Over ons

Hoe het allemaal begon

Welkom bij het geschiedenisgedeelte van onze website, waar we graag ons reisverhaal met u delen. Deze website is opgericht met een specifiek doel voor ogen, namelijk om gebruikers te informeren over veilig internetgebruik en bescherming tegen de gevaren van het online landschap. Het internet is tegenwoordig vrijwel onmisbaar in ons leven, maar helaas zijn er onethische elementen die het voor kwaadwillende doeleinden gebruiken. Daarom is het van groot belang dat we ons bewust zijn van de mogelijke risico’s en leren hoe we onszelf kunnen beschermen.

Onze website werd opgericht op 07.07.2017 en had vanaf het begin een duidelijke visie: toegankelijke en begrijpelijke informatie bieden over internetveiligheid en privacybescherming. In de vroege dagen werden we geconfronteerd met verschillende uitdagingen, maar onze passie voor het onderwerp motiveerde ons om door te zetten. We waren vastbesloten om complexe technische onderwerpen begrijpelijk te maken voor iedereen, zodat mensen in staat zouden zijn zichzelf te beschermen en veilig te navigeren op het internet.

Met de tijd hebben we een aanzienlijke groei doorgemaakt. We hebben een breed scala aan onderwerpen behandeld en ons artikelassortiment uitgebreid om aan de veranderende behoeften van onze lezers te voldoen. Gedurende de jaren hebben we belangrijke mijlpalen bereikt, waarbij we onze focus en aanpak steeds verfijnd hebben. We hebben ook waardevolle feedback van onze lezers ontvangen, wat heeft geleid tot continue verbeteringen en aanpassingen.

Onze website heeft in de loop der jaren een actieve en betrokken lezersgemeenschap opgebouwd. We zijn verheugd te zien hoe mensen onze adviezen in de praktijk brengen en hun online veiligheid vergroten. Onze bijdragen hebben een positieve impact gehad op het leven van onze lezers, of het nu gaat om succesvolle inkomstenstrategieën of waardevolle inzichten om hun online ervaring te verbeteren.

We zijn ontzettend trots op ons toegewijde team van bijdragers en medewerkers. Elk lid heeft een waardevolle rol gespeeld bij het vormgeven van het succes en de groei van onze website. Samen met experts werken we eraan om begrijpelijke en leesbare artikelen te produceren die bijdragen aan een veiliger online omgeving voor iedereen.

Mijn naam is Wesley en ik ben een ervaren freelancer in de IT met een passie voor alles wat met het internet te maken heeft. Samen met andere experts werken we eraan om u duidelijke en toegankelijke artikelen te bieden over internetveiligheid, privacybescherming en het vermijden van oplichting. Ons doel is om complexe technische onderwerpen begrijpelijk te maken, zodat u uzelf kunt beschermen en veilig kunt navigeren op het internet. Op onze website vindt u waardevolle informatie, praktische tips, stapsgewijze handleidingen en nuttige tools om uw online ervaring veiliger te maken.

Doel

De missie van privacyenbescherming.be is om u te voorzien van alle nodige informatie en tools, zodat u uw online privacy kunt herstellen, uw apparaten kunt beschermen en veilig kunt blijven op het internet.

Op deze website deel ik alleen eerlijke meningen, zonder kosten voor mijn lezers. Er is wel aanvullende informatie beschikbaar via een betaald abonnement. We streven naar volledige transparantie op deze website. Alle reviews die hier geplaatst worden, zijn volkomen eerlijk en gebaseerd op grondige tests en onderzoek.

We begrijpen dat privacy en online veiligheid belangrijke zaken zijn, en daarom stellen we ons ten doel om betrouwbare en onafhankelijke informatie te bieden. We willen u helpen bij het nemen van weloverwogen beslissingen over beveiligingsmaatregelen en privacytools.

Daarnaast vinden we het belangrijk om onze lezers bewust te maken van de mogelijke risico’s en bedreigingen op het internet. We geven praktische tips en advies om u te helpen uw privacy te beschermen en veilig te blijven in de digitale wereld.

De informatie die op deze website wordt gedeeld, is zorgvuldig samengesteld en gebaseerd op uitgebreid onderzoek en expertise. We streven ernaar om u te voorzien van nuttige en betrouwbare inhoud, zodat u uw online privacy kunt waarborgen en met vertrouwen kunt navigeren door het digitale landschap.

We nodigen u uit om onze website te verkennen, de informatie te lezen en contact met ons op te nemen als u vragen heeft. Samen kunnen we werken aan het beschermen van uw online privacy en het creëren van een veilige online omgeving voor iedereen.

Houd het simpel

Een van onze doelstellingen is om volledig gratis informatieve artikelen te publiceren, waarbij we het KISS-principe hanteren.

Het KISS-principe, afgeleid van “Keep It Simple & Stupid” (Houd het simpel en dom), is gebaseerd op het idee dat de meeste systemen het beste functioneren wanneer ze eenvoudig zijn opgebouwd. Het streven is dus om zaken makkelijk te houden in plaats van onnodig ingewikkeld.

