SurfShark VPN, review 2022

black friday aanbiedingen

SurfShark VPN

De VPN industrie is de afgelopen jaren met ongelooflijke snelheid gegroeid. Meer en meer providers gaan de strijd aan en proberen om de beste online beveiligingsfuncties en -hulpmiddelen in hun dienstverlening aan te bieden.

Maar ondanks het feit dat ze honderden providers kent, heeft deze industrie niet voldoende aandacht besteed aan de kleinschalige providers die kunnen matchen met de Top VPN’s voor wat betreft belangrijke prestatiemetingen in deze categorie.

BEWERKT: 20 november 2022

SurfShark VPN

Zeker, deze kleinschalige providers kunnen geen duizenden servers of speciale apps aanbieden voor allerlei apparaten over de hele wereld , maar ze kunnen zeker uw anonimiteit online garanderen en naar onze mening moet dat de belangrijkste USP (unique selling point) zijn van elke VPN die er is .

SurfShark is een dergelijke VPN-service waarvan wij vonden dat die ongelooflijk delicaat is in haar prestaties om de privacy te waarborgen van gebruikers in de digitale sfeer. Het heeft ook vele andere waardevolle functies die zeer betrouwbaar zijn om te kunnen leveren wat ze beloven.

Surfshark review

U moet u absoluut abonneren op deze provider om u te overtuigen hoe goed deze is, en dit ondanks het feit dat deze niet overeenkomt met de grootte van Top VPN-providers zoals Express VPN en CyberGhost.

Dit is onze uitgebreide SurfShark Review 2022, die kritieken bevat over de prijsbepaling, VPN-apps, serverinfrastructuur, geo-restrictie-blokkeermogelijkheden en meer ​​door  privacyenbescherming.be!

Eigenschappen VPN Surfshark

Eigenschap Waarde
Zero-logs? De data is veilig
Werkt met torrents? Hier is streamen beschermd en anoniem
Netflix US, UK, IN, IT, NO, DE, AU, JP, KR, PL, FR, CA, TR, SE, SG, NL
Multi-login ∞ gelijktijdige connecties
Aantal landen 95+
Supported OS iOS, Android, Windows, macOS, Linux, Chrome, Fire TV, Firefox
Geld terug garantie 30 dagen
Protocols IKEv2/IPsec
Data verkeer Onbeperkt
Encryptie Sterk: Military AES 256 bits
IP Adressen Onbekend
Servers 3.200+

Korting “Klik hier”

Surf Shark prijsoverzicht

surfshark prijs

Prijsplannen moeten zo gemakkelijk mogelijk te begrijpen zijn om de gebruiker beter te overtuigen en in te lichten. En dit is waar Surf Shark de taart weet te veroveren. Zijn prijzen zijn niet alleen redelijk, maar het biedt ook alle ongelooflijke functies, ongeacht welk tariefplan u wil kiezen.

Hoewel we zijn van mening dat het maandplan iets te duur is en de geciteerde prijs binnen het bereik van €4- €5 zou moeten vallen om het veel acceptabeler te maken. Het beste plan is het 24 maanden, met veel waar voor uw geld. Dit abonnement heeft een van de laagste prijzen voor een dergelijk prijsplan in de VPN-industrie.

Wat de betalingsmogelijkheden betreft, accepteert Surf Shark Paypal, Alipay, Credit / Debit-kaart en Crypto-valuta als betalingsopties die beschikbaar zijn voor het abonneren op zijn service. De toevoeging van Crypto Currency is hier van harte welkom, omdat het de gebruiker toestaat om anoniem te betalen, waardoor het zijn privacy nog meer kan beschermen.

Korting “Klik hier”

Surf Shark gratis proefversie:

Deze provider biedt helaas geen volledig gratis proefversie, volgens definitie van deze term, maar het biedt wel een geld-teruggarantie op alle pakketten die geldig zijn gedurende 30 dagen vanaf de dag dat uw abonnement van start gaat.

Maar Surf Shark zou echt moeten overwegen om een ​​gratis proef versie aan zijn aanbod toe te voegen, om zoveel mogelijk mensen aan te trekken die gebruik willen maken van de diensten en die meer willen weten over de geweldige functies die het te bieden heeft.

