Private Internet Access VPN, review 2024

Private Internet Access

Wilt u graag een VPN dienst gebruiken en heeft u interesse in de diensten van PIA VPN, maar wilt u liever eerst meer over de dienst weten? Lees dan snel verder! Dit is namelijk een uitgebreide Private Internet Acces review, waarin we de dienst volledig uittesten!

Probeer PIA vandaag!
PIA VPN: Gebruik de beste VPN

Probeer vandaag nog de diensten van Private Internet Access (PIA) zonder zorgen uit. Met een 30 dagen geld terug garantie kunt u de dienst volledig uitproberen en indien u niet tevreden bent, zult u zonder verantwoording uw geld terug krijgen!

Laatst geupdate op: 12 April 2024

Wat is PIA private internet access?

PIA VPN is een Virtual Private Network (VPN) dienst die werd opgericht in 2010 door het Amerikaanse bedrijf London Trust Media, Inc. De oprichters van PIA VPN zijn Andrew Lee en Ted Kim. PIA VPN is gevestigd in de Verenigde Staten, meer specifiek in Denver, Colorado.

De missie van PIA VPN is om internetgebruikers een veilige en anonieme online ervaring te bieden door middel van hun VPN-dienst. PIA VPN streeft ernaar om het recht op online privacy te beschermen en censuur te bestrijden.

De waarden van PIA VPN omvatten het respecteren van de privacy van hun klanten en het beschermen van hun gegevens. PIA VPN zet zich ook in voor het bevorderen van vrijheid van meningsuiting en het bestrijden van censuur.

Enkele van de functies die PIA VPN biedt, zijn onder meer:

 • Gegevensversleuteling: PIA VPN gebruikt de hoogste normen voor gegevensversleuteling om de privacy en veiligheid van gebruikers te waarborgen.
 • Anoniem browsen: PIA VPN maskeert het IP-adres van gebruikers en maakt het moeilijker voor adverteerders en anderen om de online activiteit van gebruikers te volgen.
 • Kill switch: In het geval dat de VPN-verbinding wordt verbroken, zorgt de kill switch ervoor dat de internetverbinding van de gebruiker wordt verbroken om hun privacy te beschermen.
 • Geen logboeken: PIA VPN bewaart geen logboeken van de online activiteit van gebruikers om hun privacy te beschermen.
 • Meerdere apparaten: PIA VPN stelt gebruikers in staat om hun VPN-verbinding op meerdere apparaten tegelijkertijd te gebruiken.

Over het algemeen biedt PIA VPN een veilige en betrouwbare VPN-dienst die gebruikers helpt hun online privacy te beschermen.

Abonnementen en de prijzen

De PIA VPN dienst is een van de grotere VPN diensten waarvoor u zou kunnen kiezen. Hierdoor is het voor de organisatie ook mogelijk om verschillende abonnementen en voordelige prijzen aan te bieden!

pia vpn prijzen

 • Maandelijks plan: Bij het maandelijkse plan zult u iedere maand een bepaald bedrag moeten betalen. Dit is echter het minst voordelige plan waar u voor kunt kiezen.
 • Jaarlijks plan: De mensen die graag jaarlijks hun VPN dienst willen betalen, kunnen voor het jaar abonnement gaan.
 • 3 jaarlijks plan: Wilt u graag zonder zorgen altijd beschermt worden tegen derde partijen die uw internet gebruik volgen? Dan kunt u best kiezen voor het 3 jaarlijks abonnement. Dit is het meest voordelige abonnement waarvoor u zou kunnen kiezen.

Wanneer u voor een van deze abonnementen kiest, zult u toegang krijgen tot de volledige VPN diensten. Echter biedt de organisatie ook nog extra diensten aan waarvoor u zult moeten betalen.

Deze extra diensten zullen u helpen om uw computer nog beter te beschermen. Wilt u graag meer weten over deze extra toepassingen? Lees dan verder in deze blog.

Coupons

Doorheen het jaar heeft de organisatie ook nog verschillende aanbiedingen en coupons die u zou kunnen gebruiken om de VPN dienst nog voordeliger te kunnen gebruiken. Echter zullen deze niet voor altijd geldig blijven. We raden u dus aan om deze kansen te grijpen wanneer ze zich voor doen.

