De beste PS4 VPN

Wie is er tegenwoordig nou geen gamer? Ik ken bijna niemand meer die geen console of game PC in huis heeft. En de meest populaire console lijkt toch de PlayStation te zijn. Maar wist je dat je met een PlayStation VPN veel meer uit je console haalt? En daarbij ben je nog veilig en anoniem online ook via de VPN. Daarom heb ik voor jou de beste PS4 VPN services op een rijtje gezet. Dus lees vooral verder!

BIJGEWERKT: 14 April 2024

Test ExpressVPN
Test GRATIS ExpressVPN voor een maand!

ExpressVPN is een van de weinige VPN providers op de markt die zonder reden je geld terug geeft na 30 dagen.

VPN PlayStation 4: Wat is een VPN?

ps4 vpn

Laat ik eerst even kort uitleggen wat een VPN precies inhoudt. VPN staat voor Virtual Private Network. Een VPN verbinding is in principe een versleutelde verbinding waarmee je online bent. Men kan niet zien waar je bent en wat je aan het doen bent. Jij verbindt met de server van de VPN dienst en zij genereren een ander IP adres voor je. Jij kiest welke VPN server je hiervoor gebruikt. Goede VPN diensten hebben servers in vele verschillende landen.

Zij zitten dus tussen jou en je eindstation in. Voorbeeld: Als jij verbinding maakt met de PlayStation Store gaat dat via de VPN server. De PlayStation Store ziet het IP adres dat de VPN service voor jou geregeld heeft. Voor de PS store begint de connectie vanaf de VPN server, alles wat daarvoor gebeurt kunnen zij niet zien.

VPN PlayStation 4: Waar is het voor nodig?

Goed, waar is zo’n PlayStation VPN eigenlijk nuttig voor? Dat is best een aardig lijstje. Ik zal de belangrijkste punten hier even benoemen

VPN PS4: Geo-restricties

Ken je dat? Er komt een vette RPG uit in Azië, maar in Europa duurt het nog maanden voordat hij beschikbaar is. Flauw hoor, moet je weer wachten. Of er is een nieuwe game die overal ter wereld op een bepaalde datum on 1 over 12 ’s nachts live gaat. Zit jij de halve dag spoilers te lezen online omdat de Australiërs al zitten te spelen. Een beetje jammer.

Met een VPN kun je dat soort dingen omzeilen. Je kunt de VPN verbinding laten maken met een server in Japan voor die RPG, of in Australië voor die game die zij als eerst mogen spelen.

ps4 vpn

Of je gooit het over een andere boeg en kiest een server in de Verenigde Staten, zodat je een op je Netflix PS4 app of Amazon Prime een uitgebreide catalogus te zien krijgt. Zelfs Twitch heeft een ander aanbod in verschillende landen. Maar daar kan jij dus ook toegang toe krijgen, met een PS4 VPN!

Bezoek ExpressVPN
Meer besparen tot het einde van April 2024

VPN PS4: Veilig en anoniem online

Zoals ik hierboven al even aangaf, je bent via een VPN anoniem online. Dat betekent dat niemand mee kan gluren. Wie zou dat dan willen, vraag je je af? Overheidsinstanties, je internetprovider, hackers. Noem maar op. Dat is geen prettig idee toch, dat die mee zitten te kijken terwijl jij Fortnite zit te spelen?

En dan hoor ik je denken “Dat maakt mij toch geen bal uit”. Maar ik neem aan dat je het ook niet prettig vindt als vreemden in jouw huis rondsnuffelen zonder toestemming. Het maakt niet uit of ze iets meenemen of niet. Sterker nog, als ze niets meenemen is het eigenlijk nog enger, want wat willen ze dan? Brrr… nee hoor, doe mij maar een PlayStation VPN! En een slot op mijn voordeur.

VPN PS4: Anti-DDoS

Dit puntje valt eigenlijk onder veilig online zijn, maar ik wilde hem toch nog even specifiek benoemen. Want we weten allemaal dat er ‘gamers’ zijn die DDoS aanvallen gebruiken om zo potjes te winnen. Ze bestoken hun tegenstanders met zoveel datapakketjes dat de verbinding eruit klapt. Dan wint de DDoS aanvaller bij default, want de tegenstander is offline gegaan. Smerig trucje.

Maar met een PS4 VPN heb je dit probleem niet meer. Dan wordt zo’n aanval opgevangen bij de VPN server. En een geschikte VPN PlayStation 4 is hier tegen bestand.

De beste PlayStation VPN

ps4 vpn

Goed, nu weet je wat een PS4 VPN inhoudt en waarom het wenselijk is een VPN PlayStation 4 te gebruiken. Ik heb een ranglijst gemaakt van de beste VPN PS4. De PS4 VPN aanbieders moeten aan bepaalde eisen voldoen om een geschikte PlayStation VPN te kunnen zijn. Zo is het belangrijk dat ze

 • Snelle verbinding hebben
 • Servers in veel verschillende landen hebben
 • DDoS aanvallen baas kunnen
 • Snel schakelen wanneer een server uitvalt
 • Gebruiksvriendelijk zijn

Als ze hier niet aan voldoen komen ze niet in mijn VPN PlayStation 4 ranglijst terecht.

