McAfee virusscanner 2024

mcafee

De McAfee antivirus is een goed anti-malwareprogramma die je computer en andere apparaten beschermd. De Antivirus software is eenvoudig te gebruiken en biedt heel veel beveiligingsfuncties die je pc beschermd tegen virussen en andere aanvallen.

Probeer McAfee Antivirus
Beveilig je apparaten vandaag met McAfee Antivirus

Het antivirusprogramma om onbezorgd je computer te kunnen blijven gebruiken. Probeer het programma uit met niet-goed-geld-terug garantie!

BIJGEWERKT: 21 July 2024

Het bedrijf achter McAfee Antivirus

De naam van deze software vind zijn oorsprong bij de vroegere oprichter en eigenaar John McAfee. Opgericht in 1987 met als doel om computers en computernetwerken te beveiligen. Het heeft een paar keer een naamsverandering ondergaan en is van eigenaar geswitcht, maar is nu weer bekend onder de vertrouwde naam McAfee Total Protection.

McAfee Antivirus

McAfee ervaringen laten zien dat ze een zeer goede malwaredetectie hebben en een van de beste online beveiliging op de markt hebben gebracht.

McAfee Total Protection abonnementen

Het aanbod van abonnementen lijken erg op elkaar. Ze hebben allemaal antivirus functies als real-time bescherming, firewall en WebAdvisor. Het verschil zit hem vooral in het aantal apparaten die je kunt gebruiken met een abonnement. En sommige specifieke functies krijg je alleen bij bepaalde abonnementen.

mcafee virusscanner

  • Individueel Plan: Dit Total Protection plan is het meest voordelige plan. Daarbij krijg je de volgende functies: virusscanner, prestatie Optimalisatie, beveiliging voor het thuisnetwerk, online ondersteuning, wachtwoordbeheer, veilig internetten, versnipperaar en versleutelde opslag.
  • Meerdere toestellen Plan: Daarnaast heeft het dezelfde functies als het Individuele plan. Het woord zegt het al, dit Total Protection plan kan gebruikt worden heel apparaten.
  • Familieplan: Dit plan heeft net als de andere plannen, dezelfde functies. Het verschil zit hem nu ook weer in het aantal apparaten dat je ermee kunt gebruiken. Bij deze Total Protection Familieplan kunnen tot 1-10apparaten gekoppeld worden. Daarnaast heeft het de extra functie oudertoezicht (Safe Family) bescherming.

Mocht je niet tevreden zijn met je aankoop dan is het mogelijk om geld terug te vragen. Dit kan op drie verschillende manieren. Opzeggen binnen 30 dagen nadat je een abonnement hebt gekocht. Tijdens de looptijd van het abonnement mocht er malware in je apparaat terechtgekomen zijn die de virusscanner niet kan verwijderen.

Zoals de McAfee ervaringen zeggen, is geld terugvragen binnen de gestelde limieten geen probleem. Het gaat heel eenvoudig. Daarvoor hoef je niet per se een reden op te geven. Er bestaan officiële coupons en kortingscodes voor de McAfee Total Protection aanbiedingen en zo kun je aardig wat geld besparen.

Ga naar McAfee

Overzicht McAfee Antivirus

Kenmerk Waarde
Beschikbare versies Single, Individual, Family
Meerdere aansluitingen 1-10 apparaten
Ondersteunde apparaten Windows, macOS, Android, iOS, Firefox, Chrome, Safari, Edge
Geldteruggarantie? Tot30 dagen
Begint vanaf 34.95 € (2.91 € per maand)
Gratis proberen? Geen

Hoe goed is de McAfee beveiliging?

McAfee Virusscanner

Er zijn niet veel antivirus-software op de markt te vinden die ook daadwerkelijk 100% bescherming kunnen bieden. Maar de McAfee virusscanner is daar een van! Met succes malware detecteren, identificeren en verwijderen kan deze software met gemak.

