VPN Windscribe Review 2024!

vpn windscribe review

Censuur omzeilen doe je met behulp van een goede VPN. Maar wat is nu een goede VPN? Windscribe VPN is een VPN die je kan helpen om elke website te bezoeken en daarbij tegelijkertijd je privacy beschermd. Meer weten? Lees gauw verder!

Ga naar Windscribe
Bekijk de beste aanbieding voor Windscribe VPN!

Makkelijk te gebruiken en snel veilig online om alle beperkingen te omzeilen!

VPN Windscribe in het kort

Deze VPN  is gevestigd in Toronto en vanaf de start in juli 2015 is het hun doel om met hun bedrijf privacy te bieden en beveiligingshulpmiddelen beschikbaar te stellen voor het grote publiek.

 

vpn windscribe

Door Windscribe VPN te gebruiken, heb je de mogelijkheid om voor een gratis abonnement te kiezen of voor een betaald plan. Ongeacht wat je kiest, bij beschermen ze ongeacht het plan, je privacy.

Ze beschermen gegevens van de gebruiker door de fysieke locatie te verbergen, door het omzeilen van censuur en advertenties en trackers te blokkeren. Ze beschikken dan niet over het grootste VPN netwerk, maar gezien het feit dat ze anonimiteit bieden en te gebruiken zijn in China, is een grote plus.

Het aanbod van VPN Windscribe

Er zijn niet veel VPN’s die naast een betaald plan, ook een gratis plan aanbieden. Bij deze VPN provider is dit echter wel mogelijk. Laten we ze voor je naast elkaar leggen zodat je kunt zien wat de voor- en nadelen van beide plannen zijn.

windscribe vpn

Een gratis plan van VPN Windscribe

Zoals je kunt verwachten van een gratis plan, weet je dat het niet over alle functies kan beschikken die een VPN te bieden heeft. Met dit gratis plan krijg je 10GB per maand wat je kunt gebruiken om onbeperkt verbinding te maken. Dit geeft je niet veel mogelijkheden om te streamen.

De snelheid van het gratis plan neemt af op het moment dat er meerdere gebruikers verbinding met de server maken. En dat kan al gauw, omdat je maar de beschikking hebt over slechts een klein aantal serverlocaties, verspreid over een paar landen.

Pro-Versie, het betaalde plan van VPN Windscribe

Het pro-plan is het abonnement dat je afsluit als je graag een compleet pakket wilt hebben. In dit complete plan zit ongelimiteerde data en daarnaast heb je de beschikking over veel meer servers die verspreid staan over diverse locaties wereldwijd. Bij dit plan werken de protocollen OpenVPN, IKEv2 en WireGuard.

Kies voor een maandelijks of jaarlijks plan. De kosten vallen in vergelijking met andere VPN providers reuze mee. Natuurlijk is een jaarlijks plan in verhouding veel goedkoper aangezien ze je langer dan een maand als klant wilt houden.

De niet-goed-geld-terug garantie

Dit beleid is niet zo sterk als wat nog VPN bijvoorbeeld aanbiedt. Dit hanteert de regel dat als je het betaalde abonnement afsluit, je maar 3 dagen hebt om geld retour te vragen. Wat je beter kunt doen, is deze VPN uitproberen met het gratis abonnement en daarna pas overstappen op het betaalde plan.

Koop Windscribe

VPN Windscribe samengevat

Eigenschap Waarde
Zero-logs? De data is veilig
Werkt met torrents? Hier is streamen beschermd en anoniem
Netflix
Multi-login Unlimited gelijktijdige connecties
Aantal landen 63+
Supported OS Android, iOS, Windows, MacOs, Linux, Chrome
Geld terug garantie 3 dagen
Protocols OpenVPN, IKEv2, Stealth, Wstunnel
Data verkeer Onbeperkt
Encryptie Sterk: Military AES 256 bits
IP Adressen Onbekend
Servers Onbekend

Functies van de Windscribe VPN

Elke VPN biedt verschillende mogelijkheden. Aan de hand van de volgende genoemde punten kun je zien of deze VPN alles heeft wat je nodig hebt.

Gebruik van streams als Netflix

Deze review van VPN Windscribe vertelt je dat dankzij de VPN het mogelijk is om geografische blokkades te omzeilen. Hiermee is het mogelijk om bijvoorbeeld streams als Netflix te kunnen bekijken in de VS. Omdat Netflix dit niet fijn vindt, maken ze het voor veel VPN providers een stuk moeilijker om zich te kunnen aanmelden voor hun diensten. Alleen de beste VPN’s weten deze blokkade te omzeilen.

Torrenting

De VPN is ook snel genoeg om grote bestanden te downloaden op een veilige manier. Dit kan op de meeste servers die ze tot hun beschikking hebben. Op de servers waar torrenting niet wordt toegestaan wordt een kleine rode vlag weergegeven of staan vermeld op de website. Torrents downloaden gaat vrij snel, het maakt niet veel verschil of het om een groot of klein bestand gaat.

