Kijken naar French Open (Roland Garros) in 2024

Helaas is Roland Garros live stream niet vanuit alle uithoeken in de wereld mogelijk. Hier lees je op welke wijze je gemakkelijk alle wedstrijden kunt volgen, ongeacht waar je bent.

Mis het niet!
Maak French Open live stream overal mogelijk met ExpressVPN

Bij ExpressVPN kun je genieten van 3 maanden gratis bij een 12 maanden abonnement. Daarbovenop kun je ook nog eens genieten van een maand lang gratis een VPN inzetten. Niet zomaar een VPN, maar de VPN van de topaanbieder ExpressVPN. Geheel risicoloos en kosteloos.

Laatst geupdate op: 7 June 2024

De beste betaalde streaming websites om live naar Roland Garros te kijken

Als je graag naar de French Open wilt kijken in België, zijn er diverse mogelijkheden. Hieronder vind je een aantal uitstekende opties:

Een van de opties die je kunt overwegen, is Eurosport Player. Dit is een betaalde zender die French Open livestream in België mogelijk maakt. Je kunt genieten van live verslaggeving, maar ook allerlei hoogtepunten van de wedstrijden. De abonnementskosten beginnen bij € 6,99 op maandelijkse basis.

Daarnaast is Play Sports een goede optie om tennis Roland Garros live in België te kijken. Je kunt de wedstrijden bekijken op de website of via de Play Sports-app. De abonnementskosten beginnen bij deze aanbieder bij € 19,95. Dit is ook op maandelijkse basis.

*Naast deze twee betaalde zenders, kun je ook kosteloze mogelijkheden benutten om live Roland Garros te zien. In het volgende onderdeel zal hier verder op in worden gegaan.

roland garros live stream

De beste gratis streaming websites voor Roland Garros live stream

Als je kosteloos naar French Open wedstrijden wilt kijken, dan is er goed nieuws. Wel is het zo dat het aanbod meestal niet even uitgebreid is als bij betaalde opties. Desalniettemin staan hieronder enkele gratis streaming opties beschreven:

VRT is een gratis kanaal in België dat Roland Garros live stream aanbiedt. De wedstrijden zijn gratis te zien op hun desbetreffende website of via hun app.

Verder is NOS een mogelijkheid. Dit is een gratis zender in Nederland. Je kunt de wedstrijden kosteloos bekijken, mits je in Nederland bent.

Daarnaast is SRF Sport een interessante, gratis zender vanuit Zwitserland. Je kunt live Roland Garros wedstrijden kosteloos bekijken via hun app of op hun website.

Ook France.tv Sport kun je overwegen om Roland Garros live stream te kijken. Deze Franse streamingdienst is alleen toegankelijk in Frankrijk. Wel is het beschikbaar om te bekijken op diverse apparaten, zoals je laptop of mobiele telefoon.

Bovendien is ITV4 ook een goede optie om live Roland Garros te volgen. Dit is een gratis Britse televisiezender die je kunt kijken als je in het Verenigd Koninkrijk bent. Het kanaal is naast online en op tv ook beschikbaar via de ITV Hub-app.

Tevens is TSN een interessante optie vanuit Canada. De sportzender zendt verschillende sportevenementen uit, waaronder de French Open. Deze zender is naast de gebruikelijke tv optie, ook online en via de TSN-app beschikbaar.

Nog meer gratis streaming websites voor Roland Garros live stream

Er zijn nog meer interessante, gratis streaming websites voor je favoriete French Open wedstrijden. Mocht je in Duitsland zijn, dan zijn er ook mogelijkheden. ZDF is een zender uit Duitsland waar je ook geen French Open uitzending hoeft te missen.

Deze zender hoef je niet alleen op tv te kijken, maar is ook online en via de ZDF Mediathek-app beschikbaar. Ook biedt het Duitse kanaal ARD de mogelijkheid om de French Open final gratis te kijken. Dit kanaal is ook zowel online als op tv beschikbaar, maar ook via de ARD Mediathek-app.

Verder zijn er ook gratis opties als je in België bent. Eurosport is een Europees sportnetwerk dat verslag doet van verschillende sportevenementen, waaronder French Open. Dit sportnetwerk bevat ook Eurosport 1, waar je geen abonnement voor nodig hebt.

Wel is het zo dat dit gratis kanaal niet alle French Open wedstrijden uitzendt. Eurosport 1 kun je op tv zien, maar ook online en via de Eurosport Player-app.

live roland garros

Daarbovenop is de Oostenrijkse zender ORF ook de moeite waard. Live Roland Garros is wel alleen mogelijk met dit kanaal als je in Oostenrijk bent. De wedstrijden zijn gratis te bekijken.

Ook is ServusTV een ander kanaal uit Oostenrijk dat live Roland Garros mogelijk maakt. Net als bij ORF, kunnen de wedstrijden gratis worden bekeken.

