Een internet kill switch of VPN kill switch is kort gezegd simpelweg een uiterst belangrijke functie welke sommige premium VPN aanbieders aanbieden om privacy- en databescherming te vergroten voor hun klanten.
Zonder deze functie kan je een VPN provider nooit 100% vertrouwen, zelfs niet als je maandelijks of jaarlijks dik betaalt voor het gebruik mogen maken van hun VPN apps.
In dit artikel gaan we het hebben over wat een internet kill switch precies is, wat een VPN kill switch is en waarom iedere goede VPN aanbieder een degelijke kill switch functie zou moeten bevatten.
Ook gaan we het hebben over de beste Killswitch VPN’s.
ExpressVPN is een van de weinige VPN providers op de markt die zonder reden je geld terug geeft na 30 dagen.
Bijgewerkt: 6 October 2024
Wat is een kill switch of internet kill switch precies?
Welnu, wat is een kill switch nu precies? Een killswitch VPN of internet kill switch is een functie die het lekken van gegevens voorkomt wanneer de verbinding uitvalt.
Het treed in werking wanneer de verbinding met de VPN server wordt verbroken. De overdracht van alle gegevens wordt meteen geblokkeerd, zoals webverkeer, programma- en app-gegevens, DNS-pakketten (overdracht van adressen van bezochte sites) en alle andere (persoonlijke) informatie, denk bijvoorbeeld aan invulformulieren.
De VPN kill switch wordt vervolgens geactiveerd en blokkeert alle datastromen.
Er zijn de volgende toepassingen en versies van de zogenaamde Kill Switch functie en hoedanigheid ervan:
– Klassiek (hierboven beschreven). Het blokkeert alleen verkeer wanneer de VPN onverwachts de verbinding verbreekt.
– Volledig. Het blokkeert verkeer, zelfs wanneer de verbinding met de VPN handmatig wordt verbroken.
– Geavanceerd. Er worden niet-standaard beschermingsmethoden toegepast. Meestal is dit een onmiddellijke afsluiting van de beschermde app.
Belangrijke redenen om een VPN met Kill Switch te gebruiken
Naargelang wij antwoord zoeken op de vraag: wat is een kill switch? is het belangrijk om niet alleen de voor de hand liggende voordelen van een VPN met Kill Switch feature te kennen maar ook enkele niet voor de hand liggende voordelen van het gebruik ervan, namelijk:
– Bescherming tijdens continue activiteit. Dergelijke activiteiten omvatten torrenting, streaming video, Skype en andere VoIP-telefonie, downloaden van bestanden en meer.
– VPN’s zonder Kill Switch beschermen niet 100% van je internetverkeer. Ik kwam tot deze conclusie nadat ik een reeks onderzoeken had uitgevoerd naar VPN services met ondersteuning voor het blokkeren van verbindingen, resultaat: toen de kill switch beschermingsfunctie werd geactiveerd, verdween het probleem onmiddellijk.
– Verbetering van de bescherming van mobiele apparaten.
Bezoek ExpressVPN
Meer besparen tot het einde van October 2024
Killswitch VPN in de parktijk
Ik heb herhaaldelijk enkele voorbeelden van onverwachte verbroken verbindingen genoemd. Maar nu, in welke gevallen kan dit gebeuren?
Ik neem aan dat het falen van de internetprovider als eerste in je opkwam en dit is dan ook de voornaamste reden maar dit is echter maar gedeeltelijk waar. Sommige situaties komen namelijk honderden keren vaker voor! Denk bijvoorbeeld namelijk over het automatisch schakelen van netwerk van een mobiel apparaat of laptop bij het verplaatsen.
Het is helaas een feit dat wanneer we van het ene wifi-netwerk naar het andere gaan of wanneer we de wifi-zone binnenkomen vanuit het dekkingsgebied voor mobiel internet en vice versa, ons apparaat automatisch opnieuw wordt verbonden. Als resultaat wordt tegelijkertijd de verbinding met de VPN aanbieder verbroken en herverbonden.
In feite blijft al het verkeer dus onbeschermd zolang de VPN app opnieuw verbinding maakt met een van de gekozen servers. Ik ben er dus van overtuigd dat een moderne VPN provider een kill switch in al zijn apps, browserextenties en softwares moet ondersteunen.
Dit verhoogt de effectiviteit van bescherming in alle omstandigheden aanzienlijk.
VPN services met Kill Switch
Na het testen van letterlijk allerlei VPN’s groot en klein, heb ik de 5 beste VPN services genoemd die automatische blokkering en dus killswitch VPN ondersteunen.
Ik heb alle platforms getest met een speciale Wireshark-pakketsniffer en mijn andere software om de werking op mobiele apparaten te testen. Ik heb de geselecteerde beste VPN providers vervolgens in de tabel geplaatst, waar ik ook hun belangrijkste kenmerken heb aangegeven.
Bezoek ExpressVPN
Meer besparen tot het einde van October 2024
Kill Switch VPN 30 dagen gratis uitproberen
VPN Kill Switch – Conclusie
Welnu, waarom een VPN Kill Switch zo belangrijk is, heb je hopelijk na het lezen van dit artikel wel door. Niemand stelt je meer de vraag: wat is een kill switch? en het is je vanaf nu algemeen bekend.
Als je voor volledige privacy gaat op het internet, is het hebben van een VPN Kill Switch echt een must.
Bezoek ExpressVPN
Meer besparen tot het einde van October 2024
Wat is een Kill Switch? – Veelgestelde vragen
Wat is een internet Kill Switch / Hoe werkt de Kill Switch?
Het principe van bescherming tegen het lekken van gegevens is vergelijkbaar met de werking van een firewall. Een speciale driver zorgt ervoor dat de verbinding met de VPN-server actief is.
Tegelijkertijd vindt verkeersroutering zo plaats dat alleen de VPN-poort open blijft voor externe verbindingen. Bij een communicatiestoring is deze poort geblokkeerd.
Is er een alternatief voor Kill Switch?
Ja dat is er. Maar dan moet je wel een firewall installeren en deze zo configureren dat deze alle pakketten blokkeert die niet naar het lokale IP-adres van het virtuele netwerk gaan.
Uit eigen ervaring weet ik dat dergelijke instellingen niet flexibel zijn en dat als je zo een soort VPN service gebruikt, je de firewall meestal bij elke verbinding opnieuw moet configureren. Juist om deze reden is een killswitch VPN zo belangrijk.
Waarom mislukken internet killswitch VPN’s soms?
VPN-verbindingen vallen in de meeste gevallen om een aantal redenen weg:
- Je internetverbinding valt tijdelijk weg of is onderbroken, wellicht door een slecht signaal
- De VPN-server valt uit
- Je verandert verbindingsinterfaces, zoals van wifi naar mobiele data, of van LAN naar wifi
- Wisselen van netwerk, bijvoorbeeld van het ene wifi-netwerk naar het andere
- Firewall- of antivirusinstellingen zorgen ervoor dat uw verbinding wordt verbroken
- De verbinding met de server wordt geblokkeerd, bijvoorbeeld door China’s Great Firewall
- Routingproblemen tussen de gebruiker en de VPN-server
- De VPN-app crasht of loopt vast