Kijk het WK Zwemmen van overal!

Wilt u graag het wereldkampioenschap zwemmen van overal kunnen volgen? Dan leest u in deze blog op welke verschillende manieren u elke wedstrijd van het wk zwemmen live kunt volgen! Lees snel verder en kom er alles over te weten.

Probeer ExpressVPN vandaag nog uit!
Volg het WK zwemmen live van overal

Wilt u graag elke wedstrijd van wk zwemmen live kunnen volgen? Gebruik dan zeker ExpressVPN en ontgrendel de livestreams van overal.

Laatst geupdate op: 7 June 2024

De beste betaalde streaming diensten om het WK zwemmen te volgen.

In België heeft u een aantal verschillende manieren om het wk zwemmen live te volgen. Om u niet overal te laten zoeken, hebben we een kort overzicht voorzien van de beste streaming diensten om de wedstrijden live te kunnen volgen.

FINA Officieel YouTube kanaal Via het officiële YouTube kanaal van de internationale zwem federatie kun je ook de livestream van het wk zwemmen live volgen.
Sporza Een andere Belgische zender die u kunt gebruiken binnen België is de zender van Sporza. Via deze zenders zult u ook verschillende zwemwedstrijden kunnen volgen via een livestream wk zwemmen op hun online platform.
Euro Sport Euro Sport is een van de grootste sport uitzenders in België. Via de live stream dienst kunt u verschillende sport evenementen volgen. ook zult u het wk zwemmen live kunnen volgen.

Zoals u kunt zien zijn er verschillende diensten waar u in België voor kunt kiezen om een livestream wk zwemmen te kunnen volgen. Echter zult u voor de bovenstaande opties wel een abonnement moeten afsluiten. Lees snel verder om voordeligere opties te ontdekken.

wk zwemmen live

De Beste gratis streams om het WK zwemmen live te volgen.

Wilt u graag de livestream wk zwemmen volgen, maar wilt u geen abonnement betalen om hiernaar te kunnen kijken? Geen enkel probleem, we zijn voor u op zoek gegaan naar een aantal gratis opties. Lees snel verder en kom erachter welke streaming diensten dit zijn.

RTBF In België heeft u ook de mogelijkheid om via de RTBF enkele wedstrijden van het WK zwemmen live te volgen. Echter zult u vaak niet de volledige live streams kunnen volgen of zullen er enkel highlights van de evenementen gevolgd worden.
BBC Sport (VK) In het Verenigd Koninkrijk zal de BBC Sport gratis verschillende uitzendingen hebben waardoor u de livestream wk zwemmen toch kunt volgen.
Eurosport player Net zoals bij de RTBF zult u bij Eurosport player terecht kunnen voor het volgen van verschillende wedstrijden van het wk zwemmen.
CBC Sports (Canada) CBC Sports is een Canadese tv zender die de rechten binnen Canada gekregen heeft om de zwemwedstrijden uit te zenden. U kunt via deze zender dus ook de livestream wk zwemmen overal volgen!
ORF (Oostenrijk) Een andere dienst waarmee u gratis naar de livestream van wk zwemmen zou kunnen kijken is door via ORF, een zender uit Oostenrijk, te kijken. Hier vindt u namelijk ook een livestream over het wereldkampioenschap zwemmen.

Hoewel deze diensten gratis zijn om te gebruiken, zult u niet altijd en overal toegang kunnen krijgen tot deze livestreams. Zo zullen ze vaak slechts in bepaalde regio’s kunnen werken. Lees in het volgende deel van deze blog waarom dit zo is!

Een Livestream WK zwemmen vanuit het buitenland gebruiken

Wanneer u graag naar het wereldkampioenschap van het zwemmen zou willen kijken, kunt u soms voor problemen komen te staan indien u een van de voorgaande streaming diensten zou kiezen. De streaming diensten hebben namelijk enkel de rechten om de livestream van de wk zwemwedstrijden binnen een bepaalde geografische zone uit te zenden. Wanneer u dus verbinding probeert te maken met een live stream van buiten deze toegestane zone, zal de toegang tot de stream vaak geblokkeerd kunnen worden.

De website of stream zal aan de hand van de locatie van uw IP adres kunnen bepalen of u zich binnen of buiten de toegestane zone bevindt. Indien de locatie van uw IP adres dus buiten de geografische zone ligt, zullen de geo-blokkers de toegang tot de stream blokkeren. Wilt u echter van overal gebruik kunnen maken van de wk zwemmen live stream? Dan kunt u best even verder lezen, we geven u namelijk een oplossing om van overal de livestream te kunnen volgen.

