoor zorgen dat de VPN-provider daadwerkelijk een “zero logs”-beleid heeft en dit wordt geverifieerd door een onafhankelijke derde partij.

Ten tweede moet de gebruiker ervoor zorgen dat hij geen persoonlijke informatie verstrekt tijdens het aanmeldingsproces of tijdens het gebruik van de VPN. Het is belangrijk om anonieme betaalmethoden te gebruiken en geen persoonlijke informatie te delen die kan worden gebruikt om de gebruiker te identificeren.

Ten derde moeten gebruikers zich ervan bewust zijn dat de VPN-verbinding slechts één aspect is van de online beveiliging en dat andere maatregelen moeten worden genomen om hun privacy en beveiliging te waarborgen, zoals het gebruik van end-to-end encryptie en het beperken van het online gedrag dat gevoelige informatie kan blootleggen.

Kan een VPN worden gehackt?

Hoewel VPN’s over het algemeen worden beschouwd als een veilige manier om online te browsen, is het niet onmogelijk dat een VPN gehackt kan worden. Een VPN is immers slechts een softwaretoepassing die kan worden beïnvloed door de zwakke plekken in de beveiliging van het apparaat waarop het wordt uitgevoerd.

Als een VPN-provider niet voldoende beveiligingsmaatregelen heeft getroffen of als de gebruiker zijn apparaat niet goed heeft beveiligd, kan het mogelijk zijn dat een VPN wordt gehackt. In het geval van een gehackte VPN zouden aanvallers toegang kunnen krijgen tot de gegevens van de gebruiker en deze mogelijk kunnen stelen of gebruiken voor kwaadaardige doeleinden.

Daarom is het belangrijk om ervoor te zorgen dat de VPN-provider die u gebruikt betrouwbare beveiligingsfuncties heeft, zoals sterke codering, een automatische kill switch en een strikt “zero logs”-beleid. Gebruikers moeten ook hun apparaten regelmatig bijwerken met de nieuwste beveiligingsupdates en de beste beveiligingspraktijken toepassen, zoals het gebruik van unieke en sterke wachtwoorden en het beperken van de toegang tot hun apparaten.

Is het gebruiken van een VPN illegaal?

Het gebruik van een VPN is over het algemeen niet illegaal. VPN’s worden gebruikt door veel mensen, bedrijven en organisaties om hun online activiteiten te beveiligen en hun privacy te beschermen. In sommige landen kunnen VPN’s echter worden beperkt of gereguleerd door de overheid.

Sommige mensen gebruiken VPN’s om toegang te krijgen tot inhoud die in hun land geblokkeerd is, zoals streamingdiensten, sociale media of nieuwssites. Hoewel dit niet per se illegaal is, kunnen de activiteiten van een gebruiker via een VPN in strijd zijn met de algemene voorwaarden van een bepaalde service. In dit geval kan de gebruiker het risico lopen dat zijn account wordt geschorst of beëindigd.

Er zijn echter enkele situaties waarin het gebruik van een VPN wel illegaal kan zijn, zoals het gebruik van een VPN voor illegale activiteiten, zoals het hacken van andere computers, het downloaden van auteursrechtelijk beschermd materiaal of het plegen van fraude.

Het is belangrijk om de wetten en voorschriften van het land waar u zich bevindt en de VPN-provider die u gebruikt te begrijpen om ervoor te zorgen dat u zich aan de wet houdt en uw online activiteiten beschermt.

Conclusie

ipvanish

In deze post hebben we IPVanish beoordeeld en de belangrijkste kenmerken van deze VPN besproken. We hebben gezien dat IPVanish een betrouwbare en veilige VPN-service is die goede beveiligingsfuncties biedt, zoals meerdere verbindingsprotocollen, een SOCKS5-proxy en automatische kill switch. Het heeft ook een eenvoudig te gebruiken interface en biedt goede snelheden voor het streamen en downloaden van inhoud.

Hoewel IPVanish een goede VPN-optie is, raden we ExpressVPN aan als een alternatief. ExpressVPN biedt vergelijkbare beveiligingsfuncties en is ook eenvoudig te gebruiken, maar biedt betere snelheden en heeft een groter aantal servers in verschillende landen over de hele wereld.

Ongeacht welke VPN u kiest, is het belangrijk om te onthouden dat het gebruik van een VPN u kan helpen uw online activiteiten te beschermen en uw privacy te waarborgen. Zorg ervoor dat u de beste VPN-service kiest die past bij uw behoeften en de wetten en voorschriften van uw land volgt om een veilige en beveiligde online ervaring te garanderen.

IPVanish VPN

9.3 Total Score
IPVanish ervaring 2024: Goed

De review van de VPN diensten van Ipvanish!

Veiligheid en privacy
9.5
Toepassingen
9
Klantenservice
9.5
Prijs/kwaliteit
9.5
Gebruiksgemak
9
PROS
  • Toegang tot alle Netflix-bibliotheken
  • Handige functie van automatisch opstarten
CONS
  • Niet betrouwbaar om content in China te deblokkeren
Avatar photo

Thijs heeft een bachelorgraad in Communicatiewetenschappen met een specialisatie in Online Marketing van de Universiteit van Amsterdam. Hij is een ervaren internetmarketeer met uitgebreide kennis over diverse internetgerelateerde onderwerpen. Met zijn technische achtergrond kan hij een breed scala aan onderwerpen behandelen. Thijs begrijpt dat onze lezers vaak geen technische achtergrond hebben, daarom is zijn doel om de informatie begrijpelijk en toegankelijk te maken voor een breed publiek. Hij is gepassioneerd om complexe concepten op een eenvoudige manier over te brengen, zodat lezers zijn expertise gemakkelijk kunnen begrijpen en ervan kunnen profiteren. U kunt contact opnemen met Thijs via e-mail: thijs@privacyenbescherming.be

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

PrivacyEnBescherming.be