Norton 360 antivirus

norton antivirus

Norton Antivirus is een bekende virusscanner die met Norton 360 je computer scant op gevaarlijke programma’s. Om het voor jou wat gemakkelijker te maken te gebruiken, hebben we voor je op een rijtje gezet hoe je installeer om dit tegen te gaan een goede virusscan die tegen de malware op je computer vecht.

Ga naar Norton nu
Beveilig je computer vandaag met Norton 360!

Het antivirusprogramma om onbezorgd je computer te kunnen blijven gebruiken. Probeer het programma uit met niet-goed-geld-terug garantie!

BIJGEWERKT: 9 June 2024

Norton Antivirus programma – Wie kent hem niet!

Het allereerste antivirus programma dat door de ontwikkelaar Symantec is uitgebracht, vond plaats in 1990. Het ontwikkelde programma werd vanuit de Verenigde Staten een wijdverspreid fenomeen waar miljoenen mensen wereldwijd gebruik van hebben gemaakt.

Inmiddels heeft het antivirusprogramma al heel wat verbeterde updates gekend en is de beveiliging alleen maar beter geworden. Sinds 2007 is daar online 360 software aan toegevoegd en valt het onder de nieuwe coöperatieve naam NortonLifeLock.

Lees in deze Norton 360 review meer over hoe de Norton Antivirus ervaringen over het algemeen zijn, en over de geboden beveiliging die je computer beschermd tegen aanvallen van buitenaf.

De abonnementen van Norton Antivirus

Het aanbod is onderverdeeld in vier verschillende plannen waar uit te kiezen valt. De Norton Antivirus prijs verschilt per abonnement. Abonneer je op een van deze plannen, houdt dan in de gaten dat na een jaar de prijzen flink omhoog gaan. Dus wat in eerste instantie goedkoop lijkt, valt in het tweede jaar misschien tegen.

norton antivirus prijs

Je hebt de keus uit de volgende plannen. Het Deluxe abonnement is volgens onze informatie het meest gekozen plan. Deze kan namelijk op Windows, macOS, Android, iOS verschillende apparaten geïnstalleerd en gebruikt worden. Er wordt een Cloudopslag van 50GB bijgegeven en een veilige VPN service die een aanvulling is op de al geboden veiligheid. Over de overige specifieke functies zullen we later in dit artikel dieper ingaan.

In principe kun je van al de genoemde abonnementen verwachten dat ze een realtime beveiliging leveren tegen virussen en malware.

De ervaringen laten uitkomen dat het een betrouwbaar programma is en dat de beveiliging optimaal zijn werk doet. Dat kun je opmaken uit het feit dat deze Norton virusscanner al geruime tijd meegaat.

Maar is het toch nieuw voor je, wees gerust. Je kunt het programma voor gratis uitproberen met behulp van de proefversie. Heb je deze stap overgeslagen en meteen een abonnement afgesloten, maar je komt tot de conclusie dat het niet is wat je zocht?

Ook daarin komt dit bedrijf je tegemoet. Ze bieden namelijk een 60 dagen niet-goed-geld-terug garantie aan. Zeg je het afgesloten abonnement binnen dit termijn op dan krijg je gegarandeerd je geld terug.

Bezoek Norton360

Norton Antivirus review

Kenmerk Waarde
Beschikbare versies Norton 360 Standard, Norton 360 Deluxe, Norton 360 Premium
Meerdere aansluitingen 1-∞ apparaten
Ondersteunde apparaten Windows, macOS, Android, iOS
Geldteruggarantie? Tot60 dagen
Begint vanaf 29.99 € (2.49 € per maand)
Gratis proberen? Geen

Hoe goed is Norton beveiliging?

Virusscan

Om virussen aan het licht te brengen, is het verstandig om regelmatig een systeemscan uit te voeren. In het gunstigste geval vermeld de beveiliging vanzelf als het een dreiging heeft gedetecteerd. Daarin scoren ze heel hoog.

Je kunt een virusscan op verschillende manieren uitvoeren.

  1. Snelle scan is om malware te detecteren op plekken waar dit het meest voorkomt.
  2. Aangepaste scan scant alleen mappen en schijflocaties die je gescand wilt hebben.
  3. De “Insight” scan doet een snelscan naar bepaalde bestanden die gescand zouden moeten worden.

