Kijk de Giro d’italia in 2024

All cycling enthusiasts want to be able to follow the Giro live stream from wherever they are. However, there are often no giro live stream services that can work everywhere. That is why we have searched for a solution that allows you to get the Giro live stream from anywhere in the world! Find out all about it in this article!
Translated in English (UK):
All cycling enthusiasts want to be able to follow the Giro live stream from wherever they are. However, there are often no Giro live stream services that can work everywhere. That is why we have searched for a solution that allows you to get the Giro live stream from anywhere in the world! Find out all about it in this article!

Probeer nu!
Kijk de live stream giro wedstrijden met ExpressVPN tot 49% korting

Gebruik dan ExpressVPN en omzeil de geografische restricties kunt u alle giro live stream evenementen van waar u ook bent bekijken! Probeer de dienst vandaag nog uit en krijg een 30 dagen geld terug garantie wanneer u een jaarabonnement afsluit en 3 maanden GRATIS!

Laatst geupdate op: 7 June 2024

De beste websites om de live stream giro evenementen te kijken.

Wilt u graag de giro livestream van overal kunnen bekijken? Dan zult u eerst en vooral ook een effectieve livestream giro dienst nodig hebben. Dit betekent dat u eerst op zoek moet gaan naar een dienst waar u gebruik van kunt maken om de live stream giro wedstrijden te kunnen volgen. 

EuroSport

Een van de diensten die u in België kunt gebruiken om naar de live stream giro diensten te kijken is EuroSport. Deze organisatie heeft namelijk de rechten om binnen België de giro live stream uit te zenden. Om naar de livestream giro evenementen te kunnen kijken met deze diensten, moet u echter wel een abonnement afsluiten!

live stream giro

De populairste gratis diensten om een giro livestream gratis te kunnen kijken!

Er zijn namelijk ook nog een aantal andere opties waarmee u eventueel naar een livestream giro evenement zou kunnen kijken. We hebben het net gehad over de dienst waarvoor u eerst een abonnement zou moeten afsluiten voordat u deze zou kunnen gebruiken. Er zijn echter ook een aantal gratis diensten die u zou kunnen gebruiken om de live stream giro evenementen te kunnen volgen! 

RSI

RSI is een kanaal in Zwitserland waar de Italiaanse mensen in Zwitserland de giro livestreams kunnen volgen! Dit is ook een gratis diensten maar om deze te kunnen gebruiken moet u zich echter in Zwitserland bevinden!

Rai Sport

Rai Sport is de Italiaanse sportzender waar iedereen toegang tot heeft. Zo zijn er veel verschillende mensen die in Italië via deze dienst naar de giro livestream kunnen kijken!

Het enige nadeel van het gebruiken van deze diensten is dat je binnen een bepaalde regio moet zijn want anders zal de stream geblokkeerd worden!

Bezoek ExpressVPN
Meer besparen tot het einde van June 2024

Waarom werkt uw livestream giro dienst niet?

Wanneer u naar de giro live stream in het buitenland zou willen kijken, merkt u vaal al snel op dat uw vertrouwde streaming diensten niet zullen werken in het buitenland. Dit komt doordat de zenders die de rechten hebben om deze evenementen uit te zenden, vaak niet het recht hebben om dit buiten een bepaalde zone te doen!

livestream giro

Dit komt doordat de website de locatie van uw ip adres zal controleren en wanneer deze buiten een bepaalde regio ligt, zullen de geo-blokkers van de website uw toegang tot de stream blokkeren. Wanneer dit gebeurt zult u de livestream giro niet meer kunnen volgen. Gelukkig hebben we hier een oplossing voor gevonden!

Bezoek ExpressVPN
Meer besparen tot het einde van June 2024

Hoe kunt u de giro d’Italia live stream diensten ontgrendelen zodat u de giro live kijken kunt?

Gaat u binnenkort naar het buitenland maar wilt u niets van de giro missen? Dan heeft u geluk! We hebben namelijk een manier gevonden waarmee u de geo-blokkers, die de toegang tot de giro livestream blokkeren, kunt omzeilen. De oplossing is namelijk door gebruik te maken van een VPN!