Je hebt de mogelijkheid om een volledige systeemscan uit te voeren of om met de virusscanner slechts enkele bestanden te checken op malware. Zoals de McAfee ervaringen ons laten geloven en het detectiepercentage, is dit echt een betrouwbare antivirussoftware.

Realtime bescherming

De realtime bescherming beschermt je tegen al bestaande en ook tegen naderende bedreigingen. De realtime bescherming is constant en betrouwbaar. Elke keer als je iets download of een onbekend bestand wilt openen, zit de virusscanner daar meteen bovenop en scant prompt de geïnfecteerde bestanden.

Ga naar McAfee

Wat is de impact van de McAfee virusscanner op een apparaat?

Zoals eerder genoemd zijn er verschillende systeemscans mogelijk. Zowel een volledige als een snelle scan. De volledige systeemscan duurt ongeveer een uur, maar dit hangt natuurlijk af van het apparaat. Tijdens de volledige systeemscan kan het systeem wel wat vertragen. Vooral bepaalde programma’s als streamen of gamen zijn niet meer mogelijk.

De snelle scan is natuurlijk veel korter en die kan al in twee minuten klaar zijn. Maar dit hangt af van de hoeveelheid documenten en bestanden je wilt scannen. De vertraging op je systeem zal met deze snelle scan miniem zijn.

Maak om vertraging te voorkomen gebruik van de optie om je scans in te plannen. De software maakt het mogelijk om deze in te plannen op een moment dat je geen gebruik hoeft te maken van je pc.

McAfee installeren

Door het zelf uit te proberen en ook naar de ervaringen van anderen te kijken, hebben we de conclusie getrokken dat het heel eenvoudig is om de software te downloaden en te installeren.

Het afsluiten van een abonnement gaat net zo snel en eenvoudig. Wanneer je je aanmeldt, kies het plan dat het beste bij je past. Meld je vervolgens aan om na de betaling de software te downloaden te gebruiken. Na het downloaden, installeer je de software op je pc en selecteer je de functies die je graag wilt gebruiken.

Wil je overstappen naar het Total Protection premium plan? Kijk eerst of dit mogelijk is in McAfee België alvorens je overstapt. Elk abonnement dat is afgesloten wordt automatisch verlengd, tenzij je dit van tevoren verandert of opzegt.

Overige belangrijke functies

Firewall

De firewall is eenvoudig te gebruiken. Je kunt de firewall aanpassen als je wilt, maar dit is niet nodig. Deze functie heeft een aantal beveiligingsmogelijkheden die bijvoorbeeld bepalen welke programma’s toegang tot het web krijgen, welke netwerkpoorten te openen en te sluiten zijn, de software inbraakdetectie activeren, en nog veel meer. Dit is natuurlijk ideaal voor de gevorderde gebruikers die graag meer willen halen uit de Antivirus software.

Bescherming tegen identiteitsdiefstal

Deze functie is ideaal als je de virusscanner in de VS gebruikt. Het lekken van persoonsgegevens en het monitoren van het dark web worden hiermee gecontroleerd. Je kunt hiermee heel wat persoonlijke documenten beschermen die doorverkocht kunnen worden.

mcafee total protection

VPN

Een VPN biedt heel veel bescherming als je online gaat, en dan met name persoonlijke gegevens. De Total Protection abonnementen hebben deze functie. Maar of het te gebruiken is? Dat is nog maar de vraag. Er zijn zoveel betere VPN’s te vinden die een betere snelheid hebben, waarmee je torrents kunt downloaden  en waarbij je toegang hebt tot meerdere servers op verschillende locaties. Voor een uitgebreidere service raden we een betere VPN dienst aan.

Wachtwoordbeheer

Deze functie staat bekend onder de naam True Key. Gebruikersgegevens worden opgeslagen in de cloud met een 256-bit AES encryptie en voorkomt dat iemand anders dan jij toegang krijgt tot de opgeslagen logins. Zelfs het bedrijf heeft hier geen toegang tot. De McAfee ervaringen vertellen ons dat het een prettige functie is om te hebben. Er is een onbeperkte wachtwoordopslag, opslag van vertrouwelijke gegevens, beveiliging van notities en een wachtwoordgenerator.