Surf shark beveiligingsaudit door Cure53

VPN’s zijn gebouwd voor beveiliging en anonimiteit, maar zeer zelden verschijnt een provider die bereid is om zijn service naar de ultieme test te sturen, d.w.z. een onafhankelijke beveiligingsaudit door een derde partij, in een gerenommeerd beveiligingsbedrijf.

Dit komt omdat een zeer grote meerderheid van de VPN’s op de markt op dit moment kwetsbaarheden vertonen in hun beveiligingsapparatuur, die, als ze openbaar zouden worden gemaakt door dergelijke auditrapporten, een doom zou kunnen betekenen voor de verkoopcijfers van een bepaalde provider.

Maar toch is er een zeldzame categorie van zeer goede VPN aanbieders die zeer betrokken blijven bij hun doel om hun gebruikers superieure privacy en veiligheid te bieden.

Surf Shark is een dergelijke opkomende VPN die de afgelopen tijd veel geloofwaardigheid heeft verworven door zijn uitstekende prestaties, maar nu nog verder gegaan is door zijn service te plaatsen in een onafhankelijke beveiligingsaudit, waarvan de resultaten alleen maar uitstekend waren.

Cure53, een gerenommeerd webbeveiligingsbedrijf dat de eerste keuze is voor dergelijke uitgebreide audits van VPN’s, voerde een volledig opgebouwde veiligheidsbeoordeling uit van de browserextensies van SurfShark.

In de laatste beoordeling, uitgevoerd in november 2018 heeft men bij Surf Shark niets gevonden behalve twee kleine kwetsbaarheden die waren gemarkeerd als “low severity”.

Deze kwetsbaarheden werden zelfs niet gevonden in de browserextensie zelf, wat duidelijk aangeeft hoe veilig de client apps van Surf Shark zijn.

De meeste browserextensies worden nog steeds geplaagd door verschillende problemen, variërend van prestaties tot beveiliging, maar de browserextensies van SurfShark kwamen ongeschonden uit de audit.

Zoals we eerder opmerkten, zijn beveiligingsaudits door externe bureaus vergelijkbaar met het plaatsen van uw VPN service in een soort proef, Dit vereist een groot vertrouwen van een provider dat tot nu toe is gedaan op het beveiligingsfront van de VPN.

Surf Shark is misschien niet zo groot als sommige andere aanbieders in de markt zoals ExpressVPN en NordVPN, maar het evolueert zeker in de goede richting. Deze provider heeft het vertrouwen van de gebruiker gewonnen met zijn ongelooflijke service-prestaties en nu heeft het een extra veer aan zijn pet toegevoegd door deze beveiligingsaudit van Cure53.

SurfShark review Apps Compatibility

Eerder bood de provider niet veel op het gebied van Apps. Slechts een paar browserextensies, een eenvoudige Android App, en dat was het dan. Maar ze hebben een serieuze transformatie ondergaan en hebben nu een groot aantal nieuwe en verbeterde Apps toegevoegd voor bijna alle populaire en niche-platforms.

Deze omvatten speciale Apps voor de volgende platforms:

 • Windows
 • Mac
 • iOS
 • Android
 • FireTV App
 • Browser-extensies voor Firefox en Chrome

SurfShark review Apps Compatibility

SurfShark Review Windows App

De meest gebruikte App voor elke VPN service moet Windows App zijn, vooral vanwege het grote aantal gebruikers op het platform Dus de App moet goed genoeg zijn om zowel pro gebruikers als nieuwkomers tevreden te stellen.

De nieuw geïntroduceerde Windows client is eenvoudig en elegant, met alleen de “Connect” -knop en de opties voor “All Locations” die verschijnen op de Main Home Screen. Nadat u verbinding hebt gemaakt, wordt uw nieuw IP-adres getoond in het midden van de client App.

Het tandwielvormige pictogram in de rechterbovenhoek leidt ons naar het Setting menu. U heeft vier hoofdopties om uit te kiezen en te beslissen tot wat voor soort functies u toegang wilt hebben om uw prestaties verder te optimaliseren of aan te passen:

SurfShark Review Windows App

Connectiviteit:

Dit Settings submenu behandelt de manier waarop u wilt dat uw SurfShark VPN u beschermt. U kunt ervoor kiezen om de VPN automatisch in te schakelen wanneer uw Windows wordt ingeschakeld of wanneer u op Opstarten drukt. U kunt zelfs kiezen om de VPN automatisch in te schakelen als uw apparaat een Wi-Fi-netwerk detecteert en verbinding maakt.