*Of je uiteindelijk gaat voor een betaalde of gratis zender: in beide gevallen zijn er geografische restricties.

Roland Garros live stream buiten de beschikbare geografische zone

Ongeacht het kanaal, kun je de wedstrijden niet bekijken buiten de beschikbare geografische zone. De getekende contracten tussen programmamakers en uitzenders geven namelijk geografische restricties aan. Deze restricties zijn onderdeel van de televisierechten. Om die reden kun je live Roland Garros uitzendingen niet overal zien.

Gelukkig is hier wel een oplossing voor. Een IP adres laat je locatie zien.

Dit is bijvoorbeeld uw huidige IP-adres:

IP:
City:
Country:
ISP:

Het zorgt dus voor geografische blokkades als je buiten de geografisch beschikbare zone zit.

Je zou wellicht denken dat een buitenlands IP adres een oplossing is, maar dit is niet het geval. Een VPN is wél een oplossing, omdat je IP adres geanonimiseerd wordt. Zo kun je geografische restricties omzeilen.

Let er wel op dat je een VPN uitkiest waar je geen spijt van krijgt. ExpressVPN is jarenlang betrouwbaar gebleken. Als je wilt rekenen op een goede ervaring, dan is ExpressVPN een goede keuze.

Bezoek ExpressVPN
Meer besparen tot het einde van June 2024

Stappenplan om Roland Garros live stream te deblokkeren

Aan de hand van een VPN, kun je dus geografische restricties omzeilen. Ook profiteer je van meer digitale veiligheid en privacy, omdat je te maken krijgt met een anoniem IP adres.

Met onderstaand stappenplan, kun je overal Roland Garros live mogelijk maken.

 1. Selecteer eerst een betrouwbare VPN aanbieder. ExpressVPN is uit onderzoek constant betrouwbaar gebleken. Kies ook gerust uit de lijst die op basis van onderzoek is opgesteld.
 2. Vervolgens kun je een desktop of app versie selecteren, afhankelijk van het apparaat waar je de wedstrijden op wilt zien.
 3. Na het installeren, dien je de juiste server te selecteren. Hieronder vind je de kanalen en bijbehorende server locaties:
   • Eurosport Player, Play Sports, VRT: België
   • NOS: Nederland
   • SRF Sport: Zwitserland
   • France.tv Sport: Frankrijk
   • ITV4: Verenigd Koninkrijk
   • TSN: Canada
   • ZDF, ARD, Eurosport: Duitsland
   • ORF, ServusTV: Oostenrijk
 4. Na het verbinden met de juiste locatie, kun je de website selecteren: VRT, NOS, SRF Sport, France.tv Sport, ITV4, TSN, ZDF, ARD, Eurosport, Eurosport Player, Play Sports, ORF en ServusTV.

Probeer ExpressVPN gratis uit

Het is belangrijk om niet zomaar gratis VPN’s in te zetten. Gratis VPN’s kunnen namelijk alles opslaan en je persoonlijke gegevens doorverkopen. Je loopt dan het risico dat je gegevens worden gestolen, zoals je inloggegevens voor sociale media of internetbankieren.

In plaats daarvan kun je gaan voor een veilige VPN met een niet goed, geld terug garantie. Bij ExpressVPN kun je met deze garantie een maand lang profiteren van een gratis VPN. Geheel risicoloos en kosteloos.

Het enige wat je hoeft te onthouden, is om de terugbetaling aan te vragen vóórdat de 30 dagen verstreken zijn. Zelfs een chatbericht naar de klantenservice van ExpressVPN is voldoende. Dit kan zonder opgave van reden worden gedaan. Je kunt dan een maand lang genieten van deze nummer 1 aanbieder, zonder enige kosten.

Bezoek ExpressVPN
Meer besparen tot het einde van June 2024

tennis roland garros live

De beste VPN’s voor Roland Garros live stream

Het is belangrijk om te gaan voor een betrouwbare VPN. Voordat er een ranglijst is opgesteld, is er uitgebreid onderzoek gedaan. Zo hoef je zelf geen uitzoekwerk meer te verrichten. Cruciale zaken zoals de uitgebreidheid van de servers, zijn in overweging genomen in het onderzoeksproces.

Lees gerust meer over de topaanbieder ExpressVPN via deze link. Ook kun je via deze link meer informatie opdoen over waar je op kunt letten om de beste VPN verbinding te vinden. Hieronder vind je de volledige ranglijst van verschillende VPN aanbieders:

Lees gerust meer over de top provider ExpressVPN. Je kunt ook meer leren over waar je op moet letten om de beste VPN-verbinding te vinden.

