Beste gratis antivirus i 2024

Heeft u last van een virus op uw computer of wilt u ervoor zorgen dat er geen enkel virus op uw computer terecht komt, maar wilt u hier niet voor betalen? Dan komt u er in deze blog achter wat het beste gratis antivirus programma is.

Probee Nu!
Houdt uw computer virus vrij met Malwarebytes!

Wilt u er graag voor zorgen dat er geen virussen op uw computer kunnen komen of wilt u controleren of er virussen op uw computer zitten? Dan maakt u best gebruik van Malwarebytes! Dit antivirus programma kan u namelijk helpen met het verwijderen van virussen van uw computer en ervoor zorgen dat er geen nieuwe virussen op uw computer komen!

Laatst geupdate op: 7 June 2024

Gratis antivirus vs betaalde antivirus

Wanneer u op google opzoekt “Wat is de beste gratis virusscanner” zult u verschillende opties te zien krijgen. Tussen deze verschillende opties zijn er verschillende gratis opties waar u gebruik van zou kunnen maken. Echter raden we het gebruik hiervan niet aan iedereen aan.

De gratis antivirus programma’s hebben vaak slechts een gelimiteerde bescherming tegen de meest eenvoudige virussen. Echter bestaan er veel complexe virussen die niet gedetecteerd kunnen worden door deze gratis programma’s of de virussen zijn zo complex dat de antivirus software er niks aan kan doen.

De beste Antivirus gratis

Wanneer u kiest voor een betaalde virusscanner zult u dit probleem niet hebben. De betaalde diensten kunnen vaak meer complexe virussen detecteren en op een veilige manier verwijderen. Indien u dus er volledig zeker van wilt zijn dat uw computer beschermd is, dan kunt u best gebruik maken van een betaalde virusscanner.

Bezoek Malwarebytes

De beste gratis virusscanner

Om de beste antivirus gratis te vinden, zult u moeten kiezen tussen de verschillende gratis opties. Om u hierbij te helpen hebben we de verschillende gratis diensten met elkaar vergeleken. Nadat we deze met elkaar vergeleken hebben, hebben we een ranglijst kunnen opstellen waarin we de beste antivirus programma’s in op lijsten.

Hoe kiest u de beste gratis antivirus software

De vraag: “Wat is een goede gratis virusscanner?” is de belangrijkste vraag die u zult moeten beantwoorden om te kunnen bepalen wat de beste gratis antivirus progamma hebben we de diensten op verschillende vlakken voor u uitgetest.

Bescherming

Een van de beste manieren om te kunnen bepalen of een antivirus goed is of niet, is door na te gaan welke verschillende malware en virus soorten er gedetecteerd kunnen worden en welke van deze virussen op een veilige manier verwijdert kunnen worden!

Worden bedreigingen gedetecteerd

Het programma moet ook zeer effectief zijn in het detecteren van een virus of een andere vorm van malware. De beste antivirus gratis diensten kunnen vaak enkel virussen detecteren wanneer deze al op uw computer geïnstalleerd zijn. De betaalde diensten zullen de virussen kunnen detecteren voordat deze op uw computer geïnstalleerd worden.

Beste gratis Antivirus

Invloed van Antivirus op uw systeem

De beste gratis antivirus programma’s zouden geen impact hebben op uw computer. U wilt namelijk niet dat uw computer beschermd wordt tegen virussen, maar dat u deze toch niet kunt gebruiken doordat deze zeer traag is omdat het antivirus programma uw werkgeheugen inneemt.

Extra toepassingen

De beste gratis virusscanners hebben naast de bescherming tegen virussen ook nog verschillende extra toepassingen. Zo zijn er verschillende virusscanners die nog verschillende andere soorten malware kunnen detecteren en op een veilige manier kunnen verwijderen.

Gebruiksvriendelijkheid

Wanneer u op zoek gaat naar het beste gratis antivirus programma moet u de gebruiksvriendelijkheid van het programma in het achterhoofd houden. Indien een programma te moeilijk is om te kunnen gebruiken, kan het wel eens zijn dat virussen toch op uw computer komen te staan.

Prijs

De beste antivirus gratis krijgen is geen mogelijkheid. Indien u de kwaliteit van het programma wilt garanderen zult u een abonnement voor een dienst moeten afsluiten. Echter zijn er ook gratis opties waardoor de prijs niet uit maakt.

