Malwarebytes review 2024

malwarebytes recensie

Malwarebytes is een virusscanner die je apparaten scant op gevaarlijke programma’s. Wij hebben voor jouw deze virusscanner getest en op een rijtje gezet hoe je dit programma gebruikt. Leest verder onze Malwarebytes review .

Test Malwarebytes
Bescherm je computer tegen malware en virussen met Malwarebytes!

Het antivirusprogramma om onbezorgd je computer te kunnen blijven gebruiken. Probeer dit anti virusprogramma uit met niet-goed-geld-terug garantie!

BIJGEWERKT: 9 June 2024

Wie en wat is Malwarebytes?

Het bedrijf is gespecialiseerd in het beschermen van thuiscomputers en smartphones. Daarnaast helpt het bedrijven zich te beschermen tegen malware en andere bedreigingen. Het begon in 2004 met alleen de grondlegger van dit concept. Door een samenwerking met anderen aan te gaan in 2008, is het concept inmiddels uitgegroeid tot een succesvol bedrijf gevestigd in Californië, VS.

Het heeft bedrijven in Ierland, Estland, Singapore en Australië. Malwarebytes ervaringen laten vertellen dat wereldwijd veel mensen en bedrijven hiervoor kiezen zodat beschermd wordt wat belangrijk is.

Malwarebytes recensie toont aan dat het je apparatuur beschermd tegen malware, virussen, phising websites en nog veel meer. Het is een eenvoudig te gebruiken programma en doet wat het moet doen. Ze zijn hard op weg om bij de top te komen, al laat Malwarebytes ervaringen zien dat dit nog niet het geval is. Bepaalde top concurrenten moeten ze nog voor laten gaan en dit heeft vooral te maken met het aanbod van functies.

Je kunt ervan uitgaan dat Malwarebytes betrouwbaar is als het aankomt op het bieden van alle belangrijke beveiligingsfuncties. Helaas toont de Malwarebytes review aan dat ze niet veel extra functies bieden die de concurrentie wel heeft. Maakt dit hem onbetrouwbaar? Nee, dat is niet het geval.

Malwarebytes kosten

Ben je op zoek naar een simpel programma dat bescherming biedt tegen malware dan is dit juist een goede en goedkope optie in tegenstelling tot de rest. De kosten verschillen per plan. Ze bieden het volgende aan: Premium, Premium + Privacy

malwarebytes betrouwbaar

Het gratis plan kun je uitproberen. Na die dagen kun je nog steeds gebruik maken van dit plan, maar beschermt het je computer niet meer tegen aanvallen. Het maakt je computer nog wel schoon. Malwarebytes premium kopen wordt dan aangeraden om voor de beste bescherming te gaan.

Het premium en premium + privacy pakket biedt meer bescherming en functies dan het gratis plan. Beide pakketten hebbende geavanceerd antivirus en antimalware bescherming. Daar krijg je een sneller en veiligere webbrowser bij, BrowserGuard. Je kunt volgens de Malwarebytes recensie kiezen om het pakket met 1-5 devices te verbinden. De extra privacy feature is dat je er VPN bij krijgt.

Malwarebytes kopen kan met behulp van aanbiedingen die regelmatig worden getoond op hun website die een behoorlijk percentage kunnen schelen ten opzichte van het oorspronkelijke bedrag.

En mocht het abonnement niet bevallen dan laten de Malwarebytes recensie zien dat er een goed beleid hiervoor in het leven is geroepen. Ze hanteren namelijk een 60-dagen niet-goed-geld-terug garantie. En wil je van het gratis plan overstappen naar een betaald plan? Het wijzigen van een abonnement gaat heel eenvoudig.

Download Malwarebytes

Overzicht Malwarebytes reviews

Kenmerk Waarde
Beschikbare versies Premium, Premium + Privacy
Meerdere aansluitingen 1-5 apparaten
Ondersteunde apparaten Windows, macOS, Android, iOS, Chrome
Geldteruggarantie? Tot60 dagen
Begint vanaf 39.99 € (3.33 € per maand)
Gratis proberen? Ja

Video over het anti-virus programma

Malwarebytes ervaringen met de beveiligingsfuncties

Virusscan

Malware wordt op je systeem gedetecteerd door een malware-databank. Wat nog niet in de databank staat, wordt daar aan toegevoegd zodra een nieuwe malware wordt geïdentificeerd. Je kunt daarbij kiezen uit een aantal virusscans, waaronder Quick Scan of Custom Scan.

Quick Scan scant het geheugen van je computer met daarbij het opstartprogramma. Hiermee kunnen ze zien of er actieve infecties aanwezig zijn.

Custom Scan scant alles wat je maar wilt: elk bestand of map die op de computer staat.