Meldingen

Hier kunt u de meldingen die u ontvangt in- of uitschakelen wanneer de VPN-status verandert, zoals deze wordt ingeschakeld of als er een wijziging is in het protocol, enzovoort.

Veiligheid

Nu komt het belangrijkste en kenmerkende deel van de klant, dat wil zeggen het submenu Beveiliging in Instellingen. Het heeft vier belangrijke functies die kunnen worden gebruikt om uw VPN-prestaties verder te verbeteren en uw online veiligheid te vergroten:

Killswitch

Dit is een functie die ik u zou aanraden om aan te zetten. Het beschermt uw IP-adres tegen lekken als de VPN-verbinding wegvalt, door uw internetverbinding te vernietigen.

CleanWeb

Een malware- en trackwareblokker die in zeer hoge mate effectief is. Het stopt bedreigingen automatisch, zodat u zich geen zorgen hoeft te maken over het nemen van bewuste beslissingen over het al dan niet klikken op een link.

Whitelister

Dit is dus de Split Tunnelling-functie van de app, waarmee sommige websites en Apps de VPN-verbinding helemaal omzeilen.

Advanced

Dit onderdeel mag niet geavanceerd zijn omdat het verschillende functies heeft die niet echt tot dezelfde categorie behoren. De functies ervan zijn echter ook erg handig.

Protocol

Hiermee kunt u de VPN-protocollen wijzigen. De beschikbare opties zijn OpenVPN / UDP, OpenVPN / TCP en IKEv2. U kunt het ook op Automatisch zetten, zodat de client zelf kan bepalen welk protocol hij moet kiezen, maar ik zou u niet aanraden het te gebruiken omdat het op dit moment een defecten vertoont . Ga voor OpenVPN / UDP omdat het veel veiliger en sneller is dan de rest.

CrashReports

Dit is een inconsequente functie die crashrapporten naar de systemen van de provider kan sturen als de App crasht. U kunt dit inschakelen.

No Borders Mode

Deze functie is bedoeld voor gebruik op plaatsen waar het regime strenge internetcensuurwetten heeft zoals in Iran. Dit werkt niet goed in China van waar ik beoordelingen hierover heb verzameld.

De Windows client is goed gebouwd en reageert snel. Er waren geen grote crash- of malwarerapporten toen ik het minstens 4 dagen achter elkaar heb getest.

De verbinding met een server wordt in minder dan 5 seconden gestart, wat uitstekend is. Locaties zijn ook vrij eenvoudig toegankelijk en met de bovenstaande zoekbalk kunt u ook sneller uw favoriete serverbestemming vinden.

Surfshark One

Een nieuwe manier om uw levensstijl te verbeteren en veiliger te maken tijdens het surfen op internet. One is nu beschikbaar voor alle huidige en nieuwe gebruikers, waaronder:

 • Zoeken: laat je veilig op internet surfen
 • Antivirus: een toegankelijke tool voor het detecteren van virussen en andere soorten malware.
 • Alert: een tool waarschuwt je als de data openbaar wordt gemaakt.

SurfShark Review Android App

SurfShark Review Android App

Een VPN-app voor smartphones mag nooit een exacte replica zijn van Apps voor desktops pc’s . Er zijn veel problemen met smartphones die alleen een gespecialiseerde App kan oplossen.

 1. Doet de Android App van Surf Shark het goed in 2022?
 • Ja, dat is het zeker.

Eerder, toen ik deze zelfde app in 2018 testte, had het meerdere problemen en een gedateerd UI & UX-ontwerp. Maar sindsdien heeft de Android App voor Surf Shark een enorme hoeveelheid veranderingen ondergaan waar ik serieus van onder de indruk was.

Ten eerste is de interface van de app zeer overzichtelijk, wat het kenmerk is van de service van SurfSharkVPN.

Het startscherm van de App is eenvoudig met slechts een enkele knop die kan worden gebruikt om verbinding te maken of deze te verbreken met een VPN server . Perfect.

