Sporza live stream met een VPN provider 2022

Live tv kijken via internet betekent de mogelijkheid hebben dat we onze nationale tv in het buitenland kunnen ontvangen. Zoals bijvoorbeeld uw favoriete Sporza live stream, of VRT Canvas en andere Belgische televisieprogramma’s streamen tijdens uw verblijf in het buitenland. Helaas wordt Belgische sport televisie kijken in het buitenland u lastig gemaakt. Dat heeft te maken met de zogenoemde ‘geografische blokkering’ of ‘geoblock’. Hierdoor wordt live Belgische tv kijken onmogelijk of zelfs gevaarlijk. Dus hoe kunt u livestream Sporza en andere dingen kijken in het buitenland? Dat leg ik u hier uit.

BIJGEWERKT: 23 januari 2022

Test ExpressVPN
Test GRATIS ExpressVPN voor een maand!

ExpressVPN is een van de weinige VPN providers op de markt die zonder reden je geld terug geeft na 30 dagen.

Sporza TV live stream kijken 2022

Als u in het buitenland livestream Sporza wilt kijken loopt u dus tegen een geografische blokkade aan. Een geografische blokkering werkt als volgt: doordat de betreffende website ‘weet’ dat uw IP-adres geen Belgische is, wordt de Sporza livestream geblokkeerd. Dus als u België verlaat, is de kans groot dat u geen Sportza TV livestream kunt kijken.

Het kijken van een Sporza livestream is nu eenmaal een behoorlijk populaire bezigheid in ons land. En als het tijdstip van de livestream Sporza niet uitkomt is er altijd nog uitzending gemist. Maar die geografische blokkering geldt zowel voor een livestream als voor ‘uitzending gemist’. De geografische blokkering blokkeert dus de mogelijkheid om een Sporza livestream überhaupt te openen.

Wilt u de Rode Duivels via een Sporza live stream de wedstrijd zien winnen, dan zult u iets met uw IP-adres moeten doen, zodat u de geografische blokkering kunt ontwijken en wél in staat bent de Sporza live stream in het buitenland te kunnen ontvangen.

Dit artikel geeft u de oplossing om de geografische blokkering te omzeilen, zodat u gewoon Sporza TV live stream kunt kijken. Sterker nog, het stelt u in staat om overal ter wereld de livestream Sporza te bekijken.

Sporza live stream kijken in het buitenland in 2022

Gratis ExpressVPN
30 dagen volledige VPN Gratis

Sporza live stream: VPN 30 dagen gratis uitproberen

Ik begrijp dat u niet zomaar in zee gaat met een VPN aanbieder voor uw livestream. U wilt waarschijnlijk eerst even uitproberen of het werkt om de livestream via de VPN te bekijken. Vele aanbieder hebben een zogenaamd 30 dagen geld terug beleid, maar wat er niet bij verteld wordt is dat ze toch dan wel lastig doen wanneer u uiteindelijk om welke reden dan ook uw geld terug wilt hebben. Er is gelukkig toch nog een VPN aanbieder die zonder gezeur uw geld retour stort.

Dit is ExpressVPN. Deze VPN zou je gebruiken kunnen wanneer u maar heel tijdelijk een VPN nodig heeft om tijdelijk livestream Sporza te kunnen kijken. Voor een sportevenement zoals de Tour de France of een WK bijvoorbeeld. Maar als u op vakantie of op zakenreis toch de Jupiler Pro League of Champions League wilt blijven volgen via een Sporza livestream, is het zeker de moeite waar enkele euro’s aan een VPN dienst uit te geven. Zeker wanneer we het hebben over een VPN aanbieder waarvan u de volledige functionaliteit een maand lang gratis kan gebruiken. Met gratis bedoel ik dan nadat u betaald hebt uw geld zonder vragen snel terug krijgt.

Sporza tv live stream: Waarom geo-blokkades?

Dat heeft voornamelijk te maken met auteursrechten en licentieproblemen. De betreffende producenten hebben exclusieve rechten toegekend aan verschillende omroepen. Om dit wat concreter te maken, grijpen wij even terug naar het voorbeeld van Sporza tv live stream: Sporza heeft namelijk exclusieve rechten gekocht om in het Nederlands de beelden uit te zenden in België. In het buitenland zijn de uitzendrechten voor sport exclusief uitgegeven aan andere partijen. Deze exclusief bevoegden hebben aldus exclusiviteit in een bepaald gebied. Volgens die overeenkomst mag er dus geen Sporza livestream worden bekeken in die landen. In plaats van de Sporza tv livestream is het de bedoeling dat u naar de lokale sportzender kijkt. En andersom geldt dat voor toeristen in België ook, die mogen alleen naar de livestream Sporza kijken en niet naar een livestream van hun lokale sportkanaal.

Livestream Sporza niet beschikbaar in het buitenland, wat dan wel?

