Mijn ip adres

ip adres

Dit artikel gaat over de vraag: wat is mijn IP adres? Het antwoord op deze vraag is belangrijk en handig, maar toch zijn er veel mensen die het niet zouden kunnen beantwoorden. Daarom hebben wij voor u een hulpmiddel ontwikkeld, waarmee u zeer gemakkelijk kan werken.

Probeer nu ExpressVPN uit!
Probeer 30 DAGEN de beste VPN voor beginners, ExpressVPN, RISICOVRIJ!

ExpressVPN is een gebruiksvriendelijke service met premium features! Naast hun geld-terug-garantie, krijg je tot 49% KORTING en 3 MAANDEN GRATIS bij je abonnement.

Laatst geupdate op: 19 July 2024

Wat is mijn IP-adres?

IP adres staat voor internet protocol adres. Dit wordt gebruikt om uw identiteit vast te kunnen stellen. Dit houdt in: wie u bent, maar ook waar u bent. Het is een soort online adres, waar mensen u kunnen vinden en op kunnen bereiken. Dit is handig voor alle online communicatie. Zonder uw adres kunnen mensen niet weten waar ze data naartoe moeten sturen, of waar ze u kunnen vinden als ze u nodig hebben voor iets.

IP:
City:
Country:
ISP:

Mijn protocol adres van mijn internetverbinding

Wanneer u uw ip-adres zoeken wilt wilt u natuurlijk een antwoord op de vraag “wat is mijn protocol adres” vinden. Deze vraag kan beantwoord worden met ons hulpmiddel, en “mijn IP-adres” is dan het IP adres van de router waar u op dat moment gebruik van maakt. Dit geldt voor zowel 4G en 3G. Als u echter gebruik maakt van een VPN tool of van een Proxy, dan zit het wat anders. In dat geval is “mijn IP” het IP adres van de server waarmee u verbonden bent. Als u via een router toegang krijgt tot het internet, dan heeft uw apparaat zelf ook nog een IP adres. Dit blijft het IP adres dat gebruikt wordt in het lokale netwerk.

Wanneer u de vraag “Wat is mijn IP” heeft beantwoord, is het makkelijk om ook “Wat is mijn IP locatie?” te beantwoorden. Het hulpmiddel “Wat is mijn IP locatie” geeft u hier zeer gemakkelijk antwoord op. In principe kan elke website waar u op surft dit dus ook achterhalen. Dat is natuurlijk wat ongemakkelijk. Daarom raden wij aan om een VPN tool te gebruiken. Deze beschermt namelijk uw privacy, zorgt ervoor dat websites niet uw ip adres traceren kunnen en het kan u helpen bepaalde blokkades te overwinnen, waar u mogelijk hinder van ondervindt.

ip-adres zoeken

Bezoek ExpressVPN
Meer besparen tot het einde van July 2024

Een ander IP-adres

U kunt om verschillende reden een ander protocol adres willen gebruiken. Zoals genoemd, kunt u hiermee uw privacy beschermen. Maar het kan ook dat uw protocol adres bekend staat bij bepaalde websites en u daarom geen toegang meer heeft tot diensten waar u wel gebruik van wilt maken. In dat geval kunt u beter gebruik maken van een VPN, een virtueel privé netwerk. De vraag “Wat is mijn IP adres?” kan dan in principe elke dag anders beantwoord worden. “Wat is mijn IP locatie?” ook. U wordt op deze manier weer anoniem op het internet. Het antwoord op de vraag “wat is mijn IP?” kan u constant zelf veranderen. Zo neemt u het heft weer in eigen hand.

Wat is een IP-adres?

U kan u ip-adres zoeken door op google het volgende in te geven: “Waar vind ik mijn ip-adres?” Maar wanneer u deze nummertjes ziet, zal u waarschijnlijk niet weten wat dit betekent. Om ervoor te zorgen dat u uw IP-adres zoeken kan, moet u eerst precies weten wat een Ip-adres is. Een IP-adres staat voor ‘internet Protocol adres’ en kan gezien worden als adres boekje van uw computer. Op deze manier weten websites en programma’s naar welk “adres” de gegevens die u opvraagt toe gestuurd moeten worden.

wat is mijn ip

hoe kan ik mijn ip-adres achterhalen of het statisch of dynamisch is?

Een statisch IP-adres wordt meestal gegeven aan servers of randapparatuur. Dit wordt gedaan zodat deze eenvoudig te vinden zijn door andere computers! Zo hebben de meeste web-hosts en mail providers, statische protocol adressen. Indien er niemand op afstand toegang tot uw apparaat nodig heeft en wanneer u geen verbinding moet maken met privé netwerken, kunt u een dynamisch Ip-adres gebruiken.

Vandaag de dag heeft bijna iedereen een dynamisch IP-adres en is het mogelijk dat u soms een ander IP-adres tegen komt wanneer u uw ip-adres zoeken wilt! Dit geldt vooral als u altijd op hetzelfde netwerk zit!

