Beste Torrentsites

Het downloaden van torrents is een grote hobby of bezigheid van velen. Er zijn talloze torrent sites op het internet aanwezig. Echter worden ze soms offline gehaald of veranderen ze van link of website adres. In dit artikel gaan we de beste torrentsites bespreken, met elkaar vergelijken en komen we tot de conclusie wat nu de beste torrent sites zijn.

Bijgewerkt: 9 April, 2024

Test ExpressVPN
Test GRATIS ExpressVPN voor een maand!

ExpressVPN is een van de weinige VPN providers op de markt die zonder reden je geld terug geeft na 30 dagen.

Beste torrentsites, wat is belangrijk?

De belangrijkste punten die we gaan vergelijken onder de beste torrent sites zijn:

Snelheid – We kijken welke torrentsites de beste up- en download snelheden bieden. Niks is namelijk vervelender dan een torrentsite die extreem langzaam is of weinig seeders heeft. Ook wil je niet dat een download halverwege blijft haken en vervolgens nooit meer doorgezet wordt.

Aanbod – Welke torrentsites bieden de meeste content aan? Sommige bieden namelijk alleen muziek aan, andere weer enkel films of games. Onder dit aspect vergelijken we het totaalaanbod onder de beste torrentsites met elkaar.

Betrouwbaarheid – Hier gaan we kijken welke torrentsites betrouwbaar en veilig in gebruik zijn en welke niet. Je wilt namelijk niet gecookiedropped worden of gebombardeerd met spam, malware en pop-ups. Ook wil je geen pottekijkers.

Het beste is natuurlijk als je niet alleen niet gehacked kan worden, maar ook niet worden gevolgd door je internetaanbieder of de overheid. Hoe je dit doet is weer een ander verhaal. We gaan het namelijk ook hebben over het gebruik van een VPN in combinatie met torrent downloading.

De Beste Torrentsites

Laten we beginnen met een hele populaire torrent website: RARBG.

RARBG

rarbg torrents

Via deze website kan het downloaden van torrents al jaren. Met name films, series en tv programma’s. Hier worden iedere dag honderden, dan wel niet duizenden nieuwe torrents toegevoegd. Wel is RARBG geblokkeert in heel veel landen.

Qua snelheid is RARBG vrij goed in gebruik. Er zijn altijd voldoende seeders / leechers aanwezig. Zeker in het geval van recente torrents zal je echt wel snel aan je gewenste content geraken. Ook op het gebied van beveiliging scoort RARBG zeer goed. Ik ben persoonlijk nog niet veel malware of andere ongewenste rotzooi tegengekomen.

1337x

1337x torrents

Dit is voornamelijk een torrent website geschikt voor het torrent downloaden van software en games. Ook deze website is geblokkeert in een aantal landen en Google laat de site niet naar voren komen in haar zoekresultaten.

1337x Is ook supersnel als het aankomt op snelheid. Met duizenden downloaders en uploaders overal ter wereld, kom je qua snelheid niets te kort. Wat ik wel moet zeggen is dat 1337x wel vol zit met zeer irritante ads en pop-ups. Om deze reden vind ik dus dat 1337x op het punt van beveiliging wat minder scoort.

The Pirate Bay

PirateBay torrents

The Pirate Bay is volgens velen de populairste en beste torrentsite ter wereld. Opgericht door drie vrienden in Zweden draait The Pirate Bay al jaren de meeste BitTorrent traffic wereldwijd gemeten. Zelfs MegaUpload van KimDotCom kan hier nog van leren!

De content op The Pirate Bay is niet echt onder te verdelen in een enkele categorie. De site heeft daadwerkelijk een gigantisch aanbod van zowel films, series en tv programma’s als games, software en muziek. Ook ziet de site er zeer overzichtelijk uit, zonder al te veel ads.

Of The Pirate Bay goed beveiligd is? Ja, zeker. Maar doordat er zo ontzettend veel files op staan, is het wel aan te raden zeker gebruik te maken van een uitstekende anti-virus software. Je weet namelijk nooit 100% zeker wat je precies downloadt en of dit schadelijk kan zijn voor je PC of ander toestel.

Beste Torrent Sites gebruiken met een VPN

En dan komen we natuurlijk gelijk bij het volgende punt. Hoewel je wel een goede anti-virus software kan gebruiken, is het gebruiken van een VPN absoluut essentieel. Dit heeft te maken met het feit dat je internetaanbieder alles kan zien wat jij maar doet op internet.

Vervolgens kan je internetaanbieder deze informatie doorspelen aan je overheid of copyright waakhond. Deze instellingen kunnen je vervolgens enorme boetes opleggen voor het illegaal downloaden of uploaden van materiaal.

Geloof mij maar dat het opvalt en dat je al snel een waarschuwing krijgt als je zonder VPN dagelijks op The Pirate Bay of andere torrentsites actief bent. Hoe je precies een VPN gebruikt zal ik je even uitleggen.