Apps met te veel functies op het startscherm geven een te overdonderend gevoel.

SurfShark houdt het hier heel simpel

Als u nu op het tandwielvormige pictogram links bovenaan uw scherm klikt, wordt u naar het instellingen menu geleid dat verrassend genoeg met gespecialiseerde functies is geladen. Deze functies zijn allemaal erg handig voor het optimaliseren van uw VPN ervaring op de smartphone.

Dit is de interface van de instellingenpagina van de Android VPN App:

Zoals zichtbaar is, zijn er drie soorten instellingen/Settings die u kunt openen:

Connectiviteit

Binnen deze optie kunt u de functie inschakelen zodat uw VPN automatisch begint te werken zodra een Wi-Fi-verbinding wordt gedetecteerd.

Naar mijn mening is dit een van de meest op beveiliging gerichte functies van deze Android App, vooral in de huidige omgeving waarin we meestal gebruik maken van wifi om toegang te krijgen tot internet op onze smartphones. En niet alle Wi-Fi kan worden vertrouwd, met name Openbare Wi-Fi, omdat snoopers en hackers op deze verbindingen kunnen sluimeren om uw waardevolle financiële en persoonlijke gegevens te stelen of over te hevelen.

Veiligheid

In deze optie biedt Surf Shark twee functies:

 • CleanWeb
 • Whitelister

CleanWeb is een adblocker die alles doet om malware en trackware te blokkeren. Deze functie is handig voor het verbeteren van de interne veiligheid van uw mobile en om deze te beschermen tegen gevaarlijke elementen, die de prestaties van uw mobile kunnen aantasten en vernietigen en uw eigen veiligheid in gevaar kunnen brengen.

Verderop is Whitelister wat u gewoonlijk de “Split Tunnelling” functie in de VPN-industrie noemt. Via deze functie kunt u een “witte lijst” maken van websites of Apps die u niet wilt omleiden via uw VPN internetverbinding.

Advanced

De functies in dit submenu zijn niet voor uw gebruik of voor uw gemak, maar ze zijn er, zodat Surf Shark App prestatiegegevens kan verzamelen. Dit omvat algemene analyse en crashgegevens, die geen afbreuk doen aan uw persoonlijke gegevens, maar die u waardevolle informatie kunnen geven over hoe de App daadwerkelijk functioneert op een dagelijkse basis.

Deze twee opties zijn standaard ingeschakeld en u kunt ze op elk gewenst moment uitschakelen door gewoon op de knop links te tikken.

Surf Shark Android App verbinding en andere prestatie evaluaties:

Een ding dat u bijna direct zult merken na het gebruik van de Android VPN App van Surf Shark voor een paar dagen, is hoe snel het is om een ​​verbinding tot stand te brengen.

Doorgaans duurt het gemiddeld 5-8 seconden om een ​​verbinding te maken, maar Surf Shark duurt minder dan 5, wat het ongelooflijk eenvoudig maakt om tussen verschillende servers te ziften

Korting “Klik hier”

Net onder de knop “quick connect” op de startinterface, heeft u de optie “all locations”, waaruit u een lijst met alle servers kunt kiezen

Er is ook een multi hop functie in de rechterbovenhoek, die u kunt gebruiken om een ​​Double VPN-verbinding te starten, oftewel een VPN-verbinding die niet alleen een, maar twee servers weerkaatst om het nog moeilijker te maken voor iemand om u op te sporen .

Ik koos voor San Francisco, VS en daarmee te verbinden en het duurde niet lang om dat te doen.

Om de veiligheid van de App te controleren, heb ik een DNS-lektest uitgevoerd, wat een van die kwetsbaarheden is die een slechte VPN van een goede VPN onderscheidt

De test kwam perfect uit. Ja, het wees de locatie naar San Jose in plaats van San Francisco, maar gezien het feit dat de twee Amerikaanse steden slechts 42 mijl uit elkaar liggen, kunt u overwegen dat het een match is die goed genoeg is.

SurfShark review iOS App 2022

VPN Apps voor het iOS-platform waren over het algemeen niet goed in vergelijking met vergelijkbare Apps voor Android of zelfs voor Windows en Macs. De reden hierachter is dat het iOS-platform behoorlijk gecompliceerd is vergeleken met het over het algemeen gratis Android-ecosysteem.

