VPN vs Tor Guide 2024

Uw online privacy en uw persoonlijke gegevens lopen steeds meer risico wanneer u gebruik maakt van het internet. Wilt u hier echter iets aan doen en twijfelt u tussen de Tor browser of een VPN dienst? Lees dan snel verder. In deze VPN vs Tor vergelijking leggen we namelijk uit welke dienst het beste bij u past!

Probeer ExpressVPN vandaag nog!
Bescherm uw online privacy overal

Met de diensten van ExpressVPN kunt u van waar dan ook uw online privacy en uw persoonlijke gegevens beschermen. Probeer het nu 30 dagen zonder zorgen uit door de 30 dagen geld terug garantie!

Laatst geupdate op: 17 May 2024

VPN vs Tor: Een technische vergelijking

Tor VPN 
Volledig Gratis Abonnement nodig, maar vaak betaalbaar.
Versleuteling
Enkel versleuteld tot de laatste beveiliging laag Volledig versleuteld op militair niveau!
Anonimiteit
Je hebt anonimiteit, maar programma’s kunnen detecteren wanneer er gebruik gemaakt wordt van een Tor browser Volledig anoniem zolang de VPN verbinding vast staat
Andere Veiligheidstoepassingen
Kan gebruikt worden samen met ObfsProxy Vaak afhangend van de provider:

 • Automatische kill switch
 • Wifi bescherming
 • DNS lek Bescherming
 • Vaak geen Log beleid
 • Nog veel meer
Beschikbaarheid op apparaten
Enkel beschikbaar op:

 • MacOS
 • Windows
 • Linux
 • Android
Vaak beschikbaar op alle platformen, met specifieke applicaties voor elk platform. Ook beschikbaar voor routers.
Streaming
Door de trage verbindingen, wordt Tor niet aangeraden voor streaming diensten. Beschikbaar op alle platformen en vrijwel geen vertraging in internet snelheid. Dit maakt VPN diensten perfect voor het streamen
Torrenting
Meeste beveiligingslagen zullen torrenting niet toestaan of blokkeren! De meeste VPN diensten zullen u toestaan om aan torrenting te doen.
Gebruiksgemak
Eenvoudig om te installeren, moeilijk om te configureren. Zeer eenvoudig om te installeren en te gebruiken. Perfect voor beginners die hun online privacy willen beschermen
Snelheid 
Vaak serieuze vertragingen Hoge internet snelheden

Tor vs VPN: Waarom gebruikt u ze?

Voordat u gaat lezen voor welke soort dienst u best zou kunnen kiezen, is het best dat u eerst weet waarom de Tor Browser of een VPN dienst gebuikt worden door andere mensen. Het heeft namelijk geen zin om informatie te krijgen over een programma of een dienst, waar u niets aan heeft!

Daarom hebben we het in deze VPN vs Tor vergelijking eerst even kort over waarom deze diensten gebruikt worden. Zowel de Tor browser of VPN diensten worden door mensen gebruikt om hun online privacy te kunnen beschermen. De diensten zullen ook helpen bij het beschermen van uw internet gebruik tegen derde partijen. Zo zullen deze derde partijen uw internet gebruik niet volgen en zullen ze u niet lastig kunnen vallen. De diensten zullen beide op een gelijkaardige manier werken, maar de diensten bieden elk andere functies aan. Lees in deze uitgebreide blog of u best voor Tor of VPN kiest!

Bezoek ExpressVPN
Meer besparen tot het einde van May 2024

Wat is de Tor Browser?

In grote lijnen kunnen we u uitleggen dat de Tor browser een gratis programma is waarmee u anoniem op het internet kunt surfen. Dit wordt mogelijk gemaakt door het netwerk van tor waar de dienst op gebouwd is. Lees er in het volgende deel meer over!

vpn vs tor

Wat doet de Tor browser?

Zoals we het net al gezegd hebben is de Tor browser een gratis manier om uw online privacy beter te beschermen en om uw internet gebruik anoniem te houden. Dit wordt mogelijk gemaakt doordat uw gegevens vanaf het begin versleuteld zullen worden en door heel wat lagen van versleuteling moeten gaan voordat deze aankomen bij de website waar u dingen op wilt opzoeken. Enkel de eerste laag kent uw echte IP adres, anders zouden de opgevraagde gegevens geen weg terug kunnen vinden. Echter is een Tor Browser niet volledig waterdicht, er zijn namelijk verschillende manieren waarop Hackers uw gegevens toch zouden kunnen volgen.