Natuurlijk bestaat er ook de algehele scan. Norton Antivirus ervaringen laten zien dat dit per computer verschilt. Zo een volledige schijfscan duur zeker wel een geruime tijd, waardoor wordt aangeraden deze niet te doen op het moment dat je veel gebruik maakt van je pc. Dit kun je zelf instellen. Stel deze optie zo in dat je elke dag of elke maand een scan kunt uitvoeren.

Realtime bescherming

De realtime bescherming in dit programma is onmisbaar, zo laten de resultaten zien. Het is een geavanceerde beveiligingsmaatregel die je beschermd tegen reeds bestaande en opkomende online bedreigingen. Deze functie beschermt je apparaten, maar ook zorgt het ervoor dat belangrijke gegevens als bankzaken, etc. beschermd blijven.

Uitvoering van de Norton beveiligingsscan

Vroeger wilden het nog wel eens gebeuren dat als je een virusscan uitvoerde op je pc, je vervolgens een gigantisch trage computer had en dat je er niet tegelijkertijd op kon werken. Na een aantal uur, zodra de scan gedaan was, functioneerde de pc weer optimaal.

norton beveiliging

Nu is dat gelukkig wel anders. Tijdens het uitvoeren van zo een scan, hebben we niet gemerkt dat onze computers vertraagden. En wat ook prettig is, is dat het programma geen scans start op het moment dat je aan het gamen bent, je een film op je pc kijkt of iets anders in het volledige scherm gebruikt. Het zal ook niet tussentijds met vervelende meldingen komen die je constant weg moet klikken. Deze virusscanner is echt wel de moeite van het proberen waard.

Norton installeren

Dit is niet zomaar even een app die je snel kunt installeren want daar is simpelweg het programma te groot voor. Maar gelukkig spreekt het allemaal voor zich en wordt je stapje voor stapje begeleid door het proces. Ze hebben er goed op gelet om het programma eenvoudig te houden.

Op de website maak je de keus tussen welk abonnement je hebben wilt en vervolgens download je na de betaling het installatiebestand. Volg de stappen die ze hierbij aangeven. Dit kan enkele minuten in beslag nemen. Na de installatie moet de computer opnieuw opgestart worden.

Maak je gebruik van MacOS dan zijn er een aantal extra stappen nodig waarbij je extra machtigingen af moet geven, zodat ze volledig toegang krijgen tot je systeem.

Check na de installatie op de website om een overzicht te krijgen van de geboden beveiliging en de status van je abonnement.

Functiemogelijkheden van de Norton beveiliging

Onderstaande functiemogelijkheden zijn terug te vinden in het meest gangbare abonnement van het antivirusprogramma. De functies in dit abonnement laten zien waarom dit plan zo aantrekkelijk is.

Firewall

De firewall wordt ook wel slimme firewall genoemd als je het voor de pc gebruikt en gewoon firewall voor gebruik op de Mac. Voor geavanceerde gebruikers kun je hierop veel aanpassingen doorvoeren. Maar wat doet deze functie nu eigenlijk?

Het netwerkverkeer dat door de computer loopt wordt met deze functie bewaakt, zowel verzonden als ontvangen verkeer. Met behulp van de app-blokkering, verbindingsblokkering, locatiebewustzijn en kwetsbaarheidsbescherming wordt je systeem tegen aanvallen beschermd.

Dark web monitoring

Dit is een relatief nieuwe functie die is ontwikkeld en alleen nog beschikbaar in een paar landen als de VS, VK, Duitsland, Australië en Nieuw-Zeeland. De ervaringen van gebruikers uit deze omgeving, zeggen dat dit een fijne functie is. Dit is omdat de Privacy monitor je waarschuwt als vertrouwelijke gegevens op het dark web terecht komen. Is dit het geval dan is het een kwestie van tijd dat hackers je gegevens gaan misbruiken.

Deze functie is altijd actief. Zodra gemerkt wordt dat je gegevens op het internet zijn terechtgekomen, geeft het Dark web monitoringsteam je een melding. Met behulp van de instructies kun je wijzigingen aanbrengen om je accounts en tegelijkertijd je identiteit te beschermen.

Bescherming tegen identiteitsdiefstal

Hier hoeven we nu niet heel veel over uit te wijden, want deze functie is alleen nog maar geldig in de VS. Zodra dit in België toegevoegd wordt aan het pakket, laten de ervaringen je overtuigen dat dit een van de beste beschermingsprotocollen zijn die er bestaan.

Door deze functie kan niemand maar dan ook niemand je gegevens gebruiken zonder dat je dat merkt. Mocht iemand serieus misbruik hebben gemaakt van je gegevens dan heb je met deze functie recht op juridische bijstand en wordt je krediet bevroren.

