ROKU TV kanalen streamen 2024

De Roku VPN. Wellicht ben je wel bekend met de streaming box van Roku. Deze streaming box is helaas niet verkrijgbaar in België en men kan enkel via Amazon streamen. Echter, dit heb ik een handige oplossing gevonden om toch een bepaalde app te downloaden en de content ervan te kunnen streamen.

Een Roku vpn of vpn Roku zorgt ervoor dat je alle aangeboden Roku tv kanalen en app content kunt kijken, waar dan ook ter wereld.

In dit Roku VPN artikel ga ik je dan ook haarfijn uitleggen hoe je de Roku tv kanalen instelt en hoe je je Roku IP address kan vervangen of zelfs volledig verbergen.

Test ExpressVPN
Test GRATIS ExpressVPN voor een maand!

ExpressVPN is een van de weinige VPN providers op de markt die zonder reden je geld terug geeft na 30 dagen.

Bijgewerkt: 9 June 2024

Roku tv kanalen in Nederland en België

Vanuit mijn eigen onderzoek kan ik concluderen dat er wel goede apps in de store zitten, maar ook heel veel zeer slechte apps die niet eens goed werken. Zo werken NPO en DisneyPlus sowieso niet en YouTube, Netflix, Apple-tv en Spotify maar marginaal.

De beste manier om dit probleem op te lossen, is zoals ik al eerder heb vermeld, een Roku vpn of vpn Roku. Als je namelijk je VPN op USA instelt voordat je een Amerikaans Roku account aanmaakt, zullen in ieder geval Disney, Apple TV+ en Amazon Prime prima werken.

Ook andere Roku tv kanalen zullen veel meer content bieden, aangezien je door je Roku IP address veranderd te hebben in een Amerikaanse, nu toegang hebt tot de volledige content bibliotheek. Ook deblokkeer je zo de geografische ban op Roku tv streaming, waardoor je dus gewoon altijd kunt genieten van alles wat Roku te bieden heeft.

Hoe stel je je Roku VPN in?

Je VPN instellen voor Roku is echt heel gemakkelijk bij de meeste premium vpn aanbieders. Het werkt bij bijna iedere vpn provider precies hetzelfde, of het nu gaat om een VPN voor je router of voor op je smartphone of smart-tv.

Allereerst download je deze vpn software of app van je gekozen vpn dienst. Vervolgens stel je je IP address in op ergens in de Verenigde Staten. Daarna download je simpelweg Roku en maak je er een nieuw account aan. Roku denkt nu dat je gewoon een Amerikaanse klant bent, doordat je Roku IP address een Amerikaanse is.

Let wel op dat je nu dus niet je Roku abonnement direct met Bancontact of iDEAL kunt betalen. De beste methode om ”sneaky” echt een Amerikaanse klant te lijken, is door gewoon met PayPal voor je Roku premium abonnement te betalen.

Geld op je PayPal zetten kan heel gemakkelijk via iDEAL, Bancontact, een bankoverschrijving, door je credit card aan je account te koppelen en tegenwoordig zelfs via Bitcoin.

vpn roku

Bezoek ExpressVPN
Meer besparen tot het einde van June 2024

Streamingdienst Quibi overgenomen door Roku

Het kan zijn dat je nog niet zo bekend met de hele term ”Roku” en je juist enkel Quibi kent. Dit smartphone streamingplatform is echter een tijdje geleden failliet gegaan en is volledig overgenomen door Roku.  Dit betekent feitelijk dus dat alle streaming services die Quibi maar aanbood, tegenwoordig op Roku te vinden zijn.

Wees dus niet getreurd, je favoriete Quibi serie of andere content bestaat dus gewoon nog steeds en is streambaar via Roku.

Beste VPN voor ROKU

Best Allround 1 ExpressVPN, review 2024
9.8
2 Cyberghost, review 2024
9.7
3 Private Internet Access VPN, review 2024
9.5
4 IPVanishVPN, review 2024
9.3
5 NordVPN, review 2024
9.1
30 dagen gratis VPN Roku truc

Naast de verschillende premium vpn’s, smart dns’en en VPN-apps die ik op uitvoerig heb getest, is er gelukkig ook een mooie truc om 30 dagen gratis te kunnen genieten van een Roku VPN.

Deze 30 dagen gratis truc werkt heel simpel. Je maakt een account aan bij ExpressVPN, kiest een van de beschikbare abonnementsvormen en betaald deze. Vervolgens zeg je gewoon binnen 30 dagen na het afsluiten van je ExpressVPN abonnement je abonnement weer op.

Wat er vervolgens gebeurd, is dat ExpressVPN gewoon je volledig betaalde bedrag terugstort op je bankrekening of gekozen betaalmethode (PayPal, credit card etc.). ExpressVPN stelt absoluut geen vragen over waarom je je abonnement bij hen hebt opgezegd of iets dergelijks.