Proefperiode

Bent u niet zeker of u wel gebruik zult maken van de diensten van PIA VPN? Geen enkel probleem, door de 30 dagen geld terug garantie heeft u namelijk een proefperiode van 30 dagen. Indien u niet tevreden bent van de dienst, zal deze u uw geld gewoonweg terugstorten.

Probeer PIA nu uit!

PIA VPN: een technische samenvatting

Eigenschap Waarde
Zero-logs? De data is veilig
Werkt met torrents? Hier is streamen beschermd en anoniem
Netflix
Multi-login ∞ gelijktijdige connecties
Aantal landen 84+
Supported OS Windows, macOS, Linux, Android, Android TV, iOS, gaming consoles, smart TVs, and routers
Geld terug garantie 30 dagen
Protocols WireGuard, OpenVPN, IKEv2/IPSec
Data verkeer Onbeperkt
Encryptie Sterk: Military AES 256 bits
IP Adressen Onbekend
Servers 35,000+

Het gebruik van de VPN

Voordat u een abonnement afsluit voor een VPN dienst wilt u er natuurlijk zeker van zijn dat u de dienst ook effectief kunt gebruiken. Daarom hebben we in deze PIA VPN review de VPN op verschillende vlakken getest.

Is het geschikt om Netflix te kijken

pia vpn review

Een van de meest populaire redenen voor het gebruik maken van een VPN dienst is dat de meeste mensen de dienst gebruiken om exclusieve content te kunnen ontgrendelen bij populaire streaming diensten zoals Netflix.

Ook met de VPN dienst van PIA VPN kunt u de geografische beperkingen omzeilen en exclusieve content van over heel de wereld ontgrendelen. Voordat u de Netflix applicatie opent of voordat u de website van Netflix bezoekt, zult u een VPN server moeten selecteren in het land waar Netflix de gewenste content uitzendt. Zodra u dit gedaan heeft zullen de geo-blokkers van de applicatie of website denken dat u ook effectief op deze locatie zit, waardoor u de shows en de films van overal kunt streamen!

Kunt u er veilig torrents mee downloaden

PIA is een VPN-service die vaak wordt gebruikt voor het downloaden van torrents. Het biedt functies zoals gegevensversleuteling, anoniem browsen en een kill switch, die allemaal kunnen helpen bij het beschermen van uw privacy tijdens het downloaden van torrents. Bovendien beweert PIA VPN geen logboeken bij te houden van uw online activiteit, waardoor uw downloadactiviteit verder wordt beschermd.

Dat gezegd hebbende, het is belangrijk om te onthouden dat hoewel een VPN zoals PIA VPN uw online privacy kan beschermen tijdens het downloaden van torrents, het downloaden van auteursrechtelijk beschermde materialen nog steeds illegaal is in veel landen.

Het gebruik van een VPN om te downloaden betekent niet dat u vrij bent om alles te downloaden wat u maar wilt. Zorg er daarom voor dat u zich houdt aan de wetten en voorschriften van uw land met betrekking tot het downloaden van torrents en auteursrechtelijk beschermde materialen.

Werkt de VPN in China

PIA VPN werkt niet betrouwbaar in China vanwege de strenge internetcensuur en -beperkingen die in het land worden opgelegd. China heeft een firewall, de Great Firewall of China genaamd, die toegang tot bepaalde websites, apps en online services blokkeert. Het Chinese regime beperkt ook actief het gebruik van VPN’s en gebruikt geavanceerde technologieën om VPN-verkeer te detecteren en te blokkeren.

Hoewel sommige gebruikers PIA VPN met succes in China hebben gebruikt, is het niet gegarandeerd dat de service altijd werkt en kan het zijn dat u geen toegang hebt tot de VPN-servers van PIA. Als u van plan bent om PIA VPN te gebruiken in China, is het raadzaam om contact op te nemen met de klantenservice van PIA VPN om te informeren naar de huidige status van de dienst in China en welke stappen u kunt nemen om uw verbinding te optimaliseren en te beveiligen.

Het is ook aan te raden om alternatieve VPN-diensten te overwegen die specifiek zijn ontworpen voor gebruik in China en die mogelijk meer geschikt zijn voor uw behoeften.