Zeer waarschijnlijk kunt u helemaal geen Sporza livestream ontvangen laat staan een livestream Sporza België. Dit vanwege het feit dat de lokale Belgische TV-provider licentieovereenkomsten heeft afgesloten. Als u in dat geval via de wesbite van Sporza livestream wilt kijken, of gebruik maakt van de livestream app, ontvangt u een bericht, zoals: “Onze diensten zijn in dit land niet leverbaar” of is het zelfs in het geheel niet mogelijk de website überhaupt te openen; Sporza live stream kijken wordt zo wel erg moeilijk gemaakt.

Hoe wordt u geblokkeerd als u Sporza live stream wilt kijken?

De mate van de beperking hangt af van uw geografische locatie, of beter: uw IP-adres. Een IP-adres is eigenlijk een elektronische handtekening. Het IP-adres geeft eigenlijk aan waar u zich bevindt. Wanneer u dus vanuit België zou willen inloggen op een site in Amerika, controleert deze site eerst uw locatie via het IP-adres. De site bepaalt dan eigenlijk of u toestemming heeft tot de inhoud van die desbetreffende site. En als u andersom vanuit Amerika wilt inloggen om een Sporza tv livestream te kijken, dan ziet de server dat u niet vanuit België inlogt.

Hoe kunt u wel een Sporza live stream kijken in het buitenland?

Het omzeilen van geografische blokkade is de enige mogelijkheid om een Sporza tv live stream in het buitenland te kijken. Het is tevens een 100% wettelijke oplossing om live tv kijken via internet mogelijk te maken. Binnen enkele minuten kunt u, vanuit iedere gewenste locatie, moeiteloos sites openen die voorheen geblokkeerd waren. En daarmee dus ook een Sporza tv live stream kijken.

De (technische) oplossing is een VPN (Viritule Privat Network). Wat is een VPN? Om het eenvoudig te houden, het is een VPN een virtueel privénetwerk. Het is software dat u in staat stelt om uw locatie overal ter wereld na te bootsen, mits uw VPN aanbieder in dat betreffende land een server aanbiedt.

sporza live stream

Sporza livestream: De VPN server

Wanneer u verbinding maakt met een VPN-server, fungeert het als tussenpersoon tussen uw apparaat (computer, telefoon, tablet) en de website die u wilt bereiken. Al uw (internet)verkeer gaat over deze lijn naar de zogenaamde VPN server.

Wanneer u een VPN gebruikt gaat de website ervan uit dat de bezoeker de door u gekozen VPN-server is. Uw huidige locatie wordt door de VPN aanbieder verborgen, u neemt als het ware de identiteit van de betreffende VPN-server aan, met name dus wat betreft het IP-adres. Het IP-adres van de VPN-server staat niet op de blokkade lijst van de website, zodat u volledige toegang heeft tot de inhoud van de website.

Nu kunt u dus in het buitenland een Sporza tv live stream kijken, alsof u thuis bent in België. De VPN-server is uw sleutel om de livestream Sporza te deblokkeren in het buitenland, u omzeilt met een ander IP-adres de geografische blokkade. Bijvoorbeeld, met een VPN-server in Groot-Brittannië kunt u BBC iPlayer kijken. Ook kunt u met een VPN provider American Netflix streamen, zodat u toegang kunt krijgen tot de volledige catalogus van Netflix USA.

VPN abonnement: hoeveel kost het?

De kosten voor een VPN abonnement variëren. Maar er zijn wel een paar eisen die je aan de VPN dienst moet stellen als je Sporza livestream wilt kijken. Verderop heb ik een lijstje gemaakt met geschikte VPN aanbieders voor het kijken van Sporza tv live stream.

Pas op voor gratis VPNs

Er zijn tal van gratis VPN-oplossingen op de markt. Dat klinkt natuurlijk aanlokkelijk als je je favoriete club via livestream wilt bekijken. Niettemin blijkt een gratis VPN-aanbieder in vrijwel alle gevallen toch geen gratis VPN-aanbieder te zijn. De organisaties die gratis VPN-diensten aanbieden, zijn geen vrijwilligers; er moet aan het einde van de rit toch geld verdiend worden.

Hun ‘gratis’ diensten worden mogelijk gemaakt door een netwerk van hardware, software en medewerkers. Een dergelijke infrastructuur is erg kostbaar, daarom zal u die ‘gratis’ VPN-aanbieders toch iets moeten terugbetalen. De waarde zit hem dan ook in uw gegevens. Uw gegevens zullen door die VPN-aanbieders worden gebruikt voor commerciële doeleinden en verkocht worden aan de hoogste bieder. Vergeet uw online privacy maar……..

Een gratis VPN is daarnaast niet geschikt om een Sporza live stream mee te kijken om twee redenen. Ten eerste beschikt zo’n gratis aanbieder niet over de mankracht om ervoor te zorgen dat er altijd een server beschikbaar is om de blokkades te omzeilen. Wanneer u Sporza tv live stream wilt kijken heeft u een server nodig in België. Als die down gaat, wat regelmatig gebeurt, zal een gratis aanbieder nooit op tijd een nieuwe paraat hebben om de Sporza live stream verder te kunnen kijken. Ten tweede is de bandbreedte vaak simpelweg ontoereikend om een livestream Sporza te kunnen bekijken.