Wat is een VPN dienst?

Nu we het in deze VPN vs Tor vergelijking over Tor gehad hebben, moeten we u ook natuurlijk meer uitleg geven over VPN diensten. Een VPN dienst zal u helpen met het beschermen van uw internet gebruik en uw online privacy. Dit wordt mogelijk gemaakt door de beveiligde verbinding door een speciale server. Nu we de vraag “Wat is een VPN” beantwoord hebben kunnen we u vertellen wat deze diensten precies doen.

Wat zijn VPN diensten en wat kunt u er mee doen?

Het woord VPN staat voor “Virtual Private Network”. Wanneer u dus gebruik maakt van een VPN dienst zult u uw internet gegevens via een speciale server laten gaan. Deze servers liggen in verschillende landen waardoor u de locatie van uw IP adres kunt aanpassen.

Een VPN dienst zal ook helpen bij het beschermen van uw online privacy en uw persoonlijke gegevens. Wanneer u namelijk verbinding maakt met een VPN server, zullen uw gegevens meteen versleuteld worden. Ook zal uw IP adres versleuteld worden en aangepast worden naar een IP adres in een andere locatie! De meeste VPN diensten zullen gebruik maken van een 256-bit AES versleuteling, een versleuteling niveau dat door militaire organisaties over heel de wereld gebruikt wordt.

Om deze versleuteling te kunnen ontgrendelen zou iemand ongeveer 50 super computers nodig hebben die meer dan 1000 sleutels per seconde moeten uitproberen voor een periode van meer dan 3000 jaar om een klein onderdeel van de versleutelde gegevens te kunnen ontgrendelen.

Op deze manier kunnen hackers of overheden dus niet aan uw persoonlijke gegevens of aan uw internet gebruik. Dit maakt een VPN dus een van de beste opties om uzelf te beschermen. Het is vooral handig voor mensen die vaker gebruik maken van het Internet!

Een VPN is een van de beste opties om uzelf te beschermen wanneer u vaker gebruik maakt van het internet. Ook zult u met een VPN dienst uw anonimiteit op het internet kunnen garanderen!

Wat zijn de verschillen tussen Tor en VPN

Nu we u in deze VPN vs Tor vergelijking hebben uitgelegd wat de diensten precies zijn, zit u misschien met de vraag: “Wat is het verschil nu eigenlijk?. Lees snel verder en kom erachter wat de grootste verschillen tussen de twee diensten zijn!

Het grootste verschil tussen de Tor Browser en VPN diensten is dat er verschillende VPN diensten zijn waar u uit zou kunnen kiezen. Echter is er maar een Tor Browser beschikbaar waar u gebruik van kunt maken.

Een ander groot verschil is dat er bij de Tor browser gebruik wordt gemaakt van vrijwilligers om de gegevens op een veilige manier te versturen. Bij een VPN dienst zult u verbinding maken met een centrale server om een zeer veilige en directe tunnel te voorzien waar al uw gegevens door zullen gaan.

Voor- en Na- Delen van de Tor browser

tor vs vpn

Het gebruik maken van de Tor browser heeft verschillende voor en nadelen. Om u meer informatie hierover te geven, hebben we verschillende voor en Nadelen van de diensten in deze blog voorzien!

Voordelen Nadelen
Voordelen Nadelen
Gratis In het algemeen is het tor netwerk vrij traag en dus niet handig om dingen te streamen
Maakt uw internet gebruik anoniem De laatste laag van vrijwilligers kan gemanipuleerd worden om uw internet gebruik te volgen.
Websites volgen uw internet gebruik niet en kunnen geen gepersonaliseerde advertenties sturen. Het is eenvoudig om uw eigen informatie vrij te geven indien u niet ziet dat een website geen HTTPS ondersteuning heeft
Uw internet gebruik kan niet aan u gelinkt worden. Overheden kunnen eenvoudig te weten komen of u Tor gebruikt. Hiermee kunt u op een observatie lijst terecht komen.
Tor zorgt ervoor dat diensten u niet online kunnen volgen. ( dit tot een bepaald niveau )

U kunt niet torrenten met de browser en enkel uw browser internet gebruik zal beschermt kunnen worden.