Mocht het gebeuren dat je het hoofdwachtwoord vergeet dan krijg je een e-mail toegestuurd om dit wachtwoord te wijzigen. Of dit een veilige manier is, daar zijn de meningen over verdeeld. Maar het is dus wel mogelijk om je hoofdwachtwoord te wijzigen zonder daarvoor de True Key te hoeven wissen.

Ouderlijk toezicht

In het familieplan van Total Protection kom je deze functie tegen. Met deze functie kun je online materiaal filteren, toegang tot het internet beperken, het gebruik van apparaten limiteren, bepaalde apps blokkeren en heb je de mogelijkheid om de locatie van een mobiel apparaat te kunnen traceren.

Bepaal als ouder welke functies je wilt instellen. Per leeftijdscategorie kan dit aangepast worden. McAfee ervaringen van ouders zeggen dat het traceren van de locatie een fijne functie is. Deze werkt snel en geeft nauwkeurig de locatie aan.

Prestatie Optimalisatie

Om prestaties te verbeteren, hebben ze tools gegeven om dit te kunnen doen. De QuickClean bijvoorbeeld verwijderd cookies en andere tijdelijke bestanden die je pc ernstig vertragen en verruilen. Sommige van de tools, zoals de App Boost en de Web Boost hebben nog wat verbetering nodig. Deze zijn in het leven geroepen om te zien welke apps openstaan en wat ze nodig hebben om snel te blijven werken. De Web Boost zorgt dat je browser optimaal blijft werken door video’s te stoppen die automatisch in een advertentie worden afgespeeld.

McAfee Ervaringen

Gebruiksgemak van de McAfee Antivirus software

Naast de eenvoud van het installatieproces, is het gebruik van de software net zo eenvoudig. Er wordt gebruik gemaakt van drie hoofdknoppen, die elk een ander menu weergeeft. Het wordt heel duidelijk weergegeven waar je je bevindt en wat elke keus inhoudt.

Wil je bijvoorbeeld een scan inplannen dan is dat heel eenvoudig in te plannen door simpelweg de stappen te volgen. En wil je bepaalde functies in- of uitschakelen of zelfs aanpassen? Het programma maakt dit niet moeilijk voor je, ondanks dat er gebruik gemaakt wordt van heel veel functies.

De eenvoud in het gebruik van de functies laat zien dat dit zeker een goede software is voor beginnende gebruikers. Ervaren gebruikers kunnen heel veel gebruik maken van de geboden functies.

Ga naar McAfee

Virusscanner McAfee gebruiken op verschillende apparaten

De software is voornamelijk gericht op gebruik op een pc. Daarom heb je voor deze applicatie de meeste functies. Er is een programma voor Windows, macOS, Android, iOS, Firefox, Chrome, Safari, Edge. Deze applicaties lijken erg veel op elkaar en je kunt in beiden eenvoudig navigeren. Toch zitten in de Mac app minder functies, zoals App Boost, Web Boost en familiebescherming.

virusscanner mcafee

Voor mobiele apparaten doet Android ook mee en is zelfs beter als. Althans dat is wat de McAfee ervaringen ons laten zien. De app voor iOS heeft daardoor wel als voordeel dat je minder dan 59 MB hoeft te downloaden.

Hulp bij problemen voor de McAfee Antivirus software

Hoe goed is de klantenservice als je problemen krijgt met de McAfee virusscanner? Je hebt verschillende opties om in contact te komen. Dit kan via een live chat op geselecteerde tijden, overigens wel in het Nederlands als je dat zou willen. Je kunt ze telefonisch bereiken tijdens kantooruren. Of via een forum waarin je ondersteuning krijgt van medewerkers of medegebruikers van de software.