Best Allround 1 ExpressVPN, review 2024
9.8
2 Cyberghost, review 2024
9.7
3 Private Internet Access VPN, review 2024
9.5
4 IPVanishVPN, review 2024
9.3
5 NordVPN, review 2024
9.1

Bezoek ExpressVPN
Meer besparen tot het einde van April 2024

Een VPN instellen voor torrent sites

Om je VPN te installeren en in te stellen voor torrent downloading doe je gewoon het volgende:

  1. Je abonneert je op een VPN dienst, idealiter een van de beschikbare premium VPN diensten. Ik heb zelf ontzettend veel premium VPN diensten uitvoerig getest en hier uitgebreide reviews over geschreven. Je kunt deze VPN reviews vinden in de handige lijstjes op deze website.
  2. Je download de VPN software op app en opent deze. Vervolgens zet je de Kill Switch aan.
  3. Je kiest een server om op in te loggen en maakt hiermee verbinding.
  4. Je opent je TorrentClient en begint met downloaden of uploaden.

ExpressVPN – De beste Torrent VPN

Nu we het in het begin een beetje gehad hebben over de beste torrentsites, gaan we het nu hebben over de beste torrent VPN. Naar mijn mening is dit ExpressVPN.

Deze VPN aanbieder werkt namelijk ideaal in combinatie met de beste torrent sites. Niet alleen biedt ExpressVPN een kill switch functie, no-log policy en server lock aan, ook zijn de prijzen zeer gunstig.

ExpressVPN heeft meer dan 3000 servers in meer dan 96 landen. Je hebt dus keuze genoeg wat betreft serveraanbod. Zo kies je altijd een server dichtbij je uploader of seeder, zodat je supersnel je torrent kan downloaden.

ExpressVPN 30 Dagen Gratis Proberen

Het mooie aan ExpressVPN is dat je hem zelfs 30 dagen gratis kan uitproberen. Hoe dit precies werkt is eigenlijk heel simpel. Deze premium VPN aanbieder biedt namelijk een 30 dagen proefperiode aan.

Wat je dus kan doen, is een VPN abonnement afsluiten en deze ook betalen. Vervolgens zeg je dit abonnement af op de 29ste dag vanaf de datum dat je het hebt afgesloten. Wat er dan gebeurt is dat ExpressVPN je betaalde lidmaatschapsgeld gewoon terugstort.

Zo heb je dus 30 dagen geheel gratis gebruik kunnen maken van een VPN. Wel moet ik zeggen dat dit een beetje ”cheap skaten” is, maargoed, ieder zijn ding. Persoonlijk zou ik gewoon de VPN-dienst een maand uitproberen en als deze bevalt doorbetalen.

Immers kosten de VPN-abonnementen op ExpressVPN maar enkele Euro’s per maand. Je kunt dan met een gerust hard torrents blijven downloaden. Ook weet je dan zeker dat je digitale privacy optimaal beschermd is. Deze gaat natuurlijk veel verder dan enkel tijdens het downloaden van torrents.

Bezoek ExpressVPN
Meer besparen tot het einde van April 2024

De Beste Torrentsites – Veelgestelde Vragen

Heb ik een VPN nodig voor torrent downloading?

Hoewel je zonder VPN torrents zou kunnen downloaden, waarschuwen bijna alle beste torrentsites je dat een VPN essentieel is.  Hoewel het downloaden van torrents op zich zelf legaal is, is het downloaden van illegale content dit niet.

Je kan slecht controleren wat nu legaal en illegaal materiaal is op torrentsites. Er zijn voorbeelden bekend waar mensen echt enorm hoge boetes kregen opgelegd. Wees dus verstandig en gebruik altijd een VPN!

Kan ik gepakt worden als ik een VPN gebruik?

Technisch gezien kan je natuurlijk altijd gepakt worden. Echter is de pakkans zeer miniem als je een premium VPN gebruikt in combinatie met een van de beste torrentsites.

De beste torrent sites zijn echt enorm goed beveiligd en worden gerund door cybersecurity experts. Voor hun is het ontwijken van overheden en andere instanties echt kinderspel.

Zijn er alternatieve torrentsites?

Ja, er zijn natuurlijk alternatieven naast de beste torrent sites die ik heb besproken. Populaire en goede alternatieve torrentwebsites zijn onder andere: LimeTorrents, TorrentDownloads, Zooqle, EZTV, YTS, Torrentz2 en TorLock. Er zijn er natuurlijk nog veel meer, maar die kan ik niet allemaal hier opnoemen.

 

blogger Jesper

Jesper heeft zijn bachelorgraad behaald in Informatiewetenschappen aan de Universiteit van Utrecht. Hij staat bekend als een absolute expert als het gaat om VPN's en alles wat daarmee te maken heeft. Op jonge leeftijd bleek Jesper al een echte speurneus te zijn, altijd klaar om een zaak aan te pakken en alle puzzelstukjes samen te brengen. Tegenwoordig zet Jesper zijn kwaliteiten in als cyber security expert in ons team. Met Jesper als waardevolle aanvulling kunnen we de meest relevante informatie voor u analyseren en presenteren. U kunt contact opnemen met Jesper via e-mail: jesper@privacyenbescherming.be.

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

PrivacyEnBescherming.be