Netflix wordt in het algemeen niet gedeblokkeerd met iOS VPN Apps, wat een van mijn grootste zorgen was bij het beoordelen van de nieuwe iOS App van Surf Shark, maar jongen was ik verrast.

Als ik zeg dat Surf Shark een dark Horse VPN-service is die in de toekomst zelfs de beste in de industrie zal uitdagen, dan moet u dat geloven.

SurfShark review iOS App

Kijk maar eens naar de geweldige iOS App die ze samen hebben gevonden, wat naar mijn mening beter is dan de iOS Apps van veel grotere providers zoals NordVPN.

De interface van hun iOS App lijkt op apps voor andere besturingssystemen, en is mooi, schoon en overzichtelijk.

Het belangrijkste verschil tussen de iOS-app van Surf Shark en de andere apps is dat u, wanneer u op het tandwielvormige pictogram, dwz “Instellingen”, tikt op de iOS-app, niet kijkt naar de lijst met submenu’s waar naar kan worden genavigeerd om verder functies te openen, maar in plaats daarvan ziet u een lijst met functies die u rechtstreeks kunt gebruiken.

Er zijn dus drie functies in het menu Surf Shark iOS-instellingen die u kunt gebruiken:

Killswitch

Een bekende VPN-beveiliging die essentieel is om alle internetverbindingen af ​​te sluiten in het geval dat uw VPN een storing ondervindt, waardoor uw IP wordt beschermd tegen lekken door het plotselinge verlies van VPN-beveiliging.

Deze functie werkte absoluut prima.

CleanWeb

Ik sprak ook eerder over deze functie in de Android app-beoordeling. Het is eigenlijk een Malware, Trackware en Adware blocker en het werkt goed. Maar als u op zoek bent naar een krachtigere adblocker, dan zou ik u adviseren om niet op deze functie te vertrouwen en uzelf een goed genoeg, pro-adblocker (een betaalde) aan te schaffen.

No Borders

Een functie die is bedoeld om geo-restricties te omzeilen in landen waar er strikte wetten en controles zijn op het internet zoals Saudi-Arabië, Iran, etc. Deze functie is geweldig om toegang te krijgen tot sociale netwerksites zoals Facebook en WhatsApp in landen waar ze zijn geblokkeerd.

Nu komt het deblokkeren van Netflix. Zoals ik al zei, is het uitvoeren ervan op het iOS-platform geen sinecure, zelfs niet voor de meest robuuste providers, maar Surf Shark doet het, en dwingt me om het definitief te plaatsen bij een van de beste VPN’s van 2022.

Hoewel u de film Avengers – Infinity War in deze schermafbeelding niet kunt zien vanwege de beperkingen van het platform, waardoor de video van Netflix zwart wordt als u een screenshot maakt, kan ik u verzekeren dat ik het heb bekeken. Als u me niet gelooft, ga dan de service kopen en het zelf bekijken.

Korting “Klik hier”

De Multi-Hop-functie

Mutli-Hop is een speciale VPN-beveiligingsfunctie die door sommige andere aanbieders ook een “Double VPN” -functie wordt genoemd. Wat het eigenlijk doet, is dat het u in staat stelt om uw internetverbinding via twee servers af te kaatsen voor extra, meer vergulde beveiliging en online bescherming.

Hier zijn enkele van de servercombinaties die Surf Shark heeft aangeboden voor de Multi Hop functie. u kunt er ook een voor uzelf maken op basis van de beschikbare servers als u wilt.

Ik kies de VS Portugal route en ben ermee verbonden.

En toen ging ik voor een DNS-lektest om te controleren of deze echt werkte of niet.

Ik heb zo’n lek niet geregistreerd, waardoor ik de service en vooral de iOS-app nog interessanter vond.

Voor iOS gebruikers wordt Surf Sharks app voor het platform ten zeerste aanbevolen.

Surf shark Server & Torrenting Review:

Een van de meest cruciale dingen die de geloofwaardigheid van een VPN op de markt kunnen maken of breken, zijn de prestaties van zijn servers. Servers zijn het meest integraal onderdeel van de kerninfrastructuur van een VPN en als de servers goed presteren, zou de VPN ook een geweldige service bieden.

