Avast Antivirus Review 2024

Avast antivirus review

Wilt u gebruik maken van de antivirus diensten van Avast? Maar wilt u er zeker van zijn dat deze diensten betrouwbaar en veilig zijn? Lees dan onze uitgebreide Avast antivirus review en kom er alles over te weten!

Probeer Nu!
Bescherm uw computer met Avast Antivirus!

Met de diensten van Avast Antivirus heeft u de mogelijkheid om uw computer te beschermen tegen virussen en andere vormen van malware. Indien u voor een betalend plan gaat krijgt u toegang tot alle verschillende toepassingen van deze software. Maak gebruik van onze exclusieve promotie en sluit een abonnement af met hoge kortingen!

Laatst geupdate op: 12 April 2024

Wat is de Avast antivirus Software?

Het avast antivirus programma is ontwikkeld door een van de grootste bedrijven in de cybersecurity over heel de wereld. De hoofdorganisatie is gevestigd in Praag, waar de organisatie nog verschillende andere beveiliging software ontwikkeld. Lees in deze blog alles over de ervaringen Avast Antivirus die u kunt verwachten.

Avast antivirus prijs

Bij de diensten van Avast heeft u verschillende prijsplannen waarmee u avast antivirus kopen kan. Zo zijn er 3 verschillende prijsplannen die u zou kunnen gebruiken:

Avast antivirus prijs

  • Gratis versie: €0
  • Premium Security: €39,99 per jaar
  • Ultimate: €69,99per jaar

We gaan het in het volgende deel hebben over de voordelen die u bij elk plan krijgt en we bespreken welke ervaringen Avast Antivirus u kunt verwachten.

Gratis Antivirus

In deze avast recensies hebben we het eerst over de meest voordelige optie die u kunt gebruiken om een antivirus programma te gebruiken. De organisatie biedt u namelijk een gratis versie van de antivirus software aan. Zo kunt u dus op een gratis manier uw computer beschermen tegen virussen en andere soorten malware. Echter zijn er verschillende limieten waardoor uw computer in verschillende gevallen nog gevaar loopt.

Premium Security

Voor deze beoordeling hebben we ook de betaalde prijsplannen van Avast antivirus uitgetest. Wanneer u voor de premium security optie kiest krijgt u alle voordelen die u met de gratis versie heeft en toegang tot een aantal extra diensten. Bij de premium versie zal de antivirus software ervoor zorgen dat derde partijen niet via uw webcam kunnen spioneren. Een ander voordeel is dat u met een toepassing gevoelige bestanden voor goed kunt vernietigen.

Ultimate

Bij de Ultimate ervaringen Avast Antivirus kunt u de volledige avast software gebruiken! Dit is namelijk het meest uitgebreide plan waar u voor zou kunnen kiezen. Wanneer u voor dit plan kiest krijgt u toegang tot de ingebouwde VPN dienst om al uw verbindingen op een veilige manier te versleutelen zodat derde partijen uw internet gebruik niet kunnen volgen.

Promoties en coupons

Doorheen het jaar heeft de organisatie verschillende promoties zodat u goedkoper gebruik kunt maken van de betalende diensten van de organisatie. Zo heeft u als nieuwe klant bijvoorbeeld vaak een korting tot wel 47% op het eerste jaar dat u de ervaringen Avast Antivirus aankoopt.

Indien u voor een van de betalende prijsplannen kiest, krijgt u ook nog een proefperiode van 60 dagen waarin u de dienst gratis kunt uitproberen! Indien u de dienst niet meer zou willen gebruiken, kunt u uw abonnement binnen 60 dagen annuleren en zal er niks in rekening gebracht worden.

probeer Avast nu!

Avast antivirus review: technische samenvatting

Kenmerk Waarde
Beschikbare versies Avast One Essential, Avast One, Premium Security
Meerdere aansluitingen ="1-10" apparaten
Ondersteunde apparaten Windows, macOS, Android, iOS
Geldteruggarantie? Tot30 dagen
Begint vanaf 89.99 € (7.5 € per maand)
Gratis proberen? Geen

Is Avast antivirus betrouwbaar en veilig?

Wanneer u avast antivirus recensies zoals deze leest, wilt u natuurlijk ook weten of de diensten veilig genoeg zijn om te gebruiken. Daarom hebben we het er in het volgende deel van onze blog over op welke manieren u beschermt zal worden met Avast.

Virus scan

De virusscanner heeft verschillende opties waarmee u de bestanden van op uw computer kunt controleren op virussen. De eerste optie die u heeft is een smart scan, hiermee gaat het programma oppervlakkig op zoek naar voor de hand liggende virusbestanden. Dit is een snelle en eenvoudige scan waardoor u niet meer dan 5 minuten zult moeten wachten op resultaten.

Avast Antivirus Virus scan

U heeft ook de mogelijkheid om een grondige scan, ook wel deep scan genoemd, uit te voeren met het programma. Indien u voor deze optie kiest zal het programma al de bestanden op uw computer controleren op virussen. Deze scan zal rond de 20 minuten duren.