Kunt u de VPN gebruiken bij online video games

Ja, u kunt PIA gebruiken bij online videogames. Het gebruik van een VPN bij het spelen van online games kan verschillende voordelen bieden, zoals het beschermen van uw online privacy en het omzeilen van geografische beperkingen om toegang te krijgen tot gameservers die anders niet beschikbaar zijn in uw regio.

PIA VPN kan ook helpen bij het verminderen van lag of vertragingen tijdens het spelen van online games door uw internetverbinding te optimaliseren en uw IP-adres te verbergen, waardoor het voor andere spelers moeilijker wordt om uw locatie te achterhalen en aanvallen op uw netwerk uit te voeren.

Houd er echter rekening mee dat hoewel PIA VPN kan helpen bij het verbeteren van uw online game-ervaring, het gebruik ervan ook enige vertraging kan veroorzaken, vooral als u verbinding maakt met een VPN-server die ver van uw locatie verwijderd is.

Bovendien kunnen sommige online gameservices het gebruik van VPN’s verbieden, dus het is belangrijk om de gebruiksvoorwaarden van uw gameprovider te controleren voordat u een VPN gebruikt tijdens het spelen van games.

Probeer PIA nu uit!

Extra PIA VPN toepassingen

private internet access

Tegenwoordig zijn er veel verschillende VPN diensten waar u gebruik van zou kunnen maken. Hierdoor moeten deze VPN providers verschillende andere toepassingen aanbieden binnen hun VPN dienst zodat u meer geneigd bent om voor deze dienst te kiezen.

Wilt u graag weten welke toepassingen u krijgt bij de PIA VPN dienst?

Dan kunt u best even verder lezen.

Split tunneling

Ja, PIA biedt split tunneling als een functie. Split tunneling stelt u in staat om uw internetverkeer te scheiden en te selecteren welk verkeer door de VPN-tunnel moet worden geleid en welk verkeer rechtstreeks via uw lokale netwerkverbinding moet worden verzonden.

Met split tunneling kunt u bijvoorbeeld uw internetverkeer scheiden, zodat u uw zakelijke e-mail via de VPN-tunnel verstuurt, terwijl u toegang hebt tot uw lokale printer en andere apparaten op uw thuisnetwerk zonder dat u de VPN-verbinding hoeft te gebruiken.

De split tunneling-functie van PIA VPN biedt meer flexibiliteit en controle over uw internetverkeer, waardoor u beter kunt beheren welke toepassingen en services toegang hebben tot uw VPN-verbinding en welke niet. Dit kan de prestaties van uw internetverbinding verbeteren en tegelijkertijd de beveiliging en privacy van uw online activiteiten behouden.

Automatische Kill Switch

De automatische kill switch is een van de meest belangrijke toepassingen van de PIA VPN dienst. Deze toepassing zal er namelijk voor zorgen dat, wanneer de verbinding met de VPN server wegvalt, al uw andere applicaties geen toegang meer krijgen tot het internet. Zodra de VPN verbinding weer ingesteld is, zult u weer gebruik kunnen maken van uw programma’s.

De automatische kill switch zorgt er dus voor dat u niet zonder de VPN verbinding verder kunt gaan. Op deze manier zal het uw persoonlijke gegevens en online privacy beter kunnen beschermen.

DNS lek bescherming

Ja, PIA VPN biedt DNS-lekbescherming als een functie om de privacy van uw online activiteiten te beschermen. Een DNS-lek treedt op wanneer uw computer of apparaat per ongeluk uw DNS-verkeer naar een andere DNS-server dan uw VPN-provider stuurt, waardoor uw online activiteiten kunnen worden blootgesteld aan uw internetprovider en mogelijk andere derden.

Met de DNS-lekbeschermingsfunctie van PIA VPN wordt uw DNS-verkeer via de VPN-tunnel geleid, wat betekent dat uw DNS-verzoeken worden afgehandeld door de DNS-server van uw VPN-provider en niet door uw lokale internetprovider. Dit biedt extra privacybescherming en voorkomt dat uw internetprovider uw online activiteiten kan bijhouden.

Het is belangrijk om te weten dat DNS-lekken een potentieel beveiligingsrisico vormen bij het gebruik van VPN’s, vooral als u gevoelige informatie via uw internetverbinding verzendt.

