Kijk de 24 uur van Le Mans [Guide 2024]

Wilt u graag de Le Mans race live kunnen volgen, maar heeft u geen idee hoe u dit binnen België of van overal kunt doen? Lees dan snel verder, we geven u namelijk de oplossing om de 24 uur Le Mans live en van overal te volgen.

Probeer ExpressVPN uit!
Kijk de 24 uur Le Mans race overal!

Met ExpressVPN kunt u van overal de 24 le mans livestream live volgen. Probeer het nu uit met de 30 dagen geld terug garantie! Zo kunt u binnen de 30 dagen uw geld zonder verantwoording terugvragen!

Laatst geupdate op: 19 July 2024

De beste diensten om de 24 uur le mans te volgen

In België heeft u verschillende manieren om naar de 24 Le Mans livestream te kunnen kijken. Zo zijn er 2 grote diensten die u zou kunnen gebruiken.

Eurosport Player

Een van de meest populaire diensten in België is de streaming dienst van Eurosport. Via de Eurosport player kunt u namelijk veel verschillende sport evenementen live volgen. Ook de 24 uur Le Mans wordt hier live op uitgezonden. U kunt de dienst volgen op zowel uw tv, als op de website van de dienst en de verschillende applicaties die in de App Store of Google Play Store te vinden zijn.

RTBF Auvio

De Franstalige Belgen die de Le Mans liever met Franse commentaar willen bekijken, kunnen best gebruik maken van de diensten van RTBF! Ook via deze streaming diensten kunt u verschillende sport evenementen live volgen, waaronder de 24 Le mans race. Ook de RTBF is beschikbaar op TV, website en zelfs op verschillende streaming applicaties zodat u met vrijwel elk apparaat de livestream kunt volgen!

Het enige nadeel van deze twee diensten is dat u een abonnement zult moeten afsluiten om toegang te krijgen tot de stream. Deze abonnementen zult u zowel bij uw TV provider kunnen afsluiten of op de website van de streaming dienst zelf. Wilt u liever niet betalen om de stream te kunnen kijken? Dan leest u best even verder!

De beste manier om de livestream le mans 24h gratis

De mensen die liever niet willen betalen om de le mans race te kijken. Daarom zijn we op zoek gegaan naar een aantal tv providers en streaming diensten die de Le mans race gratis uitzenden.

Kanaal Beschrijving
Eurosport Eurosport heeft zowel een Vlaamse als een Nederlandse website waar de 24 Le Mans livestream op uitgezonden wordt. Wanneer u echter de Nederlandse website bezoekt zult u verschillende commentators te horen krijgen, afhangend van de locatie waar u zich bevindt.
ORF ORF is een Oostenrijkse omroep waar u de race op zou kunnen volgen. Deze kunt u Volgen op tv, maar ook op hun website of via hun Android of IOS-app
Quest In het verenigd koninkrijk kunt u gebruik maken van Quest. Een uitzender die de 24 uur Le Mans volledig live kunnen uitzenden.
France.TV Ook in Frankrijk heeft u de mogelijk om de 24 le mans livestream te kunnen volgen. Deze uitzenders hebben echter alleen een website en een applicatie.

U zult wel moeten opletten, deze dienst zal enkel binnen Frankrijk werken.

Sport1 Binnen Duitsland heeft u de mogelijkheid om de 24 uur le mans livestream volledig live te volgen via het kanaal van Sport1.

Deze uitzender voorziet een tv kanaal, een website en een mobiele app. Echter zult u enkel binnen Duitsland toegang hebben tot de diensten.

Servus TV Een andere Oostenrijkse uitzender waar u gebruik van kunt maken binnen Oostenrijk en zelfs sommige regio’s van Duitsland, is Servus TV. Ook deze dienst heeft een TV, een website en een applicatie waarmee u de 24 le mans livestream kunt volgen!
RTBF Binnen België heeft u de mogelijkheid om de 24 le mans livestream via de diensten van de RTBF te volgen. Bij deze dienst zal de commentaar over de race in het Frans gegeven worden.
La Deux La Deux is ook een Belgische streaming dienst waarmee u de 24 uur Le mans race mee kunt volgen.

U kunt echter enkel de 24 le mans livestream binnen België volgen!

Hoewel deze diensten gratis zijn, zullen ze vaak enkel werken binnen een bepaalde geografische zone. Indien u zich niet binnen deze geografische zone ligt, zal de toegang tot de stream vaak geblokkeerd worden. Lees er in het volgende deel meer over.