De FAQ is niet up-to-date waardoor voor nieuwe versies van de software geen informatie te vinden is. Houdt er rekening mee dat via de live chat het even kan duren voordat je de juiste informatie krijgt.

Over het algemeen zijn ze heel behulpzaam.Maar de live chat zou iets beter kunnen en ook de bereikbaarheid van de klantenservice is wat beperkt. Vooral als je afhankelijk bent van het Nederlands.

McAfee virusscanner vs de concurrentie

McAfee Antivirus vs Avast

Bij het vergelijken van de antivirussoftware van beide concurrenten, zijn we tot de conclusie gekomen dat McAfee virusscanner het wint van Avast. Deze virusscanner geeft betere resultaten als het aankomt op de bescherming tegen virussen en malware.

McAfee Antivirus vs Norton

Twee hele sterke concurrenten van elkaar die het beste voorhebben voor de klant. Norton heeft net iets meer functies dan het aanbod dat de McAfee Total Protection plannen bieden. Toch zijn deze plannen goedkoper als je deze per jaar kunt afsluiten.

McAfee Virusscanner vs Windows Defender

De vele McAfee ervaringen zijn het erover eens, net als onze eigen ervaring: de grote winnaar tussen deze twee is de McAfee Total Protection. Het voordeel van Windows Defender is dat ze een gratis software aanbieden. Maar de McAfee virusscanner garandeert een 100% bescherming tegen malware en heeft veel meer functies.

McAfee Virusscanner vs Bitdefender

Natuurlijk geven beide aanbieders de bescherming die je apparatuur nodig heeft. Maar als het aankomt op de beste bescherming dan scoort McAfee Total Protection veel hoger. En deze is vooralsnog populairder.

Ons eindoordeel over McAfee Antivirus

Deze virusscanner hoort met recht bij de top als het gaat over de bescherming tegen malware, virussen en andere bedreigingen. Ze hebben veel functies waar je gebruik van kunt maken en de software die ze hebben ontwikkeld is makkelijk in gebruik.

Houdt in de gaten dat je McAfee Total Protection abonnement automatisch verlengd wordt en je zo kortingen mis kunt lopen. Ook de klantenservice kan een stuk professioneler opgezet worden, wat je ook zou verwachten bij zo een bekende naam.

Het is een prettig programma om te gebruiken en ze garanderen een 100% bescherming tegen virussen en andere bedreigingen. Doe zelf McAfee ervaringen op door deze zelf uit te proberen om tot dezelfde conclusie te komen.

8.5 Total Score
McAfee Antivirus

McAfee Total Protection laten zien dat ze een zeer goede malwaredetectie hebben en een van de beste online beveiliging op de markt hebben gebracht, met succes malware detecteren, identificeren en verwijderen kan deze software met gemak.

Privacy en veiligheid
9
Functies
9
Klantsupport
9.3
Prijs/kwaliteitsverhouding
9
Gebruiksgemak
9.2
PROS
  • Veel functies
  • Biedt 100% bescherming tegen malware en virussen
  • Heeft familiebescherming
CONS
  • Aantal functies zijn niet beschikbaar buiten de VS
  • Meer gericht op de pc als op mobiele apparaten
Avatar photo

Thijs heeft een bachelorgraad in Communicatiewetenschappen met een specialisatie in Online Marketing van de Universiteit van Amsterdam. Hij is een ervaren internetmarketeer met uitgebreide kennis over diverse internetgerelateerde onderwerpen. Met zijn technische achtergrond kan hij een breed scala aan onderwerpen behandelen. Thijs begrijpt dat onze lezers vaak geen technische achtergrond hebben, daarom is zijn doel om de informatie begrijpelijk en toegankelijk te maken voor een breed publiek. Hij is gepassioneerd om complexe concepten op een eenvoudige manier over te brengen, zodat lezers zijn expertise gemakkelijk kunnen begrijpen en ervan kunnen profiteren. U kunt contact opnemen met Thijs via e-mail: thijs@privacyenbescherming.be

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

PrivacyEnBescherming.be