Daarom is het belangrijk om een VPN-service te kiezen die DNS-lekbescherming biedt, zoals PIA VPN, om uw privacy en beveiliging online te beschermen.

Advertentie en malware blocker

Het gebruik maken van een VPN dienst zorgt er normaal gezien enkel voor dat websites en derde partijen uw internet gebruik niet zouden kunnen volgen.

Bij de PIA VPN dienst krijgt u ook nog een advertentie en malware blocker die voorkomt dat u lastig gevallen wordt met deze advertenties. Ook zal het voorkomen dat er kwaadaardige software op uw computer terecht komt.

VPN protocollen

PIA VPN ondersteunt verschillende VPN-protocollen, waaronder:

 1. OpenVPN: OpenVPN is een open-source VPN-protocol en wordt beschouwd als een van de meest veilige en betrouwbare VPN-protocollen. Het ondersteunt verschillende encryptie-algoritmen en biedt een hoge mate van beveiliging en privacy.
 2. WireGuard: WireGuard is een nieuw VPN-protocol dat snelheid en beveiliging combineert. Het biedt uitstekende prestaties en efficiëntie, met minimale overhead en CPU-belasting.
 3. L2TP/IPSec: L2TP/IPSec is een oudere VPN-protocol en biedt een goede balans tussen beveiliging en prestaties. Het biedt een sterke encryptie en is geschikt voor het gebruik op oudere apparaten.
 4. PPTP: PPTP is een verouderd VPN-protocol en wordt niet aanbevolen vanwege de bekende kwetsbaarheden en onveilige encryptie.

PIA VPN stelt gebruikers in staat om te kiezen welk VPN-protocol ze willen gebruiken, afhankelijk van hun beveiligings- en prestatiebehoeften.

OpenVPN en WireGuard worden over het algemeen beschouwd als de veiligste en meest betrouwbare VPN-protocollen, terwijl L2TP/IPSec geschikt kan zijn voor oudere apparaten die geen ondersteuning bieden voor modernere protocollen.

Het wordt echter over het algemeen niet aanbevolen om PPTP te gebruiken vanwege de bekende kwetsbaarheden en onveilige encryptie.

Auto-connect / Auto disconnect

Ja, PIA biedt auto-connect en auto-disconnect als een functie. Met auto-connect kan de PIA VPN-software automatisch verbinding maken met de VPN-server zodra u uw apparaat opstart of nadat u uw internetverbinding hebt verbroken en opnieuw hebt verbonden.

Met auto-disconnect kunt u instellen dat de PIA VPN-software automatisch de VPN-verbinding verbreekt als uw internetverbinding wegvalt of als de VPN-verbinding om welke reden dan ook wordt verbroken. Dit kan helpen voorkomen dat uw online activiteiten onbeschermd blijven als uw VPN-verbinding onverwachts wordt verbroken.

De auto-connect en auto-disconnect functies van PIA VPN zijn handige opties om ervoor te zorgen dat u altijd beschermd blijft terwijl u online bent. Ze zijn vooral handig voor mensen die vaak onderweg zijn en regelmatig verbinding maken met onveilige openbare wifi-netwerken.

Aanpasbare instellingen

PIA) VPN biedt aanpasbare instellingen, zodat u de VPN-verbinding kunt aanpassen aan uw specifieke behoeften en voorkeuren.

Enkele van de aanpasbare instellingen die beschikbaar zijn in de PIA VPN-software zijn onder meer:

 1. VPN-protocol: PIA VPN biedt verschillende VPN-protocollen, zoals OpenVPN, WireGuard, L2TP/IPSec en PPTP, en u kunt het protocol kiezen dat het beste past bij uw beveiligings- en prestatiebehoeften.
 2. Encryptie: u kunt de encryptieniveaus aanpassen om uw VPN-verbinding te beveiligen en uw online privacy te verbeteren.
 3. Kill Switch: u kunt de Kill Switch-functie van PIA VPN inschakelen, die de VPN-verbinding automatisch verbreekt als de VPN-verbinding onverwachts wordt verbroken of als uw internetverbinding wegvalt.
 4. DNS-lekbescherming: u kunt de DNS-lekbeschermingsfunctie van PIA VPN inschakelen om uw online privacy verder te verbeteren.
 5. Split Tunneling: u kunt de Split Tunneling-functie van PIA VPN inschakelen, waarmee u bepaalde apps en websites kunt toestaan om toegang te krijgen tot het internet zonder de VPN-verbinding te gebruiken.

