Livestream België met een VPN provider 2020

Live tv kijken via internet betekent de mogelijkheid hebben dat we onze nationale tv in het buitenland kunnen ontvangen. Uw favoriete Belgische televisieprogramma’s streamen tijdens uw verblijf in het buitenland. Helaas wordt Belgische televisie kijken in het buitenland u lastig gemaakt. Dat heeft te maken met de zogenoemde ‘geografische blokkering’ of ‘geoblock’. Hierdoor wordt live belgische tv kijken onmogelijk of zelfs gevaarlijk.

BIJGEWERKT: 20 september 2020

Ga naar ExpressVPN
TIP: Wil niet direct te veel geld uitgeven? Test GRATIS ExpressVPN voor een maand!

ExpressVPN is een van de weinige VPN providers op de markt die zonder problemen en opgave van een waardige reden je geld terug retourneren na 30 dagen. Dit komt door hun soepele 30-dagen-geld-terug garantie, waarbij je gratis 30 dagen de services van ExpressVPN kunt gebruiken, kosteloos!

Live tv kijken via internet 2020

Een geografische blokkering werkt als volgt: doordat de betreffende website ‘weet’ dat uw IP-adres geen Belgische is, wordt de videostream geblokkeerd. Dus als u België verlaat, is de kans groot dat u geen Belgische TV kijken in het buitenland kan realiseren. Live tv kijken via internet of tv app zal de oplossing zijn.

Een voorbeeld van een graag gezien programma van Belgische TV in het buitenland dat wordt geblokkeerd door de geografische blokkering is bijvoorbeeld de Sporza livestream. Die geografische blokkering geldt zowel voor een livestream als voor ‘uitzending gemist’. De geografische blokkering blokkeert dus de mogelijkheid om een sporza livestream een te openen

Wilt u aldus de Rode Duivels via een livestream de wedstrijd zien winnen, dan zult u iets met uw IP-adres moeten doen, zodat u de geografische blokkering kunt ontwijken en wél in staat zult zijn om uw favoriete TV kijken buitenland te kunnen ontvangen.

Dit artikel geeft u de oplossing om de geografische blokkering te omzeilen, zodat u tevreden live tv kijken via internet kunt kijken. Sterker nog, het stelt u in staat om overal ter wereld livestream belgie te openen.

Belgische televisie kijken met een livestream België in het buitenland 2020

Gratis ExpressVPN
30 dagen volledige VPN Gratis

Probeer deze VPN aanbieder een maand gratis uit

Vele aanbieder hebben een zogenaamd 30 dagen geld terug beleid, maar wat er niet bij verteld wordt is dat ze toch dan wel lastig doen wanneer je uiteindelijk om welke reden dan ook uw geld terug wilt hebben. Er is een VPN aanbieder die zonder pardon uw geld retour gestort.

Dit is ExpressVPN. Deze VPN zou je gebruiken kunnen wanneer u maar heel tijdelijk een VPN nodig zal hebben bijvoorbeeld om sportevenementen te streamen. Maar ook wanneer u al uw geld heeft uitgeven aan een vakantie en u toch Belgische TV kanalen wil blijven streamen op vakantie, dan kan een VPN aanbieder heel handig zijn. Zeker wanneer we het hebben over een VPN aanbieder waarvan u de volledige functionaliteit een maand lang gratis kan gebruiken. Met gratis bedoel ik dan nadat u betaald hebt uw geld zonder vragen snel terug krijgt gestort.

Belgische tv kijken in het buitenland oftewel te streamen?

Dat heeft voornamelijk te maken met auteursrechten en licentieproblemen. De betreffende producenten hebben exclusieve rechten toegekend aan verschillende omroepen. Om dit wat concreter te maken, grijpen wij even terug naar het voorbeeld van Sporza: Sporza heeft namelijk exclusieve rechten gekocht om in het Nederlands de beelden uit te zenden in België. In het buitenland zijn de uitzendrechten voor sport exclusief uitgegeven aan andere partijen. Deze exclusief bevoegden hebben aldus exclusiviteit in een bepaald gebied.

