De VPN internet Kill Switch 2024

Een internet kill switch of VPN kill switch is kort gezegd simpelweg een uiterst belangrijke functie welke sommige premium VPN aanbieders aanbieden om privacy- en databescherming te vergroten voor hun klanten.

Zonder deze functie kan je een VPN provider nooit 100% vertrouwen, zelfs niet als je maandelijks of jaarlijks dik betaalt voor het gebruik mogen maken van hun VPN apps.

In dit artikel gaan we het hebben over wat een internet kill switch precies is, wat een VPN kill switch is en waarom iedere goede VPN aanbieder een degelijke kill switch functie zou moeten bevatten.

Ook gaan we het hebben over de beste Killswitch VPN’s.

Test ExpressVPN
Test GRATIS ExpressVPN voor een maand!

ExpressVPN is een van de weinige VPN providers op de markt die zonder reden je geld terug geeft na 30 dagen.

Bijgewerkt: 21 July 2024

Wat is een kill switch of internet kill switch precies?

Welnu, wat is een kill switch nu precies? Een killswitch VPN of internet kill switch is een functie die het lekken van gegevens voorkomt wanneer de verbinding uitvalt.

Het treed in werking wanneer de verbinding met de VPN server wordt verbroken. De overdracht van alle gegevens wordt meteen geblokkeerd, zoals webverkeer, programma- en app-gegevens, DNS-pakketten (overdracht van adressen van bezochte sites) en alle andere (persoonlijke) informatie, denk bijvoorbeeld aan invulformulieren.

De VPN kill switch wordt vervolgens geactiveerd en blokkeert alle datastromen.

Er zijn de volgende toepassingen en versies van de zogenaamde Kill Switch functie en hoedanigheid ervan:

Klassiek (hierboven beschreven). Het blokkeert alleen verkeer wanneer de VPN onverwachts de verbinding verbreekt.

Volledig. Het blokkeert verkeer, zelfs wanneer de verbinding met de VPN handmatig wordt verbroken.

Geavanceerd. Er worden niet-standaard beschermingsmethoden toegepast. Meestal is dit een onmiddellijke afsluiting van de beschermde app.

Belangrijke redenen om een VPN met Kill Switch te gebruiken

Naargelang wij antwoord zoeken op de vraag: wat is een kill switch? is het belangrijk om niet alleen de voor de hand liggende voordelen van een VPN met Kill Switch feature te kennen maar ook enkele niet voor de hand liggende voordelen van het gebruik ervan, namelijk:

– Bescherming tijdens continue activiteit. Dergelijke activiteiten omvatten torrenting, streaming video, Skype en andere VoIP-telefonie, downloaden van bestanden en meer.

– VPN’s zonder Kill Switch beschermen niet 100% van je internetverkeer. Ik kwam tot deze conclusie nadat ik een reeks onderzoeken had uitgevoerd naar VPN services met ondersteuning voor het blokkeren van verbindingen, resultaat: toen de kill switch beschermingsfunctie werd geactiveerd, verdween het probleem onmiddellijk.

– Verbetering van de bescherming van mobiele apparaten.

killswitch vpn

Bezoek ExpressVPN
Meer besparen tot het einde van July 2024

Killswitch VPN in de parktijk

Ik heb herhaaldelijk enkele voorbeelden van onverwachte verbroken verbindingen genoemd. Maar nu, in welke gevallen kan dit gebeuren?

Ik neem aan dat het falen van de internetprovider als eerste in je opkwam en dit is dan ook de voornaamste reden maar dit is echter maar gedeeltelijk waar. Sommige situaties komen namelijk honderden keren vaker voor! Denk bijvoorbeeld namelijk over het automatisch schakelen van netwerk van een mobiel apparaat of laptop bij het verplaatsen.

Het is helaas een feit dat wanneer we van het ene wifi-netwerk naar het andere gaan of wanneer we de wifi-zone binnenkomen vanuit het dekkingsgebied voor mobiel internet en vice versa, ons apparaat automatisch opnieuw wordt verbonden. Als resultaat wordt tegelijkertijd de verbinding met de VPN aanbieder verbroken en herverbonden.

In feite blijft al het verkeer dus onbeschermd zolang de VPN app opnieuw verbinding maakt met een van de gekozen servers. Ik ben er dus van overtuigd dat een moderne VPN provider een kill switch in al zijn apps, browserextenties en softwares moet ondersteunen.

Dit verhoogt de effectiviteit van bescherming in alle omstandigheden aanzienlijk.

VPN services met Kill Switch

Na het testen van letterlijk allerlei VPN’s groot en klein, heb ik de 5 beste VPN services genoemd die automatische blokkering en dus killswitch VPN ondersteunen.