Voor- en Na- Delen van VPN diensten

Het gebruik maken van een van de VPN dienst kan verschillende voordelen en nadelen hebben.

Om u meer informatie hierover te geven, hebben we verschillende voor en Nadelen van de diensten in deze blog voorzien!

Voordelen Nadelen
End to End versleuteling van al uw persoonlijke gegevens! De meeste VPN diensten zijn niet gratis. (Vaak wel zeer betaalbaar)
Websites kunnen uw internet gebruik niet volgen. Verschillende bank organisaties kunnen merken dat u een VPN gebruikt en kunnen uw account markeren als een “Verdachte gebruiker”
VPN diensten verbergen uw IP adres, waardoor u geografische beperkingen kunt omzeilen. Uw internet snelheid kan een beetje achteruit gaan doordat uw gegevens een langere afstand moeten overbruggen. ( Met een goede VPN is dit echter niet merkbaar )
Zal al uw data beschermen, niet enkel de data die via een bepaalde browser verstuurd wordt. Een VPN dienst kan altijd een storing krijgen, waardoor uw gegevens weer risico lopen!
Verbinding maken met een server in het buitenland kan ervoor zorgen dat uw ISP uw internet gebruik niet kan limiteren.
Beschikbaar voor vrijwel elk apparaat. Zowel voor computers als voor tablets en mobile telefoons!

Wanneer kunt u best gebruik maken van Tor?

vpn of tor

De meeste mensen die gebruik maken van Tor doen dit om exclusieve content, die beschermt worden door geografische beperkingen, te ontgrendelen. Door gebruik te maken van de Tor browser kunt u dit namelijk op een veilige manier doen!

Een andere reden waarom de Tor browser vaak gebruik wordt is om te surfen op het DarkWeb! Dit is echter illegaal in de meeste landen, doordat het vaak in verbinding staat met criminele activiteiten.

De laatste reden om gebruik te maken van de tor browser is om de trackers van verschillende websites te ontkomen. Zonder deze trackers kunnen de websites uw internet gebruik niet volgen en zullen ze u dus ook niet kunnen lastig vallen met gepersonaliseerde advertenties.

Wanneer kunt u best gebruik maken van een VPN?

Een VPN dienst wordt het meeste gebruikt om exclusieve content van streaming diensten zoals Netflix en Hulu te ontgrendelen of om geografische beperkingen van websites te kunnen omzeilen.

Echter zijn er ook veel mensen die vaak gebruik maken van een VPN dienst om hun internet verbinding geheim te houden. Een VPN dienst zal deze gegevens namelijk versleutelen waardoor derde partijen hier geen toegang meer tot hebben.

Dit is vooral handig voor mensen die vaker gebruik maken van een openbaar netwerk en niet willen dat mensen de apparaten op dit netwerk zouden kunnen vinden. Dit is ook vooral handig om hackers en overheden te ontkomen!

Bezoek ExpressVPN
Meer besparen tot het einde van May 2024

VPN + TOR: De perfecte combinatie

Nu we het in deze VPN vs Tor vergelijking gehad hebben over de verschillen tussen de diensten. In het volgende deel laten we je

tor of vpn

Tor bovenop VPN

Indien u de Tor browser bovenop een VPN dienst gaat gebruiken, zal u eerst de VPN dienst moeten aanzeteen en verbinding moeten maken met een VPN server. Dit zal er namelijk voor zorgen dat alle gegevens die door de Tor browser zullen gaan versleuteld zijn. Hierdoor kunt u de Tor browser verbergen voor uw internet provider. Zodra u dit gedaan heeft kunt u de Tor browser openen om veilig en anoniem gebruik te kunnen maken van het internet!

Echter zult u niet beschermt worden tegen de laatste laag van de Tor browser. Deze kunnen voorzien worden door mensen met slechte bedoelingen, waardoor uw persoonlijke gegevens toch nog een risico lopen! We raden aan om de Tor bovenop de VPN te gebruiken in de volgende situaties:

 • U wilt er zeker van zijn dat uw internet provider niet weet dat u gebruik maakt van de Tor browser.
 • U bent er zeker van dat u geen persoonlijke gegevens over de verbinding zult sturen. Deze persoonlijke gegevens kunnen login gegevens zijn, maar ook betaalgegevens of belangrijke documenten!