Wat kunt u vanuit het buitenland wel ontvangen?

Zeer waarschijnlijk kunt u helemaal geen Sporza livestream ontvangen laat staan een livestream belgie. Dit vanwege het feit dat de lokale Belgische TV-provider licentieovereenkomsten heeft afgesloten. Als u in dat geval een TV-website bezoekt, of gebruik maakt van de app, ontvangt u een bericht, zoals: “Onze diensten zijn in dit land niet leverbaar” of is het zelfs in het geheel niet mogelijk de website überhaupt te openen; Belgische TV kijken online wordt u dus erg moeilijk gemaakt.

Hoe wordt u geblokkeerd?

De mate van de beperking hangt af van uw geografische locatie, of beter: uw IP-adres. Een IP-adres is eigenlijk een elektronische handtekening. Het IP-adres geeft eigenlijk aan waar u zich bevindt. Wanneer u dus vanuit België zou willen inloggen op een site in Amerika, controleert deze site eerst uw locatie via het IP-adres. De site bepaalt dan eigenlijk of u toestemming heeft tot de inhoud van die desbetreffende site.

Hoe kunt u live Belgische TV kijken buitenland realiseren?

Het omzeilen van geografische blokkade is de enige mogelijkheid om Belgische TV kijken online voor elkaar te krijgen. Het is tevens een 100% wettelijke oplossing om live tv kijken via internet mogelijk te maken. Binnen enkele minuten kunt u, vanuit iedere gewenste locatie, moeiteloos sites openen die voorheen geblokkeerd waren.

De (technische) oplossing is een VPN (Viritule Privat Network). Wat is een VPN? Om het eenvoudig te houden, het is een VPN een virtueel privénetwerk. Het is software dat u in staat stelt om uw locatie overal ter wereld na te bootsen, mits uw VPN aanbieder in dat betreffende land een server aanbiedt.

Belgische tv in het buitenland

De VPN server

Wanneer u verbinding maakt met een VPN-server, fungeert het als tussenpersoon tussen uw apparaat (computer, telefoon, tablet) en de website die u wilt bereiken. Al uw (internet)verkeer gaat over deze lijn naar de zogenaamde VPN server.

Wanneer u een VPN gebruikt gaat de website ervan uit dat de bezoeker de door u gekozen VPN-server is. Uw huidige locatie wordt door de VPN aanbieder verborgen, u neemt als het ware de identiteit van de betreffende VPN-server aan, met name dus wat betreft het IP-adres. Het IP-adres van de VPN-server staat niet op de blokkade lijst van de website, zodat u volledige toegang heeft tot de inhoud van de website.

Uiteindelijk kunt u wel tv kijken in Buitenland via een stream, alsof u thuis bent in België. De VPN-server is uw sleutel om online TV te deblokkeren in het buitenland, u omzeilt met een ander IP-adres de geografische blokkade. Bijvoorbeeld, met een VPN-server in België kunt u BBC iPlayer kijken. Ook kunt u met een VPN provider American Netflix streamen, zodat u toegang kunt krijgen tot de volledige catalogus van Netflix USA.

VPN abonnement: hoeveel kost het?

U zoekt naar een VPN om TV kijken buitenland mogelijk te maken. Dit kan handig zijn wanneer u bijvoorbeeld op zakenreis of op vakantie bent.

Let op voor gratis VPNs

Er zijn tal van gratis VPN-oplossingen op de markt. Niettemin blijkt een gratis VPN-aanbieder in vrijwel alle gevallen toch geen gratis VPN-aanbieder te zijn. De organisaties die gratis VPN-diensten aanbieden, zijn geen vrijwilligers; er moet aan het einde van de rit toch geld verdiend worden.

Hun ‘gratis’ diensten worden mogelijk gemaakt door een netwerk van hardware, software en medewerkers. Een dergelijke infrastructuur is erg kostbaar, daarom zal u die ‘gratis’ VPN-aanbieders toch iets moeten terugbetalen. De waarde zit hem dan ook in uw gegevens. Uw gegevens zullen door die VPN-aanbieders worden gebruikt voor commerciële doeleinden en verkocht worden aan de hoogste bieder. Vergeet uw online privacy maar……..

