Het veilig van torrents downloaden 2024

Veilig torrents downloaden is niet altijd even gemakkelijk, uw internet provider en verschillende copyright-houders kunnen uw volledige internet gebruik volgen. Hierdoor is het downloaden van torrents vaak riskant. Het is daarom belangrijk dat u er alles aan doet om aan anoniem downloaden te doen.

Probeer ExpressVPN nu!
Anoniem torrent downloaden met ExpressVPN

Met de diensten van ExpressVPN is het torrent downloaden via VPN veilig en gemakkelijk. Maak gebruik van de korting die exclusief voor onze blog-lezers voorzien is.

Laatst geupdate op: 19 July 2024

Risico’s van het gebruiken van Torrents

Iedereen die eencomputer heeft, zou in principe Torrents kunnen downloaden en hier gebruik van kunnen maken. Dit is echter niet altijd even veilig. Zo kunnen de programma’s of bestanden die u via een Torrent website download vol zitten met malware die uw computer kapot maken.

Andere voorbeelden van de risico’s die u volgt zijn: Dingen zoals auteursrechten worden op deze manier geschonden, uw persoonlijke gegevens kunnen door middel van spyware en malware gestolen worden en het kan zijn dat u een boete krijgt of naar de gevangenis moet als u dit te vaak zou doen. Uw internet provider kan er ook voor kiezen om een ISP-Throttle op uw verbinding te installeren. Dit betekent dat uw internet verbinding, zonder dat de provider dit laat weten, ineens een stuk trager zal zijn. Het is dus best dat u aan anoniem downloaden doet zodat er niemand te weten kan komen dat u de torrents gebruikt.

anoniem downloaden

De auteurs van bepaalde applicaties en bepaalde sites kunnen u op verschillende manieren betrappen. Vaak wordt dit gedaan door uw downloads te volgen. We hebben het hier over een aantal verschillende manieren waarop bedrijven en organisaties dit kunnen doen:

  • Op verschillende torrent websites kunt u bestanden downloaden en vaak zijn er verschillende mensen hier aan dezelfde bestanden bezig. Iedereen die dus met hetzelfde bestand bezig is kan uw publieke IP-adres zien.
  • Peer to peer tracking. Peer to peer is een techniek die door verschillende websites zoals BitTorrent, Limewire en verschillende andere torrent diensten gebruikt wordt. Op deze manier kunnen gebruikers bestanden met elkaar delen zonder dat er een effectieve server tussen moet zitten.

Zoals u kan zien zijn de meeste mogelijkheden om betrapt te worden verbonden aan het IP-adres dat u gebruikt! Gelukkig hebben we een manier gevonden waardoor u veilig torrents downloaden kan.

Bezoek ExpressVPN
Meer besparen tot het einde van July 2024

Hoe kunt u veilig torrents downloaden met VPN?

Downloaden via vpn veilig is dus niet altijd even eenvoudig en het kan serieuze gevolgen voor u hebben. Gelukkig zijn er verschillende manieren om u hier tegen te beschermen. Een van de dingen die u kan doen om uzelf te beschermen is door gebruik te maken van een VPN. Met een VPN kan u uw online IP-adres van uw computer aanpassen naar een andere locatie, ook zal uw persoonlijke data meteen versleuteld worden door de VPN diensten. Hierdoor kunnen bijvoorbeeld derde partijen uw persoonlijke data niet ontcijferen. Wanneer u de VPN juist instelt zal niemand uw internetgebruik kunnen volgen. Zo kan u er zeker van zijn dat torrents downloaden via VPN veilig is.

Heeft u nog nooit een VPN gebruikt en weet u dus ook niet welke diensten u best zou kiezen zodat u veilig torrents downloaden kan? Geen enkel probleem! Wij hebben voor u verschillende VPN diensten uitgetest en met elkaar vergeleken. In de volgende lijst kan u de VPN diensten die wij aanraden vinden.

Best Allround 1 ExpressVPN, review 2024
9.8
2 Cyberghost, review 2024
9.7
3 Private Internet Access VPN, review 2024
9.5
4 IPVanishVPN, review 2024
9.3
5 NordVPN, review 2024
9.1

Wij raden natuurlijk de diensten van ExpressVPN uit deze lijst aan. Zo kan u er namelijk bijna zeker van zijn dat het downloaden via VPN veilig is op uw computer!

Hoe gebruikt u een VPN

Het anoniem downloaden van torrents is dus aangeraden als u niet voor ongewenste verrassingen wilt komen te staan. Alle VPN diensten werken ongeveer hetzelfde, maar wij raden de diensten van ExpressVPN aan. Heeft u geen idee hoe u deze diensten zou moeten gebruiken? Geen enkel probleem, we hebben een stappenplan ontworpen om u hiermee te helpen.