De 24 Le Mans livestream buiten de toegestane zone

Wilt u graag de 24 Le Mans livestream volgen, maar bent u in het buitenland? Dan kan het zijn dat de bovenstaande opties niet zullen werken. Dit komt namelijk doordat de streaming diensten enkel de rechten hebben om binnen een bepaalde regio de Le Mans race uit te zenden.

Indien u dus buiten de toegestane zone bent, zal het onmogelijk voor u zijn om  toegang tot de streaming diensten te krijgen. Echter hebben we een manier gevonden om de streaming diensten toch te kunnen ontgrendelen: Door gebruik te maken van een VPN dienst.

Een VPN dienst zal namelijk kunnen helpen door de locatie van uw IP adres aan te passen naar een locatie die binnen de geografische toegestane zone van de 24 uur Le Mans streaming dienst ligt! Op deze manier zult u de geografische beperkingen kunnen omzeilen en van overal naar de livestream kunnen kijken. Heft u echter geen idee hoe u dit zou moeten doen? Dan kunt u best even verder lezen!

Opmerking: Dit is uw huidige IP-adres, dat uw huidige locatie weergeeft.

IP:
City:
Country:
ISP:

Bezoek ExpressVPN
Meer besparen tot het einde van July 2024

24 uur le mans

Zo ontgrendel je de 24 uur van Le Mans van overal!

Heeft u nog nooit gebruik gemaakt van een VPN diens en wilt u graag de 24 Le Mans livestream live kunnen volgen? Dan kunt u ons korte stappenplan gebruiken om deze te ontgrendelen!

  • Kies een betrouwbare VPN dienst, wij raden de diensten van ExpressVPN aan!
  • Download the applicatie van de VPN dienst
  • Open de applicatie en verbind met een VPN server die binnen de geografische zone ligt: Voor RTBF, La Deux, en Eurosport is dit een server in België! Ook voor Eurosport Player en RTBF Auvio, is dit een server binnen België!

Indien u dit stappenplan volgt, zult u overal met een internet verbinding gebruik kunnen maken van de verschillende streaming diensten!

Probeer ExpressVPN en stream de Le Mans 24 uur!

Wilt u graag een VPN dienst uitproberen, maar wilt u niet meteen vast zitten aan een abonnement? Dan kunt u best gebruik maken van ExpressVPN gratis proefperiode. Deze VPN provider heeft namelijk een 30 dagen geld terug garantie voor alle nieuwe klanten.

Hiermee kunt u 30 dagen de VPN dienst uitproberen. Indien u niet tevreden bent over de dienst kunt u binnen de eerste 30 dagen zonder zorgen uw geld terug kunnen krijgen. Op deze manier zult u van overal de 24 Le Mans livestream kunnen volgen.

Bezoek ExpressVPN
Meer besparen tot het einde van July 2024

24 le mans livestream

De beste VPN diensten om de Le Mans 24 live stream te kijken

Wilt u graag de 24 uur le mans kijken, maar weet u niet welke VPN dienst u best kunt gebruiken? Geen enkel probleem, om u te helpen hebben we de verschillende VPN diensten uitgetest en met elkaar vergeleken. Met de scores van onze testen hebben we de volgende ranglijst kunnen opstellen.

Best Allround 1 ExpressVPN, review 2024
9.8
2 Cyberghost, review 2024
9.7
3 Private Internet Access VPN, review 2024
9.5
4 IPVanishVPN, review 2024
9.3
5 NordVPN, review 2024
9.1

De voordelen van VPN diensten naast het Le Mans kijken

24 uur van le mans

Het gebruik van een VPN biedt verschillende voordelen voor gebruikers:

  1. Omzeilen van geo-blokkades en bestrijden van censuur: Met een VPN kunnen gebruikers beperkingen omzeilen en toegang krijgen tot inhoud, websites en streamingdiensten die anders geblokkeerd zouden zijn. Dit geldt bijvoorbeeld voor platforms zoals Netflix, Hulu en andere. Gebruikers kunnen genieten van geografisch beperkte inhoud en vrijer browsen op het internet. Hierdoor wordt de online ervaring verbeterd en kunnen gebruikers meer inhoud ontdekken die relevant is voor hun interesses, bijv. Formule 1 live.
  2. Verhoging van beveiliging en privacybescherming: Een VPN versleutelt de gegevens die worden verzonden en ontvangen, waardoor ze beschermd zijn tegen onderschepping door derden. Bovendien verbergt een VPN het IP-adres van de gebruiker, waardoor deze anoniem blijft tijdens het browsen. Dit biedt een extra beveiligingslaag, vooral bij het gebruik van openbare Wi-Fi-netwerken, waar de kans op gegevensdiefstal groter is. Gebruikers kunnen met een gerust hart gebruikmaken van openbare Wi-Fi-hotspots in bijvoorbeeld cafés, luchthavens of hotels, zonder zich zorgen te hoeven maken over hun online veiligheid en privacy.

