Ons team

Tegenwoordig gebruikt vrijwel iedereen het internet. Internetgebruik zo volledig veilig moeten zijn, maar er zijn ook mensen die het voor onethische doelen gebruiken. Daarom moeten gebruikers zich beschermen voor de gevaren op het netwerk.

Ontmoet het team

Ik ben Wesley en heb al meer dan 10 jaar ervaring als freelancer in de IT. Al sinds de start van het internet ben ik altijd super geïnteresseerd geweest in alles wat met het internet te maken heeft. Als programmeur kent het internet geen geheimen meer voor mij.

En ik werk samen met andere experts om u gemakkelijk leesbare artikelen te bieden:

Doel

De missie die privacyenbescherming.be heeft is om u van alle informatie en hulpstukken te voorzien, zodat u uw online privacy kunt herstellen, uw apparaten kunt beschermen en veilig kunt blijven online.

Alles wat ik op deze website zet zijn eerlijke meningen, zonder kosten voor mijn lezers. Er is een extra informatie verstopt achter een betaald abonnement. Deze website is 100% transparant. Alle reviews die hier geplaatst worden zijn volledig eerlijk en gebaseerd op uitgebreide tests en onderzoek.

Houd het simpel

Een van de doelen is om volledig gratis informatieve artikelen te plaatsen, waarbij het KISS-principe gehanteerd wordt

Het KISS-principe (Keep It Simple & Stupid – houdt het simpel en dom) is gebaseerd op het idee dat de meeste systemen het best werken als ze simpel in elkaar zitten. Dus houdt de boel makkelijk in plaats van onnodig ingewikkeld.

Online veiligheid en privacy moet niet ingewikkeld zijn. Veel mensen die geïnteresseerd zijn in het veiligstellen van hun privacy haken af als dat het wel is. Dus om deze mensen te helpen en meer publiek te kunnen bereiken, zijn de gidsen en artikelen op een simpele en informatieve manier geschreven. Het maakt niet uit hoeveel technische kennis u in huis hebt, het is zeker mogelijk de oplossingen die op deze website aangedragen worden te implementeren.

Geen reclame!

Onze website plaatst geen advertenties en we accepteer geen betaling voor artikelen die we schrijven. Deze website is onafhankelijk en we willen u eerlijk en betrouwbaar nieuws geven.

En een ander probleem met reclame, zoals bijvoorbeeld Google Ads, is dat dergelijke ads de privacy van onze lezers schendt. Dat maakt het ook nog eens een veiligheidsrisico, omdat ze ads trackers plaatsen.

Geen sponsors of betaalde reviews!

Onze website accepteer geen sponsorgeld of betaling voor het promoten van producten of diensten. Wanneer we iets aanbevelen, is dat naar aanleiding van eigen onderzoek en tests.

Privacyenbescherming.be accepteert ook geen betaling voor het schrijven van reviews. Veel websites worden betaald om reviews over bepaalde bedrijven of producten te schrijven. Dit kan op allerlei manieren verhuld worden, maar uiteindelijk komt het erop neer dat een goede review gekocht kan worden. Dit komt helaas veel voor tegenwoordig.

Alle producten en diensten worden individueel bekeken en beoordeeld. Onze website accepteert geen vergoeding om onze mening over een bepaald product te wijzigen, of reviews aan te passen.

Geen betaalde ranglijsten, content of betaalde links!

Privacyenbescherming.be wordt niet betaald om ranglijsten te maken die bepaalde producten of diensten aanbevelen. Betaalde ranglijsten zijn een veelvoorkomend probleem op review sites.

Wij publiceren ook geen betaalde of gesponsorde content. Andere websites worden gesponsord om allerlei verschillende tools te promoten. Wij doen dat zonder daarvoor betaald te worden, zodat ik neutraal kan blijven.

En natuurlijk doe ik niet mee met de handel in betaalde links. Met andere woorden, we krijgen geen geld als je op links naar andere websites of blogs klikt.

Geen invasieve tracking!

Privacyenbescherming.be gebruikt geen Google Analytics of andere invasieve tracking software. In plaats daarvan gebruik ik Clicky, een dienst die het IP-adres van bezoekers maskeert, strookt met de AVG-wetgeving inzake dataprivacy en officieel is gecertificeerd door Privacy Shield voor gegevensbescherming (certificering).

Absoluut onafhankelijk

Een andere slechte trend die waarneembaar is in online media is het hoge aantal review websites dat zelf eigenaar is van de producten die aan bod komen. Er zijn verschillende voorbeelden van VPN-providers die zelfs review websites maken, of kopen. Dit is helaas het geval bij veel websites over online privacy.

Misschien ten overvloede, maar privacyenbescherming.be is en blijft volledig onafhankelijk en heeft geen controle of aandelen in de producten en diensten waarover je hier kunt lezen.

En natuurlijk wordt deze website niet beheerd door een VPN-service, digitale media bedrijf of wat voor bedrijf dan ook. Privacyenbescherming.be wordt door één online privacy activist beheerd door vanuit een BVBA. Er zijn geen externe administrators of aandeelhouders. (Er zijn overigens door de jaren heen verschillende pogingen geweest om deze website te kopen, maar dit project blijft onafhankelijk en ik zal niet toelaten dat iemand de website koopt)

Hoe verdient deze website geld?

Privacyenbescherming.be is tegen het gebruik van advertenties om de volgende drie redenen:

  1. De advertenties respecteren de privacy van mijn lezers niet (want ze functioneren als data trackers voor reclamebedrijven)
  2. Advertenties kunnen een beveiligingsrisico vormen (oftewel malvertising)
  3. De advertenties kunnen de artikelen kleuren, wat een belangenverstrengeling creëert.

Door geen advertenties te gebruiken zijn de mogelijkheden om geld te verdienen met de website gelimiteerd. Daarom accepteren we donaties om de site te onderhouden. Helaas is gebleken dat bijna niemand doneert aan een website die gratis informatie verstrekt. De kosten voor de website en de tijd die het kost deze te onderhouden worden bij lange na niet gedekt door donaties.

Om de website draaiend te houden en de kosten te dekken (en dat is inclusief alle tijd die het kost om de privacy tools te testen) hebben we een partners geselecteerd die passen bij onze filosofie. Als je een router op Amazon koopt, of een VPN via een link op mijn website aanschaft, ontvang ik een kleine provisie zonder dat het u extra kosten oplevert. Door de bank genomen weiger ik met bedrijven samen te werken de oneerlijk te werk gaan

Privacyenbescherming.be steunen

Er zijn verschillende manieren om deze website, en mijn missie om u van goede informatie over privacy en bescherming te voorzien, te steunen.

  1. Plaats linkjes naar mijn artikelen op uw website
  2. Deel de informatie op mijn website me uw vrienden en familie
  3. Schaf producten of diensten aan via de partnerlinks op deze website (ik ontvang een kleine provisie, het kost u geen euro extra)

Volledig doorzichtig

Privacyenbescherming.be is eigendom van de BVBA. Een BVBA zorgt ervoor dat de mensen achter dit project, die zorgen voor eerlijke en goede te controleren informatie, beschermd zijn. Alle aanbevelingen die u hier vindt zijn gebaseerd op uitgebreide tests en onderzoek.

Bedankt voor het lezen

Deze website focust op het verstrekken van nuttige informatie over privacy en online-beveiliging.

Als u advies, feedback of vragen heeft, neemt u dan vooral contact met ons op. Alle feedback is welkom, want dat zorgt ervoor dat de site zich kan richten op wat de lezers willen.

 

PrivacyEnBescherming.be