NordVPN, review 2024

nord vpn

Bent u geïnteresseerd in de VPN diensten van Nord? Maar wilt u, voordat u een abonnement afsluit, er zeker van zijn dat de diensten wel betrouwbaar en veilig zijn? Lees dan snel verder en kom alles over NordVPN te weten in deze uitgebreide review.

Probeer Nu
Gebruik NordVPN Meest betaalbare VPN - tot wel 65% korting

Bescherm uw online privacy en uw persoonlijke gegevens met VPN Nord. Probeer het nu zonder zorgen uit met een 30 geld terug garantie en met een korting tot wel 65% en 3 maanden gratis

Bijgewerkt op: 19 July 2024

Wat is NordVPN

NordVPN is een VPN dienst die in 2012 uitgebracht werd door Nord security. NordVPN is gelegen in panama waardoor het geen klanten gegevens moet bijhouden. Ook is Panama geen lid van de “five Eyes” of “fourteen Eyes” landen. Hierdoor is NordVPN niet verplicht om informatie over de klanten te geven aan overheden.

NordVPN is erg makkelijk te gebruiken en is ook nog eens relatief gezien goedkoop. In deze review worden mijn Nord VPN ervaringen uitgebreid beschreven voor u om te lezen, zodat u een goed inzicht te geven in deze handige en gebruiksvriendelijke software.

Dit is absoluut waar VPN Nord er volledig uitblinkt, wanneer we gaan kijken naar de competitie. Mijn Nord VPN ervaringen zijn dat mijn privacy volledig beschermd wordt vanwege het feit dat mijn dataverkeer compleet verborgen wordt voor derde partijen. Deze provider  heeft een grote capaciteit van ruimschoots 5,601 servers.

Abonnementen en kosten

Wilt u graag gebruik maken van deze VPN maar weet u niet welk prijsplan u de beste NordVPN ervaringen zal geven? Geen enkel probleem, we hebben het er in het volgende deel van deze blog over.

Beschikbare abonnementen

Er zijn verschillende abonnementen waarvoor u kunt kiezen bij deze diensten. We hebben het in dit deel van de blog over deze verschillende prijsplannen en de toepassingen waar u toegang tot krijgt.

NordVPN Prijs

2-jarig abonnement

 • Standaard abonnement: Bij het standaard abonnement krijgt u toegang tot the VPN met hoge verbindingssnelheden, Bescherming tegen malware en een Tracker en advertentie blocker.
 • Plus abonnement: Bij het plus abonnement krijgt u toegang tot alles van het standaard abonnement. Hier bovenop krijgt u nog toegang tot een passwordmanager en een data breach scanner van NordPass. Lees hier onze uitgebreide review over NordPass en alle voordelen ervan.
 • Complete abonnement: De naam van het Complete abonnement zegt het eigenlijk zelf al. U krijgt toegang tot alle mogelijke toepassingen van het Standaard en het Plus abonnement. Hier naast krijgt u ook nog 1 terabyte aan versleutelde cloud opslag. De opslag wordt voorzien door NordLocker.

De NordVPN prijs hangt af van het abonnement waar u voor kiest. Ook hangt de prijs af van de duur van uw abonnement. Indien u ervoor kiest om maandelijks te betalen zal dit over het algemeen een stuk duurder zijn dan wanneer u kiest voor een jaarlijkse of twee jaarlijkse betaling.

U kunt de diensten van Nord ook zonder zorgen uitproberen. De organisatie geeft nieuwe klanten namelijk de mogelijkheid om de VPN 30 dagen uit te proberen met de 30 dagen geld terug garantie. Indien u de dienst dan niet gebruikt, kunt u binnen de 30 dagen zonder verantwoording uw geld terugkrijgen.

Profiteer van de exclusieve korting

Nieuwe klanten kunnen ook gebruik maken van verschillende Coupons en promoties. Doorheen het jaar zijn dit altijd verschillende promoties of coupons die u kunt gebruiken. We raden u dus aan om voor het afsluiten van een abonnement om altijd even onze coupon pagina te bekijken.

Krijg nu een beperkte aanbieding

NordVPN ervaringen: Technische samenvatting

Eigenschap Waarde
Zero-logs? De data is veilig
Werkt met torrents? Hier is streamen beschermd en anoniem
Netflix US, UK, CA, AU, DE, FR
Multi-login 6 gelijktijdige connecties
Aantal landen 60+
Supported OS Windows, macOS, Linux, Android, iOS
Geld terug garantie 30 dagen
Protocols WireGuard, OpenVPN (UDP/TCP), IKEv2/Ipsec
Data verkeer Onbeperkt
Encryptie Sterk: Military AES 256 bits
IP Adressen Onbekend
Servers 5,601+

Waarvoor kunt u VPN Nord gebruiken?