De duur van een scan kan echter ook nog afwijken, het hangt namelijk ook nog van uw eigen computer af.

Real-time bescherming

Doordat de diensten van Avast gratis zijn, zijn er ook veel mensen die ervaringen Avast Antivirus hebben. De antivirus software heeft een ingebouwde real time bescherming. Dit betekent dat het programma continu informatie krijgt van de Avast hoofd servers over de verschillende virussen die er bestaan en hoe het programma deze virussen het beste kan aanpakken.

Op deze manier bent u altijd beschermd tegen nieuwe virussen ook al is deze nog niet zo heel bekend. De software zal hierdoor ook meer virussen kunnen detecteren voordat ze op uw pc komen te staan.

Prestaties

Onze ervaringen Avast Antivirus geven minimale prestatie vermindering van uw computer aan. Een virusscanner heeft de mogelijkheid om de prestaties van uw computer te verminderen. Zo zal de snelheid van uw computer systeem een stuk achteruit gaan. In deze Avast beoordeling hebben we de invloed van het programma ook voor u uitgetest. Het programma neemt vaak niet meer dan 25% van de processor capaciteit in en zorgde voor minieme vertraging toen het op de achtergrond van onze test computer draaide.

Hoe moet u starten

In deze Avast antivirus review hebben we het ook over hoe aan de slag kunt gaan met de antivirus software. Om het programma te kunnen downloaden zult u enkel een mail adres moeten verifiëren en de software downloaden. Zodra deze gedownload is kan u deze ook installeren op het apparaat naar keuze. In de app zelf of via de website van Avast, kunt u kiezen welk prijsplan u graag wilt afsluiten.

Avast Antivirus Startpagina

Bent u benieuwd wat u nog allemaal met de diensten van Avast kunt doen? Lees dan snel verder in deze Avast recensies en kom erachter welke toepassingen u bij deze organisatie kunt krijgen.

probeer Avast nu!

Avast virusscanner review: extra toepassingen

Naast het hebben van een gratis antivirus programma, heeft Avast ook nog verschillende betalende plannen. Indien u voor een van deze betaalde plannen gaat, heeft u een aantal voordelen en toegang tot extra toepassingen die u niet zou hebben indien u bij een andere organisatie een antivirus downloadt!

Firewall

De gratis versie van de avast Antivirus heeft een unieke functie voor een gratis software. U krijgt namelijk toegang tot de Firewall bescherming. Deze firewall zorgt ervoor dat er geen mensen zonder toegang op uw netwerk kunnen komen. Ook kunt u met de firewall ervoor zorgen dat er verschillende applicaties totaal geen netwerk toegang krijgen.

Avast Antivirus Firewall

Computer Cleanup

Met de Computer Cleanup toepassing kunt u alle onnodige bestanden op uw computer en de processen die nog op de achtergrond draaien opruimen. Op deze manier krijgt u meer opslagruimte en zal uw apparaat een stuk sneller kunnen gaan werken.

VPN

Bij het meest uitgebreide abonnement van avast krijgt u toegang tot de Avast SecureLine VPN. Met deze VPN kunt u uw online privacy en uw persoonlijke gegevens beter beschermen. Zo worden de gegevens op een veilige manier versleuteld. Met deze VPN dienst kunt u de geo restricties van streaming diensten zoals Netflix op een eenvoudige manier omzeilen!

AntiTrack

De ingebouwde AntiTrack toepassing, waar u enkel toegang tot krijgt indien u voor een Ultimate abonnement gaat, zorgt ervoor dat derde partijen uw internet gebruik niet kunnen volgen. Op deze manier kunt u zonder zorgen op het internet surfen.

probeer Avast nu!

Avast ervaringen: gebruiksvriendelijkheid

Voor deze Avast beoordeling hebben we zelf de Antivirus software gedownload en uitgetest. Dit hebben we gedaan om na te gaan of de applicatie wel eenvoudig was om te gebruiken. We kunnen u verzekeren dat het een zeer eenvoudige applicatie is die door iedereen te gebruiken valt. Ook de instelling zijn intuïtief en eenvoudig aan te passen.

Avast recensies: Op welke apparaten kunt u het gebruiken?

De ervaringen Avast Antivirus is een software heeft applicaties voor bijna elk besturingssysteem beschikbaar. Zo kunt u gebruik maken van de diensten op computers met de volgende besturingssystemen:

  • Windows
  • MacOS
  • Linux

Ook heeft u de mogelijkheid om de applicaties op uw smartphone te installeren met de handige iOS en Android applicaties! Voor de mensen die liever geen applicatie op hun computer installeren, kunnen ook de browser extensies aan Chrome, Firefox of Brave toevoegen.

Avast antivirus review: vergeleken met andere antivirus software

Aangezien avast antivirus niet de enige Antivirus software is die er bestaat hebben we in onze Avast beoordeling ook andere Antivirus software uitgetest en met avast vergeleken. Lees in het volgende deel de resultaten van deze tests.