VPN SurfShark biedt momenteel ongeveer 100 servers in 14 verschillende landen. De belangrijkste serverlocaties worden als volgt weergegeven:

 • Australië – Sydney
 • Frankrijk – Parijs
 • Duitsland – Frankfurt
 • Hong Kong – Hong Kong
 • IJsland – Reykjavik
 • Italië – Rome
 • Japan – Tokio
 • Nederland – Amsterdam
 • Singapore, Singapore
 • Spanje- Madrid
 • Zweden – Stockholm
 • Zwitserland – Zürich
 • Verenigd Koninkrijk – Manchester
 • Verenigde Staten – Dallas, Los Angeles en New York

Korting “Klik hier”

De server infrastructuur, zoals blijkt uit de lijst van bovengenoemde locaties, is meer geörienteerd naar Noord-Amerika en Europa met een aantal servers in Japan. Hoewel de servers geweldig werkten en afgezien van enkele servers, gaf een meerderheid van hen hoge snelheden en was er geen bottleneck.

We raden VPN SurfShark aan om zo meer servers toe te voegen in het Aziatisch. Oost-Aziatische, Afrikaanse regio gebied, maar ook in landen zoals Canada die hun service verlenen, geven een veel betere wereldwijde dekking dan het op dit moment doet.

Compatibiliteit met Surf Shark Netflix

Netflix is ​​tegenwoordig het grootste streaming- en entertainmentplatform ter wereld. Het heeft een aantal ongelooflijk populaire shows zoals Orange is the New Black, 13 Reasons Why, Narcos, Black Mirror en meer, samen met een onuitputtelijke lijst met films, tv-shows en speciale documentaires van alle genres.Niemand verslaat Netflix als de eerste keuze voor gebruikers die nu elke dag 24 uur aan shows kijken. Maar er is één grote catch hier. Weet u dat Netflix niet hetzelfde is in elk land?

Natuurlijk kunt u Netflix Originals zoals Titans, The Crown, House of Cards enz. bekijken samen met een bepaald aantal films en andere shows over de hele wereld waar Netflix beschikbaar is, maar er zijn veel andere shows en films die alleen beschikbaar zijn voor specifieke doelgroepen in bepaalde landen. Weet u dat de film The Avengers: Infinity War alleen beschikbaar is op Netflix US en nergens anders? Zo nee, dan moet u nu zeker een wake-up call krijgen. Dus een VPN moet de geo-beperkingen kunnen omzeilen, eenvoudig, toch? Eigenlijk niet!

Dat komt omdat Netflix een zeer geavanceerd net heeft dat u vangt als u een VPN gebruikt en u niet toestaat uw inhoud af te spelen tot u de VPN uitzet. Dit uitgebreide “VPN-verbod” heeft de meeste VPN’s nutteloos gemaakt voor het deblokkeren van geo-beperkte inhoud op het platform. Een VPN die deze prestatie nog steeds kan uitvoeren, lijkt me opvallend raar.

Dus komt Surf Shark in aanmerking om in die Gold VPN-categorie te zijn?Zeker, dat doet het. Ik heb een controle uitgevoerd op de deblokkeringscapaciteit voor Netflix US omdat dit de meest begeerde geo-beperkte versie van de site is die u zou willen deblokkeren. Dus eerst komt het aantal servers dat SurfShark in de VS heeft. Veel zou ik voorstellen. 11 om precies te zijn.

Dus ik heb ze allemaal gecontroleerd en verrassend genoeg werkten 7 van hen prima aan het deblokkeren van de site. Uitzonderingen hierop waren de servers in Phoenix, Miami, Buffalo en Atlanta. Hier is een voorbeeld van hoe gemakkelijk ik met Netflix US in aanraking kwam met de Los Angeles Server van SurfShark: Toen ik eenmaal verbonden was, zijn hier een aantal Geo-beperkte Amerikaanse shows en films die ik kon bekijken met een bijna geweldige videokwaliteit.

The Office,  The Avengers – Infinity War: (En Hey kijk, dat is onze Iron Man, Tony Stark daar!) Dus, ja, Netflix US is helemaal van u als u VPN SurfShark gebruikt om er doorheen te komen.