Opmerking: Dit is bijvoorbeeld je huidige IP-adres, dat je locatie onthult:

IP:
City:
Country:
ISP:

livestream wk zwemmen

Zo ontgrendelt u elke livestream wk zwemmen van overal.

We hebben het net al gehad over het feit dat u met een buitenlands IP adres, geen gebruik zult kunnen maken van de meeste streaming diensten. De geografische beperkingen zullen hier namelijk voor volgen. Echter leggen we met het volgende stappen plan uit hoe u een VPN dienst kunt gebruiken om de stream toch te kunnen bekijken. Dit ook vanuit het buitenland:

  • Je moet beginnen met het afsluiten van een abonnement voor een betrouwbare VPN dienst.
  • Hierna zul je de software moeten downloaden
  • Open de software en kies een VPN server die binnen de toegestane regio van uw livestream ligt. Voor Sporza, Eurosport en  RTBF is dit een server in België, voor NOS, Ziggo Sport Totaal, NOS Sport is dit een server binnen Nederland. Voor BBC Sport heeft u een server uit het Verenigd koninkrijk nodig, voor CBC Sports een VPN server uit canada en voor het ORF streaming platform moet u een VPN server uit Oostenrijk kiezen. Ook kunt u gebruik maken van de livestreams van het FINA YouTube kanaal.

Kijk het wk zwemmen live met een VPN door ExpressVPN gratis uit te proberen.

Wilt u graag het WK zwemmen live kijken van overal door gebruik te maken van een VPN dienst, maar wilt u niet meteen vast zitten aan een abonnement? Dan kunt u best gebruik maken van ExpressVPN. Deze VPN dienst geeft nieuwe klanten namelijk een 30 dagen geld terug garantie waarin ze de dienst zonder zorgen uit kunnen proberen. Indien u dan niet tevreden bent over de dienst, zult u zonder verantwoording uw geld terug kunnen vragen. Dit zult u echter wel binnen de eerste 30 dagen moeten doen.

Bezoek ExpressVPN
Meer besparen tot het einde van June 2024

De beste VPN diensten om de livestream wk zwemmen te ontgrendelen

Naast ExpressVPN zijn er ook nog andere VPN diensten die beschikbaar zijn om te gebruiken bij het kijken van de livestream van het wereldkampioenschap zwemmen van waar u zich ook begeeft. Het maken van een keuze is daarom niet veel eenvoudiger. Daarom hebben we voor u de verschillende VPN diensten uit kunnen testen en met elkaar kunnen vergelijken. Uit deze vergelijkingen zijn we tot de volgende conclusie kunnen komen.

Best Allround 1 ExpressVPN, review 2024
9.8
2 Cyberghost, review 2024
9.7
3 Private Internet Access VPN, review 2024
9.5
4 IPVanishVPN, review 2024
9.3
5 NordVPN, review 2024
9.1

Echter zijn de diensten van ExpressVPN toch het beste aan te raden voor mensen die nog nooit gebruik gemaakt hebben van VPN diensten.

De voordelen van VPN diensten

Naast het wk zwemmen kijken, heeft het gebruik maken van een VPN dienst ook nog een aantal andere voordelen. Zo kunt u bijvoorbeeld de VPN ook gebruiken om de live streams van andere sport evenementen, zoals de MotoGP te ontgrendelen. Hiernaast zult u ook geografische beperkingen van diensten zoals Netflix en Hulu volledig kunnen omzeilen wanner u hier gebruik van maakt.

Echter zijn dit niet de enige voordelen van het gebruiken van een VPN. Zo zult u bijvoorbeeld ook uw online privacy en uw persoonlijke gegevens kunnen beschermen. Zo zullen derde partijen niet aan uw gegevens kunnen komen, waardoor u zonder zorgen van overal gebruik van het internet kunt maken om het wk zwemmen live te kunnen volgen. Dit zal ook werken op openbare netwerken.

Bezoek ExpressVPN
Meer besparen tot het einde van June 2024

wk zwemmen kijken

De meest gestelde vragen over het wk zwemmen

Heeft u nog een aantal vragen over het wk zwemmen? Dan vindt u in het volgende deel van de blog een aantal van de meest gestelde vragen en de antwoorden hierop.

Wat is het grootste zwemtoernooi in de wereld?

Het grootste zwemtoernooi ter wereld is de Olympische Spelen. Dit internationale sportevenement wordt elke vier jaar gehouden en brengt de beste atleten uit verschillende landen en disciplines zusammen. Zwemmen is een prominente sporttak tijdens de Olympische Spelen, waarbij zwemmers uitblinken in verschillende disciplines, zoals freestyle, rugslag, vlinderslag, schoolslag en verschillende afstanden.