VPN bovenop Tor

Indien u er zeker van wilt zijn dat uw internet gebruik volledig anoniem zal blijven, kunt u best gebruik maken van een VPN dienst bovenop tor. Deze stap is echter wel een stuk moeilijker dan de Tor bovenop een VPN dienst.

U moet namelijk de instellingen van uw VPN dienst zo aanpassen zodat deze kunnen werken via de Tor browser. Dit zal er uiteindelijk voor zorgen dat de laatste laag van de Tor browser uw persoonlijke gegevens niet kan vinden aangezien deze via de beveiligde tunnel van de VPN dienst!

Beste VPNs voor Tor

Wilt u graag gebruik maken van een VPN dienst en van de Tor browser? Dan kunt u best eerst onderzoeken welke VPN dienst u best aanschaft. Indien u ooit al eens naar VPN opties gekeken heeft, weet u dat er verschillende opties zijn.

Voor deze VPN vs Tor vergelijking hebben we daarom verschillende VPNs uitgetest en met elkaar vergeleken! Met deze testen hebben we de volgende rangschikking kunnen opstellen:

Best Allround 1 ExpressVPN, review 2024
9.8
2 Cyberghost, review 2024
9.7
3 Private Internet Access VPN, review 2024
9.5
4 IPVanishVPN, review 2024
9.3
5 NordVPN, review 2024
9.1

Wanneer u een van deze VPN diensten kiest hoeft u niet te kiezen tussen VPN of Tor! Wacht dus niet langer en sluit vandaag nog een abonnement af bij een van deze diensten.

FAQ

Waar is VPN verboden?

Het gebruik van VPN’s kan variëren afhankelijk van het land. Hoewel VPN’s over het algemeen legaal zijn in de meeste landen, zijn er enkele landen die beperkingen opleggen aan het gebruik ervan of ze zelfs volledig verbieden.

Hier zijn enkele voorbeelden van landen waar het gebruik van VPN’s beperkt of verboden kan zijn:

 1. China: In China wordt het gebruik van VPN’s streng gecontroleerd en beperkt. De Chinese overheid heeft specifieke VPN-beperkingen ingevoerd om de toegang tot buitenlandse websites en inhoud te beperken.
 2. Rusland: In Rusland zijn er wetten ingevoerd die providers verplichten om samen te werken met de autoriteiten en gebruikersgegevens bij te houden. Sommige VPN-diensten hebben problemen ondervonden en zijn geblokkeerd in Rusland.
 3. Iran: In Iran is het gebruik van VPN’s onderworpen aan strenge beperkingen. De overheid blokkeert en beperkt vaak VPN-diensten om de toegang tot bepaalde websites en inhoud te controleren.
 4. Noord-Korea: In Noord-Korea is internettoegang sterk beperkt en gecontroleerd door de overheid. Het gebruik van VPN’s is daarom waarschijnlijk verboden of streng gereguleerd.

Het is belangrijk op te merken dat het beleid met betrekking tot VPN’s kan veranderen, dus het is raadzaam om de specifieke wetten en regelgeving in een bepaald land te controleren voordat je een VPN-dienst gebruikt.

Kan een VPN worden getraceerd?

Een VPN kan theoretisch worden getraceerd, maar het is belangrijk om onderscheid te maken tussen verschillende aspecten van een VPN-verbinding.

 1. IP-adres: Wanneer je een VPN gebruikt, wordt je oorspronkelijke IP-adres gemaskeerd en vervangen door het IP-adres van de VPN-server waarmee je verbonden bent. Dit maakt het moeilijker voor externe partijen om je echte locatie te achterhalen. Het IP-adres dat zichtbaar is, is dat van de VPN-server.
 2. Versleuteling: Een VPN versleutelt de gegevens die tussen jouw apparaat en de VPN-server worden verzonden. Dit betekent dat zelfs als iemand erin slaagt de gegevens te onderscheppen, ze de inhoud niet kunnen lezen vanwege de sterke encryptie.

Hoewel een VPN je privacy en veiligheid kan vergroten, is het belangrijk om te beseffen dat VPN-aanbieders logboeken bij kunnen houden van je activiteiten. Dit kan informatie bevatten zoals de tijdstippen waarop je verbinding maakt en verbreekt, de duur van je sessies en mogelijk ook de gebruikte bandbreedte. Het is dus essentieel om een betrouwbare VPN-provider te kiezen die een strikt geen-logbestandsbeleid hanteert en je privacy beschermt.