Gebruik in China

Goed nieuws! Met deze VPN kun je de Firewall die China heeft opgeworpen omzeilen. Deze VPN maakt gebruik van een Stealth-verbinding die het OpenVPN verkeer verbergt via een beveiligde tunnel (TLS). Dit kan zelfs als je gebruik maakt van de gratis versie. Zorg er wel voor dat je de VPN gedownload hebt voordat je voet in China zet, anders kun je er geen gebruik van maken.

Video games

Gebruik deze VPN ook voor het spelen van games. Hoe lang je een game speelt maakt niet uit, de ping blijft vrij laag en dat is gunstig. Hoe hoger de ping, hoe langer het duurt voordat een actie uitgevoerd wordt. Er zit wel een nadeel aan het spelen van games, het is bijvoorbeeld niet aan te raden om games te streamen.

Belangrijke veiligheidskenmerken van VPN Windscribe

R.O.B.E.R.T.

Een functie die ervoor zorgt dat de domeinen die advertenties, trackers en malware laten verschijnen, geblokkeerd worden. Websites kunnen, zonder dat je dat doorhebt, externe advertenties laden. Dankzij deze functie lukt dat laden niet meer. Je kunt zelf kiezen welke websites je wilt blokkeren. Malware kan ook geblokkeerd worden en hij maakt gebruik van een phishing-detectie. De setting kun je alleen instellen via de accountpagina op hun website, niet via hun app.

ScribeForce

Met behulp van deze functie heb je de mogelijkheid om nieuwe en gebruikte VPN accounts aan te maken of te beheren vanuit 1 plek. Ideaal voor als je de VPN in een bedrijf gebruikt. Zo heeft iedere werknemer dezelfde bescherming, wordt de rekening op een naam gezet en is het goedkoper in aanschaf.

Static IP’s

Dit is een functie die ervoor zorgt dat op het moment dat je gebruik maakt van de Static IP, je altijd hetzelfde IP-adres toegewezen krijgt. Deze functie is alleen handig als je wilt voorkomen dat je met een IP-adres die je willekeurig krijgt toegewezen, op een zwarte lijst komt te staan.
Dit kan namelijk voorkomen doordat duizenden mensen gebruik maken van een IP-adres die constant van gebruiker wisselt. Als iemand iets illegaals doet met dat IP-adres, neemt het risico dat dat specifieke IP-adres op een zwarte lijst komt te staan toe. Door gebruik te maken van Static IP deel je maar met een paar mensen hetzelfde IP-adres.

DNS Leak bescherming

Verschillende Windscribe VPN reviews beweren net als ons dat deze VPN het lekken van data tegengaan. Al je data wordt verborgen gehouden van websites die je bezoekt.

Split Tunneling

Deze beveiligingsfunctie biedt je de mogelijkheid om zelf te bepalen voor welke website je de VPN wilt gebruiken en voor welke niet. Het kan namelijk voorkomen dat een applicatie niet werkt als je gebruik maakt van een VPN.
Vooral voor apps waarop je je bankzaken regelt kan dit gebeuren. In plaats van je VPN helemaal uit te zetten, kun je dus van tevoren aangeven welke app of website je niet via de VPN wilt laten lopen. Dit werkt ook andersom: geef aan welke apps wel een VPN bescherming nodig hebben en laat de rest uitstaan.

Port Forwarding

Deze functie is handig als je bepaalde diensten op je computer of thuisnetwerk vanuit een andere plek wilt benaderen. Dankzij deze functie ben je verbonden met de Windscribe VPN. Dit gaat dan om bijvoorbeeld bestanden die op je Plex server staan (eigen mediabestanden die op één plek staan), de beveiligingscamera of NAS (draadloos netwerkopslag).
De voordelen hiervan zijn dat je verbonden kunt blijven met de VPN en zo beschermd blijven vanuit waar je ook maar bent. Daarnaast blijft je externe IP-adres verborgen, je kunt gebruik maken van de gratis DDoS bescherming waarmee de servers je beschermen tegen elke aanval van buitenaf en heb je de mogelijkheid om gebruik te maken van optimale uploadsnelheden.

Koop Windscribe

Hoe de VPN Windscribe te gebruiken met Windows Client

Op je Windows desktop kun de zelf ontwikkelde app installeren van Windscribe VPN. Het is heel eenvoudig om deze te installeren. Je kunt daarvoor de officiële website gebruiken voor meer informatie. Ondanks dat de website in het Nederlands is vertaald, is de vertaling zeer slecht. Gebruik in dit geval gewoon de Engelse versie zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

windscribe vpn review

De functies zijn heel eenvoudig te bedienen. Via het menu van de app kun je de verschillende protocollen aanzetten, functies wel of niet gebruiken en kiezen van welke locatie je de server wilt gebruiken.

wind scribe vpn

Zowel de Windows versie als de MacOS lijken erg op elkaar.

Overige applicaties voor de VPN Windscribe app

Op alle denkbare devices kun je de app voor deze VPN installeren. Linux gebruikers, iOS gebruikers en sinds kort ook Android gebruikers kunnen de app downloaden. Het werkt net als op de desktop zeer eenvoudig en werkt bijna op dezelfde manier.

