Beste VPN voor gaming

Een game server is de oplossing als je niet kunt gamen, omdat IP adres door je lokatie wordt geblokkeerd. Een VPN dienst kan elke plaats ontgrendelen en je kan games spelen die bedoelt zijn voor een bepaalde locatie. Bypass geblokkeerde games op scholen of je werk. Een gamingvpn is de oplossing.

Ga Naar ExpressVPN
Veilig en snel online gamen waar je ook bent met ExpressVPN - 3 MAANDEN GRATIS?

Probeer dan ExpressVPN voor krijg tot 49% KORTING. Inclusief 30 dagen niet goed geld terug! Dit is de beste VPN op de markt met stabiele servers en snelle verbindingssnelheden. Ideaal voor online gamen.

Bijgewerkt:  17 May, 2024

Beste gamers VPN

Gamers VPN

Hieronder staan de beste game server opties die ik heb getest met de pc, Playstation4 en Xbox console. De kenmerken waar de beste game server aan moet voldoen staan in dit artikel beschreven. Het gebruik van een VPN 4 gaming is geen luxe meer helaas. We kunnen er gewoon weg niet meer onderuit. Je zal veel meer plezier hebben met een game VPN omdat het voor jezelf ook rust geeft en irritaties zal wegnemen.

Best Allround 1 ExpressVPN, review 2024
9.8
2 Cyberghost, review 2024
9.7
3 Private Internet Access VPN, review 2024
9.5
4 IPVanishVPN, review 2024
9.3
5 NordVPN, review 2024
9.1

TIP voor beste VPN voor gaming

Test ExpressVPN
Test GRATIS ExpressVPN voor een maand!

ExpressVPN is een van de weinige VPN providers op de markt die zonder reden je geld terug geeft na 30 dagen.

Meer plezier hebben met goede game server

Veilig gamen

Vroeg speelde het gamen zich af tussen vier muren op je kamertje en betekende een multiplayer dat je echt fysiek naast je vriendje moest zitten. Nu heb je naast goede game servers ook een goede stabiele verbinding nodig.

Nu is de hele wereld je speelterrein. De games zijn enorm ontwikkeld en de avonturen spelen zich af op afgelegen planeten en magische werelden. In deze moderne games kun je met iedereen en overal het gevecht aan en speelt tijd en locatie geen rol. Je bent “veilig” zolang er maar een goede internet verbinding is. Hier ligt nu het probleem, wanneer je 100% wilt genieten van online games is een stabiele en snelle verbinding een “must” net zoals een VPN 4 gaming een noodzaak is geworden. Later zal ik dieper ingaan op de gaming VPN.

Je ISP (Internet Service Provider) speelt hierbij ook een belangrijke rol: deze is verantwoordelijk voor uw bandbreedte. Zijn ze het niet eens met je verbruik (te hoog) dan kunnen zij je verbinding afknijpen(bandbreedte kleiner maken) of zorgen voor een niet stabiele verbinding (vergelijkbaar met het aan en uitdoen van een licht schakelaar).

De techniek blijft niet stilstaan en er zijn technologieën op de markt verkrijgbaar zoals de gaming VPN die ons kunnen ondersteunen bij het spelen van onze spelletjes. Deze versleutelde verbinding technologie heeft o.a. de eigenschap de snelheid te handhaven en de verbinding stabiel te houden zodat je niet onderbroken wordt en  overal ter wereld kunt inloggen.

Bezoek ExpressVPN
Meer besparen tot het einde van May 2024

Waarom dient je een gaming VPN aan te schaffen

game vpn

Een VPN 4 gaming kan de reactie-snelheid tussen de gamer en de server, waar u bent ingelogd, vergroten. Een gamingvpn heeft nog meer voordelen.

Nog enkele voordelen van een game server:

 • Het is mogelijk games te spelen, DLC* te downloaden en toegang te krijgen tot Xbox Live en PSN exclusives van elke land. Geen regio gebondenheid.
 • Je kunt als een van de eerste in je regio de game spelen omdat je de geografische blokkade ontwijkt.
 • Vertraging voorkomen met een gaming VPN
 • Beschermt je game data door middel van een versleuteld game netwerk
 • Een gamingvpn beschermt je tegen DDos aanvallen
 • Maakt gebruik van game servers overal op de wereld om je ping te verkleinen (de vertraging op de lijn)
 • Speelt op multi game platformen overal op de wereld
 • Logt in op game servers overal op de wereld om met je vrienden te spelen, ook al is de titel geografisch geblokkeerd voor de regio waarin je zit.
 • VPN-DDoS bescherming houdt je verbinding stabiel en constant.