  1. Ga een abonnement aan bij een VPN dienst die P2P connecties ondersteunt, zoals bijvoorbeeld de diensten van: ExpressVPN.
  2. (Optioneel) Download de app van deze VPN dienst op het mobiele apparaat dat u zal gebruiken om de torrents te downloaden. Deze stap is niet noodzakelijk want dit kan ook manueel worden ingesteld, maar het zal u behoorlijk wat moeite besparen.
  3. Log in op uw account in de applicatie of bij de diensten van de VPN.
  4. Vervolgens zult u een VPN server moeten selecteren. U kiest best voor een server die dicht bij u in de buurt ligt en die P2P connecties ondersteunt, dit zorgt meestal voor de snelst mogelijke internetverbinding tijdens het downloaden.
  5. Nu heeft u een veilige verbinding en zal uw data volledig versleuteld worden zodat derde partijen niet aan uw echte locatie en gegevens kunnen komen.

Het is dus belangrijk dat u voor een VPN dienst kiest die zowel een kill-switch optie heeft als een DNS-lek protectie. Deze informatie kan u zeker en vast vinden wanneer u de diensten van de VPN opzoekt. Wanneer de VPN naar keuze deze opties aanbiedt, kan het anoniem torrent downloaden via VPN veilig en snel gebeuren!

Anoniem torrents downloaden : betrouwbare torrent clients

Nu u het downloaden via een VPN veilig gemaakt heeft, kan u er al zeker van zijn dat de websites die u bezoekt uw gegevens niet kunnen zien. Dit is echter pas de helft van het hele proces, u heeft namelijk ook een veilige torrent downloader nodig.

Een torrent downloader is een programma of applicatie die het downloaden en uploaden van bestanden via peer to peer connecties kan starten. Dit kan u dan combineren met de diensten van VPN’s die wat deze connecties ondersteunen zodat het torrent downloaden via VPN veilig kan doorgaan, zonder dat derde partijen uw gegevens kunnen vinden.

Wanneer u deze downloaders opzoekt, zult u merken dat er veel verschillende opties zijn die u kan gebruiken. Het is hier echter ook belangrijk dat u een betrouwbare torrent downloader kiest, aangezien u anders nog steeds risico loopt om onvrijwillig uw persoonlijke gegevens en bestanden te delen. Als u voor de eerste keer een torrent downloader zal gebruiken, raden wij een van de volgende opties aan:

  • qBittorrent: Deze torrent downloader werkt op de achtergrond en zal zo min mogelijk werkgeheugen en processorkracht proberen in te nemen. Op deze manier kan u uw computer op een normale manier gebruiken terwijl de torrent bestanden gedownload worden.
  • Vuze: Als u veel verschillende torrents tegelijk wilt downloaden of uploaden kan u best gebruik maken van Vuze. Deze torrent downloader zal meer werkgeheugen gebruiken, maar het programma kan tot wel 3000 torrents tegelijkertijd downloaden of uploaden. Dit is vooral handig wanneer u grote bestanden, zoals films van hoge kwaliteit, op een snelle en efficiënte manier wilt downloaden.
  • Deluge: De Deluge torrent downloader streeft ernaar om zo min mogelijk werkgeheugen in te nemen terwijl u uw torrents wilt downloaden. Ook probeert de torrent downloader er zo veel mogelijk aan te doen zodat u veilig torrents downloaden kan.

Wij raden deze drie opties aan omdat het anoniem downloaden van torrents hiermee mogelijk is. Naast deze diensten zijn er nog verschillende opties die u kunt gebruiken om torrents te downloaden, maar hier kan uw anonimiteit niet worden gegarandeerd.

Bezoek ExpressVPN
Meer besparen tot het einde van July 2024

Hoe kan u zeker zijn dat u aan anoniem torrent downloaden doet?

Wilt u anoniem films downloaden en maakt u al gebruik van een VPN dienst om uw informatie te beschermen? Dan kan u best uittesten of de VPN wel effectief werkt en uw gegevens beschermt. Hiervoor kan u de IPLeak.net website voor gebruiken. Wanneer u deze website bezoekt ziet u een IP-adres staan, als dit uw effectieveIP-adres en uw locatie laat zien, dan weet u dat de VPN nog niet goed is ingesteld. Deze website laat ook meteen weten welke ISP DNS Servers uw gegevens bij kunnen houden. Als er bij de laatste een 0 staat betekent dit dat uw VPN een veilige en versleutelde verbinding met de ISP DNS heeft kunnen maken.

Indien de VPN juist is ingesteld zou u geen enkele informatie op deze website kunnen herkennen. Deze website heeft ook een torrent tracker waarmee u kunt achterhalen of de torrent downloader die u gebruikt wel veilig is.

