Beste antivirus malware gratis 2024

Wilt u graag uw bestanden op uw computer of uw computer systeem zelf beschermen tegen virussen en andere soorten malware, maar wilt u hier niet voor betalen? Dan komt u er in deze blog achter wat de beste gratis anti-malware software is die u kunt gebruiken!

Probeer vandaag uit!
Bescherm uw computer met Malwarebytes

Zorg ervoor dat virussen en andere soorten malware geen bedreiging voor uw computer zijn door de diensten van Malwarebytes te gebruiken!


Laatst geupdate op: 19 July 2024

Beste gratis anti-malware VS. betaalde antivirus programma’s

Er bestaan verschillende antivirus malware gratis programma’s die u zou kunnen gebruiken om uw computer te beschermen, echter is dit niet altijd de beste optie. Indien u enkel mailtjes stuurt met uw apparaat en voor de rest niet op onbekende links klikt, zou u deze antivirus malware gratis kunnen gebruiken. De meeste mensen klikken vaak echter op verschillende links of downloaden verschillende programma’s op hun computer. Indien u dit ook doet loopt u risico wanneer u gebruikt maakt van een antivirus malware gratis programma.

Dit komt doordat zelfs de beste gratis anti-malware programma’s niet opgewassen zijn tegen alle soorten malware die er bestaan. Zo komen virussen vaak onopgemerkt uw computer binnen. Op deze manier lopen bijvoorbeeld uw persoonlijke gegevens een enorm risico.

beste gratis anti-malware

Indien u er zeker van wilt zijn dat uw computer zo goed mogelijk beschermd wordt, kunt u best gebruik maken van een betaalde anti-malware dienst. In tegenstelling tot de beste gratis anti-malware programma’s hebben de betaalde diensten vaak ook extra functies uw computer en bestanden te beschermen.

Beste Antivirus malware gratis

Zoals we het u net al gezegd hebben, is het gebruiken van de beste gratis anti-malware software niet te vergelijken met een betaalde anti malware dienst. Om dit aan te tonen hebben we verschillende anti malware diensten getest op verschillende vlakken. Met de resultaten van deze testen hebben we de onderstaande ranglijst kunnen maken. Indien u hier meer over wilt weten kunt u best deze blog lezen!

Hoe kiest u de beste antivirus malware gratis?

Wilt u zelf de test uitvoeren om er achter te komen of uw antivirus malware gratis programma ook effectief uw computer beschermt? Dan zult u op de volgende dingen moeten letten!

Bescherming ( Welke virussen en malware kan er worden gedetecteerd en verwijdert)

Tegenwoordig zijn er enorm veel verschillende soorten malware die uw computer kunnen verzieken. Wanneer u gebruik maakt van een anti-malware programma wilt u erop kunnen vertrouwen dat deze dienst ook alle verschillende vormen van malware kan herkennen en kan verwijderen zonder dat uw systeem hier gevaar bij loopt!

De meeste antivirus malware gratis programma’s kunnen slechts eenvoudige virussen opmerken en hebben vaak de mogelijkheid niet om deze volledig te verwijderen.

Effectiviteit in het opmerken van bedreigingen

Een van de meest gebruikte toepassingen van anti-malware programma’s is het scannen en controleren van bestaande bestanden of bestanden die u graag wilt downloaden op eventuele virussen die aan deze bestanden vast zitten.

Welke impact heeft de anti-malware software op uw computer

Wanneer u gebruik maakt van de beste gratis anti-malware software zult u waarschijnlijk merken dat de prestaties van uw computer achteruit gaan. Dit komt doordat de meeste gratis programma’s niet goed gecodeerd zijn om op een efficiënte manier te werken. Wanneer u gebruik maakt van de diensten van Malwarebytes zult u niet eens merken dat het programma aan het werk is!

antivirus malware gratis

Extra toepassingen

Het vinden van virussen en deze verwijderen is vaak het hoofddoel van de anti-malware programma’s, maar tegenwoordig krijgt u bij de betaalde diensten verschillende extra toepassingen waarmee u uw computer of uw apparaat nog beter kunt beschermen!