*DLC: extra data voor de game die je downloadt van het internet, via de officiële uitgever van het spel of “third party”. Deze ondersteuning heeft tot doel meer spel vreugde te creëren. Dit kan met extra levens of punten zodat het spelen van de game leuker en makkelijker wordt. De industrie verdient hier miljoenen aan.

Wat is een Gamers VPN

Beste game VPN

Een gamers VPN is een versleutelde verbinding die niet alleen gebruikt kan worden om games mee te spelen. Sommige VPN verbindingen zijn uitermate geschikt voor het online spelen van games. Een VPN kan echter veel meer en is van oudsher een beveiligingsapplicatie. Met de specifieke “end 2 end” versleutelde datastroom. Deze datastroom is niet te ontcijferen en met een zeer snelle ping. Dit is een must voor een Gamers VPN.

Deze eigenschap van de Gamers VPN maakt het ook steeds populairder. Steeds meer mensen zijn zich van het gevaar bewust. Welk gevaar hoor ik je denken. Het gevaar van o.a. hackers die er vandoor gaan met je identiteit, maar ook overheden die over je schouder meekijken, je ISP(internet Service provider) die nog wel aan jouw kant staat en nog geen inbreuk maakt op je privacy. Veilig gamen hoe lang nog?

Bezoek ExpressVPN
Meer besparen tot het einde van May 2024

Eigenschappen game VPN

We hebben al gesproken over de gamingvpn voordelen. Er zijn nog meer voordelen van een VPN waarvan je profiteert wanneer je een VPN provider aanschaft.

 • Geografisch blokkades: Met een VPN is het ook mogelijk je IP adres af te schermen, sterker nog, je kunt het adres veranderen waardoor het mogelijk is geografisch blokkades te ontwijken. Het is nu bijvoorbeeld mogelijk locale censuur te ontwijken van dictatoriale landen zoals Turkije, China of Noord-Korea. Het is mogelijk Streaming Tv te ontvangen uit landen die normaal hun data afschermen. Deze streams zijn dan alleen maar toegankelijk wanneer je in het desbetreffende land zit. Tevens heb je de mogelijk in te loggen op goksites en op sites die hard core knuffelen promoten.
 • Bescherming op gratis WiFi netwerk: Je hoeft niet persé een frequente reiziger te zijn om gebruik te maken van al het gratis aangeboden WiFi onderweg zoals op luchthaven, in restaurant, hotel ect. Het is wel uiterst makkelijk omdat we vaak nog niet beschikken over de desbetreffende simkaart en het huidige abonnement is nu eenmaal te duur om te gebruiken onderweg. Hier schuilt ook het gevaar. Juist op deze gratis WiFi ben je uiterst kwetsbaar. Vaak is het mogelijk met eenvoudige hardware je telefoon te hacken. Ook al denk je dat je niet interessant genoeg bent. Je kunt van mij aannemen dat je dat wel degelijk bent.
 • Anoniem: Met een VPN bent je onzichtbaar, je surfgedrag ook. Het is bijna onmogelijk de versleutelde verbinding te kraken. Voor je ISP is het onmogelijk je surfgedrag te analyseren. Bent je bijvoorbeeld een torrent fan en download je veel dan zou je ISP de bandbreedte kunnen aanpassen waardoor alles langzamer zal gaan. Wanneer ze niet kunnen zien wat je doet is deze actie onwaarschijnlijk. Downloaden is illegaal en ze willen hier niet aan mee werken.

De prijs voor een beste game VPN

Je zal meer plezier hebben met een game VPN maar een game server is niet gratis. Dit zou ook niet mogelijke zijn, omdat we het hebben over je veiligheid. Hier kun je beter niet op bezuinigen. Er zijn wel gratis VPN providers op de markt. Deze hebben niet je veiligheid en bescherming hoog in het vaandel. Dit is ook logisch want ook deze gratis game VPN moet ook geld verdienen.

Toch moet je erg oppassen want misschien maak je nu wel gebruik van een versleutelde verbinding (onzichtbaar voor hackers en overheid) maar je weet niet wat jouw gratis gamingVPN provider doet met je gegevens.

blogger Jesper

Jesper heeft zijn bachelorgraad behaald in Informatiewetenschappen aan de Universiteit van Utrecht. Hij staat bekend als een absolute expert als het gaat om VPN's en alles wat daarmee te maken heeft. Op jonge leeftijd bleek Jesper al een echte speurneus te zijn, altijd klaar om een zaak aan te pakken en alle puzzelstukjes samen te brengen. Tegenwoordig zet Jesper zijn kwaliteiten in als cyber security expert in ons team. Met Jesper als waardevolle aanvulling kunnen we de meest relevante informatie voor u analyseren en presenteren. U kunt contact opnemen met Jesper via e-mail: jesper@privacyenbescherming.be.

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

PrivacyEnBescherming.be