Een VPN dienst zal u helpen met het beschermen van uw online privacy en uw persoonlijke gegevens. Een VPN zal echter ook de locatie van uw IP adres aanpassen naar een een locatie binnen de toegestane zone van uw live stream giro diensten!

Stappenplan om VPN dienst te gebruiken!

Wilt u graag een VPN dienst gebruiken, maar weet u niet hoe u dit zou moeten doen? Geen enkel probleem, we hebben een stappenplan voor u voorzien zodat ook u gebruik kunt maken van een VPN dienst.

 1. Sluit een abonnement af bij een betaalde VPN dienst, wij raden de diensten van ExpressVPN aan!
 2. Download en installeer de VPN software op het apparaat waarmee u de giro live stream zult volgen. 
 3. Open de software en verbind met een server die binnen de toegestane zone ligt. Voor Eurosport is dit België, Voor Rai Sport is dit Italië en voor RSI is dit Zwitserland!
 4. Wanneer u dit stappenplan gevolgd heeft kunt u normaal gezien zonder problemen naar de live stream giro diensten kijken.

Test ExpressVPN uit bij het volgende giro d’italia livestream

Wilt u graag een giro live stream dienst gebruiken in het buitenland en heeft u hier een VPN dienst voor nodig? Dan kunt u op google zoeken welke VPN diensten u hiervoor kunt gebruiken. U zult er verschillende opties voor krijgen en er zullen een aantal gratis opties beschikbar zijn. We raden het gebruik van gratis VPN diensten echer af aangezien deze niet te vertrouwen zijn. Zo volgen ze meestal uw internet gebruik en slaan ze uw persoonlijke gegevens op om deze door te verkopen aan, kwaadwillige, derde partijen!

giro live stream

Daarom raden wij de diensten van ExpressVPN aan! Hiermee kunt u namelijk zonder zorgen naar uw favoriete giro livestream kijken terwijl u volledig beschermd bent tegen derde partijen. Wanneer u voor deze VPN dienst kiest heeft u echter nog een extra voordeel! U kunt namelijk de dienst zonder zorgen uittesten! Nieuwe klanten die een jaar abonnement afsluiten, krijgen 30 dagen lang de mogelijkheid om hun geld terug te vragen! Op deze manier kunt u zonder echte zorgen naar een livestream giro dienst kijken in het buitenland!

Bezoek ExpressVPN
Meer besparen tot het einde van June 2024

Wat zijn de beste VPNs om een livestream giro d’italia te kunnen volgen!

We hebben het u net al gezegd. Er zijn veel verschillende VPN diensten beschikbaar waarmee u naar een live stream giro evenement zou kunnen kijken. We weten daarom ook dat het enorm moeilijk is om een juiste keuze te maken. Om u te helpen hebben we verschillende VPN diensten uitgetest en met elkaar vergeleken. Met de resultaten van onze test hebben we de volgende ranglijst kunnen maken!

Best Allround 1 ExpressVPN, review 2024
9.8
2 Cyberghost, review 2024
9.7
3 Private Internet Access VPN, review 2024
9.5
4 IPVanishVPN, review 2024
9.3
5 NordVPN, review 2024
9.1

Zoals u kunt zien zijn de diensten van ExpressVPN perfect om naar een livestream giro evenement te kunnen kijken vanuit het buitenland!

Wat zijn de voordelen van VPNs naast het kijken van een giro livestream

Naast het omzeilen van de geoblokkers van uw favoriete giro live stream diensten, heeft een VPN nog verschillende andere voordelen! Zo kunt u bijvoorbeeld van waar u ook maar bent in de wereld de giro livestream volgen, maar u kunt ook de geo blokkers van populaire streaming diensten zoals Netflix en Hulu omzeilen om de content van overal op de wereld te kunnen volgen! Het werkt namelijk ook voor live streams van grote evenementen zoals: Tour de France, Parijs Roubaix en de ronde van Spanje!