Ik heb alle platforms getest met een speciale Wireshark-pakketsniffer en mijn andere software om de werking op mobiele apparaten te testen. Ik heb de geselecteerde beste VPN providers vervolgens in de tabel geplaatst, waar ik ook hun belangrijkste kenmerken heb aangegeven.

Best Allround 1 ExpressVPN, review 2024
9.8
2 Cyberghost, review 2024
9.7
3 Private Internet Access VPN, review 2024
9.5
4 IPVanishVPN, review 2024
9.3
5 NordVPN, review 2024
9.1

Bezoek ExpressVPN
Meer besparen tot het einde van July 2024

Kill Switch VPN 30 dagen gratis uitproberen

Goed nieuws, je kan een Killswitch VPN 30 dagen gratis uitproberen. De VPN aanbieder ExpressVPN, overigens een van de beste premium VPN providers uit onze top VPN ranking, biedt een 30 dagen geld-teruggarantie aan. Dit betekend dat je je simpelweg kan abonneren op een van de beschikbare abonnementen (die overigens maar enkele Euro’s per maand kosten), en je vervolgens binnen 30 dagen je abonnement kunt opzeggen.
Op deze manier heb je dan toch 30 dagen een gratis Kill Switch VPN gehad en volledig kunnen genieten van al de voordelen die deze VPN service biedt. ExpressVPN stelt geen vragen als je je account opzegt binnen 30 dagen en retourneert het geld altijd keurig op je bankrekening. Je dient alleen wel de datum goed in de gaten te houden en tijdig de klantenservice op de hoogte te brengen van het opzeggen van je ExpressVPN account.

VPN Kill Switch – Conclusie

Welnu, waarom een VPN Kill Switch zo belangrijk is, heb je hopelijk na het lezen van dit artikel wel door. Niemand stelt je meer de vraag: wat is een kill switch? en het is je vanaf nu algemeen bekend.
Als je voor volledige privacy gaat op het internet, is het hebben van een VPN Kill Switch echt een must.

vpn kill switch

Bezoek ExpressVPN
Meer besparen tot het einde van July 2024

Wat is een Kill Switch? – Veelgestelde vragen

Wat is een internet Kill Switch / Hoe werkt de Kill Switch?

Het principe van bescherming tegen het lekken van gegevens is vergelijkbaar met de werking van een firewall. Een speciale driver zorgt ervoor dat de verbinding met de VPN-server actief is.

Tegelijkertijd vindt verkeersroutering zo plaats dat alleen de VPN-poort open blijft voor externe verbindingen. Bij een communicatiestoring is deze poort geblokkeerd.

Is er een alternatief voor Kill Switch?

Ja dat is er. Maar dan moet je wel een firewall installeren en deze zo configureren dat deze alle pakketten blokkeert die niet naar het lokale IP-adres van het virtuele netwerk gaan.

Uit eigen ervaring weet ik dat dergelijke instellingen niet flexibel zijn en dat als je zo een soort VPN service gebruikt, je de firewall meestal bij elke verbinding opnieuw moet configureren. Juist om deze reden is een killswitch VPN zo belangrijk.

Waarom mislukken internet killswitch VPN’s soms?

VPN-verbindingen vallen in de meeste gevallen om een ​​aantal redenen weg:

  • Je internetverbinding valt tijdelijk weg of is onderbroken, wellicht door een slecht signaal
  • De VPN-server valt uit
  • Je verandert verbindingsinterfaces, zoals van wifi naar mobiele data, of van LAN naar wifi
  • Wisselen van netwerk, bijvoorbeeld van het ene wifi-netwerk naar het andere
  • Firewall- of antivirusinstellingen zorgen ervoor dat uw verbinding wordt verbroken
  • De verbinding met de server wordt geblokkeerd, bijvoorbeeld door China’s Great Firewall
  • Routingproblemen tussen de gebruiker en de VPN-server
  • De VPN-app crasht of loopt vast

blogger Jesper

Jesper heeft zijn bachelorgraad behaald in Informatiewetenschappen aan de Universiteit van Utrecht. Hij staat bekend als een absolute expert als het gaat om VPN's en alles wat daarmee te maken heeft. Op jonge leeftijd bleek Jesper al een echte speurneus te zijn, altijd klaar om een zaak aan te pakken en alle puzzelstukjes samen te brengen. Tegenwoordig zet Jesper zijn kwaliteiten in als cyber security expert in ons team. Met Jesper als waardevolle aanvulling kunnen we de meest relevante informatie voor u analyseren en presenteren. U kunt contact opnemen met Jesper via e-mail: jesper@privacyenbescherming.be.

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

PrivacyEnBescherming.be