Avast recensies VS Norton

Wanneer het aankomt op antivirus programma’s is Norton waarschijnlijk een van de meest populaire diensten waar u gebruik van zou kunnen maken. Avast is enkel een betere oplossing indien u niet voor een abonnement wilt betalen. De standaard plannen van Norton zijn echter veel uitgebreider en zijn ook nog vrij voordelig. Lees er hier alles over Norton 360!

Avast recensies VS McAfee

Zowel Avast als McAfee hebben een gratis versie van hun diensten, echter kunt u de diensten van McAfee enkel gratis gebruiken op iOS en Android apparaten. Echter heeft u bij het gebruik maken van de McAfee diensten wel nog toegang tot een wachtwoord manager en ouderlijk toezicht. Dit is vooral handig voor mensen die meerdere accounts of accounts van kinderen op hun apparaten gebruiken. Lees alles over Malwarebytes in deze blog!

Avast recensies VS Malwarebytes

Malwarebytes is een ander antivirus programma met een gratis abonnement. Op deze manier kan iedereen het gebruiken zonder hiervoor te moeten betalen. Echter heeft de dienst ook verschillende premium prijsplannen waarbij u verschillende extra toepassingen kunt gebruiken. Deze zijn een stuk goedkoper dan de plannen van Avast Antivirus. Wilt u meer over McAfee weten? Lees er dan alles over in onze blog.

Avast recensies: Klantenservice

De klantenservice van Avast antivirus werkt op een zeer snelle en efficiënte manier. Zo kunt u op verschillende algemene pagina’s snel een antwoord vinden op de meest gestelde vragen. Voor deze avast antivirus review hebben we echter ook de klantendienst persoonlijk via mail gecontacteerd. De organisatie zal u zo snel mogelijk proberen te helpen met de problemen die u heeft.

Avast Klantenservice

Avast antivirus review: Meest gestelde vragen

Er zijn verschillende andere mensen die gebruik gemaakt hebben van de diensten van Avast. Er zijn ook veel mensen die vragen hebben gehad over deze diensten. Daarom hebben we in deze avast antivirus review de meest gestelde vragen beantwoord!

Is Avast een goede virusscanner

In onze avast regencies hebben we de diensten van de virusscanner uitgetest en zijn we erachter gekomen dat zowel de gratis abonnementen als de betaalde abonnementen uw computer zeer goed beschermen. Het scannen naar virussen wordt door de smart scan in een zeer korte tijd gedaan. Hierdoor kunnen we u melden dat het een goede virusscanner is!

Wat kost avast antivirus

De ervaringen Avast Antivirus die u zult hebben, hangt af van het prijsplan waar u voor zou kiezen. Zo heeft u namelijk de mogelijkheid om een gratis abonnement af te sluiten waarmee u uw computer tegen virussen kunt beschermen.

We hebben het in deze avast antivirus review ook nog gehad over de verschillende extra toepassingen die u bij de betaalde plannen krijgt. De prijs die u voor de betaalde abonnementen moet betalen liggen tussen de 100 en 130 euro per jaar.

Alles wat je moet weten om de Avast beoordeling te begrijpen.

Onze avast beoordeling is gebaseerd op de verschillende testen die we uitgevoerd hebben. Met de gratis abonnementen is het een geschikte oplossing voor iedereen die graag een antivirus programma gebruiken wilt, maar hier niet voor zou willen betalen. Echter heeft het bedrijf verschillende persoonlijke gegevens doorverkocht aan grote bedrijven waardoor u uw privacy dus niet goed kunt beschermen.

Nadat u deze avast recensies gelezen heeft kunnen we u echter wel nog de diensten van [offer_Link] aanbieden! Deze diensten garanderen namelijk een hoog privacy niveau en beschermen uw computer nog beter tegen virussen!

7.9 Total Score
Avast antivirus review

Privacy en veiligheid
4
Toepassingen
8.5
Ondersteuning
8
Prijs kwaliteit verhouding
8.5
Gebruiksgemak
8.5
PROS
  • Gratis
  • AntiTrack
  • Pc Cleanup
CONS
  • Privacy not guaranteed
Avatar photo

Thijs heeft een bachelorgraad in Communicatiewetenschappen met een specialisatie in Online Marketing van de Universiteit van Amsterdam. Hij is een ervaren internetmarketeer met uitgebreide kennis over diverse internetgerelateerde onderwerpen. Met zijn technische achtergrond kan hij een breed scala aan onderwerpen behandelen. Thijs begrijpt dat onze lezers vaak geen technische achtergrond hebben, daarom is zijn doel om de informatie begrijpelijk en toegankelijk te maken voor een breed publiek. Hij is gepassioneerd om complexe concepten op een eenvoudige manier over te brengen, zodat lezers zijn expertise gemakkelijk kunnen begrijpen en ervan kunnen profiteren. U kunt contact opnemen met Thijs via e-mail: thijs@privacyenbescherming.be

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

PrivacyEnBescherming.be