Kijken naar Tour de Suisse in 2024

Wil je ook weten hoe je overal kunt kijken naar Tour de Suisse live stream? Lees dan gauw verder. In dit artikel kom je er namelijk achter hoe je je favoriete wedstrijden kunt kijken, waar je ook ter wereld bent.

Probeer nu!
Met ExpressVPN kun je genieten van live Tour de Suisse kijken, waar je ook bent

Kies voor een 12 maanden abonnement en krijg maar liefst 3 maanden extra cadeau. Ook kun je genieten van 30 dagen lang een gratis VPN uittesten wegens de niet goed, geld terug garantie bij ExpressVPN. 100% kosteloos en risicoloos bij een excellente aanbieder.

Laatst geupdate op: 19 July 2024

De beste betaalde streaming websites voor live Tour de Suisse kijken

Hieronder vind je enkele van de beste streaming sites voor het kijken naar Tour de Suisse in België. Wel zijn dit betaalde opties:

Ten eerste is Eurosport een populaire sportzender in Europa. De Eurosport Player is de desbetreffende online streamingdienst waar live verslaggeving van Tour de Suisse beschikbaar is. Dit kan worden bekeken op verschillende apparaten, waaronder de tv, browser en mobiele apps. De Eurosport Player vereist wel een abonnement om toegang te krijgen tot de livestream.

Ten tweede is GCN+ ook een goede optie. Deze streamingdienst is gericht op wielrennen en biedt ook livestream Tour de Suisse 2024 aan. Wel is er een abonnement nodig om toegang te krijgen tot de livestream. Het evenement kan op verschillende apparaten worden bekeken, zoals de tv, browser en mobiele apps.

Tot slot is Sporza ook een sportzender die je vanuit België kunt zien. Verschillende sportevenementen worden uitgezonden, inclusief Tour de Suisse live stream. Om toegang te krijgen tot de livestream is een abonnement op Sporza vereist. Abonnees kunnen een Tour de Suisse uitzending op hun tv of op de Sporza website bekijken.

Behalve de drie bovenstaande betaalde opties, kun je ook gratis kijken naar Tour de Suisse live stream. Lees gauw verder over de mogelijkheden.

french open live stream

De beste gratis streaming websites voor live Tour de Suisse kijken

Vergeleken met de betaalde opties, kan het aanbod wel beperkter zijn. Mocht je niet kunnen of willen betalen voor een abonnement, dan zijn onderstaande gratis mogelijkheden nog steeds een manier om van de wedstrijden te genieten.

Tour de Suisse wordt uitgezonden op lokale openbare omroepen in Zwitserland, Duitsland, Frankrijk en België.  De Zwitserse kanalen RTS en SRF, de Duitse kanalen ARD en ZDF, de Franse zender France Televisions en de Belgische zenders RTBF en VRT, zijn prima gratis opties. Deze kanalen zijn free-to-air en toegankelijk op tv, maar ook via hun websites of mobiele apps.

Wel is het belangrijk om te weten dat deze zenders alleen beschikbaar zijn binnen het uitzendgebied. Dit leidt ertoe dat bezoekers van buiten het betreffende land geen toegang krijgen tot de livestream van het kanaal. Gelukkig is hier wel een oplossing voor, waar in het volgende onderdeel verder op in zal worden gegaan. Zo hoef je niet altijd in België te zijn om kosteloos te genieten van VRT of in Duitsland om gratis te genieten van ARD of ZDF.

Tour de Suisse live stream buiten de beschikbare geografische zone

Of het nu gaat om een gratis of betaalde zender, in beide gevallen krijg je te maken met beperkingen. Dit komt door de contracten tussen programmamakers en uitzenders, waar geografische restricties in staan. Uitzenders dienen zich te houden aan deze restricties, wat behoort tot de televisierechten. Voor jou als kijker heeft dit als gevolg dat je niet overal kunt genieten van live Tour de Suisse kijken.

french open übertragung

Gelukkig hoef je je hier niet bij neer te leggen. Er is hier namelijk wel een technische oplossing voor. Allereerst wordt je locatie achterhaald door je IP-adres.

Dit is bijvoorbeeld uw huidige IP-adres:

IP:
City:
Country:
ISP:

Je IP-adres is dan ook de reden waarom je de melding krijgt dat de content niet beschikbaar is in jouw regio.