Het gebruik van een VPN stelt gebruikers in staat om de volledige voordelen van internet te benutten, inclusief toegang tot geblokkeerde inhoud en het waarborgen van hun online veiligheid en privacy.

Bezoek ExpressVPN
Meer besparen tot het einde van July 2024

De meest gestelde vragen over de Le Mans

Nu u weet hoe en waar u de 24 Le Mans livestream kunt volgen, heeft u misschien nog een aantal vragen over het evenement zelf? Daarom hebben we in deze blog ook antwoorden op een aantal van de meest gestelde vragen voorzien!

Wie heeft de 24 uur Le Mans gewonnen?

De Le Mans is een race die al enkele decennia bestaat. Daarom hebben we in deze blog alle winnaars van 2000 tot 2022 voorzien:

Jaar Winnaar Team
2000 Frank Biela, Tom Kristensen, Emanuele Pirro Audi Sport Team Joest
2001 Frank Biela, Tom Kristensen, Emanuele Pirro Audi Sport Team Joest
2002 Frank Biela, Tom Kristensen, Emanuele Pirro Audi Sport Team Joest
2003 Tom Kristensen, Rinaldo Capello, Guy Smith Bentley Speed 8
2004 Seiji Ara, Tom Kristensen, Rinaldo Capello Audi Sport Team Joest
2005 Tom Kristensen, JJ Lehto, Marco Werner Audi Sport Team Joest
2006 Frank Biela, Emanuele Pirro, Marco Werner Audi Sport Team Joest
2007 Frank Biela, Emanuele Pirro, Marco Werner Audi Sport Team Joest
2008 Tom Kristensen, Rinaldo Capello, Allan McNish Audi Sport Team Joest
2009 David Brabham, Marc Gené, Alexander Wurz Peugeot Sport Total
2010 Mike Rockenfeller, Timo Bernhard, Romain Dumas Audi Sport Team Joest
2011 Marcel Fässler, André Lotterer, Benoît Tréluyer Audi Sport Team Joest
2012 Marcel Fässler, André Lotterer, Benoît Tréluyer Audi Sport Team Joest
2013 Tom Kristensen, Allan McNish, Loïc Duval Audi Sport Team Joest
2014 Marcel Fässler, André Lotterer, Benoît Tréluyer Audi Sport Team Joest
2015 Nico Hülkenberg, Earl Bamber, Nick Tandy Porsche Team
2016 Romain Dumas, Neel Jani, Marc Lieb Porsche Team
2017 Timo Bernhard, Earl Bamber, Brendon Hartley Porsche LMP Team
2018 Sébastien Buemi, Kazuki Nakajima, Fernando Alonso Toyota Gazoo Racing
2019 Sébastien Buemi, Kazuki Nakajima, Fernando Alonso Toyota Gazoo Racing
2020 Sébastien Buemi, Kazuki Nakajima, Brendon Hartley Toyota Gazoo Racing
2021 Mike Conway, Kamui Kobayashi, José María López Toyota Gazoo Racing
2022 Mike Conway, Kamui Kobayashi, José María López Toyota Gazoo Racing

Wie heeft de Le mans het meeste aantal keren gewonnen?

Het winnen van de Le Mans kan in een aantal verschillende categorieën opgedeeld worden. Echter is de meest indrukwekkende bestuurder van de Le Mans geschiedenis beter bekend als Tom Kristensen, een Deense Autocoureur die tijdens zijn Le Mans carrière maar liefst 9 keer een overwinning behaalde.

Nog niemand heeft dit record weten te verbreken, waardoor Tom dus in de recordboeken terecht kwam te staan als een van de meest succesvolle coureurs in de wedstrijd!

Hoe snel zijn de auto’s die in de Le Mans racen

De snelheid van de Le Mans race auto’s hangt af van een aantal verschillende factoren. Zo hebben de klasse waarin de auto’s racen en de specificaties van de voertuigen een effect op de topsnelheid van de auto’s. Doordat de teams zelf de aerodynamica van de auto kunnen ontwerpen en vaak een keuze kunnen maken over welke banden er gebruikt kunnen worden, zal elke auto een verschillende topsnelheid hebben!

In de hoogste klasse van de LMP1 auto’s, kan men snelheden behalen van meer dan 340 kilometer per uur. Dit wordt vooral gedaan op de rechte stukken van het circuit waar men de race houdt. De gemiddelde snelheid over de hele race van een winnende LMP1 auto ligt rond de 250 kilometer per uur. Dit is echter wel afhankelijk van de weersomstandigheden en de prestaties van de teams die deelnemen.