Wel ben ik persoonlijk van mening dat tegenwoordig het gebruik van een VPN bijna niet meer weg te denken is tijdens het surfen in het geval van iedere privacy bewuste internetgebruiker. Zelf surf ik nooit zonder VPN op het net en voor die paar Euro per maand geeft het mij ontzettend veel vrijheid en voordelen.

Roku VPN Conclusie

Hopelijk weet je als je tot hier gekomen bent precies welke Roku tv kanalen te zien zijn en te streamen vallen via een Roku VPN en hoe je deze instelt. Probeer dus niet een Roku tv streaming box te kopen via Amazon, dat is echt zonde van je geld en gaat niet werken in België of Nederland.

Ook heb je geleerd hoe je gemakkelijk 30 dagen gratis Roku VPN kan bekomen en dat je eigenlijk niet eeuwig afhankelijk moet zijn van gratis VPN’s. Hieronder behandel ik nog enkele vragen die ik vaak heb binnen gekregen via de email over VPN Roku en Roku tv kanalen.

roku ip address

Bezoek ExpressVPN
Meer besparen tot het einde van June 2024

VPN Roku – Veelgestelde Vragen

Kan ik een gratis Roku VPN gebruiken?

Ja, technisch gezien kan dit. Maar of het verstandig is? Simpelweg: nee. Het gebruik van gratis VPN’s raad ik al sinds ik deze website heb opgericht, iedere bezoeker sterk af. Je denkt misschien wel van: huh, waarom dan? Welnu, je moet er bij stil staan dat ‘gratis’ natuurlijk nooit echt gratis is.

Het is doorgaans bekend dat gratis vpn aanbieders vol zitten met spyware, malware en andere vormen van ongewenste spam en reclame. Daarnaast moeten zij toch ergens hun geld mee verdienen, en dit doen ze vaak door het verkopen van je internet surfgedrag of in ergere gevallen zelfs je persoonsgegevens.

Dus, voor die paar Euro per maand die je zou besparen met het gebruiken van een gratis vpn versus een premium vpn, raad ik het echt zwaar af gebruik te maken van een gratis vpn.

Vroeger waren VPN’s overig vrij prijzig maar tegenwoordig zijn prijzen tussen de 2 en 5 Euro de maand normaal en gangbaar onder de grotere, bekendere premium vpn aanbieders.

Hoe verander ik mijn Roku IP address?

Je Roku IP address vervangen is heel gemakkelijk. Binnen je vpn server app of vpn software verander je gewoon van VPN-server. Mijn persoonlijke tip is wel om echt zeker te zijn dat je altijd inlogt op je Roku account via een VPN en dan het liefste een Amerikaanse server.

Dit betekent dus nooit per ongeluk toch even snel inloggen niet via de VPN. Op deze manier kan het namelijk voorvallen dat Roku je verbinding verdacht begint te vinden en uiteindelijk er achter komt dat je een vpn dienst gebruikt.

Als Roku hier achter komt kunnen ze je premium account stopzetten en je verbinding met de hieraan gerelateerde content verbreken. Nogmaals, wees dus gewoon verstandig en gebruik altijd een VPN Roku.

Is Roku beter dan Netflix of Hulu?

Ehm, vrij simpel, Roku is per definitie niet per se beter dan Netflix of Hulu of een van de vele andere beschikbare streaming services en tv kanalen. Roku heeft gewoon een compleet andere content bibliotheek. En je zult altijd zien dat net wat je wilt kijken niet op Netflix zit maar wel op Roku en vice versa.

Wat het mooie is aan het gebruiken van een VPN, is dat je via een VPN gewoon Netflix, Hulu, Amazon Prime, Roku etc. allemaal kunt downloaden en zelf kiezen welke van deze streamingdiensten je uiteindelijk omarmt en waar je een abonnement opneemt.

Kijk je bijvoorbeeld enkele series op Netflix maar heb je gehoord van die ene nieuwe gave serie op Roku? Zet je gewoon Netflix een maandje stop en abonneer je je op Roku. De meeste premium VPN’s (eigenlijk alle), werken prima in combinatie met letterlijk alle streaming providers.

blogger Jesper

Jesper heeft zijn bachelorgraad behaald in Informatiewetenschappen aan de Universiteit van Utrecht. Hij staat bekend als een absolute expert als het gaat om VPN's en alles wat daarmee te maken heeft. Op jonge leeftijd bleek Jesper al een echte speurneus te zijn, altijd klaar om een zaak aan te pakken en alle puzzelstukjes samen te brengen. Tegenwoordig zet Jesper zijn kwaliteiten in als cyber security expert in ons team. Met Jesper als waardevolle aanvulling kunnen we de meest relevante informatie voor u analyseren en presenteren. U kunt contact opnemen met Jesper via e-mail: jesper@privacyenbescherming.be.

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

PrivacyEnBescherming.be