Een ander voordeel dat u heeft wanneer u gebruik maakt van een VPN dienst is dat u al uw persoonlijke gegevens en uw online privacy extra kunt beschermen! Doordat de VPN uw ip adres zal verbergen en uw gegevens zal versleutelen hoeft u zich geen zorgen te maken op een thuis netwerk en zelfs niet op een openbaar netwerk!

Bezoek ExpressVPN
Meer besparen tot het einde van June 2024

Het parcours van de Giro d’Italia 2024

Op 17 oktober 2022 vond in het Teatro Lirico Giorgio Gaber in Milaan de presentatie plaats van het parcours van de Giro d’Italia 2024. Op weg van Fossacesia Marina naar Rome moet tussen 6 en 28 mei 2024 in totaal 3489,2 kilometer worden afgelegd in 21 etappes. In totaal moeten 51400 hoogtemeters worden overwonnen.

Hier vindt u alle 21 etappes van de Giro d’Italia 2024:

Datum Stage Start / Finish Route
Sat.
06/05
1 Costa dei Trabocchi Tudor ITT Fossacesia Marina – Ortona 19,6 km
Sun.
07/05
2
Teramo – San Salvo
202 km
Mon.
08/05
3
Vasto – Melfi
216 km
Tue.
09/05
4 Venosa – Lago Laceno 175 km
Wed.
10/05
5
Atripalda – Salerno
171 km
Thu.
11/05
6 Napoli – Napoli 162 km
Fri.
12/05
7 Capua – Gran Sasso d’Italia (Campo Imperatore) 218 km
Sat.
13/05
8
Terni – Fossombrone
207 km
Sun.
14/05
9 Savignano sul Rubicone – Cesena (Technogym Village) Tudor ITT 35,0 km
15/05 / / 1 Ruhetag
Tue.
16/05
10 Scandiano – Viareggio 196 km
Wed.
17/05
11
Camaiore – Tortona
219 km
Thu.
18/05
12 Bra – Rivoli 179 km
Fri.
19/05
13 Borgofranco d’Ivrea – Crans Montana 207 km
Sat.
20/05
14 Sierre – Cassano Magnago 193 km
Sun.
21/05
15
Seregno – Bergamo
195 km
22 /05 / / 2 Ruhetag
Tue.
23/05
16 Sabbio Chiese – Monte Bondone 203 km
Wed.
24/05
17 Pergine Valsugana – Caorle 195 km
Thu.
25/05
18 Oderzo – Val di Zoldo 161 km
Fri.
26/05
19 Longarone – Tre Cime di Lavaredo (Rif. Auronzo) 183 km
Sat.
27/05
20 Tarvisio – Monte Lussari Tudor ITT 18,6 km
Sun.
28/05
21 Roma – Roma 135 km

FAQ

Wie heeft de meeste Giro d’Italia gewonnen?

Eddy Merckx is recordhouder voor de meeste overwinningen in de Giro d’Italia. De Belgische wielrenner won de prestigieuze wedstrijd in totaal vijf keer. Hij won in 1968, 1970, 1972, 1973 en 1974. Merckx wordt algemeen beschouwd als een van de grootste wielrenners aller tijden en zijn successen in de Giro d’Italia hebben zijn reputatie gevestigd.

Wat zijn de beroemdste fietsers in de Giro d’Italia?

Verschillende fietsfabrikanten zijn bekend en populair in de Giro d’Italia.

Hier zijn enkele van de meest bekende fietsfabrikanten wiens fietsen vaak worden gebruikt in de Giro d’Italia:

 1. Pinarello: Pinarello is een bekende Italiaanse fietsfabrikant en heeft een lange geschiedenis in de wielersport. Veel professionele wielerploegen, waaronder teams in de Giro d’Italia, rijden op Pinarello fietsen.
 2. Bianchi: Bianchi is een andere gerespecteerde Italiaanse fietsfabrikant die bekend staat om zijn elegante esthetiek en hoge kwaliteit fietsen. De beroemde Lotto Soudal ploeg rijdt op Bianchi fietsen.
 3. Trek: Trek is een Amerikaanse fietsfabrikant en is ook sterk vertegenwoordigd in de Giro d’Italia. Trek fietsen worden gebruikt door verschillende professionele wielerploegen.
 4. Specialized: Specialized is een wereldberoemd merk en biedt een breed scala aan fietsen voor de wielersport. Veel teams in de Giro d’Italia vertrouwen op Specialized fietsen.
 5. Cannondale: Cannondale is een fietsfabrikant die bekend staat om zijn innovaties en hoogwaardige racefietsen. Verschillende teams vertrouwen op Cannondale-fietsen in de Giro d’Italia.

Deze fietsfabrikanten zijn slechts enkele voorbeelden, en er zijn nog veel meer bekende merken vertegenwoordigd in de Giro d’Italia. De keuze van de fiets hangt vaak af van de voorkeuren van de renners en de sponsors van de teams.

Wat zijn de truienkleuren voor de Giro d’Italia?

Tijdens de Giro d’Italia zijn er verschillende truienkleuren die een speciale betekenis hebben.

Hier zijn de belangrijkste kleuren en hun betekenis:

 1. Maglia Rosa (Roze trui): De roze trui wordt toegekend aan de leider in het algemeen klassement. Het symboliseert de algemene leider van de wedstrijd en wordt traditioneel beschouwd als de meest begeerde trui.
 2. Maglia Ciclamino (Paarse Trui): De paarse trui wordt uitgereikt aan de beste sprinter in de wedstrijd. Hij symboliseert het puntenklassement en wordt toegekend aan de renner met de meeste punten voor etappe-overwinningen en tussensprints.
 3. Maglia Azzurra (blauwe trui): De blauwe trui wordt uitgereikt aan de beste bergrenner in de wedstrijd. Hij symboliseert het bergklassement en wordt uitgereikt aan de renner met de meeste punten voor finishen in de bergen en bergklassementen.
 4. Maglia Bianca (witte trui): De witte trui wordt uitgereikt aan de beste jonge renner in de wedstrijd. Hij symboliseert de beste renner onder de 25 jaar in het algemeen klassement.

Naast deze hoofdtruien zijn er ook nog andere truien die speciale prijzen vertegenwoordigen, zoals de Maglia Nera (zwarte trui), die wordt toegekend aan de laatste renner in het algemeen klassement.

De kleuren van de truien geven de wedstrijd een visuele identiteit en stellen de toeschouwers in staat de prestaties van de renners in de verschillende klassementen te volgen.

Alles wat je moet weten om een giro live stream van overal te kunnen volgen.

Om een livestream giro evenement te kunnen volgen in het buitenland heeft u waarschijnlijk een VPN dienst nodig. Deze VPN diensten zullen u namelijk helpen bij het beschermen van uw gegevens en bij het veranderen van de locatie van uw ip adres om de geo blokkers van een website te omzeilen!

Het enige wat u nog te doen staat is een abonnement afsluiten bij een betalende VPN dienst. Wij raden de diensten van ExpressVPN aan aangezien u hiermee 30 dagen de diensten zonder zorgen kunt uitproberen! De organisatie geeft nieuwe klanten namelijk een 30 dagen geld terug garantie! 

Bezoek ExpressVPN
Meer besparen tot het einde van June 2024

blogger Jesper

Jesper heeft zijn bachelorgraad behaald in Informatiewetenschappen aan de Universiteit van Utrecht. Hij staat bekend als een absolute expert als het gaat om VPN's en alles wat daarmee te maken heeft. Op jonge leeftijd bleek Jesper al een echte speurneus te zijn, altijd klaar om een zaak aan te pakken en alle puzzelstukjes samen te brengen. Tegenwoordig zet Jesper zijn kwaliteiten in als cyber security expert in ons team. Met Jesper als waardevolle aanvulling kunnen we de meest relevante informatie voor u analyseren en presenteren. U kunt contact opnemen met Jesper via e-mail: jesper@privacyenbescherming.be.

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

PrivacyEnBescherming.be