Dat heeft alles te maken met dezelfde beschikbare geografische zone waar uitzenders dus niet omheen kunnen. Wellicht zou je denken dat een buitenlands IP-adres een oplossing is. Dit is echter geen werkzame oplossing. Je kunt dit wél oplossen met een VPN. Dan wordt je IP-adres namelijk anoniem gemaakt. Op die manier kun je geografische restricties omzeilen.

Wel is het belangrijk om niet zomaar een aanbieder uit te kiezen. Een aanbieder die consistent betrouwbaar is gebleken, is [offe_name]. Zo hoef je je geen zorgen te maken over betrouwbaarheid, snelheid of de service.

Bezoek ExpressVPN
Meer besparen tot het einde van July 2024

Stappenplan om Tour de Suisse live stream te deblokkeren

Met een VPN, omzeil je geografische restricties. Ook heb je daardoor meer online privacy, omdat je een anoniem IP-adres krijgt.

Hieronder is een eenvoudig stappenplan opgesteld. Zo kun je binnen een mum van tijd genieten van live Tour de Suisse kijken. Waar je ook bent.

 1. Kies voor een aanbieder die te vertrouwen is. ExpressVPN is een uiterst betrouwbare aanbieder. Ook kun je andere betrouwbare VPN-aanbieders vinden in een ranglijst, iets verderop in dit artikel.
 2. Vervolgens kun je een desktop of app versie installeren, afhankelijk van het apparaat waar je voor gaat.
 3. Na de installatie, is het belangrijk om verbinding te maken met de juiste server locatie. Voor het gemak vind je hieronder de kanalen en bijbehorende servers:
   • RTS en SRF: Zwitserse server
   • ARD en ZDF: Duitse server
   • France Televisions: Franse server
   • RTBF en VRT: Belgische server
 4. In de laatste stap, hoef je alleen nog maar naar de website te gaan: RTS, SRF, ARD, ZDF, France Televisions, RTBF en VRT

Probeer ExpressVPN gratis uit

Bij ExpressVPN kun je nu profiteren van de niet goed, geld terug garantie. Je kunt deze aanbieder dan maar liefst 30 dagen geheel gratis uittesten. Dan kun je dus een maand lang genieten van een gratis VPN bij een betrouwbare aanbieder. Sterker nog: de aanbieder die constant de nummer 1 is gebleken onder de VPN’s op de markt.

Het enige wat belangrijk is om te onthouden, is dat je de terugbetaling aanvraagt vóórdat de 30 dagen zijn verstreken. Dit kan op een hele simpele wijze. De geruststelling is dat dit al uitgetest is en met zekerheid kan worden bevestigd.

Je kunt namelijk door zelfs het sturen van een simpel chatbericht, je geld terug krijgen. De klantenservice van ExpressVPN stelt verder geen vragen. Zo kun je dus op een hele simpele en toegankelijke wijze gratis kennis maken met deze geweldige aanbieder.

Bezoek ExpressVPN
Meer besparen tot het einde van July 2024

roland garros stream live

De beste VPN’s voor Tour de Suisse live stream

De beste VPN’s voor streaming zijn zorgvuldig geselecteerd op basis van ons testproces, waarbij we verschillende oplossingen hebben getest en vergeleken.

Hier zijn de TOP-5 in de ranglijst:

Best Allround 1 ExpressVPN, review 2024
9.8
2 Cyberghost, review 2024
9.7
3 Private Internet Access VPN, review 2024
9.5
4 IPVanishVPN, review 2024
9.3
5 NordVPN, review 2024
9.1

Het is belangrijk op te merken dat de beste VPN-provider kan variëren afhankelijk van uw specifieke behoeften en voorkeuren. Het is altijd raadzaam om meerdere opties te vergelijken en te kiezen op basis van uw specifieke vereisten.

Voor meer informatie en gedetailleerde beoordelingen van de beste VPN’s, kunt u onze link volgen naar: Beste VPN verbinding en ExpressVPN.

Voordelen van VPN’s

Het gebruik van een VPN (Virtual Private Network) biedt verschillende voordelen voor gebruikers.

