SurfShark VPN, review 2024

surfshark review

Heeft u interesse in de diensten van Surfshark VPN, maar wilt u zeker zijn of de VPN diensten het wel waard zijn? Wilt u graag weten of Surfshark veilig is? Lees dan snel deze uitgebreide Surfshark review en kom er alles over te weten!

Probeer Surfshark VPN nu uit!
De beste VPN van: Surfshark

Wilt u graag gebruik maken van een betrouwbare VPN dienst om overal ter wereld exclusieve content te kunnen ontgrendelen? Maak dan gebruik van Surfshark VPN! Indien u een jaar abonnement afsluit krijgt u een 30 dagen geld terug garantie zodat u de dienst zonder zorgen kunt uitproberen!

Laatst geupdate op: 7 June 2024

Korte inleiding over Surfshark

De Surfshark VPN is een VPN dienst die binnen Nederland ligt. Het bedrijf werd in 2018 opgestart en bracht eerst een VPN applicatie uit voor iOS apparaten uit. In 2021 werd het bedrijf overgenomen door Nord security, maar de twee bedrijven werken nog steeds onafhankelijk van elkaar.

Surfshark review: Abonnementen en prijzen

surfshark abonnementen en prijzen

Indien u gebruik wilt maken van de VPN dienst zijn er verschillende abonnementen waar u uit zou kunnen kiezen. Met elk van deze abonnementen zult u toegang krijgen tot alle verschillende diensten die bij de VPN inbegrepen zitten. De prijs van uw abonnement zal echter wel aangepast worden naar de looptijd van het abonnement.

Het duurste plan zal het abonnement zijn waarbij u maandelijks zult moeten betalen. Hierna heeft u nog de optie om per 6 maanden te betalen, waarvoor u een grote korting krijgt, maar het meest voordelige tarief plan is het 24 maanden abonnement. Hierbij krijgt u namelijk enorm veel korting en zult u vaak ook verschillende extra voordelen krijgen zoals een aantal maanden gratis!

Coupons 

Doorheen het jaar heeft Surfshark verschillende kortingen en coupons die u kunt gebruiken om de abonnementen nog voordeliger te kunnen krijgen. Deze kortingen komen vaak terug in vakantie periodes en op speciale feestdagen zoals Black Friday.

Gratis proefperiode

Wanneer u gebruik wilt maken van de diensten van Surfshark VPN heeft u geen mogelijkheid om de VPN gratis proberen. Zo zult u altijd een abonnement moeten afsluiten voordat u gebruik kunt maken van de diensten. Echter heeft u, bij de langst durende abonnementen, een 30 dagen geld terug garantie.

Hiermee kunt u de dienst zonder zorgen uitproberen en indien u hier niet tevreden van bent kunt u zonder zorgen uw geld terugvragen.

Try out Surfshark VPN now!

Review Surfshark: Een technische samenvatting

Eigenschap Waarde
Zero-logs? De data is veilig
Werkt met torrents? Hier is streamen beschermd en anoniem
Netflix US, UK, IN, IT, NO, DE, AU, JP, KR, PL, FR, CA, TR, SE, SG, NL
Multi-login ∞ gelijktijdige connecties
Aantal landen 100+
Supported OS iOS, Android, macOS, Windows, Linux, Chrome, Firefox, FireTV, Apple TV, smart TVs, Xbox, Playstation
Geld terug garantie 30 dagen
Protocols WireGuard, IKEv2, OpenVPN
Data verkeer Onbeperkt
Encryptie Sterk: Military AES 256 bits
IP Adressen Onbekend
Servers 3,200+

Waarvoor kunt u Surfshark gebruiken

Weet u niet goed waarom u een VPN dienst zou kunnen gebruiken? Dan kunt u best even verder lezen. We hebben het namelijk over de onderwerpen waarvoor VPN diensten het meest gebruikt worden.

Surfshark VPN diensten gebruiken voor Netflix

Een van de hoofdredenen om een VPN dienst te gebruiken is door de exclusieve content van populaire streaming diensten zoals Netflix te ontgrendelen.

