AVG AntiVirus Review in 2024

AVG Antivirus

Wilt u graag een antwoord op de vraag: “is avg een goede virusscanner?” en wilt u weten of de diensten wel betrouwbaar zijn? Dan raden we u aan om deze uitgebreide review te lezen over de diensten van AVG antivirus.

Probeer Nu
Bescherm uw apparaten tegen virussen met AVG vandaag!

Met de diensten van AVG virusscanner beschermt u uw apparaten tegen virussen en andere soorten malware! Ook kunt u bestaande virussen detecteren op uw computer en deze veilig verwijderen. Probeer de diensten 30 dagen gratis uit met de 30 dagen geld terug garantie!

Laatst geupdate op: 12 April 2024

AVG Antivirus review: Wat is AVG?

De virusscanner AVG is een onderdeel van het bedrijf AVG technologies. Het is een Tsjechisch bedrijf dat al sinds 1991 bestaat. De organisatie heeft verschillende vestigingen binnen Europa en binnen de verenigde staten. Het is een bedrijf dat zich vooral focust op computerbeveiliging met de AVG virusscanner als meest bekende product.

AVG virusscanner review: Wat kosten de diensten?

De organisatie AVG voorziet 3 verschillende prijsplannen waar u uit kunt kiezen.

AVG antivirus kosten

  • AVG antivirus Free: De gratis versie van de dienst. Hiermee krijgt u toegang tot de virusscanner die Virussen en malware kunnen blokkeren. Ook zult u met deze dienst beschermt zijn tegen ransomware. Doordat u hier niet echt iets extra bij krijgt, zult u hiervoor niets hoeven te betalen.
  • AVG Internet Security: Dit is het goedkoopste betaalde abonnement van de diensten van AVG antivirus. Met deze dienst krijgt u toegang tot de diensten van de gratis versie. Hiernaast krijgt u nog toegang tot de toepassingen waarmee u de beveiliging van uw wifi netwerk kunt controleren, ook zullen nepsites en andere onveilige websites zoals phishing sites vermeden worden. Met dit plan kunt u zonder zorgen surfen op het internet!
  • AVG Ultimate: Het meest uitgebreide pakket van de AVG diensten. Naast het toegang krijgen tot alle voorgaande toepassingen, zult u ook nog gebruik kunnen maken van de AVG TuneUp diensten, de AVG Secure VPN diensten en de AVG AntiTrack diensten! Op deze manier kunt u uw computer zo goed mogelijk beschermen en kunt u er voor zorgen dat derde partijen uw internet gebruik niet kunnen volgen.

AVG Antivirus Pro, het abonnement voor bedrijven die de computers van hun werknemers willen beschermen. Hiermee krijgt u ook toegang tot de business functies van AVG antivirus en u kunt er verschillende apparaten mee beschermen!

Hoe kunt u betalen voor AVG virusscanner?

Het voordeel van de betalende diensten van AVG is dat u deze 30 dagen zonder zorgen kunt uitproberen met de 30 dagen geld terug garantie. Wanneer u AVG antivirus kopen wilt, heeft u verschillende betalingsmethoden waar u uit zou kunnen kiezen. U kunt namelijk betalen via Bancontact, met een CreditCard of zelfs met Paypal!

Doorheen het jaar heeft de organisatie promoties waarbij u de virusscanner goedkoper kunt gebruiken met een AVG antivirus aanbieding! Zo krijgen nieuwe klanten vrijwel altijd een coupon die ze kunnen gebruiken om het eerste jaar een grote korting te krijgen!

Probeer AVG Nu

AVG antivirus review: Technische samenvatting

Kenmerk Waarde
Beschikbare versies AVG Internet Security
Meerdere aansluitingen ="1-10" apparaten
Ondersteunde apparaten Windows, macOS, Android, iOS
Geldteruggarantie? Tot30 dagen
Begint vanaf 46.68 € (3.89 € per maand)
Gratis proberen? Ja

AVG virusscanner review: Hoe goed is het?