Bovendien zal een ‘gratis’ VPN er niet in slagen om online TV kijken in buitenland te deblokkeren, daarbij is de snelheid van een ‘gratis’ VPN te langzaam voor een goede streaming.

Een betaalbare maandelijkse vergoeding

Een betrouwbare VPN is niet gratis, maar het is wel vrij goedkoop. De kosten variëren tussen  € 3 en € 9 per maand. Mocht u echter niet van abonnementen houden, dan is het in sommige gevallen zelfs mogelijk om maar voor een dag in te schrijven. Maar als u langer dan 6 maanden inschrijft, kunt u veel betere prijzen krijgen, met meer dan 50% korting!

De meeste VPN’s bieden een “geld terug” garantie. U kunt zich abonneren en hun diensten uitproberen. Mocht u dan niet tevreden zijn, kunt u uw abonnement gemakkelijk annuleren (opzeggen) en een volledige terugbetaling krijgen!

Gratis ExpressVPN
30 dagen volledige VPN Gratis

Wat zijn de beste VPN’s om tv in het buitenland te streamen?

Terwijl het niet zo eenvoudig is om VPN’s te vergelijken, zijn er enkele criteria waar u op moet letten bij het kiezen van een juiste VPN om ervoor te zorgen dat u TV kijken  buitenland mogelijk te maken.

De VPN is gebruiksvriendelijk: Sommige VPN’s bieden een betere interface (een koppeling waarmee twee systemen met elkaar communiceren) dan anderen;

 • Snelheid van de gecodeerde verbinding: U wilt streaming tv kijken, dus een grote snelheid is een must;
 • Versleutelde verbinding de-blokkeert de inhoud: altijd of regelmatig of soms.

Er bestaat een Top 5 VPN aanbieders (VPN providers). Deze Top 5 VPN wordt regelmatig geüpdatet. Sommige VPN aanbieders kunnen een plek naar boven opschuiven of hun plek verliezen. Maar alle VPN-diensten die in deze lijst zijn opgenomen, worden aanbevolen en zijn het beste voor het streamen van TV in het buitenland/ TV kijken in het buitenland.

Hoe u livestream België kan openen? Tutorial 2020

Nu weet u bijna hoe u TV in het buitenland kunt kijken. Maar met deze zeer eenvoudige stap-voor-stap handleiding is het aanschaffen van een VPN kinderspel geworden. Het is een generieke handleiding die moet werken bij de meeste VPN-diensten.

 1. Kies een VPN provider uit de bovenstaande lijst
  2. Klik op de knop om toegang te krijgen tot de officiële website van die VPN
  3. Maak een account aan en schrijf u in op de VPN-service
  4. Download, installeer en start de VPN-cliënt
  5. Selecteer in de software een server in uw thuisland
  6. Klik op de “connect” knop
  7. Ga terug naar de televisie website of app en vernieuw

U kunt nu uw favoriete tv-programma’s inclusief Sporza livestream online kijken op al uw apparaten!

Wesley

Ik heb al ruim 10 jaar ervaring in de IT, en weet als geen ander hoe belangrijk anonimiteit en privacy op het internet is. Ik ben altijd al zeer geïnteresseerd geweest in alles wat er op het web speelt. Nu bevind ik mij in de ideale positie om iedereen te voorzien met kwaliteitsreviews van een grote variatie aan VPN services. Mijn visie is een wereldwijd web zonder internetcensuur, waar iedereen anoniem is en niemand in de gaten wordt gehouden. Het doel van de blog is zoveel mogelijk mensen te waarschuwen voor derde partijen die hun internetactiviteit bespioneren zonder dat ze het weten, en de perfecte oplossing te recommanderen.

Graag horen we uw mening

   Laat uw reactie achter

   PrivacyEnBescherming.be