Een betaalbare maandelijkse vergoeding

Een betrouwbare VPN is niet gratis, maar het is wel vrij goedkoop. De kosten variëren tussen  € 3 en € 9 per maand. Mocht u echter niet van abonnementen houden, dan is het in sommige gevallen zelfs mogelijk om maar voor een dag in te schrijven (als u alleen de finale van Wimbledon wilt kijken bijvoorbeeld). Maar als u langer dan 6 maanden inschrijft, kunt u veel betere prijzen krijgen, met meer dan 50% korting!

De meeste VPN’s bieden een “geld terug” garantie. U kunt zich abonneren en hun diensten uitproberen. Mocht u dan niet tevreden zijn, kunt u uw abonnement gemakkelijk annuleren (opzeggen) en een volledige terugbetaling krijgen!

Gratis ExpressVPN
30 dagen volledige VPN Gratis

De beste VPN diensten voor Sporza tv live stream

Terwijl het niet zo eenvoudig is om VPN’s te vergelijken, zijn er enkele criteria waar u op moet letten bij het kiezen van een juiste VPN om Sporza tv livestream te kunnen kijken.

 • De VPN is gebruiksvriendelijk: Sommige VPN’s zijn makkelijker in het gebruik dan anderen;
 • Snelheid van de gecodeerde verbinding: U wilt Sporza tv live stream kijken, dus een grote snelheid is een must;
 • Versleutelde verbinding de-blokkeert de inhoud: altijd of regelmatig of soms.

Er bestaat een Top 5 VPN aanbieders (VPN providers). Deze Top 5 VPN wordt regelmatig geüpdatet. Sommige VPN aanbieders kunnen een plek naar boven opschuiven of hun plek verliezen. Maar alle VPN-diensten die in deze lijst zijn opgenomen, worden aanbevolen en zijn het beste voor het streamen van TV in het buitenland/ TV kijken in het buitenland.

Sporza live stream stappenplan 2022

Nu weet u bijna hoe u een livestream in het buitenland kunt kijken. Maar met deze zeer eenvoudige stap-voor-stap handleiding is het aanschaffen van een VPN kinderspel geworden. Het is een generieke handleiding die moet werken bij de meeste VPN-diensten.

 1. Kies een VPN provider uit de bovenstaande lijst
  2. Klik op de knop om toegang te krijgen tot de officiële website van die VPN
  3. Maak een account aan en schrijf u in op de VPN-service
  4. Download, installeer en start de VPN-cliënt
  5. Selecteer in de software een server in uw thuisland
  6. Klik op de “connect” knop
  7. Ga terug naar de livestream Sporza app en kijk naar de Sporza livestream!

U kunt nu uw favoriete tv-programma’s inclusief Sporza livestream online kijken op al uw apparaten!

Meest gestelde vragen

Kan ik een Sporza live stream in het buitenland ontvangen?

Ja, in het buitenland kan je een sporza livestream ontvangen met een VPN aanbieder

Welke VPN is de beste voor een sporza tv live stream?

Een van de beste aanbieders van dit moment is ExpressVPN. Je kan deze aanbieder een maand testen en ben je niet tevreden krijg je na een maand je geld terug. We hebben een ranking gemaakt welke je in het artikel kan lezen voor de beste livestream sporza

Waarom is Sporza live stream in het buitenland geblokkeerd?

Sporza livestream is geblokkeerd omdat we te maken krijgen met uitzendrechten. Je IP-adres zal worden herkend als buiten België en zo wordt je geblokkeerd.

 

Jesper is een absolute tovenaar als het gaat om informatie vinden van de VPN’s, en alles wat daarmee te maken heeft. Op jonge leeftijd bleek Jesper al een echte detective te zijn. Nooit terugdeinzend voor een zaak puzzelde hij alle stukjes bij elkaar. Tegenwoordig gebruikt Jesper zijn kwaliteiten voor ons als onderzoeker. Met Jesper als sterke aanvulling van ons team maakt hij het mogelijk de meest relevante informatie voor u te analyseren.

2 Comments
 1. Reply
  marc deconinck 01/10/2020 at 20:09

  Beste, ik ben geintreseer in VPN om TV te zien in Spanje maar ik had nog enkele vragen, zo spreken jullie van -5. Selecteer in de software een server in uw thuisland ) wat word daarmee bedoeld ? moet je reeds een internet aansluiting hebben in Spanje ? of hoe werkt dat anders ?

  • Hoi Marc,

   Wanneer je vanuit België Spaanse wilt kijken zal u uw IP-adres moeten veranderen in een Spaanse IP-adres, dit kan je eenvoudig met VPN software voor elkaar krijgen door een Spaanse server te kiezen in de VPM applicatie.

   Groet,

  Laat uw reactie achter

  PrivacyEnBescherming.be