Kijken naar UEFA Europa League in 2024

Wil je ook weten waar en hoe je overal kunt genieten van Europa League live kijken? Dan ben je hier aan het juiste adres. Dit artikel verklapt namelijk hoe je wereldwijd kunt kijken naar je favoriete wedstrijden.

Probeer nu
Met ExpressVPN, kun je wereldwijd kijken naar Europa League livestream

Als je een abonnement met een looptijd van 12 maanden neemt, krijg je maar liefst 3 maanden gratis cadeau. Ook kun je genieten van een 30-daagse niet goed, geld terug garantie. Zo kun je een maand lang een gratis VPN gebruiken bij een excellente aanbieder, namelijk ExpressVPN.

Laatst geupdate op: 12 April 2024

De beste betaalde streaming websites voor Europa League livestream

Als je je afvraagt: waar kan ik Europe League kijken? Dan vind je hieronder de beste streaming websites die je vanuit België kunt benutten.

Allereerst kun je Proximus Pickx overwegen. Proximus is een streamingplatform in België dat live streaming van Europa League wedstrijden aanbiedt. Wel is er een abonnement nodig. Het kijken is mogelijk op tv, via de browser en de mobiele app. Proximus Pickx biedt uitgebreide verslaggeving van de Europa League aan. Dit wordt aangevuld met analyses en statistieken.

Ook is RTL Play een ander streamingplatform in België. Europa League live stream is hier dus ook mogelijk. Een abonnement op RTL Play is wel vereist. De uitzendingen zijn net als Proximus Pickx toegankelijk via verschillende apparaten. Bij RTL Play kun je naast live uitzendingen, ook on-demand content verwachten. Hierbij kun je denken aan hoogtepunten en herhalingen van de Europa League wedstrijden.

Tot slot is VOOsport een sportstreamingplatform in België waar je de Europa League finale live stream kunt volgen. Om toegang te krijgen tot VOOsport World, heb je wel een abonnement nodig. De uitzendingen kun je kijken op diverse apparaten zoals je tv, laptop of smartphone. Je kunt uitstekende verslaggeving van de Europa League verwachten. Dit wordt aangevuld door deskundig commentaar en een uitgebreide analyse. Zo kun je meer diepgang verwachten.

Behalve betaalde streaming websites, kun je ook voor gratis opties gaan.

europa league live

De beste gratis streaming websites voor Europa League livestream

Hieronder vind je gratis streaming websites die het kijken van live Europa League gratis mogelijk maken.

Kanalen Uitzendregio
RTBF, RTL TVI & La Une België
Sport 1 Duitsland
BT Sport Verenigd Koninkrijk
RAI Sport & TV8 Italien Italië
La Sexta & Gol Play Spanien Spanje
RTL & NITRO (via Zattoo Switzerland free Paket) Zwitserland
3+, TV24 & W9 (via Zattoo Switzerland free Paket) Zwitserland
ServusTV & ORF 1 Oostenrijk
ViX USA Verenigde Staten
RMC Story France Frankrijk
M4 Sport Ungarn Hongarije
MatchTV Russland Rusland

Verder is het verstandig om de beschikbaarheid van elk platform te controleren voordat je begint met kijken. Daarnaast is het essentieel om te weten dat de toegang beperkt is tot kijkers die zich in het uitzendgebied bevinden. Dit ligt aan de uitzendrechten, wat straks verder zal worden besproken.

UEFA Europa League live kijken buiten de beschikbare geografische zone

Zoals bovenstaand overzicht al liet zien, zijn kanalen gebonden aan hun uitzendgebied. Ongeacht of live Europa League kijken gratis of betaald wordt gedaan, krijg je ermee te maken. Dit ligt aan contracten die programmamakers met uitzenders hebben afgesloten, waar televisierechten ook een onderdeel van zijn. Geografische beperkingen zijn dan ook opgenomen in de contracten. Uitzenders dienen dit te respecteren. Desalniettemin hoef je hier als kijker niet onder te lijden.

Via je IP adres wordt je locatie zichtbaar gemaakt. Het heeft dus te maken met je IP adres. Een buitenlands IP adres is echter geen oplossing. Om geografische blokkades op te heffen, kun je een VPN inzetten. Met een VPN, heb je namelijk een anoniem IP adres. Dan maakt het niet meer uit waar je bent.

Wel is het belangrijk om een goede en betrouwbare VPN aanbieder te selecteren. Als je een zorgeloze ervaring wilt hebben, dan is ExpressVPN de beste keuze.