Hieronder vind je de volledige ranglijst van verschillende VPN aanbieders:

Best Allround 1 ExpressVPN, review 2024
9.8
2 Cyberghost, review 2024
9.7
3 Private Internet Access VPN, review 2024
9.5
4 IPVanishVPN, review 2024
9.3
5 NordVPN, review 2024
9.1

Voordelen van VPN’s

Het gebruik van een VPN (Virtual Private Network) biedt verschillende voordelen voor gebruikers:

 1. Omzeilen van geografische blokkades en strijd tegen censuur: Met behulp van een VPN kunnen gebruikers geografische beperkingen omzeilen. Ze kunnen toegang krijgen tot inhoud, websites, streamingdiensten en andere platforms die anders niet beschikbaar zouden zijn in hun regio. Dit omvat populaire streamingdiensten zoals Netflix, Hulu en andere, die beperkt kunnen zijn tot specifieke regio’s. Bovendien kunnen gebruikers met een VPN ook censuur omzeilen die in sommige landen wordt toegepast om de toegang tot bepaalde websites of inhoud te beperken.
 2. Verbeterde beveiliging en privacybescherming: Een VPN versleutelt de gegevens die tussen de gebruiker en de VPN-server worden verzonden, waardoor de privacy en beveiliging van de gegevens worden verbeterd. Hierdoor wordt het moeilijker voor hackers, overheidsinstanties en andere kwaadwillende partijen om toegang te krijgen tot de gegevens van de gebruiker. Bovendien verbergt een VPN ook het IP-adres van de gebruiker, waardoor het moeilijker wordt om de online activiteiten van de gebruiker te traceren. Dit is vooral handig bij het gebruik van openbare Wi-Fi-netwerken, waar de beveiliging vaak zwak is en gebruikers kwetsbaar kunnen zijn voor aanvallen.

Al met al biedt het gebruik van een VPN dus belangrijke voordelen, zoals het omzeilen van geografische blokkades, het bestrijden van censuur, het vergroten van de beveiliging en privacybescherming van gebruikersgegevens, met name bij het gebruik van openbare Wi-Fi-netwerken.

Veelgestelde vragen

Waarom heet het Roland Garros?

Roland Garros is vernoemd naar de Franse luchtvaartpionier Roland Garros. Garros was een beroemde Fransman die bekend stond om zijn prestaties in de luchtvaart en wordt beschouwd als een pionier in de geschiedenis van de luchtvaart. Hij was de eerste persoon die solo de Middellandse Zee overstak in 1913 en wordt vaak gecrediteerd met de ontwikkeling van de eerste succesvolle vliegtuigmitrailleur. Hij diende ook als gevechtspiloot tijdens de Eerste Wereldoorlog.

Als eerbetoon aan zijn prestaties en bijdragen aan de luchtvaartgeschiedenis, werd het tennistoernooi dat jaarlijks in Parijs, Frankrijk wordt gehouden, vernoemd naar Roland Garros. Roland Garros, ook bekend als de Franse Open, is een van de meest prestigieuze en bekende tennistoernooien ter wereld en wordt gespeeld op de gravelbanen van het Stade Roland Garros. Het toernooi is genoemd naar Roland Garros om zijn erfenis en invloed op de luchtvaart te eren.

Wie won alle 4 Grand Slam toernooien in het enkelspel?

Slechts 8 spelers hebben dit gewonnen. Het gaat om de spelers Novak Djokovic, Rafael Nadal, Roger Federer, Roy Emerson, Rod Laver, Andre Agassi, Fred Perry en Don Budge.

Wie heeft de meeste French Opens gewonnen?

Rafael Nadal heeft het record van de meeste gewonnen French Opens in de geschiedenis van het toernooi. Hij heeft in totaal 13 keer de titel gewonnen, wat een ongekende prestatie is. Nadal, afkomstig uit Spanje, is een legendarische tennisspeler die bekend staat om zijn uitzonderlijke prestaties op gravelbanen, de oppervlakte waarop de French Open wordt gespeeld. Hij heeft een ongekend succesvolle carrière gehad op Roland Garros, waar hij zijn dominante spel en ongeëvenaarde vaardigheden heeft laten zien. Nadal heeft het record voor de meeste gewonnen French Opens verbroken en wordt beschouwd als een van de grootste tennisspelers aller tijden vanwege zijn indrukwekkende prestaties op dit toernooi.

Wat verdient de winnaar van de French Open?

De exacte geldprijs voor de winnaar van de French Open kan van jaar tot jaar variëren, omdat de toernooiorganisatie de prijzengelden kan aanpassen. Echter, voor de recente edities van het toernooi zijn de prijzengelden als volgt:

In 2021 bedroeg het totale prijzengeld voor de mannen- en vrouwensingles op de French Open 34.367.216 euro. De winnaar van het mannen- en vrouwenenkelspel ontving elk 1.400.000 euro als prijzengeld.