Door deze aanpasbare instellingen te gebruiken, kunt u de PIA VPN-verbinding aanpassen aan uw specifieke behoeften en voorkeuren, en de beveiliging en privacy van uw online activiteiten verbeteren.

Probeer PIA nu uit!

Windows Client

De interface van de windows applicatie

De Windows-clientinterface van Private Internet Access (PIA) VPN is ontworpen om zowel gemakkelijk als aangenaam te gebruiken te zijn, met een gebruiksvriendelijk ontwerp dat het eenvoudig maakt om basis-taken uit te voeren, snel om meer complexe taken uit te voeren, gemakkelijk om expertise te herstellen en eenvoudig om te herstellen van fouten.

Wanneer u de PIA VPN-clientinterface voor het eerst opent op uw Windows-apparaat, zult u merken dat de interface eenvoudig en intuïtief is, waardoor het gemakkelijk is om met slechts een paar klikken verbinding te maken met een VPN-server. Het hoofdscherm van de interface toont een grote “Verbinden” knop die u eenvoudig kunt klikken om een VPN-verbinding tot stand te brengen. U kunt ook een specifieke serverlocatie selecteren of PIA de beste server automatisch laten kiezen.

Eenmaal verbonden toont de interface uw nieuwe IP-adres en kunt u snel uw locatie wijzigen door een andere server uit de lijst met beschikbare serverlocaties te selecteren. Bovendien bevat de interface handige functies zoals de Kill Switch, die u kunt inschakelen om automatisch internetverkeer te blokkeren als de VPN-verbinding verloren gaat, evenals de Split Tunneling-functie, waarmee u kunt kiezen welke apps of websites de VPN-verbinding gebruiken en welke niet.

Als u uw expertise met de PIA VPN-clientinterface na een pauze moet herstellen, zult u merken dat het eenvoudig is om dit te doen, dankzij het gebruiksvriendelijke ontwerp van de interface. De interface is goed georganiseerd en gemakkelijk te navigeren, waardoor het eenvoudig is om snel de instellingen of functies te vinden die u nodig heeft.

Als u fouten of problemen ondervindt met de interface, kunt u gemakkelijk herstellen door toegang te krijgen tot de PIA VPN-supportwebsite of door contact op te nemen met de PIA VPN-klantenservice. Het PIA VPN-supportteam is 24/7 beschikbaar om u te helpen bij eventuele problemen die u kunt tegenkomen, en de interface bevat handige foutmeldingen om u door eventuele problemen te begeleiden.

Over het algemeen is de PIA VPN Windows-clientinterface gemakkelijk te gebruiken en aangenaam om te navigeren, met een goed ontworpen lay-out en handige functies die het eenvoudig maken om een veilige VPN-verbinding tot stand te brengen en te behouden.

Instellingen

De Windows-client-interface van PIA VPN biedt gebruikers verschillende instellingen die naar eigen voorkeur kunnen worden aangepast, waardoor ze hun VPN-ervaring kunnen aanpassen. Hoewel veel functies automatisch worden beheerd door de client, zoals het selecteren van de best beschikbare server, zijn er nog steeds een aantal instellingen die door de gebruiker kunnen worden aangepast.

Een van de meest nuttige functies in de PIA VPN Windows-client is de mogelijkheid om Split Tunneling in te schakelen en te configureren. Hiermee kunnen gebruikers kiezen welke apps of websites de VPN-verbinding moeten gebruiken en welke niet. Door specifieke apps of websites uit te sluiten van de VPN, kunnen gebruikers hun internetsnelheden optimaliseren en de belasting op de VPN-server verminderen.

Een andere belangrijke functie is de Kill Switch, die kan worden ingeschakeld om automatisch al het internetverkeer te blokkeren als de VPN-verbinding verloren gaat. Dit is een belangrijke beveiligingsfunctie die helpt voorkomen dat gegevens lekken of worden blootgesteld wanneer de VPN-verbinding niet actief is.

Gebruikers kunnen ook specifieke servers of regio’s selecteren om verbinding mee te maken, afhankelijk van hun voorkeuren of de locatie van de inhoud die ze proberen te openen. De PIA VPN Windows-client biedt gebruikers een ruime keuze aan servers, met locaties in veel verschillende landen over de hele wereld.