Publiek en lokale ip-adressen

Het publieke ip-adres is het adres waarmee u een website of een andere computer mee kan identificeren. Websites gebruiken uw publieke ip-adres om te weten naar welke computer de opgevraagde informatie verstuurd moet worden. Dit is ook het ip-adres dat u zult vinden wanneer u “wat is mijn IP?” opzoekt.

Lokale Ip-adressen zijn een manier om apparaten binnen eenzelfde netwerk te identificeren en met elkaar te verbinden. Deze apparaten hebben de mogelijkheid om bestanden en bronnen binnen dit netwerk uit te wisselen. Wanneer er een van deze apparaten verbinding maakt met het internet krijgt dit volledige netwerk een openbaar IP-adres toegewezen. Het is dus voor andere dan ook mogelijk om uw volledige netwerk van apparaten te ontdekken met dit openbaar ip-adres!

IPv4 en IPv6

Er zijn verschillende soorten protocol adressen, zo heeft u IPv4 en IPv6 adressen. een van de grootste verschillen tussen deze soorten IP adressen is dat er veel minder verschillende ip-adressen gevormd kunnen worden. Daarentegen kunnen er meer dan 340 biljoen verschillende ip-adressen maken! Op deze manier kunnen vrijwel alle apparaten hun eigen ip-adres krijgen! Wilt u graag uw ip-adres zoeken? Dan kan u dit gewoon doen door op de website

Bezoek ExpressVPN
Meer besparen tot het einde van July 2024

Wat zit er achter mijn IP-adres?

Een protocol adres is een code die aan u wordt toegewezen door uw ISP. en wordt gebruikt om aan te geven naar welke locatie informatie die u opvraagt gestuurd moet worden. Zoals we eerder vermeld hebben kan u dit zien als het adres boekje van uw apparaat dat met het internet verbonden is. Aan dit ip-adres is verschillende informatie gebonden. Dit is informatie zoals uw locatie, uw naam en andere persoonlijke gegevens. Het is essentieel voor online communicatie, maar het is ook een risico voor uw online privacy! Kwaadwillige mensen kunnen uw internet gebruik volgen, en zelfs aan uw persoonlijke gegevens komen! Daarom raden wij u aan om uw ip-adres te verbergen! Deze kwaadwillige mensen zullen namelijk een ip-adres zoeken en alle persoonlijke informatie hiervan achterhalen!

mijn ip-adres

Bezoek ExpressVPN
Meer besparen tot het einde van July 2024

Hoe verberg ik mijn ip-adres?

Nu vraagt u zich waarschijnlijk het volgende af: “Hoe kan ik mijn ip-adres verbergen” of misschien wel “Wat moet ik doen om mijn ip-adres online te beschermen?”. Gelukkig hebben wij een antwoord gevonden op deze vraag: Gebruik een VPN!

Wanneer u gebruik maakt van een VPN dienst kunnen mensen met kwaadwillige bedoelingen niet naar uw persoonlijke ip-adres zoeken. Dit komt namelijk doordat een VPN uw gegevens versleuteld en een ander Ip-adres toewijst.

Heeft u nog nooit een VPN dienst gebruikt? Dan kan u best de volgende stappen volgen:

  • Neem een abonnement op een VPN dienst zoals ExpressVPN
  • Download en installeer de software
  • Open de applicatie en maak verbinding met een VPN server
  • Wanneer u dit gedaan hebt krijgt u automatisch een nieuw-protocol adres toegewezen! Lees hier alles over het aanpassen van uw ip-adres!

U kunt uittesten of u uw eigen IP-adres kan vinden of niet. Dit kan u doen door, voordat u de VPN aanzet, op google in te geven; ” Wat is mijn ip-adres?”. Hier zal u dan meestal een resultaat krijgen waarbij u uw effectieve locatie ziet. Hierna kan u best uw VPN aanzetten en nogmaals opzoeken: “Wat is mijn protocol-adres?” Wanneer u dit doet met een actieve VPN verbinding zult u ineens een heel andere locatie en ander protocol adres te zien krijgen!

Alles wat u moet weten om zodat u uw ip adres vinden kan!

Wanneer u uw eigen protocol-adres zoeken wilt, kunt u dit op verschillende manieren doen. De meest eenvoudige manier is door de website: IPLeak.net te bezoeken! Hier krijgt u namelijk automatisch uw ip-adres en uw locatie te zien.

Een IP-adres is noodzakelijk om gebruik te kunnen maken van het internet, maar het zorgt er ook meteen voor dat uw persoonlijke gegevens gevaar lopen. Daarom raden wij aan om gebruik te maken van een VPN dienst waardoor u uw persoonlijke gegevens kan versleutelen en een nieuw IP-adres met een andere locatie toegewezen krijgt. Op deze manier kunnen mensen met kwade bedoelingen niet aan uw gegevens en kan u toch nog gebruik maken van het internet!

PrivacyEnBescherming.be