In onze beoordeling gaan we het ook hebben over de verschillende dingen waarvoor u Nord zou kunnen gebruiken. Lees dus snel even verder.

Netflix

Met deze VPN dienst kunt u uw IP adres aanpassen zodat u de Netflix content van overal kunt ontgrendelen. Zo kunt u bijvoorbeeld de VPN server verbinding met Amerika en zo met NordVPN België naar de Amerikaanse Netflix content kijken.

Torrent

Veel mensen willen op een veilige manier torrents kunnen downloaden zonder dat derde partijen hun internet gebruik kunnen volgen. Torrents worden altijd via een P2P verbinding gedownload, en VPN Nord heeft een geschikte oplossing hiervoor.

De dienst heeft namelijk verschillende VPN servers die specifiek P2P verbindingen ondersteunen. Met deze verbindingen zullen uw torrents via een versleutelde verbinding gedownload worden.

China

Door de restricties op VPN diensten en internet gebruik in landen zoals China, zal niet elke VPN dienst in deze landen werken. Echter is VPN Nord Een van de weinige VPN diensten die toch werkt in China. U kunt er dus gewoon gebruik van maken.

Het is echter wel belangrijk dat wanneer u zich binnen China bevindt dat u een server buiten China selecteert. De VPN is namelijk niet officieel toegestaan binnen het land.

NordVPN ervaringen

Video Games

Het spelen van online video games is voor veel mensen enorm leuk. Maar de meeste games zullen verbinding maken met een server die het dichts bij u ligt. Op deze manier zult u namelijk de snelst mogelijke verbindingen krijgen zodat de game ervaring zo goed mogelijk is.

Echter kunt u met een VPN Nord dienst verbinding maken met een server in het buitenland om zo met mensen over heel de wereld video games te kunnen spelen.

Krijg nu een beperkte aanbieding

NordVPN ervaringen: Extra toepassingen

De meest populaire VPN diensten hebben tegenwoordig nog verschillende toepassingen waar u toegang tot krijgt indien u een abonnement afsluit. Ook VPNNord heeft verschillende extra toepassingen waar u toegang tot krijgt. Lees er alles over in het volgende deel van deze blog.

No Log beleid

Door het strikte No-Log beleid van Nord kunt u er zeker van zijn dat er geen logbestanden van uw internet gebruik of uw persoonlijke gegevens bijgehouden worden. Op deze manier kunnen derde partijen ook niet aan uw gegevens komen, zelfs wanneer er een aanval op de servers zelf is.

Malware Blocker

Wanneer u vaker aan torrenting doet, kan het wel eens zijn dat u malware tegenkomt. Met de ingebouwde Malware Blockers zult u uw computer nog beter kunnen beschermen tegen malware die zonder toestemming op uw computer geïnstalleerd wordt.

Obfuscated Servers

Wanneer u een VPN verbinding gebruikt, kunnen websites en overheden zien dat uw verbinding via een VPN dienst gaat. De obfuscated servers van VPN Nord zorgen ervoor dat het lijkt alsof u totaal geen VPN verbinding gebruikt. Dit is vooral handig in landen waar het gebruik van een VPN niet altijd legaal is.

Split Tunneling

Het gebruik maken van een VPN is vaak handig, maar soms heeft u toch voor bepaalde applicaties een normale netwerk verbinding nodig. Met de Split tunneling functie kunt u kiezen welke apps een internet verbinding via de VPN server hebben en welke applicaties een normale internetverbinding hebben.

Kill Switch

Het kan soms wel eens zijn dat u de verbinding met de VPN server verliest. Indien u dit niet doorheeft kunnen uw persoonlijke gegevens en uw online privacy toch weer gevaar lopen.

Met de Kill Switch functie zullen de applicaties met een internet verbinding geen toegang meer krijgen tot het internet wanneer de VPN verbinding wegvalt. Zodra u de VPN verbinding weer herstelt, zullen de applicaties gewoon weer toegang krijgen tot het internet. Op deze manier bent u altijd verbonden met het internet.