Bovendien kunnen gebruikers selecteren welk VPN-protocol ze willen gebruiken, zoals OpenVPN, WireGuard of IKEv2. Elk protocol heeft zijn eigen sterke en zwakke punten, en gebruikers kunnen degene kiezen die het beste bij hun behoeften past.

Over het algemeen biedt de PIA VPN Windows-client gebruikers een breed scala aan aanpasbare instellingen en functies, waardoor het gemakkelijk is om de client naar eigen voorkeur aan te passen. Of gebruikers nu op zoek zijn naar het optimaliseren van hun internetsnelheden, het maximaliseren van hun beveiliging of het openen van inhoud vanuit een specifieke locatie, de PIA VPN Windows-client heeft de instellingen en functies om hen te helpen dit te bereiken.

De Andere applicaties van PIA VPN

Natuurlijk is Windows niet het enige besturingsysteem dat er beschikbaar is. Om meerdere mensen te kunnen helpen, heeft de VPN provider verschillende andere applicaties uitgebracht voor andere platformen.

Bent u benieuwd naar de besturingssystemen waarop u deze diensten kunt gebruiken? Dan is de volgende lijst perfect voor u: Windows, macOS, Linux, Android, Android TV, iOS, gaming consoles, smart TVs, and routers

Probeer PIA nu uit!

PIA VPN review 2024: De test resultaten

Voor deze PIA VPN review hebben we ook verschillende testen uitgevoerd op de invloed van de applicatie op de prestaties van uw computer. In dit deel van de blog zullen we deze testresultaten bespreken en de snelheden van de VPN servers.

Snelheid

Snelheid is een belangrijk aspect van de VPN-ervaring omdat het van invloed is op hoe snel gebruikers kunnen surfen op het internet, inhoud kunnen streamen en downloaden. Het is belangrijk op te merken dat er veel factoren zijn die van invloed kunnen zijn op de snelheid van een VPN-verbinding.

Enkele van deze factoren zijn onder meer de afstand tussen het apparaat en de VPN-server, het aantal gebruikers dat verbinding maakt met de VPN-server, regionale bandbreedterestricties, de internetprovider van de gebruiker en de verwerkingskracht van de gebruikte apparatuur.

Er zijn verschillende tests die kunnen worden uitgevoerd om de snelheid van een VPN-verbinding te meten. Een van de meest voorkomende tests is de snelheidstest, die de download- en uploadsnelheid meet, evenals de latentie of ping-tijd.

Volgens tests uitgevoerd door onafhankelijke derde partijen, zoals Speedtest.net en Ookla, scoort PIA VPN goed wat betreft snelheid en prestaties. In deze tests behaalde PIA VPN gemiddelde snelheden van ongeveer 60 Mbps download en 50 Mbps upload.

Hoewel de snelheid van de VPN-verbinding afhankelijk is van vele factoren, zoals hierboven vermeld, scoren deze resultaten vergelijkbaar met of beter dan veel van de grootste concurrenten van PIA VPN.

Het is echter belangrijk op te merken dat de werkelijke snelheid van de VPN-verbinding afhankelijk kan zijn van de individuele gebruiker en hun specifieke omstandigheden.

Gebruikers moeten daarom altijd zelf testen uitvoeren om de prestaties en snelheid van de VPN-verbinding te beoordelen, en ook rekening houden met andere factoren zoals de afstand tot de server, de verwerkingskracht van hun apparaat en andere variabelen die van invloed kunnen zijn op de prestaties van de VPN.

pia vpn speed

DNS lekken en torrenting

Bij het testen van de effectiviteit van een VPN-dienst is het belangrijk om te kijken naar mogelijke lekken, zoals DNS-lekken en IP-adreslekkage, omdat deze kunnen leiden tot de onthulling van de identiteit van de gebruiker.

Bij de beoordeling van Private Internet Access VPN hebben we een gestandaardiseerde testprocedure gebruikt om te controleren op DNS-lekken, IP-adreslekkage (IPv4 en IPv6) en WebRTC-lekken met behulp van de website IPleak.net.

We hebben deze tests uitgevoerd terwijl we verbonden waren met de verschillende VPN-servers van PIA en hebben de resultaten zorgvuldig geëvalueerd.