Opmerking: Dit is bijvoorbeeld uw huidige IP-adres, dat uw locatie onthult:

IP:
City:
Country:
ISP:

Bezoek ExpressVPN
Meer besparen tot het einde van April 2024

Stappenplan om Europa League livestream te deblokkeren

Een VPN zorgt er dus voor dat je geografische restricties kunt omzeilen. Door het volgen van onderstaand stappenplan, kun je overal je favoriete wedstrijden zien.

 1. Kies een VPN aanbieder uit die je kunt vertrouwen. ExpressVPN is constant betrouwbaar gebleken. Je kunt ook kiezen uit de ranglijst met de beste VPN aanbieders. Dit is iets verderop in dit artikel te vinden.
 2. Vervolgens kun je een desktop of app versie installeren. Uiteraard is dit afhankelijk van het apparaat waar je de wedstrijden op wilt zien.
 3. Na de installatie, moet je een verbinding maken met de juiste server. Hieronder vind je de servers en kanalen:
  RTBFRTL TVILa Une: Belgische server
  Sky SportTelekom SportSport1: Duitse server
  BT Sport: Britse server
  RAI SportTV8 Italien: Italiaanse server
  La Sexta, Gol Play Spanien: Spaanse server
  RTL & NITRO (Zattoo Switzerland free Paket): Zwitserse server
  3+, TV24 & W9 (Zattoo Switzerland free Paket): Zwitserse server
  ServusTVORF 1: Oostenrijkse server
  ViX USA: Amerikaanse server
  RMC Story France: Franse server
  M4 Sport Ungarn: Hongaarse server
  MatchTV Russland: Russische server
 4. Het enige wat je nog hoeft te doen, is het klikken op de website (de website die jij voor ogen hebt): RTBFRTL TVILa Une, Sky SportTelekom SportSport1, BT Sport, RAI SportTV8 Italien, La Sexta, Gol Play Spanien, Zattoo Switzerland free Paket, ServusTVORF 1, ViX USA, RMC Story France, M4 Sport Ungarn, MatchTV Russland

Probeer ExpressVPN gratis uit

Pak vandaag je kans om ExpressVPN gratis uit te proberen. Dit kan worden gedaan via een niet goed, geld terug garantie. Je kunt dan maar liefst een maand lang een gratis VPN gebruiken. Het 100% terugkrijgen van je geld kan op een eenvoudige wijze worden gedaan. Zo kun je een maand lang veilig genieten van wereldwijde content. Ook als het gaat om Europa League livestream.

Het enige wat je hoeft te onthouden, is het aanvragen van een terugbetaling binnen 30 dagen. Dan weet je zeker dat het goed gaat. Het kan zelfs via een simpel chatbericht naar de klantenservice van ExpressVPN. Dit is uitgetest en kan worden bevestigd. Je krijgt je geld dan binnen enkele werkdagen terug. Het opgeven van een reden is niet nodig. Dat maakt het proces zeer eenvoudig.

Bezoek ExpressVPN
Meer besparen tot het einde van April 2024

europa league livestream

De beste VPN’s

Op deze beste  VPN website kun je meer lezen over de toonaangevende VPN-aanbieder. Daarnaast vind je hier gedetailleerde informatie over VPN’s. Hieronder vind je een ranglijst van de beste VPN’s:

Best Allround 1 ExpressVPN, review 2024
9.8
2 Cyberghost, review 2024
9.7
3 Private Internet Access VPN, review 2024
9.5
4 IPVanishVPN, review 2024
9.3
5 NordVPN, review 2024
9.1

Elke VPN-aanbieder heeft zijn eigen kenmerken en functies, dus het is belangrijk om te overwegen welke aspecten het meest belangrijk voor je zijn bij het kiezen van een VPN-service. Door op deze review te klikken, kunt u meer gedetailleerde informatie lezen over de Nr.1 ExpressVPN en zijn specifieke voordelen.

Voordelen van VPN’s

VPN’s bieden verschillende voordelen voor gebruikers, waaronder:

 1. Bypasseren van geo-blokkades en bestrijden van censuur: Met een VPN kunnen gebruikers geografische beperkingen omzeilen en toegang krijgen tot inhoud, websites en streamingplatforms die anders ontoegankelijk zouden zijn. Dit geldt bijvoorbeeld voor populaire diensten zoals Netflix, Hulu en andere streamingplatforms. Gebruikers kunnen een VPN gebruiken om hun IP-adres te verbergen en zich virtueel te bevinden in een ander land, waardoor ze toegang krijgen tot inhoud die normaal gesproken alleen beschikbaar is in dat specifieke land. Een voorbeeld van het omzeilen van geo-blokkades vind je op deze link: Livestream Conference League.
 2. Verhoging van beveiliging en privacybescherming: VPN’s versleutelen het internetverkeer van gebruikers, waardoor het voor derden moeilijk wordt om de gegevens te onderscheppen of te lezen. Dit betekent dat je persoonlijke gegevens, zoals inloggegevens, creditcardinformatie en andere gevoelige gegevens, beschermd zijn tegen hackers en andere kwaadwillenden. Bovendien verbergt een VPN je werkelijke IP-adres en vervangt het dit door het IP-adres van de VPN-server, waardoor je anonimiteit online wordt vergroot. Dit is vooral handig bij het gebruik van openbare Wi-Fi-netwerken, waar je privacy en veiligheid kwetsbaar kunnen zijn.

Door gebruik te maken van een VPN kunnen gebruikers profiteren van zowel de mogelijkheid om geo-blokkades te omzeilen als hun online beveiliging en privacy te verbeteren.

Het is belangrijk om een betrouwbare VPN-provider te kiezen die sterke versleuteling, geen logboekregistratie en goede snelheden biedt om optimaal te profiteren van deze voordelen.

Bezoek ExpressVPN
Meer besparen tot het einde van April 2024

europa league finale live stream

Veelgestelde vragen

Wanneer waren de kwalificatiewedstrijden voor de Europa League 22/23?

De kwalificatierondes voor de UEFA Europa League 2022/2023 vonden plaats van 5 juli 2022 tot en met 25 augustus 2022. Gedurende deze periode werden verschillende kwalificatierondes gespeeld, waarin teams streden om een plek te veroveren in de groepsfase van het toernooi. De exacte data en speelschema’s kunnen variëren afhankelijk van de specifieke ronde en de betrokken teams.

Wanneer is de knock-out fase van de Europa League?

De knockout-fase van de UEFA Europa League 2022/2023 begint na de voltooiing van de groepsfase. De groepsfase eindigt op 9 december 2022. Daarna volgt een pauze voordat de knockout-fase begint. De exacte data van de knockout-wedstrijden kunnen variëren, maar over het algemeen begint de knockout-fase in februari 2023. Het is raadzaam om de officiële UEFA-website of andere betrouwbare bronnen te raadplegen voor de specifieke data van de knockout-wedstrijden in de Europa League 2022/2023.

Overzicht:
Knock-out ronde play-offs: 16 en 23 februari
Ronde van 16: 9 & 16 maart 2023
Kwartfinales: 13 & 20 april 2023
Halve finales: 11 & 18 mei 2023
Finale: 31 mei 2023

Waar is de Europa League-finale in 2023?

The 2023 UEFA Europa League final will be held at the Puskás Aréna in Budapest, Hungary on May 31, 2023.

The Puskás Aréna is a multi-purpose stadium in Budapest, Hungary. It is the home stadium of the Hungary national football team and Ferencvárosi TC. The stadium was built in 2019 and has a capacity of 67,215.

The 2023 Europa League final will be the first time that the tournament has been held in Hungary. The previous final was held in Seville, Spain in 2022.

Wanneer zijn de lotingen van de Europa League 2022/23?

De lotingen voor de UEFA Europa League 2022/23 vinden plaats op de volgende data:

 • Kwalificatieronden: 2 augustus 2022
 • Play-offs: 26 augustus 2022
 • Groepsfase: 30 augustus 2022
 • Knock-out ronde Play-offs: 24 februari 2023
 • Ronde van 16: 10 maart 2023
 • Kwartfinales: 17 maart 2023
 • Halve finales: 14 april 2023
 • Finale: 31 mei 2023

De lotingen voor de kwalificatierondes en de play-offs worden gehouden in het UEFA-hoofdkwartier in Nyon, Zwitserland. De lotingen voor de groepsfase en de knock-outronden vinden plaats in Istanbul, Turkije.