En hier zijn ze: de beste VPN PS4 aanbieders:

Best Allround 1 ExpressVPN, review 2024
9.8
2 Cyberghost, review 2024
9.7
3 Private Internet Access VPN, review 2024
9.5
4 IPVanishVPN, review 2024
9.3
5 NordVPN, review 2024
9.1

VPN PS4: Gratis VPN diensten

Zoals je ziet heb ik geen gratis VPN diensten opgenomen in de lijst met de beste PS4 VPN diensten. Dat heeft een goede reden: gratis aanbieders voldoen nooit aan alle benodigde eisen. Bovendien is er nog een extra zorg omtrent de gratis VPN diensten. Zij moeten vrijwel dezelfde kosten maken als de betaalde VPN aanbieders. Maar ze worden door hun klanten niet betaald, dus gaan ze op zoek naar andere manieren om inkomsten te genereren. Dit doen ze door bijvoorbeeld jouw data te verkopen aan derden. En dat wil je dus juist voorkomen als je een VPN gebruikt!

Er zijn zelfs schrijnende gevallen bekend waarbij een “gratis” VPN dienst er met creditcardgegevens vandoor ging. Dus neem van mij aan: gebruik die gratis diensten niet!

VPN PlayStation 4: toch een beetje gratis

De meeste VPN diensten zijn verkrijgbaar voor enkele euro’s per maand. Ik hoor je denken:

“Ja maar ik ben een arme student/gepensioneerde/vul maar in”

Dus ik heb een alternatief voor je gevonden. De meeste PlayStation VPN aanbieders hebben een proefperiode. Je betaalt bijvoorbeeld voor 1 maand, en dan krijg je een bepaalde tijd gratis. Bij sommigen is dat 30 dagen, bij weer anderen is het misschien 1 of 2 weken. Als je binnen die tijd je abonnement weer opzegt krijg je je geld terug.

Zo kun je een beetje rondshoppen bij de verschillende aanbieders terwijl je gratis van hun PS4 VPN diensten gebruik maakt. Dan krijg je meteen een idee van wat je wilt. Hou ook mijn website in de gaten, want soms hebben PS4 VPN providers ook aanbiedingen voor bodemprijzen!

Bezoek ExpressVPN
Meer besparen tot het einde van April 2024

VPN PS4: Hoe te installeren

ps4 vpn

Je kunt de VPN PlayStation 4 op 2 manieren gebruiken op de PlayStation: via de router of via een PC.

Via de router

Dit is de makkelijkste manier. Ook zorgt dit ervoor dat niet alleen je PlayStation, maar ook je mobiel/koelkast/wasmachine/andere consoles/tablet… kortom alles in jouw huis veilig via de VPN met internet verbindt. De meeste moderne routers hebben hier een ingebouwde ondersteuning voor. Je hoeft dan alleen even in te loggen en de gegevens in te vullen.

Via de PC

Je kunt de VPN verbinding over de PC laten lopen. Dan dient de PlayStation aan de PC verbonden te zijn. Dat doe je als volgt:

 1. Verbindt de PlayStation met de PC middels een UTP kabel
 2. Ga naar Configuratiescherm -> Netwerkcentrum -> Adapterinstellingen wijzigen
 3. Klik met de rechtermuisknop op de internetverbinding waar de VPN op gebruikt wordt
 4. Klik op Eigenschappen en open het tabblad Delen
 5. Vink Andere netwerkgebruikers mogen verbinding maken via de internetverbinding van deze computer aan
 6. Via het menu Selecteer een particuliere netwerkverbinding kun je de ethernet adapter waar de PS4 mee verbonden is selecteren
 7. In de PS4 ga je naar Instellingen -> Netwerk -> Internetverbinding instellen -> Een netwerkkabel gebruiken -> Eenvoudig
 8. Zet de VPN aan op je PC
 9. Gamen maar!

VPN PlayStation 4: veelgestelde vragen

Geldt dit PlayStation VPN verhaal alleen voor de PS4?

Nee hoor, boven het artikel had net zo goed beste PS3 VPN of beste PS5 VPN kunnen staan. Er zijn natuurlijk erg veel verschillen tussen de verschillende PlayStation consoles. Maar ze hebben allemaal baat bij een PlayStation VPN.

Kan ik niet gewoon een VPN app downloaden op de PlayStation?

Nee, er zijn geen apps verkrijgbaar in de PS Store voor VPN PS4

Wordt mijn verbinding niet ontzettend traag via zo’n VPN server?

Gebruik één van de beste PS4 VPN aanbieders, dan zal dat echt wel meevallen. Sterker nog, als jouw provider je netwerkverkeer afknijpt kan je met een PlayStation VPN juist een snellere verbinding krijgen. Want dan omzeil je dat trucje van de internet aanbieder.

VPN PlayStation 4: Conclusie

Ik hoop dat je na het lezen van dit artikel besloten hebt een VPN PS4 te gaan gebruiken. Want of je nu graag games zo snel mogelijk speelt, of PS4 Netflix gebruikt, het is altijd verstandig. Alleen al omdat het gewoon veilig is om anoniem te zijn online.

blogger Jesper

Jesper heeft zijn bachelorgraad behaald in Informatiewetenschappen aan de Universiteit van Utrecht. Hij staat bekend als een absolute expert als het gaat om VPN's en alles wat daarmee te maken heeft. Op jonge leeftijd bleek Jesper al een echte speurneus te zijn, altijd klaar om een zaak aan te pakken en alle puzzelstukjes samen te brengen. Tegenwoordig zet Jesper zijn kwaliteiten in als cyber security expert in ons team. Met Jesper als waardevolle aanvulling kunnen we de meest relevante informatie voor u analyseren en presenteren. U kunt contact opnemen met Jesper via e-mail: jesper@privacyenbescherming.be.

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

PrivacyEnBescherming.be