NordVPN Extra toepassingen

Dubbele VPN

Wanneer u gebruik maakt van de VPN dienst, zullen uw gegevens op een versleutelde manier naar de server verzonden worden. Echter kunt u uw gegevens nog beter beveiligen door de dubbele VPN functie. Hierbij worden uw gegevens via een eerste VPN server versleuteld en hierna naar een andere VPN server verzonden. Zo zullen uw gegevens maar liefst 2 keer versleuteld worden.

Het is nou eenmaal zo dat sommige gebruikers graag wat extra bescherming hebben om met een compleet gerust gevoel te kunnen surfen op het internet. Dan is dit een extreem handige optie om in te kunnen zetten.

Hoe werkt NordVPN met deze optie? De verbinding springt in de loop van uw internettijd van de ene server naar de andere server. Dit heeft als gevolg dat u als gebruiker er extra van op aan kunt dat u beschermd wordt tijdens het surfen, en dat uw privégegevens onaangetast blijven.

Onion over VPN

Het onion over VPN netwerk zorgt ervoor dat de resultaten van uw zoekopdrachten of uw ander web verkeer via een willekeurig aantal servers gaat. Normaal zouden de gegevens via 1 server direct binnenkomen op uw computer, maar met het Onion over netwerk zullen deze gegevens verdeeld worden over willekeurige servers. Hierdoor is het extra moeilijk om uw gegevens te volgen over het internet.

Meshnet

Met de Meshnet technologieën kunt u verschillende apparaten op een beveiligd netwerk plaatsen. Indien uw computer ook deel is van dit netwerk, kan deze computer zonder problemen van overal een directe en beveiligde verbinding maken met het apparaat.

U kunt het vergelijken met een LAN verbinding waar u van overal toegang tot kunt krijgen. Dit is vooral handig voor mensen die graag LAN parties houden en zelf op een veilige manier games willen spelen. Ook kunt u het gebruiken om toegang te krijgen tot bestanden op apparaten die op een andere locatie zijn.

Dedicated IP

Wanneer je met een VPN dienst verbind zal je IP adres aangepast worden voor veel mensen is dit handig, maar er zijn ook mensen die een specifiek IP adres nodig hebben. Met de diensten van Nord kunt u een specifiek IP adres aanvragen zodat u altijd hetzelfde IP adres heeft.

NAT Firewall

Met een NAT firewall is een firewall die werkt op een router. Deze firewall heeft het publiek een IP adres die door websites gezien kan worden. Maar de mensen die verbonden zijn met de router zullen worden beschermd.

Op deze manier kunnen derde partijen uw internet gebruik niet volgen tot bij uw computer. Ook kunnen er geen bestanden binnenkomen die u niet opgevraagd hebt.

NordLynx

NordLynx is een VPN technologie die gebaseerd is op WireGuard technologie. Zo krijgt u snelheid van WireGuard met de veilige connecties van VPN Nord. Deze technologie zal sneller kunnen verbinden met NordVPN servers, u zult snellere connecties krijgen en dit terwijl uw privacy en uw veiligheid toch nog verzekerd worden.

Gerelateerde software

Bij de plus en de complete abonnementen van NordVPN zult u ook toegang krijgen tot verschillende extra toepassingen die u ook apart kunt aankopen.

Tracker en advertentie blocker

De VPN software komt bij het standaard abonnement. Met deze software zult u uw privacy nog beter kunnen beschermen. De track blocker zal er voor zorgen dat websites uw internet gebruik niet kunnen volgen en de advertentie blocker zal ervoor zorgen dat u niet lastig gevallen wordt met vervelende advertenties.

Wachtwoord manager met NordPass

Vanaf de plus abonnementen krijgt u toegang tot een uitstekende wachtwoord manager van NordPass. Met deze wachtwoord manager kunt u uw wachtwoorden en andere gevoelige gegevens op een veilige manier opslaan. Doordat NordPass op verschillende platformen beschikbaar is kunt u van overal aan al uw wachtwoorden komen.

NordPass Data breach scanner

Deze scanner van NordPass scant het internet regelmatig en probeert er achter te komen of uw gevoelige informatie deel was van een data lek. De scan zal helpen om erachter gekomen welk deel van uw informatie gelekt is en hoe u dit zou kunnen oplossen.

NordLocker

Met de toepassingen van NordLocker krijgt u toegang tot een online cloud opslag waar u al uw gegevens in kwijt kunt. U kunt er zeker van zijn dat deze veilig worden opgeborgen aangezien het een versleutelde cloud opslag is.