Korting “Klik hier”

SurfShark BBC iPlayer deblokkeringscontrole ongedaan maken

Hoewel het deblokkeren van Netflix moeilijk is, is het niet zo eenvoudig om de geo-beperkingen op BBC te omzeilen. En het nog gecompliceerder deel ervan is dat, ondanks het feit dat NetBSix een vergelijkbaar uitgebreid VPN verbod kent, niet veel VPN’s zich concentreren op het deblokkeren van de iPlayer buiten het Verenigd Koninkrijk, vanwege een lager aantal mensen dat toegang probeert te krijgen.

Dus is VPN SurfShark ook de perfecte kandidaat voor ontgrendeling van BBC iPlayer buiten het UK? Surf Shark biedt slechts twee servers in het Verenigd Koninkrijk, d.w.z. in Londen en Manchester. Ik heb verbinding gemaakt met de eerste om de mogelijkheid van de provider om de iPlayer te deblokkeren te bekijken. En het werkte niet, dus ik wendde me tot de Manchester Server.

Toch werkte het niet. Dus ik kan met zekerheid zeggen dat Surf Shark niet jouw VPN is om BBC iPlayer te deblokkeren en de belangrijkste reden hiervoor is dat het een te laag aantal servers heeft om het VPN-verbod op de site te verslaan. De IP’s op haar Britse servers moeten inmiddels op de zwarte lijst van de iPlayer-algoritmen zijn gekomen en daarom zien we de gevreesde waarschuwing voor geografische beperking op de schermen.

Surfshark Support Review

De ondersteuning was zeer responsief en hielp ons om de service in een veel beter licht te begrijpen. SurfShark review heeft een 24/7 live chat functie waarmee iedereen op elk moment van de dag problemen of glitches kan opslokken. Absoluut een hoogtepunt met een ster van deze provider.

Surf Shark reviewondersteunt ook Torrenting en de snelheden die we op zijn servers kregen voor deze activiteit waren redelijk, maar ze kunnen zeker nog verbeterd worden.

Op het gebied van beveiliging biedt SurfShark review slechts twee beveiligingsprotocollen, d.w.z. OpenVPN en IKeV2, samen met militaire grade AES 256-codering, dit alles in combinatie met een absoluut nihil registratiebeleid.

Korting “Klik hier”

SurfShark Review voor 2022

Om meer te weten te komen over de plannen die een dienst voor het komende jaar heeft, is de enige manier om contact op te nemen met de dienst zelf en met een vertegenwoordiger van haar te praten. Dat is precies wat ik deed, dat wil zeggen contact opnemen met een vertegenwoordiger van SurfShark review om eventuele vragen te beantwoorden. Te verwachten van de verschillende aspecten van de service in 2022.

En hier zijn alle vragen samen met hun antwoorden door de vertegenwoordiger van het topmanagement van SurfShark review:

Vraag: Op welke niche zal Surfshark in 2022 zich meer richten? Zoals het deblokkeren, het verbeteren van de beveiliging etc.

 • De meeste van onze gebruikers kiezen voor ons product vanwege privacy- en beveiligingsredenen, en we zullen dit pad blijven volgen

Vraag: Bent u van plan het aantal servers te verhogen? Zo ja, in welke regio’s moeten gebruikers dan meer servers verwachten?

 • Ja, we werken altijd aan het verhogen van het aantal servers, omdat de vraag van gebruikers groeit. We luisteren naar onze gebruikers en proberen zo snel mogelijk aan hun verzoeken te voldoen.

Vraag: Wilt u dit jaar meer client-apps introduceren voor elk ander type platform?

 • De meeste platforms zijn al bedekt. We zullen binnenkort een Linux-applicatie uitbrengen.

Vraag: Gaat u een externe beveiligingsaudit uitvoeren in 2022?

 • Eind 2018 hebben we een beveiligingsaudit uitgevoerd door gerenommeerd bedrijf Cure53. Naarmate onze codebase voor toepassingen toeneemt, zullen we doorgaan met het gebruik van externe partijen om onze beveiligingsclaims te verifiëren.

Vraag: Hoe gaat u ervoor zorgen dat meer mensen hun privacy online serieuzer nemen in 2022?