Voor deze AVG antivirus review hebben we ook de veiligheid van het programma voor u op verschillende vlakken uitgetest. Als resultaat van deze testen kunnen we u vertellen dat de virusscanner een zeer goede virusscanner is. De vlakken waarop we het programma uitgetest hebben zijn:

Hoe efficient is de AVG virusscanner in het detecteren van virussen

U kunt met de diensten van AVG verschillende soorten scans uitvoeren. Een quickscan zal uw computer oppervlakkig scannen zodat de meest duidelijke virussen herkend en verwijderd kunnen worden, u kunt er echter ook voor kiezen om een grondige scan te laten uitvoeren waarmee al uw bestanden gecontroleerd zullen worden op virussen. Het laatste proces zal echter wel een stuk langer duren. Hiervoor behaalde AVG een 9/10 op onze testen

AVG antivirus in het detecteren van virussen

Real time bescherming

De real time bescherming zou ervoor moeten zorgen dat de virusscanner de virussen detecteert voordat u deze installeert. Wanneer u dan een bestand met een virus download, zal deze toepassing een melding kunnen geven om u te waarschuwen tegen mogelijke bedreigingen. Hiervoor behaalde AVG een 9,5/10 op onze testen. Het hield namelijk veel verschillende virussen tegen, zelfs de virussen die pas zeer recent ontdekt zijn.

Welke invloed heeft het programma op uw systeem

Programma’s die op de achtergrond van uw computer werken, zoals de virusscanner van AVG kunnen een invloed hebben op de prestaties van uw computer. Voor deze AVG antivirus review hebben we de invloed van de virusscanner uitgetest. Bij de snelle en oppervlakkige scans heeft het programma totaal geen invloed op de snelheid van uw computer. Ook zult u er vrijwel niets van merken dat het programma op de achtergrond bestanden nakijkt voordat u deze installeert. AVG krijgt dus een 9/10 op deze test!

Probeer AVG Nu

AVG antivirus gratis review: Hoe eenvoudig is het instellen

Wanneer u voor de eerste keer gebruik maakt van  AVG antivirus, zult u dit op een zeer eenvoudige manier kunnen installeren op uw computer. Zo kunt u de gratis diensten gewoon van de website van AVG downloaden en installeren op uw computer.

AVG antivirus installen

Indien u voor een van de betaalde abonnementen wilt gaan, zult u eerst het abonnement moeten afsluiten voordat u toegang krijgt tot deze extra toepassingen. Indien u de gratis versie eerst installeert, kunt u ook uw account upgraden naar een premium account via de applicatie zelf.

AVG antivirus review: Extra toepassingen

Wilt u weten welke extra toepassingen u allemaal bij de diensten van de AVG Virusscanner krijgt? Dan kunt u best even verder lezen, we bespreken deze namelijk in het volgende deel van de blog.

AVG Antivirus review: AVG Firewall

Enkel betaalde abonnementen hebben toegang tot de firewall diensten van de AVG Antivirus software. Deze firewall zal alle binnenkomende en buitenkomende connecties  op uw computer controleren op virussen. U kunt de striktheid van deze firewall zelf instellen, zo kunt u bijvoorbeeld instellen dat er meer beveiliging is wanneer u gebruik maakt van een openbaar netwerk.

AVG antivirus review: AVG secure VPN

Wanneer u voor het Ultimate abonnement kiest krijgt u toegang tot de VPN diensten van AVG. Hiermee kunt u uw online privacy en uw persoonlijke gegevens beter beschermen. De VPN dienst zal namelijk uw IP adres aanpassen naar een andere locatie zodat, kwaadwillige, derde partijen

AVG virusscanner review: AVG TuneUp

De prestaties van uw computer kunnen serieus achteruit gaan wanneer deze vol staat met verschillende programma’s die u niet gebruikt en bestanden die u niet meer nodig hebt. Met de AVG TuneUp toepassing, zult u uw computer kunnen schoonmaken en alle onnodige bestanden en programma’s kunnen verwijderen. Dit zal over het algemeen de prestaties van uw computer

AVG antivirus review Extra toepassingen

AVG virusscanner review: AntiTrack

Wanneer u voor AVG Ultimate kiest, zult u ook toegang krijgen tot de Anti track functies. Wanneer u deze diensten gebruikt, zullen adverteerders uw internet gebruik niet kunnen volgen. Hierdoor zult u ook niet lastig gevallen worden door gepersonaliseerde advertenties over uw zoekopdrachten.

AVG antivirus review anti track

AVG virusscanner review: Gebruiksgemak

De applicatie van AVG virusscanner zijn zeer eenvoudig te gebruiken. De virusscanner heeft namelijk een zeer intuïtieve interface waar iedereen eenvoudig gebruik van kan maken. Ook de instellingen zijn zeer eenvoudig om aan te passen waardoor u de diensten volledig kunt personaliseren.

Op welke apparaten kunt u AVG gebruiken?