Naast de Olympische Spelen zijn er nog andere grote internationale zwemtoernooien, zoals de Wereldkampioenschappen Zwemmen, die ook om de vier jaar plaatsvinden, en de FINA World Cup, een jaarlijkse serie van zwemwedstrijden georganiseerd door de internationale zwembond, FINA. Deze toernooien trekken de beste zwemmers ter wereld aan en bieden een platform voor wereldklasse competitie en spectaculaire prestaties in het zwemmen.

Wie is de wereldkampioen in het zwemmen bij de vrouwen?

Er zijn verschillende zeer goede vrouwelijke zwemmers in de wereld. Echter zal er maar een de beste kunnen zijn. Vele mensen zeggen dat Katie Ledecky de beste vrouwelijke zwemmer aller tijden is. Zo heeft ze al bijna 20 keer de eerste plaats op het wereld kampioenschap behaald en heeft ze ook al een aantal gouden medailles weten te behalen op de olympische spelen.

Wie is de wereldkampioen in het zwemmen bij de mannen?

Op dat moment was de laatste editie van de Wereldkampioenschappen Zwemmen in 2019 gehouden in Gwangju, Zuid-Korea. In 2019 was de Britse zwemmer Adam Peaty een van de dominante atleten bij de mannen en had hij veel succes op het wereldkampioenschap.

Om de huidige wereldkampioen in het zwemmen bij de mannen te achterhalen, raad ik aan om de meest recente gegevens te raadplegen via betrouwbare sportnieuwsbronnen of de officiële website van de internationale zwembond, FINA. Deze bronnen zullen de meest up-to-date informatie geven over de huidige wereldkampioen in het zwemmen bij de mannen.

Welke vrouw heeft de meeste medailles gewonnen bij het zwemmen?

Katie Ledecky is naast de wereldkampioen in het zwemmen bij de vrouwen, ook de vrouw met de meeste medailles. Zo heeft ze maar liefst 7 gouden medailles op de olympische spelen weten te behalen en al 19 gouden medailles op het wereld kampioenschap zwemmen kunnen behalen. Dit is het meeste in de geschiedenis van de vrouwelijke internationale zwemcompetities.

Welke man heeft de meeste medailles gewonnen bij het zwemmen?

De man met de meeste medailles in het zwemmen is vast en zeker Michael Phelps. Hij won maar liefst 28 olympische medailles met het zwemmen, waardoor hij een van de atleten is met de meeste olympische medailles aller tijden. In totaal heeft hij meer dan 80 verschillende medailles gewonnen in internationale competities waarvan er 65 goud, 14 zilver en slechts 3 brons waren!

Alles wat u moet weten om de livestream van het wk zwemmen te kunnen volgen

Om het WK zwemmen via livestream te bekijken, zijn er in België verschillende mogelijkheden. Zo kun je bijvoorbeeld een abonnement nemen op Ziggo Sport Totaal of Eurosport. Daarnaast zijn er ook gratis opties, zoals de CBC Sports-zender in Canada.

Houd er echter rekening mee dat je mogelijk niet overal toegang hebt tot deze streamingdiensten vanwege contractuele verplichtingen en rechtenbeperkingen. Om dit te omzeilen, maken streamingdiensten gebruik van geografische restricties op de streams. Met behulp van een VPN-dienst kun je deze geografische restricties omzeilen.

Het gebruik van een VPN-dienst heeft niet alleen als voordeel dat je toegang krijgt tot de livestream van het WK zwemmen, maar het beschermt ook je persoonlijke gegevens en online privacy door ze veilig te versleutelen. Als je niet weet welke VPN-dienst je het beste kunt gebruiken, raden we je aan om gebruik te maken van de diensten van ExpressVPN.

Bezoek ExpressVPN
Meer besparen tot het einde van June 2024

Avatar photo

Thijs heeft een bachelorgraad in Communicatiewetenschappen met een specialisatie in Online Marketing van de Universiteit van Amsterdam. Hij is een ervaren internetmarketeer met uitgebreide kennis over diverse internetgerelateerde onderwerpen. Met zijn technische achtergrond kan hij een breed scala aan onderwerpen behandelen. Thijs begrijpt dat onze lezers vaak geen technische achtergrond hebben, daarom is zijn doel om de informatie begrijpelijk en toegankelijk te maken voor een breed publiek. Hij is gepassioneerd om complexe concepten op een eenvoudige manier over te brengen, zodat lezers zijn expertise gemakkelijk kunnen begrijpen en ervan kunnen profiteren. U kunt contact opnemen met Thijs via e-mail: thijs@privacyenbescherming.be

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

PrivacyEnBescherming.be