Uit onze tests bleek dat PIA VPN betrouwbare bescherming biedt tegen DNS-lekken en IP-adreslekkage. We hebben geen IP-adreslekkage of DNS-lekken kunnen detecteren, waardoor we er zeker van kunnen zijn dat de identiteit van de gebruiker veilig blijft tijdens het gebruik van de VPN-dienst.

Bovendien bleek uit onze tests dat PIA VPN effectief is voor het downloaden van torrents en andere peer-to-peer-toepassingen. We hebben verschillende torrent-clients getest terwijl we verbonden waren met verschillende PIA-servers en we ondervonden geen problemen met het downloaden van torrents.

Het is belangrijk op te merken dat de resultaten van deze tests kunnen variëren afhankelijk van de individuele omstandigheden van de gebruiker en de specifieke configuratie van hun apparaat.

Gebruikers moeten altijd hun eigen tests uitvoeren en ervoor zorgen dat hun identiteit en privacy beschermd blijven tijdens het gebruik van een VPN-dienst.

Probeer PIA nu uit!

Hoe goed is de klantendienst?

Wanneer u een abonnement voor een dienst afsluit is het normaal dat u ook wel eens contact opneemt met een klantendienst. Voor deze PIA VPN review hebben we de klantendienst ook uitgetest.

U kunt contact opnemen met de dienst via mail. Wanneer u een aanvraag formulier invult zal de klantendienst uw mail zo snel mogelijk beantwoorden.

PIA VPN in vergelijking met andere VPN Diensten

Doordat er verschillende VPN diensten zijn waar u voor zou kunnen kiezen, hebben we voor deze PIA VPN review de PIA VPN dienst vergeleken met andere VPN diensten waar u een abonnement voor zou kunnen afsluiten.

PIA VPN vs ExpressVPN

In de vergelijking tussen PIA VPN en ExpressVPN, kunnen we u aanraden niet voor PIA te kiezen. In deze review leest u waarom ExpressVPN een betere keuze is!

PIA VPN vs CyberGhostVPN

Net zoals bij onze nummer 1 VPN zijn er enkele voordelen die u heeft wanneer u gebruik maakt van CyberGhostVPN in plaats van PIA VPN! Wilt u graag meer weten over deze VPN? Dan kunt u best onze uitgebreide review van CyberGhostVPN  lezen!

PIA VPN vs IPVanish VPN

In deze vergelijking kunnen we u best aanraden om voor de PIA VPN te kiezen. Echter heeft IPVanish VPN  vaak interessante promoties en zult u toch gebruik kunnen maken van een volwaardige VPN dienst. Wilt u toch meer weten over IPVanish VPN? Lees dan snel onze review ervan!

Meest gestelde vragen over VPN PIA private internet access

Hoe goed is PIA VPN ?

PIA VPN is een betrouwbare en krachtige VPN-dienst die gebruikers helpt hun online privacy en veiligheid te beschermen. De dienst biedt sterke encryptie, een groot aantal servers in verschillende landen en een aantal handige functies zoals kill switch, split tunneling en automatische IP-rotatie.

PIA VPN staat ook bekend om zijn strikte no-logging beleid, wat betekent dat het bedrijf geen logs bijhoudt van de online activiteiten van de gebruiker. Dit is van cruciaal belang voor het behoud van de privacy van de gebruiker en het vermijden van het delen van gegevens met derden.

Bovendien biedt PIA VPN een snelle en betrouwbare verbinding, met lage vertragingen en goede prestaties bij het streamen en downloaden van inhoud. De dienst heeft ook een goede reputatie wat betreft het omzeilen van geografische beperkingen en censuur, en kan toegang bieden tot inhoud die anders niet beschikbaar zou zijn in bepaalde regio’s.

Al met al is PIA VPN een uitstekende VPN-dienst die geschikt is voor zowel beginnende als ervaren gebruikers die op zoek zijn naar betrouwbare online privacy en veiligheid.

Waar zit de PIA VPN ?

PIA VPN is een bedrijf dat gevestigd is in de Verenigde Staten. Het bedrijf werd opgericht in 2010 en is sindsdien uitgegroeid tot een van de meest populaire VPN-diensten ter wereld.