Het bedrijf heeft ervoor gezorgd dat u AVG virusscanner op vrijwel elke computer als op elke smartphone of tablet kunt gebruiken. Zo voorziet de organisatie een applicatie voor Windows systemen, maar ook voor MacOS computers en Android en iOS mobiele apparaten! Vrijwel iedereen kan er dus gebruik van maken. Dit geldt zowel voor de abonnementen waarvoor u moet betalen als voor de gratis versie van de dienst

AVG virusscanner review: Klantendienst

Wanneer u een betalend abonnement afsluit, zult u ook wel eens gebruik moeten maken van de klantendienst van dat bedrijf. Voor deze AVG virusscanner review hebben we contact opgenomen met de klantendienst van AVG. Deze beantwoorden uw mail zo snel mogelijk zodat u uw problemen zo snel mogelijk opgelost hebt.

Probeer AVG Nu

De diensten van AVG vergeleken met andere Antivirus software

Voor deze AVG antivirus review hebben we de AVG software vergeleken met andere Antivirus software! In het volgende deel van de blog gaan we iets dieper in op de verschillen tussen deze diensten.

AVG vs Malwarebytes

Malwarebytes is een van de meest populaire Antivirus software programma’s die er momenteel op de markt is. Met de diensten van Norton heeft u verschillende andere voordelen die u niet zou hebben bij AVG. Zo heeft u bijvoorbeeld een extra toepassing waarmee derde partijen geen toegang kunnen krijgen tot uw webcam en niet mee kunnen kijken wanneer deze aanstaat! Wilt u meer weten over Malwarebytes? Dan kunt u onze volledige review van Malwarebytes hier lezen!

AVG vs McAfee

McAfee is een andere Antivirus waar u gebruik van zou kunnen maken. Deze dienst ligt in dezelfde prijs regio als de diensten van AVG antivirus. Wanneer u hier echter kiest voor de meest uitgebreide versie van McAfee, krijgt u ook toegang tot een passwordmanager waarmee u al uw wachtwoorden en andere gevoelige gegevens op een veilige manier kunt opslaan. Lees in onze uitgebreide review meer over McAfee!

AVG vs Norton 360

Indien u twijfelt tussen de diensten van AVG antivirus en de diensten van Norton 360, kunt u best voor AVG kiezen! Deze dienst heeft namelijk verschillende betalingsplannen waarbij u toegang krijgt tot extra toepassingen die Norton 360 u niet aanbiedt!

AVG virusscanner review: Alles wat je over AVG moet weten!

AVG antivirus is een van de meest uitgebreide virusscanners die u zou kunnen gebruiken. De organisatie voorziet Antivirus software waarmee u uw verschillende apparaten kunt beschermen tegen het downloaden en installeren van virussen. U heeft verschillende abonnementen waar u voor kunt kiezen. Zo is er een gratis versie, een internet security abonnement en een Ultimate abonnement.

Bescherm vandaag nog uw apparaten tegen virussen. Gebruik onze exclusieve promotie en krijg tot wel 40% korting op de diensten van AVG virusscanner. Nieuwe klanten kunnen de dienst ook 30 dagen gratis uitproberen door de 30 dagen geld terug garantie die de organisatie voorziet! Wacht dus niet langer!

8.1 Total Score
AVG AntiVirus Review 2024

Privacy en veiligheid
9
Ondersteuning
8.5
Prijs
8
Gebruiksgemak
9.5
PROS
  • Gratis versie
  • Meerdere apparaten beschermen met 1 abonnement
  • 30 dagen geld terug garantie voor nieuwe klanten
CONS
  • Gelimiteerde gratis versie
Avatar photo

Thijs heeft een bachelorgraad in Communicatiewetenschappen met een specialisatie in Online Marketing van de Universiteit van Amsterdam. Hij is een ervaren internetmarketeer met uitgebreide kennis over diverse internetgerelateerde onderwerpen. Met zijn technische achtergrond kan hij een breed scala aan onderwerpen behandelen. Thijs begrijpt dat onze lezers vaak geen technische achtergrond hebben, daarom is zijn doel om de informatie begrijpelijk en toegankelijk te maken voor een breed publiek. Hij is gepassioneerd om complexe concepten op een eenvoudige manier over te brengen, zodat lezers zijn expertise gemakkelijk kunnen begrijpen en ervan kunnen profiteren. U kunt contact opnemen met Thijs via e-mail: thijs@privacyenbescherming.be

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

PrivacyEnBescherming.be