Elk bestand dat u hier in opslaat zal worden versleuteld zodat deze niet achterhaald kunnen worden door derde partijen. Met het complete abonnement krijgt u tot 1 terabyte aan versleutelde cloud storage/

Krijg nu een beperkte aanbieding

NordVPN ervaringen: Windows applicatie

Voor onze NordVPN beoordeling hebben we ook de windows applicatie uitgetest om u hier meer informatie over te kunnen geven.

Interface

Wanneer u voor de eerste keer de applicatie opent zult u meteen merken dat de diensten van Nord zeer intuïtief zijn. Zo heeft de applicatie een aangename interface waardoor iedereen gebruik zou kunnen maken van de VPN dienst.

NordVPN Windows applicatie

Instellingen

Voor deze Nord VPN reviews hebben we ook de instellingen proberen aan te passen om te kijken hoe eenvoudig dit was. We kunnen u mededelen dat de applicatie eenvoudig te personaliseren valt en dat u de meest nodige dingen snel kunt aanpassen.

Voor het gemak van de gebruikers van de applicatie is een instellingenstructuur met 3 niveaus ontwikkeld:

 • Algemene instellingen: U kunt hier eenvoudig de meest noodzakelijke instellingen maken vanuit de normale interface.
 • Geavanceerde instellingen: Er zijn functies in dit gedeelte waar u meer gedetailleerde instellingen kunt maken die u wilt maken.
 • Mini-app: voor gebruikers die op zoek zijn naar een eenvoudiger gebruik, is er een mini-app in de systeembalk van de applicatie.

Andere beschikbare applicaties

De NordVPN ervaringen zijn niet alleen voor de Windows gebruikers. De organisatie heeft namelijk verschillende applicaties voor computers met andere besturingssystemen zoals Windows, macOS, Linux, Android, iOS

Ook kunt u de NordVPN hebben op uw tablets en smartphones door de handige applicaties van Nord. Deze zijn zowel voor iOS apparaten als Android apparaten beschikbaar.

Test resultaten

Voor al onze review NordVPN zoals onze Nord VPN reviews voeren we ook nog een aantal verschillende testen uit om u meer informatie te kunnen geven over de prestaties van de VPN dienst.

Snelheid

Wanneer u gebruik maakt van een VPN dienst kan het wel eens zijn dat uw internet verbinding een stuk achteruit gaat. Daarom hebben we de download snelheid van ons internet getest terwijl de computer verbonden was met een VPN server in het binnenland.

Onze NordVPN ervaringen waren dat er bijna geen snelheid verloren ging wanneer we een server in het binnenland kozen. Daarom krijgt de dienst een 9/10 op deze test.

DNS lek en torrenting

Om de beste NordVPN ervaringen te hebben, wilt u er ook zeker van zijn dat de dienst u tegen DNS lekken beschermt en dat u veilig aan torrenting kan doen. Met onze testen via IPLeak.Net hebben we kunnen vaststellen dat Nord zeer effectief is in het beschermen tegen DNS lekken.

Door de speciale P2P verbindingen is het downloaden van torrents ook zeer veilig. U kunt er dus zonder zorgen gebruik van maken.

Krijg nu een beperkte aanbieding

Klantendienst

Wanneer u een abonnement op een dienst afsluit, zult u vaak ook contact moeten opnemen met de klantendienst van de organisatie. In deze Nord VPN reviews hebben we ook contact proberen op te nemen met de klantendienst van Nord.

Deze was zeer efficiënt in het beantwoorden van onze vragen. Zo heeft u de mogelijkheid om een live chat met een medewerker te starten voor onmiddellijke antwoorden.

Indien u een uitgebreide vraag heeft kunt u ook contact opnemen via Mail en zal de organisatie u zo snel mogelijk proberen te contacteren met een oplossing.

NordVPN Klantendienst

NordVPN vergeleken met andere VPN diensten

De Nord VPN reviews zijn niet volledig zonder dat we de VPN dienst vergelijken met andere VPN diensten. We hebben dit voor deze review ook gedaan en zijn tot de volgende resultaten gekomen.

NordVPN VS ExpressVPN

Wanneer het aankomt op het aantal servers zal Nord een duidelijke winnaar zijn. U heeft namelijk meer dan 5500 servers in 59 landen waarmee u verbinding kunt maken. ExpressVPN heeft echter verschillende extra toepassingen zoals een Chrome browser extensie waardoor u op meer manieren beschermt zult zijn. Wilt u meer weten over ExpressVPN? Lees er dan alles over in onze uitgebreide review.