Veilige VPN

Met dit plan krijg je er een VPN bij die ervoor zorgt dat je veiliger en anoniem op het net kunt surfen zonder een logboekregistratie. Een VPN is natuurlijk niet hetzelfde als een virusscan, maar het is een prettige functie om erbij te hebben. Ga er alleen wel van uit dat de VPN van Antivirus niet de beste is die er bestaat.

norton antivirus ervaringen

De beveiliging heeft voor hun de meeste prioriteit, niet de verbetering van de VPN. Voor het spelen van games en torrenting is de ping te hoog en heb je niet veel aan de VPN. Voor streaming en surfen op het web werkt de VPN prima.

Cloud back-up

Net als over de VPN kunnen we ook kort zijn over deze functie. Je krijgt 50GB aan opslag voor op je pc waar je belangrijke bestanden op kunt zetten. Deze cloud wordt door de beveiliging beschermd tegen het verlies van gegevens, diefstal en ransomware. Hij beperkt zich alleen tot gebruikers van een pc.

Wachtwoordbeheer

Het onthouden van wachtwoorden is bijna onmogelijk. Veelvuldig komt het voor dat ze verschenen zijn in een datalek en dan moet je weer een ander en veiliger wachtwoord verzinnen. Uit ervaringen geven aan dat door deze functie je wachtwoorden met behulp van een tool veiliger worden opgeslagen en beheerd. De Antivirus merkt op als je gebruik maakt van oude wachtwoorden, wachtwoorden herhaald en onveilige wachtwoorden en zal deze voor je markeren.

Je hebt als het ware een persoonlijke kluis op je pc staan die over een hoofdwachtwoord beschikt. Mocht je deze vergeten heb je een probleem. Norton beveiliging heeft het zo geregeld dat je dan niet in je wachtwoordkluis kunt komen. Je zult de oude kluis moeten vernietigen en een nieuwe aanmaken. Er bestaat een wachtwoordhint, maar deze is niet makkelijk is om te maken.

Ouderlijk toezicht

Dit is ideaal als je kinderen hebt die je wilt beschermen tegen het vuil dat op het internet rondzweeft. Hiermee kun je de activiteiten van je kinderen online beheren. Ze worden op een veilige manier in contact gebracht met het internet. Deze functie stel je zelf in op je account. Met behulp van vier niveaus bepaal je in welke leeftijdsgroep je kinderen vallen en geef je ze langzaamaan meer vrijheid.

Dankzij de extra functie schooltijd kan je kind tijdens het doen van schoolwerk niet gestoord of afgeleid worden doordat je zelf bepaalde websites kunt blokkeren. Er zit ook een locatietracker op waarmee je als ouder de locatie van mobiele apparaten van je kinderen kunt traceren.

Het gebruiksgemak van de sofware

Het is niet een heel moeilijk programma om te gebruiken. Het heeft als je de Norton Antivirus ervaringen mag geloven meer functies dan elk ander antivirusprogramma. Zelfs voor niet technische gebruikers kun je heel eenvoudig aanleren hoe deze beveiliging werkt.

Zodra je het programma geopend hebt, kun je via de startpagina de functies bekijken. Via ‘Meer Informatie‘ bekijk je de abonnementsopties. Door de vele functies lijkt het overweldigend. En er wordt door de Norton Antivirus ervaringen beweerd dat de online versie van Norton makkelijker te bedienen en beheren is als de desktop app. Met een paar klikken kun je op deze manier bepaalde functies in- of uitschakelen.

Toch wordt je door de makers goed geholpen om wegwijs te geraken in het systeem. Ze bieden veel hulpmiddelen hiervoor aan. Dit zorgt ervoor dat hij makkelijk te gebruiken is voor iedereen, zelfs voor beginners.

Bezoek Norton36

Waar is het 360 plan op te gebruiken?

Zoals de Norton Antivirus ervaringen ons vertellen, is het een mooi en goed werkend antivirusprogramma. Door zijn verbeterpunten in de loop der jaren, merk je de impact van de scan bijna niet meer op je pc. Naast de windows versie, kun je de software ook gebruiken op Apple computers (iOS en MacOS) en de verschillende Android apparaten. Hiervoor geef je bij het aanmelden aan welk besturingssysteem je gebruikt.

norton 360

Stel de software ook in op je smartphone of tablet. Voor mobiele gebruikers geldt dat de malware-scanner en de App Advisor alleen op Android gebruikt kan worden. En omdat er nog niet een en dezelfde app bestaat voor de verschillende besturingssystemen, zal je de app moeten downloaden in de desbetreffende store: App Store of Play Store. Het is ook nog steeds het beste antivirusprogramma dat er bestaat voor de Chromebooks.