Hier zijn twee belangrijke voordelen van het gebruik van een VPN:

 1. Omzeilen van geo-blokkades en bestrijding van censuur: Met een VPN kunnen gebruikers geo-beperkingen omzeilen en toegang krijgen tot content, websites en streamingdiensten die anders mogelijk niet beschikbaar zijn in hun regio. Dit kan bijvoorbeeld handig zijn om toegang te krijgen tot streamingplatforms zoals Netflix, Hulu en andere, die beperkte inhoud aanbieden op basis van geografische locatie. Bovendien kan een VPN gebruikt worden om censuur te omzeilen en toegang te krijgen tot websites en inhoud die anders mogelijk geblokkeerd zijn in bepaalde landen of regio’s.
 2. Verbeterde beveiliging en privacybescherming: Een VPN versleutelt de gegevens die via het internet worden verzonden, waardoor de privacy en beveiliging van de gebruiker worden verbeterd. Hierdoor kunnen derden, zoals hackers of overheidsinstanties, niet gemakkelijk toegang krijgen tot de gegevens van de gebruiker. Bovendien verbergt een VPN het IP-adres van de gebruiker, waardoor de online activiteiten en locatie anoniem blijven. Dit kan vooral nuttig zijn bij het gebruik van openbare Wi-Fi-netwerken, waar de beveiliging vaak minder betrouwbaar is.

Hier is een link naar een website over hoe u de live-uitzending van de Giro d’Italia, een populaire wielerwedstrijd, kunt bekijken met bescherming van uw privacy.

Bezoek ExpressVPN
Meer besparen tot het einde van July 2024

Tour de Suisse winnaars sinds 2000 – 2022

 • Oscar Camenzind (2000)
 • Lance Armstrong (2001)
 • Alex Zulle (2002)
 • Alexandre Vinokourov (2003)
 • Jan Ullrich (2004, 2006)
 • Aitor Gonzalez (2005)
 • Vladimir Karpets (2007)
 • Roman Kreuziger (2008)
 • Fabian Cancellara (2009)
 • Frank Schleck (2010)
 • Levi Leipheimer (2011)
 • Rui Alberto Faria da Costa (2012, 2013, 2014)
 • Simon Spilak (2015, 2017)
 • Miguel Angel Lopez (2016)
 • Richie Porte (2018)
 • Egan Bernal (2019)
 • (In 2020 vond de Tour de Suisse digitaal plaats, de officiële race werd afgelast wegens Covid-19)
 • Richard Carapaz (2021)
 • Geraint Thomas (2022)

Veelgestelde vragen

Hoeveel etappes telt de Tour de Suisse?

De Tour de Suisse, een bekende wielerwedstrijd in Zwitserland, bestaat uit verschillende etappes die jaarlijks kunnen variëren. Normaal gesproken heeft de Tour de Suisse echter meestal tussen de 8 en 9 etappes. Deze etappes kunnen verschillende soorten routes bevatten, zoals vlakke etappes, bergetappes en tijdritten, en doorkruisen vaak verschillende regio’s in Zwitserland. De exacte details en het aantal etappes van de Tour de Suisse kunnen variëren van jaar tot jaar, afhankelijk van de organisatie en de routeplanning voor dat specifieke jaar. Het is raadzaam om de officiële website of andere betrouwbare bronnen te raadplegen voor de meest actuele informatie over de Tour de Suisse.

Waar begint de Tour de Suisse?

De startplaats van de Tour de Suisse kan variëren van jaar tot jaar, afhankelijk van de route en de organisatie. Er is geen vaste startplaats voor de Tour de Suisse, aangezien de route elk jaar kan veranderen. In het verleden is de Tour de Suisse gestart vanuit verschillende steden en plaatsen in Zwitserland, zoals Zürich, Lugano, Bellinzona, en vele anderen. De exacte startplaats van de Tour de Suisse voor een specifiek jaar kan worden bevestigd via de officiële website of andere betrouwbare bronnen, aangezien dit kan verschillen van jaar tot jaar.

Hoe lang is de Tour de Suisse?

De lengte van de Tour de Suisse, een bekende wielerwedstrijd in Zwitserland, kan variëren van jaar tot jaar, afhankelijk van de route en de etappes. Gemiddeld genomen beslaat de Tour de Suisse echter een totale afstand van ongeveer 1.000 tot 1.500 kilometer. Dit kan worden verdeeld over verschillende etappes, variërend van vlakke etappes tot bergetappes en tijdritten.

De exacte afstand en route van de Tour de Suisse wordt jaarlijks bepaald door de organisatie, en kan elk jaar verschillen. De totale afstand van de Tour de Suisse wordt vaak beïnvloed door verschillende factoren, zoals de geografie van de regio waarin de wedstrijd wordt gehouden, de moeilijkheidsgraad van de etappes, en de wensen van de organisatoren om een uitdagende en gevarieerde route te creëren voor de deelnemende renners. Het is raadzaam om de officiële website of andere betrouwbare bronnen te raadplegen voor de meest actuele informatie over de exacte lengte en route van de Tour de Suisse voor een specifiek jaar.