Malwarebytes

Normaal gesproken kun je bij een virusscan aangeven dat je een volledige scan wilt uitvoeren. Dat is, zoals de ervaringen ons laten zien, niet het geval bij dit bedrijf. Om ervoor te zorgen dat wel je hele systeem gescand wordt, zal je de optie Custom Scan moeten uitvoeren en daarbij alle opties aanvinken. Volgens de Malwarebytes recensie kan dit voor beginnende gebruikers een beetje verwarrend zijn.

Real-time bescherming

Zoals de review laat zien, is deze functie alleen beschikbaar bij een betaald pakket, maar wel een onmisbare functie. Hieronder vallen wegbeveiliging, bescherming tegen malware, PUP’s, ransomware en uitbuiting.

Ze krijgen een score van gemiddeld 98% als het gaat om het met succes blokkeren van malware die zich wilde installeren op je device. Hiermee toont de Malwarebytes recensie aan dat ze met deze resultaten bij de top horen.

Malwarebytes review prestaties

Omdat de Malwarebytes ervaringen al hebben laten zien dat een minpunt aan deze virusscanner is dat ze geen volledige systeemscan maken, hoef je niet bang te zijn dat het systeem vertraagt tijdens een scan.

De Thread Scan bijvoorbeeld kan al in een of twee minuten een heel groot aantal bestanden scannen. De bestanden die doorgelicht worden, zijn plaatsen waar vaak malware gevonden wordt.

malwarebytes ervaringen

Wil je je gehele apparaat scannen (dit is dus geen volledige systeemscan), ga dan uit van ongeveer 3 uur. Het is altijd aan te raden om hier een vaste tijd per week of maand voor uit te trekken.

Malwarebytes ervaringen met opstarten en installeren

Dit programma is heel eenvoudig te gebruiken en dat zie je ook terug in het installatieproces. Binnen een aantal minuten kun je de software al gedownload hebben en startklaar te maken.

malwarebytes review

Maak je gebruik van het gratis plan dan hoef je niet veel persoonlijke informatie te delen, zelfs geen e-mailadres. Dat is bij veel andere bedrijven wel het geval. De Malwarebytes recensie geeft aan dat de meeste mensen dit heel fijn vinden en ze zo nergens aan vast zitten.

Wil je van het gratis plan overstappen naar het Premium pakket? Ook dat is niet moeilijk. In het gratis plan zit zelfs al een gratis daagse proefperiode verwerkt om zo dit pakket uit te proberen.

Download Malwarebytes

Belangrijke functies in deze Malware review

Browser Guard

Dit is een extensie die nog niet in de Nederlands wordt ondersteund, alleen Engels. Het is een gratis browser extensie voor Google Chrome, Microsoft Edge en Firefox. Deze functie beschermd tegen malware, adds, scams en PUP’s. De beveiligingsfuncties zijn automatisch ingeschakeld dus bij het installeren, hoef je hier niet op te letten. De functie stopt nog niet alle adds, maar het laat je browser wel sneller werken zodra je de functie aan hebt staan.

VPN

In deze Malwarebytes review hebben we het gehad over een premium plan met daarbij een VPN. Dit is een handige functie om erbij te krijgen, maar deze VPN werkt niet zo goed als een VPN die zich alleen bezighoudt met deze functie. Voor de Malwarebytes recensie gaat het hen natuurlijk puur om je te beschermen tegen malware en is de VPN een goede bijkomstigheid.

De VPN heeft aardig wat locaties waar ze servers hebben staan wereldwijd. Er zit een WireGuard protocol op en heeft het een no-log policy. Helaas zit er geen killswitch op. Dit is wel het geval bij andere bedrijven. Al met al is het een prettige extra naast de geboden software, maar maak je veel gebruik van een VPN dan is dit niet de beste keus.

Bescherming tegen schadelijke websites

In een Engelstalige Malwarebytes review wordt deze functie ook wel Malicious Website Protection genoemd. Deze functie helpt voorkomen dat je oplichtings- en phisingsites bezoekt. Het zorgt er ook voor dat malware of andere ongewenste programma’s zich gaan installeren op het apparaat. Je herkent deze functie ook wel onder de noemer URL-filter. Deze functie kan alleen bij een premium abonnement gebruikt worden.

Gebruiksgemak

Volgens Malwarebytes ervaringen is dit een prima programma om te gebruiken voor beginners. De interface bijvoorbeeld is eenvoudig in gebruik en je kunt heel makkelijk daarin navigeren. Kies je zelf voor het doen van een scan dan is dat heel eenvoudig te realiseren. Ook de standaard scans of een Custom Scan is voor iedereen even makkelijk te vinden en uit te voeren.

malwarebytes betrouwbaar

Om volledig beschermd te zijn hoef je niet zelf eerst alle functies af. Het meeste is standaard al ingeschakeld. Ze beschikken ook over een Play Mode die meldingen voor je verbergt op het moment dat je iets aan het streamen bent of een game online aan het spelen bent.