Online veiligheid en privacy moeten niet ingewikkeld zijn. Veel mensen die geïnteresseerd zijn in het beschermen van hun privacy haken af wanneer het te complex wordt. Daarom zijn onze gidsen en artikelen op een eenvoudige en informatieve manier geschreven, met als doel een breed publiek te bereiken. Ongeacht hoeveel technische kennis u bezit, het is zeker mogelijk om de voorgestelde oplossingen op deze website te implementeren.

We willen ervoor zorgen dat iedereen toegang heeft tot duidelijke en begrijpelijke informatie over online veiligheid en privacy. We vermijden technisch jargon en proberen complexe concepten op een eenvoudige en toegankelijke manier uit te leggen. Op die manier kunnen zowel beginners als gevorderde gebruikers profiteren van de informatie en de voorgestelde oplossingen.

Ons doel is om mensen te helpen begrijpen hoe ze hun online privacy kunnen beschermen en welke stappen ze kunnen nemen om veilig te blijven op het internet. We moedigen iedereen aan om onze artikelen te lezen en vragen te stellen als er behoefte is aan verdere verduidelijking. Samen kunnen we ervoor zorgen dat online veiligheid voor iedereen toegankelijk en begrijpelijk is, zonder onnodige complicaties.

Geen reclame!

Onze website toont geen advertenties en we ontvangen geen betaling voor de artikelen die we schrijven. We zijn een onafhankelijke bron en ons doel is om u eerlijk en betrouwbaar nieuws te brengen.

Daarnaast brengt reclame, zoals bijvoorbeeld Google Ads, ook privacykwesties met zich mee voor onze lezers. Het plaatsen van dergelijke advertenties kan de privacy van onze lezers schenden en vormt daardoor een veiligheidsrisico, omdat ze trackers bevatten.

Wij vinden het belangrijk dat uw privacy wordt gerespecteerd en dat uw veiligheid gewaarborgd blijft tijdens uw bezoek aan onze website. Daarom hebben we bewust gekozen om geen advertenties te tonen die inbreuk kunnen maken op uw privacy of u kunnen blootstellen aan beveiligingsrisico’s.

Ons doel is om u een veilige en betrouwbare omgeving te bieden waar u vrijelijk toegang kunt krijgen tot onze inhoud zonder afleidingen of ongewenste invloeden. We willen dat u zich comfortabel voelt bij het verkennen van onze artikelen, wetende dat uw privacy en veiligheid onze prioriteit zijn.

We zijn trots op onze onafhankelijkheid en stellen de kwaliteit van onze inhoud voorop. Door geen advertenties te plaatsen en geen betalingen te accepteren, kunnen we onze integriteit behouden en ons richten op het verstrekken van waardevolle informatie zonder enige vorm van beïnvloeding.

Geen sponsors of betaalde reviews!

Onze website ontvangt geen sponsorgeld of betalingen voor het promoten van producten of diensten. Wanneer we iets aanbevelen, is dat gebaseerd op ons eigen onderzoek en onze eigen tests.

Bij Privacyenbescherming.be accepteren we ook geen betalingen voor het schrijven van reviews. Veel websites worden betaald om reviews over specifieke bedrijven of producten te schrijven. Dit kan op verschillende manieren verhuld worden, maar het komt er uiteindelijk op neer dat positieve reviews gekocht kunnen worden. Helaas komt dit tegenwoordig veel voor.

Bij ons worden alle producten en diensten individueel bekeken en beoordeeld. Onze website accepteert geen vergoeding om onze mening over een bepaald product te veranderen of om reviews aan te passen.

We streven ernaar om onze lezers eerlijke en onbevooroordeelde informatie te bieden, zodat ze weloverwogen beslissingen kunnen nemen. Ons doel is om transparant en betrouwbaar te zijn, en we willen voorkomen dat commerciële belangen onze inhoud beïnvloeden.

U kunt erop vertrouwen dat de aanbevelingen en reviews op onze website gebaseerd zijn op objectieve beoordelingen en kritische analyses. We zijn toegewijd aan het verstrekken van waardevolle informatie die u helpt bij het maken van de juiste keuzes op het gebied van privacy en beveiliging.

Mocht u nog vragen hebben over ons beleid of twijfels hebben over de integriteit van onze inhoud, dan nodigen we u uit om contact met ons op te nemen. We staan klaar om uw vragen te beantwoorden en u verdere verduidelijking te bieden.

Geen betaalde ranglijsten, content of betaalde links!

Privacyenbescherming.be ontvangt geen betalingen voor het opstellen van ranglijsten waarin specifieke producten of diensten worden aanbevolen. Betaalde ranglijsten vormen een veelvoorkomend probleem op reviewwebsites.

We publiceren ook geen betaalde of gesponsorde content. Andere websites ontvangen betalingen om verschillende tools te promoten, maar wij doen dit zonder daarvoor betaald te worden, zodat we neutraal kunnen blijven.

Daarnaast nemen we geen deel aan de praktijk van betaalde links. Met andere woorden, we ontvangen geen vergoeding wanneer u klikt op links naar andere websites of blogs.