 • We gebruiken onze blog en sociale media om de problemen te actualiseren en proberen alle belangrijke privacygerelateerde evenementen in de wereld te bespreken.

Ik zou niet zeggen dat de antwoorden veelomvattend zijn, maar ze zijn in elk geval bereid om te praten en terug te antwoorden. Dit is een goed voorbeeld voor anderen in de branche om te volgen. Providers nemen helaas niet zo direct contact met ons op maar laten ons over aan hun incompetente chathulp, die niet goed is in het beantwoorden van zulke diepe vragen over toekomstige plannen enz.

Veelvoorkomende problemen waar u mee te maken krijgt met SurfShark en hun oplossing

Zoals met alle diensten heeft ook Surf Shark een paar problemen vertoond tijdens de periode waar ik gebruik maakte van hun service. En ik geloof dat het belangrijk voor mij is om de oplossingen hiervan met u te delen, zodat u weet wat u precies moet doen als u ermee geconfronteerd wordt.

 1. “Uitzondering van type ‘DotRas.RasDialException’ is gegenereerd” Fout:

Deze fout bleef verschijnen toen ik probeerde verbinding te maken met de Amerikaanse server om Netflix-geobeperkingen te omzeilen en verbinding te maken met de Amerikaanse versie van hun site.

Ik heb ontdekt dat dit gebeurt als u protocolinstelling is ingesteld op “Automatisch”. Dus om het op te lossen, gaat u naar Instellingen> Geavanceerd> Protocollen en verandert u het protocol van “Automatisch” in “OpenVPN / UDP” en maakt u opnieuw verbinding met de server en zo zult u er gemakkelijk doorheen komen.

Conclusie

VPN SurfShark is op dit moment misschien geen marktleider in het VPN-domein, maar het wankelt op geen enkel front in vergelijking met een dergelijke service in de branche. De snelheid is geweldig, er zijn geen problemen met privacy, de chathulp geeft een goede respons, het deblokkeert Netflix en ondersteunt Torrenting, wat veel meer is dan wat een service van deze grootte zou moeten bieden.

Absoluut een aanrader! Probeer het eens en u zult merken dat u zo’n goede service hebt gevonden waarvan u misschien niet wist dat die een bevredigende prestatie zou kunnen leveren als VPN.

9.5 Totale score
SurfShark VPN

De onderstaande waarde hecht ik veel waarde aan en zo is deze ranking ook tot stand gekomen

Gebruikersgemak
10
Stabiliteit netwerk
9
Prijs
9.5
Aantal beschikbare server landen
9
Flexibiliteit gebruik
9.5

Jesper is een absolute tovenaar als het gaat om informatie vinden van de VPN’s, en alles wat daarmee te maken heeft. Op jonge leeftijd bleek Jesper al een echte detective te zijn. Nooit terugdeinzend voor een zaak puzzelde hij alle stukjes bij elkaar. Tegenwoordig gebruikt Jesper zijn kwaliteiten voor ons als onderzoeker. Met Jesper als sterke aanvulling van ons team maakt hij het mogelijk de meest relevante informatie voor u te analyseren.

2 Comments
 1. Beste mensen. Ik heb een ziggo abb voor ook ziggogo. En heb surfshark geinstalleerd. Momenteel ben ik in spanje. Helaas. ..ziggogo werkt niet. Sterker nog, het denkt dat ik buiten europa ben. Of ik nu in surfshark nederland of Spanje aan klik, geen verschil. Als ik surfshark uit zet werkt ziggogo op mijn tablet wel maar mag bij terug kijken niet streamen naar mijn tv. Daarom dacht ik dit met surfshark te kunnen oplossen. Jammer.

  • Hoi Bert,

   Ziggo zou moeten werken buiten NL en binnen de EU. Daar zijn EU regels voor. Helaas kan je met ziggo geen herhaling streamen naar je TV, aleen maar live TV. Surfshark is niet de beste VPN om te testen!!! Ik zou het met ExpressVPN doen en dit kan je dan 30 dagen doen en wanneer je niet tevreden bent krijg je zonder problemen je geld terug!!! Ik zit in Portugal en het werkt gewoon met Express.

   Groet,
   Wesley

Laat uw reactie achter

PrivacyEnBescherming.be