Daarnaast moet worden opgemerkt dat wetshandhavingsinstanties en inlichtingendiensten soms methoden kunnen gebruiken om gebruikers van VPN’s te traceren, vooral in gevallen van ernstige criminele activiteiten. Voor de gemiddelde gebruiker is het echter zeer moeilijk om een VPN-verbinding te traceren, vooral als je een betrouwbare VPN-service gebruikt met sterke beveiligingsmaatregelen.

Kan een Tor worden getraceerd?

Tor, ook bekend als The Onion Router, is een netwerk dat is ontworpen om de privacy en anonimiteit van gebruikers te beschermen.

Het gebruik van Tor maakt het in de meeste gevallen zeer moeilijk om gebruikers te traceren. Hier zijn enkele redenen waarom Tor-tracering moeilijk is:

 1. Gelaagde encryptie: Wanneer je Tor gebruikt, worden je gegevens via verschillende willekeurig gekozen knooppunten (nodes) in het Tor-netwerk geleid. Elke node verwijdert een laag encryptie, waardoor het moeilijk wordt om de oorsprong van de gegevens te achterhalen.
 2. Versleutelde berichten: Binnen het Tor-netwerk worden alle berichten tussen knooppunten versleuteld, waardoor het moeilijk wordt om de inhoud van de gegevens te begrijpen als ze worden onderschept.
 3. IP-anonimiteit: Tor verbergt je IP-adres door je verbinding te leiden via verschillende knooppunten in het netwerk. Dit maakt het erg moeilijk om de oorspronkelijke bron van de gegevens te traceren.

Hoewel Tor een sterke privacybescherming biedt, is het belangrijk om enkele beperkingen in gedachten te houden. Ten eerste kunnen kwaadwillende partijen toch methoden ontwikkelen om Tor-gebruikers te traceren, vooral in combinatie met andere technieken zoals timing attacks. Ten tweede kan het gebruik van Tor zelf verdacht worden beschouwd, waardoor je mogelijk onder toezicht komt te staan.

Het is essentieel om verantwoordelijk gebruik te maken van Tor en de beste veiligheidspraktijken te volgen om je privacy te waarborgen. Het raadplegen van de officiële Tor-documentatie en het volgen van hun richtlijnen is een goede start voor een veilig gebruik van het netwerk.

Is Tor veilig?

Tor biedt een aanzienlijke mate van veiligheid en privacy, maar het is belangrijk om te begrijpen dat het niet absoluut veilig is.

Hier zijn enkele punten om rekening mee te houden met betrekking tot de veiligheid van Tor:

 1. Anonimiteit: Tor biedt anonimiteit door je internetverkeer via verschillende knooppunten in het netwerk te routeren. Dit maakt het moeilijk om je echte IP-adres te traceren. Het zorgt er ook voor dat de bezochte websites je echte locatie niet kunnen zien. Het biedt echter geen 100% waterdichte anonimiteit, aangezien geavanceerde technieken en aanvallen soms de anonimiteit van Tor-gebruikers kunnen compromitteren.
 2. Versleuteling: Tor versleutelt je gegevens terwijl ze door het netwerk worden verzonden. Dit beschermt je tegen afluisteren en onderschepping van gegevens door derden. De versleuteling biedt een sterke beveiliging van je gegevens, maar het is belangrijk om ervoor te zorgen dat je communicatieprotocollen en applicaties die je gebruikt ook veilig zijn.
 3. Exit-node risico’s: Het laatste knooppunt in het Tor-netwerk, bekend als de “exit-node”, vormt een potentieel risico omdat het je verkeer verlaat en verbinding maakt met het reguliere internet. Als je persoonlijke gegevens verzendt zonder HTTPS of andere versleutelingsmethoden, kan de exit-node je gegevens mogelijk ontsleutelen en inzien. Het is daarom belangrijk om ervoor te zorgen dat je HTTPS-verbindingen gebruikt (herkenbaar aan het slotje in de adresbalk) en zorgvuldig omgaat met het verzenden van vertrouwelijke informatie via Tor.
 4. Malware en phishing: Hoewel Tor je privacy kan beschermen, beschermt het je niet volledig tegen malware of phishing-aanvallen. Het is belangrijk om waakzaam te blijven bij het klikken op links of het downloaden van bestanden, zelfs wanneer je Tor gebruikt.