Bij Privacyenbescherming.be streven we ernaar om onafhankelijk en objectief te zijn. Ons doel is om onze lezers betrouwbare informatie te bieden zonder beïnvloeding door commerciële belangen.

We begrijpen het belang van transparantie en eerlijkheid bij het verstrekken van informatie over privacy en beveiliging. Daarom willen we dat u erop kunt vertrouwen dat onze aanbevelingen en inhoud vrij zijn van externe invloeden.

Als u nog vragen heeft over ons beleid of twijfels heeft over de integriteit van onze content, staan we klaar om uw vragen te beantwoorden en verdere verduidelijking te bieden. We streven ernaar om uw privacy en veiligheid voorop te stellen en u te voorzien van waardevolle en onafhankelijke informatie.

Geen invasieve tracking!

Privacyenbescherming.be gebruikt geen Google Analytics of andere invasieve tracking software. In plaats daarvan gebruik ik Clicky, een dienst die het IP-adres van bezoekers maskeert, strookt met de AVG-wetgeving inzake dataprivacy en officieel is gecertificeerd door Privacy Shield voor gegevensbescherming (certificering).

Absoluut onafhankelijk

Een andere zorgwekkende trend in de online media is het toenemende aantal reviewwebsites dat eigenaar is van de producten die zij beoordelen. Er zijn tal van voorbeelden van VPN-providers die hun eigen reviewwebsites creëren of opkopen. Helaas geldt dit ook voor veel websites die zich richten op online privacy.

Het zal wellicht overbodig zijn om te benadrukken, maar privacyenbescherming.be blijft volledig onafhankelijk en heeft geen enkele controle over of aandelen in de producten en diensten waarover op deze website wordt geschreven.

Bovendien wordt deze website niet beheerd door een VPN-service, een digitaal mediabedrijf of enig ander bedrijf. Privacyenbescherming.be wordt beheerd door één online privacy activist vanuit een BVBA. Er zijn geen externe beheerders of aandeelhouders. (Er zijn in de loop der jaren overigens verschillende pogingen geweest om deze website te kopen, maar dit project blijft onafhankelijk en ik sta niet toe dat iemand de website overneemt).

We hechten er veel waarde aan om onze lezers eerlijke en betrouwbare informatie te bieden, vrij van belangenconflicten. Onze doelstelling is om transparantie en integriteit hoog in het vaandel te houden, zodat u met vertrouwen onze inhoud kunt raadplegen.

Mocht u nog vragen hebben over ons beleid of twijfels hebben over de onafhankelijkheid van deze website, dan staan wij klaar om uw vragen te beantwoorden en verdere verduidelijking te bieden. Wij zijn vastberaden om de privacy en veiligheid van onze lezers te waarborgen en hen te voorzien van waardevolle en onpartijdige informatie.

Hoe verdient deze website geld?

Privacyenbescherming.be is tegen het gebruik van advertenties om de volgende drie redenen:

  1. De advertenties respecteren de privacy van mijn lezers niet (want ze functioneren als data trackers voor reclamebedrijven)
  2. Advertenties kunnen een beveiligingsrisico vormen (oftewel malvertising)
  3. De advertenties kunnen de artikelen kleuren, wat een belangenverstrengeling creëert.

Door geen advertenties te gebruiken zijn de mogelijkheden om geld te verdienen met de website gelimiteerd. Daarom accepteren we donaties om de site te onderhouden. Helaas is gebleken dat bijna niemand doneert aan een website die gratis informatie verstrekt. De kosten voor de website en de tijd die het kost deze te onderhouden worden bij lange na niet gedekt door donaties.

Om de website draaiend te houden en de kosten te dekken (en dat is inclusief alle tijd die het kost om de privacy tools te testen) hebben we een partners geselecteerd die passen bij onze filosofie. Als je een router op Amazon koopt, of een VPN via een link op mijn website aanschaft, ontvang ik een kleine provisie zonder dat het u extra kosten oplevert. Door de bank genomen weiger ik met bedrijven samen te werken de oneerlijk te werk gaan

Privacyenbescherming.be steunen

Er zijn verschillende manieren om deze website, en mijn missie om u van goede informatie over privacy en bescherming te voorzien, te steunen.

  1. Plaats linkjes naar mijn artikelen op uw website
  2. Deel de informatie op mijn website me uw vrienden en familie
  3. Schaf producten of diensten aan via de partnerlinks op deze website (ik ontvang een kleine provisie, het kost u geen euro extra)

Volledig doorzichtig

Privacyenbescherming.be is eigendom van de BVBA. Een BVBA zorgt ervoor dat de mensen achter dit project, die zorgen voor eerlijke en goede te controleren informatie, beschermd zijn. Alle aanbevelingen die u hier vindt zijn gebaseerd op uitgebreide tests en onderzoek.

Bedankt voor het lezen

Deze website heeft als doel om waardevolle informatie te verstrekken over privacy en online beveiliging. Als u advies, feedback of vragen heeft, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. We verwelkomen alle feedback, omdat dit ons helpt om ons te richten op de wensen van onze lezers.

PrivacyEnBescherming.be