Hier zijn de details van de lotingen:

Kwalificatieronden: De loting voor de eerste kwalificatieronde wordt gehouden op 2 augustus 2022. De 15 teams in deze ronde worden geloot in drie groepen van vijf. De teams spelen thuis en uit tegen elkaar en de winnaars van elke groep gaan door naar de tweede kwalificatieronde.
Play-offs: De loting voor de play-offs vindt plaats op 26 augustus 2022. De 20 teams in deze ronde worden in tien groepen ingedeeld. De teams spelen thuis en uit tegen elkaar en de winnaars van elke wedstrijd gaan door naar de groepsfase.
Groepsfase: De loting voor de groepsfase vindt plaats op 30 augustus 2022. De 32 teams in deze ronde worden verdeeld in acht groepen van vier. De teams spelen thuis en uit tegen elkaar en de twee beste teams in elke groep gaan door naar de play-offs van de knock-outronde.
Knock-out ronde play-offs: De loting voor de play-offs van de knock-outronde vindt plaats op 24 februari 2023. De 16 teams in deze ronde worden in acht groepen ingedeeld. De teams spelen thuis en uit tegen elkaar en de winnaars van elke wedstrijd gaan door naar de ronde van 16.
Ronde van 16: De loting voor de ronde van 16 vindt plaats op 10 maart 2023. De acht teams in deze ronde worden in vier gelijke spelen ingedeeld. De teams spelen thuis en uit tegen elkaar en de winnaars van elke wedstrijd gaan door naar de kwartfinales.
Kwartfinales: De loting voor de kwartfinales vindt plaats op 17 maart 2023. De vier teams in deze ronde worden in twee gelijke spelen ingedeeld. De teams spelen thuis en uit tegen elkaar, en de winnaars van elke wedstrijd gaan door naar de halve finales.
Halve finales: De loting voor de halve finales vindt plaats op 14 april 2023. De twee teams in deze ronde worden geloot voor een gelijkspel. De teams spelen thuis en uit tegen elkaar, en de winnaars van de gelijke spelen gaan door naar de finale.
Finale: De finale wordt gehouden op 31 mei 2023 in het Puskás Aréna in Boedapest, Hongarije.

Wie heeft de UEFA Europa League 2000 – 2022 gewonnen?

Jaartal Winnaar
2022 Eintracht Frankfurt
2021 Villarreal
2020 Seville
2019 Chelsea
2018 Atletico
2017 Manchester United
2016, 2015, 2014 Seville
2013 Chelsea
2012 Atletico Madrid
2011 Porto
2010 Atletico Madrid
2009 Shakhtar Donestk
2008 Zenit St. Petersburgo
2007, 2006 Seville
2005 CSKA Moscow
2004 Valencia
2003 Porto
2002 Feyenoord
2001 Liverpool
2000 Galatasaray

Wie heeft de UEFA Europa League het vaakst gewonnen?

Frequentie Winnaar
6 Sevilla
3 Liverpool
3 Juventus
3 Inter
3 Atlético
2 Parma
2 Chelsea
2 Mönchengladbach
2 Feyenoord
2 Frankfurt
2 Göteborg
2 Porto
2 Real Madrid
2 Tottenham
1 Villarreal
1 Ipswich
1 Schalke
1 CSKA Moskva
1 Zenit
1 Shakhtar Donetsk
1 Man United
1 Valencia
1 Ajax
1 Napoli
1 Leverkusen
1 Anderlecht
1 Galatasaray
1 PSV
1 Bayern

Conclusie

De Europa League livestream kun je volgen via diverse zenders en streaming platforms. Zo kun je bijvoorbeeld vanuit België kijken naar RTBF, RTL TVI en La Une. Vanuit Frankrijk kun je kijken naar RMC Story France. Verder kun je vanuit de Verenigde Staten naar ViX USA kijken en in Oostenrijk kun je de kanalen ServusTV en ORF 1 zien. Ongeacht het kanaal, zijn de mogelijkheden beperkt vanwege geografische restricties. Zo is bijvoorbeeld RTBF alleen vanuit België mogelijk, waardoor je hier niet van kunt genieten als je in het buitenland bent.

Als je wilt genieten van diverse streaming platforms en kanalen, ga dan voor een VPN. Zo kun je overal genieten van UEFA Europa League uitzendingen. Als je gelijk voor de nummer 1 wilt gaan, dan staat ExpressVPN voor je klaar om je met open armen te ontvangen.

Bezoek ExpressVPN
Meer besparen tot het einde van April 2024

blogger Jesper

Jesper heeft zijn bachelorgraad behaald in Informatiewetenschappen aan de Universiteit van Utrecht. Hij staat bekend als een absolute expert als het gaat om VPN's en alles wat daarmee te maken heeft. Op jonge leeftijd bleek Jesper al een echte speurneus te zijn, altijd klaar om een zaak aan te pakken en alle puzzelstukjes samen te brengen. Tegenwoordig zet Jesper zijn kwaliteiten in als cyber security expert in ons team. Met Jesper als waardevolle aanvulling kunnen we de meest relevante informatie voor u analyseren en presenteren. U kunt contact opnemen met Jesper via e-mail: jesper@privacyenbescherming.be.

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

PrivacyEnBescherming.be