Wie heeft de tour de suisse het meest gewonnen?

De wielrenner met de meeste overwinningen in de Tour de Suisse is Pasquale Fornara uit Zwitserland. Hij heeft de wedstrijd in totaal 4 keer gewonnen, namelijk in 1924, 1926, 1927 en 1928. Pasquale Fornara wordt gevolgd door verschillende renners die de Tour de Suisse drie keer hebben gewonnen, waaronder Hugo Koblet, Ferdi Kübler en Rolf Järmann, allen uit Zwitserland. Het aantal overwinningen kan echter veranderen naarmate nieuwe edities van de Tour de Suisse worden gehouden en nieuwe renners mogelijk meer overwinningen behalen. Het is altijd goed om de officiële website of betrouwbare bronnen te raadplegen voor de meest actuele informatie over de winnaars van de Tour de Suisse.

Wie was de snelste renner in de tour de suisse?

De snelste renner in de geschiedenis van de Tour de Suisse is momenteel Stefan Bissegger uit Zwitserland. Hij vestigde het snelheidsrecord tijdens de proloog van de Tour de Suisse 2021, die plaatsvond op 6 juni 2021. Stefan Bissegger legde de proloog, een individuele tijdrit van 10,9 kilometer in Frauenfeld, af met een gemiddelde snelheid van 56,627 kilometer per uur. Hiermee behaalde hij de snelste tijd ooit in de geschiedenis van de Tour de Suisse en won hij de etappe. Het is echter belangrijk om te realiseren dat snelheden kunnen variëren van jaar tot jaar, afhankelijk van verschillende factoren zoals het parcours, de weersomstandigheden en de prestaties van de renners.

Welk merk racefiets heeft de meeste overwinningen behaald in de tour de suisse?

Het is moeilijk om precies te bepalen welk merk racefiets de meeste overwinningen heeft behaald in de Tour de Suisse, omdat dit kan variëren van jaar tot jaar en afhangt van verschillende factoren. Wielerteams kunnen verschillende merken racefietsen gebruiken en de prestaties van een renner zijn afhankelijk van diverse aspecten, zoals zijn vaardigheden, conditie, teamondersteuning en het parcours.

Echter, enkele bekende merken die in het verleden succesvol zijn geweest in de Tour de Suisse zijn BMC, Trek, Specialized, Giant, en Canyon. Deze merken hebben regelmatig deelgenomen aan de wedstrijd en hebben overwinningen behaald met hun racefietsen. Het is echter belangrijk om te benadrukken dat het succes van een wielrenner niet alleen afhangt van het merk racefiets dat hij gebruikt, maar ook van zijn eigen prestaties en die van zijn team. Het is dus niet eenvoudig om te zeggen welk merk racefiets de meeste overwinningen heeft behaald in de Tour de Suisse zonder uitgebreide analyse van historische gegevens.

Conclusie

Om te genieten van Tour de Suisse live stream, heb je de keuze uit verschillende kanalen. Als je in België bent, kun je gaan voor de betaalde opties Eurosport, GCN+ en Sporza. Je kunt ook genieten van live Tour de Suisse kijken met gratis zenders, zoals de Zwitserse kanalen RTS en SRF, de Duitse kanalen ARD en ZDF, de Franse zender France Televisions en de Belgische zenders RTBF en VRT.

Als je ongeacht je locatie wilt genieten van de wielerwedstrijden, dan is een VPN een uitstekende optie. Onderzoek wijst uit dat ExpressVPN als beste uit de bus komt. Geniet van een uitstekende klantenservice, razendsnelle servers over de hele wereld en 100% betrouwbaarheid.

Bezoek ExpressVPN
Meer besparen tot het einde van July 2024

blogger Jesper

Jesper heeft zijn bachelorgraad behaald in Informatiewetenschappen aan de Universiteit van Utrecht. Hij staat bekend als een absolute expert als het gaat om VPN's en alles wat daarmee te maken heeft. Op jonge leeftijd bleek Jesper al een echte speurneus te zijn, altijd klaar om een zaak aan te pakken en alle puzzelstukjes samen te brengen. Tegenwoordig zet Jesper zijn kwaliteiten in als cyber security expert in ons team. Met Jesper als waardevolle aanvulling kunnen we de meest relevante informatie voor u analyseren en presenteren. U kunt contact opnemen met Jesper via e-mail: jesper@privacyenbescherming.be.

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

PrivacyEnBescherming.be