Hoe kan ik veilig torrents downloaden

“Hoe kan ik veilig torrents downloaden?” is een vraag die veel mensen zich stellen. Het is namelijk algemeen bekend dat u verschillende virussen op uw computer kan krijgen als u bijvoorbeeld een torrent, waar malware in verwerkt zit, download. Het virus is echter vaak pas actief, wanneer het gedownloade bestand voor de eerste keer geïnstalleerd wordt.

veilig torrents downloaden

Als u er echt zeker van wilt zijn dat de torrent bestanden virus vrij zijn, kan u best een antivirussoftware gebruiken. Weet u niet goed welke antivirussoftware u best kan gebruiken? Dan raden wij de virusscanner van Malwarebytes. Deze applicatie scant de bestanden in uw systeem en gaat op zoek naar gevaarlijke software die eventueel op uw apparaat geïnstalleerd zijn. Wilt u meer weten over Malware en hoe u zich het beste tegen virussen kan beschermen? Kom er dan in deze blog achter!

Via welke sites kan u anoniem downloaden?

Om uw torrent downloader en VPN te kunnen gebruiken voor het anoniem downloaden, moet u ook nog ergens torrent bestanden vinden en downloaden. Er zijn veel verschillende opties waar u deze bestanden kan vinden, maar indien u nog nooit een torrent website gebruikt hebt kan u best gebruik maken van een van de volgende 4 websites gebruiken:

We hebben deze vier torrent websites gekozen omdat deze vaak de best werkende torrentsites zijn. Wilt u meer weten over de verschillende websites die u kan gebruiken zodat u veilig torrents downloaden kan, dan kan u best ons ander artikel lezen. Deze kan u hier vinden!

In dit artikel leggen we aan u uit hoe u het beste aan anoniem torrent downloaden kan doen, zonder dat uw computer geïnfecteerd geraakt met virussen en andere ongewenste bestanden.

Op een snelle manier anoniem torrent downloaden

Als u snel torrents wilt downloaden is het belangrijk dat u op voorhand zeker uw VPN verbindingen instelt. Wanneer u het stappenplan in deze blog volgt, kan u er bijna zeker van zijn dat het downloaden via VPN veilig is.

anoniem torrent downloaden

Wilt u torrents anoniem downloaden? Dan is het belangrijk dat u voor de beste torrent bestanden kiest. Bijvoorbeeld als u een torrent vindt met veel seeders en minder leechers, zal u deze torrent waarschijnlijk vrij snel kunnen downloaden.

Voordat u aan anoniem torrent downloaden doet raden we u aan om de reviews en de commentaar op de gekozen bestanden te lezen. Op deze manier kan u er achter komen of er mensen zijn die problemen gehad hebben met virussen nadat ze dit bestand geïnstalleerd hadden. Zo kunt u voorkomen dat u uw computer infecteert met verschillende virussen. Het belangrijkste van alles is dat u uw gezond verstand gebruikt wanneer u torrents gaat downloaden.

Bezoek ExpressVPN
Meer besparen tot het einde van July 2024

Anoniem torrent downloaden voor iedereen

Wilt u anoniem downloaden? Wilt u ervoor zorgen dat u uw gegevens beschermt en wilt u voorkomen dat uw computer geïnfecteerd raakt met een virus? Dan kan u best gebruik maken van de diensten van ExpressVPN. Met deze VPN dienst zorg je ervoor dat derde partijen uw internetgebruik niet meer kunnen volgen. Door gebruik te maken van een VPN zullen uw gegevens meteen versleuteld worden om u te kunnen beschermen. We hebben eerder in deze blog al verteld dat torrents downloaden via VPN veilig is, maar dat u wel nog de meest geschikte torrent downloader moet gebruiken om dit echt te verzekeren.

Voordat u de bestanden die u gedownload heeft opent, kan u deze best controleren op virussen. Hiervoor bestaan er verschillende antivirussoftware programma’s die dit voor u kunnen doen. Indien u alle stappen in dit artikel gevolgd heeft, zou het anoniem torrent downloaden kinderspel voor u moeten zijn. Veel succes met het veilig downloaden van torrents!

Avatar photo

Thijs heeft een bachelorgraad in Communicatiewetenschappen met een specialisatie in Online Marketing van de Universiteit van Amsterdam. Hij is een ervaren internetmarketeer met uitgebreide kennis over diverse internetgerelateerde onderwerpen. Met zijn technische achtergrond kan hij een breed scala aan onderwerpen behandelen. Thijs begrijpt dat onze lezers vaak geen technische achtergrond hebben, daarom is zijn doel om de informatie begrijpelijk en toegankelijk te maken voor een breed publiek. Hij is gepassioneerd om complexe concepten op een eenvoudige manier over te brengen, zodat lezers zijn expertise gemakkelijk kunnen begrijpen en ervan kunnen profiteren. U kunt contact opnemen met Thijs via e-mail: thijs@privacyenbescherming.be

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

PrivacyEnBescherming.be