Om het makkelijker te maken, installeer je de app op de router. Zo worden al je devices beschermd en het internetverkeer versleuteld. Veel gebruikers staan versteld van de eenvoud van de installatie en het gebruiksgemak van deze app.

vpn windscribe

Gebruik de VPN op verschillende devices, het aantal maakt niet uit. De meeste VPN providers geven een limiet van 5 devices per keer maar Windscribe heeft dus Unlimited limiet. Als je streamt via al de verschillende devices tegelijkertijd, is dat geen probleem. Ook de snelheid gaat daardoor niet naar beneden.

Test qua snelheid en veiligheid van Windscribe

Snelheid – Hierin heeft zich in de afgelopen jaren flink verbeterd. Vooral het betaalde plan biedt een goede snelheid aan zodat het kijken naar streamingdiensten en torrenting geen probleem is.

Toch merk je dat de snelheid zoveel beter is als je verbonden bent met een server dichtbij je locatie, niet als je server verder afstaat van je locatie. Daarbij maakt het geen verschil of je beveiligingsprotocollen gebruikt of niet, de snelheid op afstand blijft laag.

DNS Leak test – Uitvoerige testen hebben aangetoond dat er geen data naar buiten gelekt wordt bij gebruik van deze VPN. Alles loopt via een tunnel die ervoor zorgt dat een IP-lek wordt geëlimineerd.

Koop Windscribe

Is VPN Windscribe benaderbaar?

Deze VPN maakt gebruik van een chatbox op hun website. Deze staat bekend onder de naam ‘Garry’, maar helaas heeft deze alleen het antwoord op basisvragen. Voor de moeilijkere vragen kun je beter een e-mail sturen. Een antwoord op een e-mail kan ongeveer 24 uur duren, maar het antwoord dat je krijgt bevat meerdere oplossingen en is het probleem vaak hiermee verholpen.

Wil je snel een antwoord, dan wordt er een FAQ op de website getoond. Als je met andere gebruikers wilt communiceren, maak dan gebruik van subReddit. Voor het installeren van de VPN kun je hun handleiding volgen. Al met al is de klantsupport niet slecht, maar een goed werkende chatbox zou veel tijd schelen!

VPN Windscribe vs andere VPN’s

Windscribe vs ExpressVPN

Windscribe VPN is hard op weg om zijn VPN te verbeteren en dat lukt aardig door een gratis plan aan te bieden om uit te proberen. Maar ExpressVPN is qua beveiliging beter en biedt een niet-goed-geld-terug garantie aan.

Windscribe vs NordVPN

Ook met een sterke VPN als NordVPN doet het goed. De prijs is aantrekkelijk en ook de snelheid van torrenting is goed te noemen. NordVPN gaat alleen iets langer mee en heeft een snellere speed en betere privacy te bieden.

Windscribe vs Surfshark

Surfshark is een stuk goedkoper als Windscribe VPN. Al heeft laatstgenoemde wel een heel eenvoudige manier van installeren en gebruiksgemak en werkt deze VPN veel sneller. Surfshark heeft daarentegen veel meer servers op verschillende locaties tot zijn beschikking.

Onze VPN Windscribe review

Na de verschillende kenmerken en functies van deze VPN provider te hebben genoemd, zijn we tot de conclusie gekomen dat de keus voor deze VPN niet slecht is. Het biedt namelijk een goede keus aan als het gaat om privacy bescherming en ze hebben een groot aanbod van servers waar uit gekozen kan worden.

De snelheid op servers in de buurt is goed te noemen en het gebruiksgemak net zo. De verbeterpunten zitten hem in de snelheid van servers die verder weg zitten en manier waarop de klantenservice te benaderen is, mag beter.

Windscribe VPN
6.9 Total Score
Windscribe VPN

Privacy en veiligheid
8
Functies
8.5
Klantsupport
8.2
Prijs/kwaliteitsverhouding
7
Gebruiksgemak
8
PROS
  • Gratis plan
  • Torrenting mogelijk
  • Opent populaire streams
  • Makkelijk in gebruik
  • Werkt in China
CONS
  • Trage snelheid op server ver weg
  • Staat nog in de kinderschoenen
  • Klantenservice omslachtig te benaderen
Avatar photo

Thijs heeft een bachelorgraad in Communicatiewetenschappen met een specialisatie in Online Marketing van de Universiteit van Amsterdam. Hij is een ervaren internetmarketeer met uitgebreide kennis over diverse internetgerelateerde onderwerpen. Met zijn technische achtergrond kan hij een breed scala aan onderwerpen behandelen. Thijs begrijpt dat onze lezers vaak geen technische achtergrond hebben, daarom is zijn doel om de informatie begrijpelijk en toegankelijk te maken voor een breed publiek. Hij is gepassioneerd om complexe concepten op een eenvoudige manier over te brengen, zodat lezers zijn expertise gemakkelijk kunnen begrijpen en ervan kunnen profiteren. U kunt contact opnemen met Thijs via e-mail: thijs@privacyenbescherming.be

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

PrivacyEnBescherming.be