NordVPN VS SurfsharkVPN

In zo’n vergelijking zie ik dat de applicatie qua beveiliging nog steeds beter is. Maar Surfshark VPN is beter als het gaat om verbindingssnelheid. In andere opzichten kunnen we zeggen dat ze bijna op hetzelfde niveau liggen. Daarom is mijn aanbeveling aan mijn lezers die kieskeurig zijn over snelheid Surfshark VPN.

Conclusie

Nu zijn we aangekomen tot het slot. De conclusie. Er kan vastgesteld worden dat het een uitstekende keuze zou zijn om deze provider aan te schaffen. U zult er nog lang plezier van hebben, en het is dan ook absoluut waar wanneer u er rekening mee houdt wat u allemaal terug krijgt voor het bedrag.

Privacy is namelijk onbetaalbaar, maar een zeer belangrijke waarde voor NordVPN wat ten allen tijden gewaarborgd wordt. Ook zijn mijn Nord ervaringen altijd zeer snel en zit je dus niet meer te wachten terwijl je eigenlijk bezig wilt zijn met wat je aan het doen was.

Verder wordt er niets opgeslagen door hun strikte no-logging beleid en kun je gemakkelijk en fijn Netflix kijken over de gehele wereld. Dus series liefhebbers opgelet! Dit is een zeer handige tool voor jullie. TV kijken is ook absoluut geen probleem. Ik kan dit probleem ten allen tijden aanraden en doet dit dan ook met zekerheid. Ik hoop dat u na het lezen van deze uitgebreide review een stukje wijzer bent geworden, en dat u nu met een gerust hart kunt beslissen of u deze NordVPN app wilt aanschaffen en gebruiken.

De NordVPN ervaringen is een van de beste ervaringen die u bij een VPN dienst zult krijgen. Wanneer u voor een complete abonnement gaat krijgt u toegang tot alle mogelijke functies en zult u ook nog 1 terabyte aan versleutelde cloud opslag krijgen.

Nieuwe klanten zullen de VPN zonder zorgen kunnen proberen met de 30 dagen geld terug garantie. Maak nu gebruik van onze exclusieve promotie en krijg tot wel 65% korting en 3 maanden gratis bij het afsluiten van een jaar abonnement.

9.1 Total Score
NordVPN review

NordVPN behoort tot oude garde van versleutelde verbindingsaanbieders. Dit is niet voor niets het is een betrouwbare en veilige provider.

Gebruikersgemak
9
Stabiliteit
10
Prijs
10
Aantal landen
9.5
Flexibiliteit gebruik
9.5
PROS
 • NordVPN app makkelijk te downloaden
 • Server voor navigatie TOR
 • Server DoubleVPN
 • Zero logs beleid
CONS
 • Handmatig verbinding met PPTP / L2TP configuratie
blogger Jesper

Jesper heeft zijn bachelorgraad behaald in Informatiewetenschappen aan de Universiteit van Utrecht. Hij staat bekend als een absolute expert als het gaat om VPN's en alles wat daarmee te maken heeft. Op jonge leeftijd bleek Jesper al een echte speurneus te zijn, altijd klaar om een zaak aan te pakken en alle puzzelstukjes samen te brengen. Tegenwoordig zet Jesper zijn kwaliteiten in als cyber security expert in ons team. Met Jesper als waardevolle aanvulling kunnen we de meest relevante informatie voor u analyseren en presenteren. U kunt contact opnemen met Jesper via e-mail: jesper@privacyenbescherming.be.

3 Comments
 1. Reply Avatar photo
  Jean Kesteloot-Bonjé 13/12/2019 at 21:31

  Dag WESLEY,is het ook mogelijk om in vlaanderen (telenet) ZIGGO sport ontvangen via Nordvpn.
  Papa Jean.

  • Hoi Jean ;),

   Ja het is geen probleem om ZIGGO sport te ontvangen via Nordvpn. ExpressVPN is betrouwbaarder en gebruik ik zelf al jaren.

   Groetjes,
   Wesley

 2. Reply Avatar photo
  altijdpositief 12/05/2019 at 07:32

  Ik heb aandachtig deze review doorgenomen en toen besloten deze te gaan uitproberen. Ik ben tot nu toe zeer tevreden over het gebruiksgemak en funties.

Leave a reply

PrivacyEnBescherming.be