Gebruik op desktop en mobiele apparaten

Het meest standaard waar je de software op kunt installeren, is Windows, macOS, Android, iOS, Chrome. De Malwarebytes Mac ervaringen laat ons zien dat het ook op de Mac geïnstalleerd kan worden. Hetzelfde geldt voor Firefox. Voor gebruik in Chrome moet er eerst een browser extensie aan toegevoegd worden tijdens de installatie van de software.

Voor mobiele apparaten bestaat er een app die heel eenvoudig geïnstalleerd kunnen worden en makkelijk in gebruik zijn. Hierin heeft de Android app meer functies waarbij je veel meer inzage hebt in apps van wat ze van je kunnen inzien. Dat de iOS minder functies heeft, komt omdat er geen virussen op kunnen zitten en daardoor geen malwarescanner nodig heeft.

De Malwarebytes ervaringen met de klantenservice

Loop je tegen moeilijkheden aan, dan zegt de Malware recensie dat je het beste de Help-functie kunt openen op het programma. Daarin vind je de handleidingen en de sectie FAQ. Alles is in het Nederlands te lezen.

Er bestaat een livechat, maar vaak zijn dit machinale vertalingen. Je krijgt heel veel linkjes toegestuurd die leiden naar de FAQ en ze zeggen dat ze met je in contact zullen komen. Uiteindelijk krijg je de optie om een formulier in te vullen met daarin je e-mailadres en het probleem en hopelijk krijg je binnen een paar dagen antwoord.

Dit is misschien allemaal wat tijdsverspilling, een goedwerkende livechat en eventueel een telefoonnummer dat je zou kunnen bellen, zou heel wat geërger verminderen.

Malwarebytes review in vergelijking met zijn concurrenten

Malwarebytes vs Avast

Malware bytes is zeer gebruiksvriendelijk. Maar dat is Avast ook. Deze is zelfs een stukje goedkoper en kan in tegenstelling tot Malware bytes wel een algehele systeemscan doen.

Malwarebytes vs Norton 360

Norton 360 garandeert een 100% bescherming, terwijl Malware bytes 90% garandeert. Maar deze is dan ook wel goedkoper als Norton wat voor velen de doorslag kan geven.

Malwarebytes vs McAfee Antivirus

Beiden zijn volgens de Malwarebytes recensie betrouwbaar. Toch is program simpeler in gebruik en goedkoper. McAfee biedt een betere bescherming aan. Maar deze twee ontlopen elkaar zeker niet veel!

Eindoordeel over deze Malwarebytes review

Als we afgaan op de Malwarebytes ervaringen dan kunnen we terecht zeggen dat het een fijn en simpel programma is om mee te werken. Het biedt een krachtige bescherming tegen malware en is niet duur in aanschaf.

Je hebt de keus om een gratis plan te gebruiken. Beter is nog om meteen een betaald plan af te sluiten, want bevalt het niet dan heb je 60 dagen de tijd om op te zeggen en krijg je je geld terug.

Ze geven alleen geen 100% bescherminggarantie maar voor een beginnende gebruiker is wat ze leveren voldoende. De VPN die je bij een van plannen kunt afsluiten, werkt niet optimaal.

Als het aankomt om je devices tegen malware en andere bedreigingen te beschermen, raden we deze software zeker aan!

8.7 Total Score
Malwarebytes Ervaringen

Malware bytes is zeer gebruiksvriendelijk. Het je apparatuur beschermd tegen malware, virussen, phising websites en nog veel meer.

Privacy en veiligheid
10
Functies
10
Klantsupport
9.5
Prijs/kwaliteitsverhouding
9.7
Gebruiksgemak
10
PROS
  • Eenvoudig in gebruik
  • Beschermt tegen malware
  • Gratis plan beschikbaar
  • 60 dagen niet-goed-geld-terug beleid
CONS
  • Biedt geen 100% bescherming
  • Livechat werkt niet optimaal
  • VPN in premium plan is niet ideaal in gebruik
Avatar photo

Thijs heeft een bachelorgraad in Communicatiewetenschappen met een specialisatie in Online Marketing van de Universiteit van Amsterdam. Hij is een ervaren internetmarketeer met uitgebreide kennis over diverse internetgerelateerde onderwerpen. Met zijn technische achtergrond kan hij een breed scala aan onderwerpen behandelen. Thijs begrijpt dat onze lezers vaak geen technische achtergrond hebben, daarom is zijn doel om de informatie begrijpelijk en toegankelijk te maken voor een breed publiek. Hij is gepassioneerd om complexe concepten op een eenvoudige manier over te brengen, zodat lezers zijn expertise gemakkelijk kunnen begrijpen en ervan kunnen profiteren. U kunt contact opnemen met Thijs via e-mail: thijs@privacyenbescherming.be

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

PrivacyEnBescherming.be