Het is belangrijk op te merken dat naast het prijzengeld ook andere inkomsten, zoals sponsordeals en endorsements, van invloed kunnen zijn op het totale inkomen van een tennisser die de French Open wint. Daarnaast zijn er ook andere prijzengelden voor de winnaars van andere categorieën, zoals het dubbelspel en het gemengd dubbelspel, die kunnen variëren afhankelijk van de editie van het toernooi.

Wie heeft de meeste Grand Slams in het mannen enkelspel?

Roger Federer, Rafael Nadal en Novak Djokovic delen momenteel het record voor de meeste Grand Slam-titels in het mannenenkelspel, met elk 20 titels. Deze drie tennissers hebben de afgelopen jaren een buitengewone prestatie geleverd en behoren tot de meest succesvolle spelers in de tennisgeschiedenis.

Roger Federer, afkomstig uit Zwitserland, won zijn eerste Grand Slam-titel in 2003 op Wimbledon en heeft sindsdien 20 Grand Slam-titels gewonnen, waarvan één op de French Open, acht op Wimbledon en vijf op zowel de Australian Open als de US Open.

Rafael Nadal, uit Spanje, heeft ook 20 Grand Slam-titels gewonnen, waarvan 13 op de French Open, twee op Wimbledon, vier op de US Open en één op de Australian Open. Nadal staat bekend om zijn ongeëvenaarde succes op gravelbanen, met name op Roland Garros, waar hij de “Koning van het Gravel” wordt genoemd.

Novak Djokovic, uit Servië, heeft ook 20 Grand Slam-titels gewonnen, waarvan negen op de Australian Open, vijf op Wimbledon, drie op de US Open en drie op de French Open. Djokovic is bekend om zijn uitstekende technische vaardigheden en mentale kracht op de tennisbaan.

Het is belangrijk op te merken dat deze aantallen kunnen veranderen naarmate nieuwe Grand Slam-toernooien worden gespeeld en tennissers hun prestaties blijven leveren.

Wie heeft de meeste Grand Slams in het vrouwen enkelspel?

Margaret Court heeft momenteel het record voor de meeste Grand Slam-titels in het vrouwenenkelspel. De Australische tennislegende heeft in totaal 24 Grand Slam-titels gewonnen in haar indrukwekkende carrière.

Margaret Court begon haar Grand Slam-overwinningen in de jaren ’60 en ’70, met elf titels op de Australian Open, vijf op de French Open, drie op Wimbledon en vijf op de US Open. Haar succesvolle carrière maakte haar een van de meest dominante tennisspeelsters in de geschiedenis van het tennis.

Het is echter belangrijk op te merken dat Court’s record van 24 Grand Slam-titels enigszins controversieel is, omdat al haar overwinningen plaatsvonden vóór het Open-tijdperk, toen de Grand Slam-toernooien nog niet volledig open waren voor professionele spelers van over de hele wereld. Dit betekent dat haar titels zijn behaald in een tijdperk waarin sommige top spelers niet mochten deelnemen aan de Grand Slam-toernooien. Desalniettemin blijft Court de houder van het record voor de meeste Grand Slam-titels in het vrouwenenkelspel.

Conclusie

Om live Roland Garros te kijken, heb je de keuze tussen diverse zenders. Vanuit België kun je de wedstrijden kijken via Eurosport Player, Play Sports en VRT. Verder kun je in Nederland kijken naar NOS, terwijl SRF Sport beschikbaar is in Zwitserland.

Ook behoort France.tv Sport tot de mogelijkheden, mits je in Frankrijk bent. Daarbovenop kun je de wedstrijden kijken op het Britse kanaal ITV4 of de Canadese zender TSN. In Duitsland kun je genieten van ZDF, ARD en Eurosport, terwijl je in Oostenrijk kunt gaan voor ORF en ServusTV.

Als je de vrijheid wilt hebben om waar dan ook te genieten van French Open wedstrijden, kies dan voor een VPN. Voor een zorgeloze ervaring, is ExpressVPN de beste aanbieder.

Bezoek ExpressVPN
Meer besparen tot het einde van June 2024

blogger Jesper

Jesper heeft zijn bachelorgraad behaald in Informatiewetenschappen aan de Universiteit van Utrecht. Hij staat bekend als een absolute expert als het gaat om VPN's en alles wat daarmee te maken heeft. Op jonge leeftijd bleek Jesper al een echte speurneus te zijn, altijd klaar om een zaak aan te pakken en alle puzzelstukjes samen te brengen. Tegenwoordig zet Jesper zijn kwaliteiten in als cyber security expert in ons team. Met Jesper als waardevolle aanvulling kunnen we de meest relevante informatie voor u analyseren en presenteren. U kunt contact opnemen met Jesper via e-mail: jesper@privacyenbescherming.be.

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

PrivacyEnBescherming.be