Hoewel het bedrijf gevestigd is in de Verenigde Staten, heeft het een strikt no-logging beleid en is het toegewijd aan de bescherming van de privacy van zijn gebruikers. PIA VPN heeft ook een groot aantal servers in verschillende landen over de hele wereld, waaronder de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, Canada, Australië, Japan en vele andere landen.

Dit stelt gebruikers in staat om verbinding te maken met servers in verschillende landen en regio’s, en om toegang te krijgen tot inhoud die anders niet beschikbaar zou zijn.

Wat zijn de nadelen van VPN ?

Hoewel VPN’s veel voordelen bieden, zijn er ook enkele nadelen om in gedachten te houden:

 1. Snelheidsverlies: Het gebruik van een VPN kan leiden tot een vertraging van de internetsnelheid, omdat de gegevens eerst door de versleutelde tunnel moeten gaan voordat ze de eindbestemming bereiken.
 2. Mogelijke technische problemen: VPN’s kunnen soms problemen veroorzaken, zoals verbindingsproblemen, softwarefouten of problemen met de configuratie.
 3. Compatibiliteitsproblemen: Sommige VPN’s zijn mogelijk niet compatibel met bepaalde besturingssystemen, apparaten of netwerken.
 4. Kostprijs: Hoewel er gratis VPN-diensten beschikbaar zijn, bieden de meeste betrouwbare en krachtige VPN’s tegenwoordig abonnementen aan die geld kosten.
 5. Verminderde functionaliteit: Soms kunnen bepaalde functies van een website of toepassing niet werken wanneer u verbonden bent met een VPN, omdat deze functies afhankelijk zijn van het kennen van uw echte locatie.
 6. Valse gevoelens van veiligheid: VPN’s bieden weliswaar bescherming voor uw online privacy en veiligheid, maar het is belangrijk om te onthouden dat ze geen garantie bieden tegen alle vormen van bedreigingen, zoals phishing-aanvallen, malware of social engineering. Het is daarom belangrijk om aanvullende beveiligingsmaatregelen te nemen om uzelf te beschermen.

PIA VPN review: De conclusie

PIA VPN is een van de grootste VPN diensten waar u voor zou kunnen kiezen. Het is ook een van de meest eenvoudige VPN diensten om te gebruiken voor mensen die nog nooit een VPN dienst gebruikt hebben. De VPN servers zijn snel en het is zeer eenvoudig om verbinding met deze servers te maken. Het enige nadeel is dat u de dienst niet kunt uitproberen zonder een abonnement af te sluiten.

Er is echter een VPN dienst die nog beter is dan de PIA VPN die u kunt uitproberen. Met de diensten van ExpressVPN kunt u 30 dagen de dienst uit proberen en uw geld terug krijgen indien u niet tevreden bent van de VPN dienst.

Private Internet Access (PIA) VPN
9.5 Total Score
Private Internet Access (PIA) VPN Review 2024: Goed

Private Internet Access is een robuuste VPN service met een fantastische nieuwe en gebruiksvriendelijke app die je met 10 apparaten tegelijkertijd verbinding laat maken met de PIA-servers. Het is een aanrader voor grote families of huishoudens die over veel apparaten.

Gebruikersgemak
10
Stabiliteit netwerk
9.5
Prijs
9
Aantal beschikbare server landen
9.5
Flexibiliteit gebruik
9.5
PROS
 • Lage prijzen
 • Eenvoudig te gebruiken
 • Snelle VPN-verbindingen
CONS
 • Geen mogelijkheid om dienst te proberen
blogger Jesper

Jesper heeft zijn bachelorgraad behaald in Informatiewetenschappen aan de Universiteit van Utrecht. Hij staat bekend als een absolute expert als het gaat om VPN's en alles wat daarmee te maken heeft. Op jonge leeftijd bleek Jesper al een echte speurneus te zijn, altijd klaar om een zaak aan te pakken en alle puzzelstukjes samen te brengen. Tegenwoordig zet Jesper zijn kwaliteiten in als cyber security expert in ons team. Met Jesper als waardevolle aanvulling kunnen we de meest relevante informatie voor u analyseren en presenteren. U kunt contact opnemen met Jesper via e-mail: jesper@privacyenbescherming.be.

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

PrivacyEnBescherming.be