De beste gratis virusscanner

Klantendienst

Het gebruik maken van een dienst zal niet altijd zonder problemen lukken. De beste gratis virusscanner heeft een klantendienst die zeer snel reageert op vragen of die u meteen zal kunnen helpen.

Limieten van de diensten

Wanneer u een gratis virusscanner gebruikt, kan het wel eens zijn dat u een limiet heeft op het aantal virussen dat van uw computer verwijdert kunnen worden. Met een goede virusscanner of een goed antivirus programma zult u geen limiet hebben op het aantal virussen dat u kunt verwijderen!

Waarom moet u de beste virusscanner gratis gebruiken?

Er zijn veel mensen die geen virusscanner op hun computer gebruiken en nooit last hebben van een virus. Tegenwoordig zijn er echter zo veel verschillende vormen van malware en virussen dat het zeer moeilijk is om uzelf hier tegen te kunnen beschermen.

Door gebruik te maken van een virusscanner zult u programma’s die u wilt installeren meteen kunnen controleren op virussen. Dit zal er uiteindelijk voor zorgen dat u minder kans loopt op het krijgen van een virus en op het verliezen van uw gevoelige gegevens. Op deze manier zult u uw apparatuur een stuk beter kunnen beschermen.

Bezoek Malwarebytes

Hoe stelt u de beste antivirus gratis in op uw computer

Wilt u graag een antivirus op uw computer installeren, maar heeft u geen idee hoe u dit zou moeten doen? Dan kunt u best ons stappenplan gebruiken.

  1. Om het beste gratis antivirus programma op uw computer te installeren zult u eerst de website moeten vinden van de kies de antivirus provider die wij aanbevelen Malwarebytes.
  2. Wanneer u dit gedaan heeft kunt u naar de download pagina gaan om de antivirus software te installeren.
  3. Zodra u deze software gedownload en geïnstalleerd heeft kunt u de applicatie openen. Vaak kunt u dan meteen ook een scan van uw systeem uitvoeren. Hiervoor moet u vaak ook nog toegang geven aan het programma dat deze uw bestanden kan scannen.
  4. De beste antivirus gratis programma’s zullen ook nieuwe bestanden die u wilt installeren kunnen controleren.

Wanneer u dit stappenplan gebruikt zult u het beste gratis antivirus programma op uw computer kunnen toevoegen!

Alles wat u moet weten over de beste gratis antivirus programma’s!

De beste gratis virusscanner die u kunt gebruiken heeft vaak verschillende limieten op de functies van het programma. Zo zullen niet alle virussen gedetecteerd kunnen worden en zult u met een vals gevoel van veiligheid zitten. Ook zult u met een gratis virusscanner slechts een bepaald aantal virussen van uw computer kunnen verwijderen. Hierdoor zijn ze vooral handig voor mensen die niet veel verschillende bestanden installeren.

Om er zeker van te zijn dat u uw computer veilig houdt en dat er geen enkel virus op geïnstalleerd kan worden, zult u best gebruik kunnen maken van een betaald antivirus programma. Deze diensten hebben vaak de mogelijkheid om zeer complexe virussen te detecteren en te verwijderen van uw computer. Ook zullen de bestanden die u via mail of die u op het internet download gescand worden voordat deze geïnstalleerd kunnen worden.

Wilt u er zeker van zijn dat er geen enkele vorm van malware of geen enkel virus op uw computer terecht komt? Dan kunt u best gebruik maken van de diensten van Malwarebytes! Deze dienst kan namelijk uw computer beschermen zonder dat u doorheeft dat het programma op de achtergrond werkt! Gebruik uw computer optimaal terwijl u deze ook nog zo goed mogelijk beschermd wordt!

Avatar photo

Thijs heeft een bachelorgraad in Communicatiewetenschappen met een specialisatie in Online Marketing van de Universiteit van Amsterdam. Hij is een ervaren internetmarketeer met uitgebreide kennis over diverse internetgerelateerde onderwerpen. Met zijn technische achtergrond kan hij een breed scala aan onderwerpen behandelen. Thijs begrijpt dat onze lezers vaak geen technische achtergrond hebben, daarom is zijn doel om de informatie begrijpelijk en toegankelijk te maken voor een breed publiek. Hij is gepassioneerd om complexe concepten op een eenvoudige manier over te brengen, zodat lezers zijn expertise gemakkelijk kunnen begrijpen en ervan kunnen profiteren. U kunt contact opnemen met Thijs via e-mail: thijs@privacyenbescherming.be

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

PrivacyEnBescherming.be