Norton Antivirus ervaringen met betrekking tot klantsupport

Ook heeft Norton Antivirus een prettig functionerende klantsupport. Naast telefonisch en e-mailcontact heb je de mogelijkheid tot een live chat. Deze is 24 uur per dag bereikbaar. In verschillende talen kun je de klantenservice te woord staan. Niet alle talen zijn beschikbaar voor de live chat, maar wel voor een telefonische chat tijdens kantooruren. Het meeste personeel dat je te woord staat, is deskundig genoeg om je vragen en problemen te beantwoorden.

Zelfs vragen over Norton beveiliging konden via sociale mediakanalen als Facebook en Twitter worden beantwoord. Voor extra snelle hulp abonneer je je op de Ultimate Help Desk Service. Deze service kan ook vragen beantwoorden andere technische vragen die je hebt. Ze hebben ook een heel scala aan hulpmiddelen op de website gezet waar je problemen kunt oplossen met de FAQ sectie.

Vergelijking tussen Norton 360 en andere antivirusprogramma’s

Norton 360 VS Avast

Avast scoort hoger als het aankomt op prijs. Deze is lager als Norton. Maar toch biedt 360 antivirus meer waar voor zijn geld. Ook als het aankomt op klantsupport is Norton Antivirus beter aangezien hun doel is om goede waardevolle hulp te geven.

Norton 360 VS Malwarebytes

Beide programma’s beschermen je tegen malware en andere gevaren van buitenaf. Maar het grootste verschil zit hem in de bescherming tegen virussen. Malwarebytes garandeert deze bescherming voor 90%, terwijl Norton dit voor 100% kan garanderen.

Norton 360 VS McAfee

Deze keus zit hem echt in de prijs. Voor een veilig, functierijk antivirusprogramma die betaalbaar is, kies je voor McAfee. Wil je daarentegen betere bescherming en je vind het niet erg iets meer daarvoor te betalen, kies dan voor de Norton Antivirus van Symantec.

Waarom je met een gerust hart voor Norton beveiliging kunt kiezen

Norton Antivirus ervaringen laten zien dat er veel gebruikers kiezen voor dit antivirusprogramma. Norton beveiliging staat bekend als een van de beste antivirussoftware giganten. Of je nu Window gebruikt of Mac, het biedt dezelfde bescherming.

De functies die ze bieden zijn gebruiksvriendelijk en geven je ook een veilig gevoel. Je privacy wordt beschermd en zelfs de veiligheid van kinderen wordt met behulp van het ouder toezicht wordt gegarandeerd.

Natuurlijk is het geen goedkope software die je aanschaft maar je krijgt zeker waar voor je geld. Dat is wat alle Norton Antivirus ervaringen ons vertellen. Norton beveiliging behoort zeker tot een van onze favorieten.

8.3 Total Score
Norton 360

Norton beveiliging staat bekend als een van de beste antivirussoftware giganten. Het antivirusprogramma om onbezorgd je computer te kunnen blijven gebruiken.

Privacy en veiligheid
8.5
Functies
8
Klantsupport
8
Prijs/kwaliteitsverhouding
7.5
Gebruiksgemak
8
PROS
  • Het heeft een groot aanbod van functies
  • Extra beveiligingsopties met betrekking tot wachtwoorden
  • Niet-goed-geld-terug garantie
CONS
  • Niet goedkoop in aanschaf
  • De VPN werkt niet optimaal
Avatar photo

Thijs heeft een bachelorgraad in Communicatiewetenschappen met een specialisatie in Online Marketing van de Universiteit van Amsterdam. Hij is een ervaren internetmarketeer met uitgebreide kennis over diverse internetgerelateerde onderwerpen. Met zijn technische achtergrond kan hij een breed scala aan onderwerpen behandelen. Thijs begrijpt dat onze lezers vaak geen technische achtergrond hebben, daarom is zijn doel om de informatie begrijpelijk en toegankelijk te maken voor een breed publiek. Hij is gepassioneerd om complexe concepten op een eenvoudige manier over te brengen, zodat lezers zijn expertise gemakkelijk kunnen begrijpen en ervan kunnen profiteren. U kunt contact opnemen met Thijs via e-mail: thijs@privacyenbescherming.be

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

PrivacyEnBescherming.be