Welke soort auto’s rijden er mee in de Le Mans

Wanneer u de 24 Le Mans livestream volgt, zult u waarschijnlijk merken dat er verschillende auto’s in racen. De 3 belangrijkste klassen die in de Le Mans racen zijn:

  • Le Mans Prototype 1 (LMP1): De hoogste klasse van Auto’s die speciaal ontworpen worden voor “Endurance” wedstrijd. De meeste auto’s die tot deze klasse behoren zullen een hybride motor hebben waardoor ze vaak de hoogste topsnelheden kunnen bereiken!
  • De Le Mans prototype 2 (LMP2): Dit is de categorie onder de LMP1 auto’s en zullen dus ook net iets minder snel zijn dan de auto’s van de bovenstaande klasse. Elk team zal in deze categorie ook gebruik moeten maken van een standaard chassis waarop de rest van de auto gebouwd moet worden en van een bepaalde motorleverancier. Hierdoor zal de race net iets meer competitie leveren!
  • Grand Touring Endurance (GTE): De GTE klasse is bedoeld voor productie auto’s met 2 deuren die gemodificeerd zijn om deel te kunnen nemen aan de race. De GTE klasse zal zelf nog eens opgedeeld worden in 2 subklassen: GTE Pro, voor professionele bestuurders, en de GTE-Am voor amateur bestuurders en amateur teams die graag hun kansen willen wagen!

Hoe lang rijdt een bestuurder in de Le Mans?

Doordat de race 24 uur aan een stuk duurt, zijn er verschillende bestuurders die gedurende de 24 uur de auto besturen. Er zijn echter geen regels in de maximale rijtijd die een bestuurder kan hebben. Echter wilt men de bestuurders zo lang mogelijk en zo efficiënt mogelijk behouden. Daarom zullen de meeste bestuurders in delen van 1 tot 4 uur aan een stuk door rijden.

De teams zullen voor de race plannen maken om in bepaalde rondes of rond een bepaalde tijd een pitstop in te lassen waarin de bestuurders dus kunnen wisselen. Indien er onvoorziene omstandigheden zijn, kan het wel eens zijn dat de bestuurder eerder wisselt.

Alles wat je moet weten over de Le Mans 24h live stream

Het kijken van de 24 uur le mans race binnen België is enorm eenvoudig. Zo zijn er namelijk verschillende zenders die u binnen België zou kunnen gebruiken om de de 24 uur Le Mans race te volgen.

Zo heeft u bijvoorbeeld de betaalde mogelijkheden: Eurosport Player en RTBF Auvio, een Nederlandstalige en een Franstalige stream die waarop u de stream zou kunnen volgen. Indien u echter niet voor een streaming dienst wilt betalen heeft u een hele lijst aan gratis mogelijkheden. Echter zult u voor deze mogelijkheden wel binnen een bepaalde geografische zone moeten zijn om toegang tot de stream te krijgen.

Indien u zich buiten de toegestane zone bevindt, zult u een VPN kunnen gebruiken om toch toegang te krijgen tot de stream. Een VPN zal namelijk de locatie van uw IP adres aan kunnen passen waardoor u deze geografische beperkingen zult kunnen omzeilen.

Heeft u geen idee welke VPN dienst u best kunt gebruiken om de 24 le mans livestream te kunnen volgen? Dan kunt u best voor de diensten van ExpressVPN uitproberen! Hierbij krijgt u namelijk een 30 dagen geld terug garantie, waardoor u de dienst uit kunt proberen en binnen 30 dagen uw geld terug kunt vragen.

Bezoek ExpressVPN
Meer besparen tot het einde van July 2024

Avatar photo

Thijs heeft een bachelorgraad in Communicatiewetenschappen met een specialisatie in Online Marketing van de Universiteit van Amsterdam. Hij is een ervaren internetmarketeer met uitgebreide kennis over diverse internetgerelateerde onderwerpen. Met zijn technische achtergrond kan hij een breed scala aan onderwerpen behandelen. Thijs begrijpt dat onze lezers vaak geen technische achtergrond hebben, daarom is zijn doel om de informatie begrijpelijk en toegankelijk te maken voor een breed publiek. Hij is gepassioneerd om complexe concepten op een eenvoudige manier over te brengen, zodat lezers zijn expertise gemakkelijk kunnen begrijpen en ervan kunnen profiteren. U kunt contact opnemen met Thijs via e-mail: thijs@privacyenbescherming.be

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

PrivacyEnBescherming.be