Het is van cruciaal belang om op de hoogte te zijn van de beveiligingspraktijken en -risico’s bij het gebruik van Tor. Raadpleeg de officiële Tor-documentatie en volg hun richtlijnen om veilig gebruik van het netwerk te waarborgen.

Is VPN veilig?

Het gebruik van een VPN biedt over het algemeen een verhoogd niveau van veiligheid, maar het is belangrijk om enkele aspecten van de veiligheid van VPN’s te begrijpen:

 1. Versleuteling: Een VPN versleutelt je internetverkeer tussen je apparaat en de VPN-server. Dit zorgt ervoor dat je gegevens worden beschermd tegen onderschepping door kwaadwillende partijen. Sterke encryptieprotocollen, zoals AES-256, worden vaak gebruikt om de gegevens veilig te houden.
 2. Bescherming op openbare Wi-Fi-netwerken: Een VPN kan je beschermen wanneer je verbinding maakt met openbare Wi-Fi-netwerken, die vaak onveilig kunnen zijn. Door een VPN te gebruiken, worden je gegevens versleuteld en wordt voorkomen dat anderen je internetverkeer kunnen afluisteren.
 3. Verbergen van IP-adres: Een VPN verbergt je oorspronkelijke IP-adres en geeft je een IP-adres van de VPN-server. Hierdoor wordt je online activiteit anoniemer en wordt het moeilijker voor websites, adverteerders en andere derden om je te volgen of je locatie te achterhalen.

Het is echter belangrijk op te merken dat de veiligheid van een VPN ook afhankelijk is van de provider die je kiest. Het is aan te raden om een gerenommeerde VPN-provider te kiezen die sterke beveiligingsmaatregelen hanteert, een strikt geen-logbestandsbeleid heeft en gebruikmaakt van up-to-date encryptieprotocollen.

Hoewel VPN’s over het algemeen veilig zijn, is het ook mogelijk dat VPN-diensten kwetsbaarheden hebben of dat er problemen zijn met configuraties die de veiligheid kunnen beïnvloeden. Het is daarom belangrijk om je VPN-software regelmatig bij te werken en de aanbevolen veiligheidsrichtlijnen van je VPN-provider te volgen.

VPN vs Tor: De conclusie

In de wereld van tegenwoordig wordt het beschermen van uw online privacy en uw persoonlijke gegevens, steeds belangrijker. Daarom zijn diensten zoals VPNs of een browser zoals de Tor browser zeer belangrijk! Beide diensten zullen helpen bij het beschermen van uw persoonlijke gegevens, maar een VPN dienst zal het beste zijn voor de meeste gebruikers. In deze VPN vs Tor vergelijking laten we u weten welke dienst u best kunt gebruiken.

Dit komt doordat een Tor Browser werkt met vrijwilligers die slechte bedoelingen kunnen hebben en uw persoonlijke gegevens worden bekend gemaakt aan de laatste laag van de browser. Ook zal torrenting vaak niet werken via de browser.

Bij een VPN zullen echter uw persoonlijke gegevens, uw online privacy en uw IP adres volledig versleuteld worden op een militair niveau! Dit maakt de VPN de meest handige oplossing voor de mensen die dagelijks gebruik maken van het internet en dit op een zeer veilige manier willen doen! Echter zult u vaak moeten betalen om gebruik te kunnen maken van deze diensten.

Wilt u de hoogste vorm van veiligheid hebben? Dan kiest u best voor een combinatie van VPN en de Tor Browser. Dit is onze conclusie uit deze uitgebreide VPN vs Tor vergelijking!

Bezoek ExpressVPN
Meer besparen tot het einde van May 2024

blogger Jesper

Jesper heeft zijn bachelorgraad behaald in Informatiewetenschappen aan de Universiteit van Utrecht. Hij staat bekend als een absolute expert als het gaat om VPN's en alles wat daarmee te maken heeft. Op jonge leeftijd bleek Jesper al een echte speurneus te zijn, altijd klaar om een zaak aan te pakken en alle puzzelstukjes samen te brengen. Tegenwoordig zet Jesper zijn kwaliteiten in als cyber security expert in ons team. Met Jesper als waardevolle aanvulling kunnen we de meest relevante informatie voor u analyseren en presenteren. U kunt contact opnemen met Jesper via e-mail: jesper@privacyenbescherming.be.

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

PrivacyEnBescherming.be