Gebruiksvriendelijkheid

Indien het programma dat u gebruikt zeer ingewikkeld is en geen feedback geeft of alles wel juist werkt, kunt u net zo goed geen anti-malware programma gebruiken. Gebruiksvriendelijkheid is dus een zeer groot punt wanneer u een anti-malware programma kiest!

Prijs/kwaliteit

Natuurlijk is het idee van de beste gratis anti-malware software een prachtig gedacht, maar de kwaliteit van deze programma’s is niet te vergelijken met de goedkoopste anti-virus software programma’s. U kunt dus best onderzoek doen naar de prijs/kwaliteit verhouding van het programma!

Klantendienst

Indien u gebruik maakt van een dienst die uitgebracht wordt door een effectieve organisatie, zult u waarschijnlijk ooit wel eens contact opnemen met de klantendienst. Wanneer u voor een dienst kiest zult u dus ook moeten letten op de klantendienst en de snelheid van deze dienst!

Bezoek Malwarebytes

Waarom zou u anti malware gebruiken?

Het gebruiken van anti malware gratis of betaald is altijd een goed idee om uw computer te beschermen tegen eventuele virussen die u op uw computer kunt krijgen! Wij raden natuurlijk aan om voor een betaalde dienst te kiezen, deze hebben over het algemeen een betere en meer efficiënte manier van werken op uw computer!

beste gratis anti-malware

Het instellen van de antivirus malware gratis op uw computer

Wilt u graag een anti-malware programma op uw computer installeren, maar weet u niet hoe u dit zou moeten doen? Geen enkel probleem, we hebben voor u een kort stappenplan uitgeschreven zodat u ook gebruik kan maken van een anti malware programma!

  1. Ga naar de website van een van de anti-malware diensten, wij raden Malwarebytes aan!
  2. Maak een account aan en sluit een abonnement af.
  3. Download het programma van de vertrouwde website en installeer het programma op uw computer.
  4. Open de applicatie en geef het programma toegang om uw bestanden te scannen en te controleren op virussen.
  5. Laat het programma open staan op de achtergrond zodat het nieuwe bedreigingen kan herkennen.

Wanneer u dit stappenplan volgt, zult u uw computer op zo een goed mogelijke manier beschermen tegen eventuele virussen en andere soorten malware!

Alles wat u moet weten over gratis anti malware programma’s

Gratis anti malware is voor veel mensen zeer aantrekkelijk, maar vaak niet de beste optie! Zo zijnde prestaties van de beste gratis anti-malware software niet te vergelijken met een van de betaalde diensten!

De betaalde diensten hebben vaak extra vormen van bescherming en kunnen vaak veel meer en veel complexere virussen of andere soorten malware herkennen. Ook zullen de betaalde diensten een stuk efficiënter te werk kunnen gaan op uw computer waardoor u bijna niet zult merken dat het programma actief is!

Wacht dus niet langer met het beschermen van uw computer en uw persoonlijke bestanden en installeer vandaag nog een anti malware software op uw computer! Wij raden u de diensten van Malwarebytes aan, hiermee zult u uw computer of andere apparaten op een zo een goed mogelijke manier beschermen tegen virussen en andere soorten malware!

Avatar photo

Thijs heeft een bachelorgraad in Communicatiewetenschappen met een specialisatie in Online Marketing van de Universiteit van Amsterdam. Hij is een ervaren internetmarketeer met uitgebreide kennis over diverse internetgerelateerde onderwerpen. Met zijn technische achtergrond kan hij een breed scala aan onderwerpen behandelen. Thijs begrijpt dat onze lezers vaak geen technische achtergrond hebben, daarom is zijn doel om de informatie begrijpelijk en toegankelijk te maken voor een breed publiek. Hij is gepassioneerd om complexe concepten op een eenvoudige manier over te brengen, zodat lezers zijn expertise gemakkelijk kunnen begrijpen en ervan kunnen profiteren. U kunt contact opnemen met Thijs via e-mail: thijs@privacyenbescherming.be

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

PrivacyEnBescherming.be