Door het aanpassen van de locatie van uw IP adres, naar een locatie binnen Amerika, kunt u met surfshark VPN de Netflix catalogus van Amerika ontgrendelen!

surfshark netflix

Kunt u Surfshark gebruiken om torrents te downloaden

Het downloaden van torrents gaat via speciale Peer to Peer, ook bekend als P2P, verbindingen. Wanneer u echter gebruik maakt van een VPN dienst, zullen deze verbindingen niet altijd werken. Doordat veel mensen juist een VPN dienst aanschaffen om torrents te kunnen downloaden, heeft Surfshark VPN ervoor gezorgd dat al hun VPN servers P2P verbindingen ondersteunen!

Doordat de VPN servers deze verbindingen ondersteunen, zult u torrents kunnen downloaden zonder dat derde partijen uw gegevens kunnen volgen.

Werkt Surfshark in China

Ja, Surfshark werkt in China. Surfshark biedt speciale servers die zijn geoptimaliseerd voor het omzeilen van de Grote Firewall van China en het biedt ook een NoBorders-modus die speciaal is ontworpen voor gebruik in beperkende landen.

Met deze functies kunnen Surfshark-gebruikers in China toegang krijgen tot geblokkeerde websites en inhoud en veilig en anoniem browsen.

Het is echter belangrijk om te onthouden dat de Chinese overheid hard optreedt tegen VPN-gebruik en het kan zijn dat Surfshark-servers af en toe worden geblokkeerd. Het is dus altijd een goed idee om de laatste ontwikkelingen te volgen en extra voorzichtig te zijn bij het gebruik van een VPN in China.

Video games spelen met Surfshark

Surfshark kan je helpen bij het spelen van video games door beperkingen en censuur te omzeilen, evenals je online identiteit en gegevens te beschermen.

Door gebruik te maken van een VPN-verbinding van Surfshark kun je je locatie en IP-adres verbergen en verbinding maken met servers in andere landen, wat kan helpen bij het omzeilen van geo-beperkingen op games en andere online inhoud.

Bovendien kan het gebruik van een VPN ervoor zorgen dat je gegevens worden versleuteld en beschermd tegen hackers en andere kwaadwillenden die mogelijk proberen je gegevens te stelen of te bespioneren.

Houd er echter rekening mee dat het gebruik van een VPN je internetsnelheid kan vertragen, wat de prestaties van sommige games kan beïnvloeden.

Try out Surfshark VPN now!

Toepassingen van de Surfshark VPN

Voordat u een abonnement afsluit voor een VPN dienst, zult u ook moeten weten welke toepassingen u bij de dienst kunt gebruiken. Heeft u geen idee welke toepassingen Surfshark VPN aanbiedt? Dan kunt u best even verder lezen, we hebben het er namelijk over in het volgende deel van deze uitgebreide surfshark review.

surfshark review

Split Tunneling

Surfshark ondersteunt split tunneling op zijn desktop- en mobiele apps. Met split tunneling kan je ervoor kiezen om bepaalde apps of websites via de VPN-verbinding van Surfshark te laten lopen, terwijl andere apps of websites rechtstreeks toegang hebben tot het internet zonder de VPN te gebruiken. Dit kan vooral handig zijn als je bepaalde apps hebt die niet goed werken met een VPN, zoals sommige bank-apps of streamingdiensten.

Met Surfshark’s split tunneling-functie kan je de VPN-verbinding voor bepaalde apps of websites uitschakelen terwijl de rest van je apparaat nog steeds verbonden is met de VPN. Dit kan helpen om de prestaties van de apps of websites die je niet via de VPN wilt laten lopen te verbeteren, terwijl je tegelijkertijd de voordelen van de VPN-verbinding behoudt voor andere activiteiten op je apparaat.

Automatische kill switch

Wanneer u een VPN dienst gebruikt wilt u natuurlijk ook dat u zonder zorgen gebruik kunt maken van het internet. Het kan echter zijn dat door een minder stabiele verbinding met een verre VPN server de connectie met de VPN server even wegvalt. Indien dit gebeurt en u dit niet merkt, zullen uw persoonlijke gegevens en uw online privacy weer risico lopen.

De Automatische kill switch van Surfshark VPN zal er voor zorgen dat alle applicaties die gebruik maken van de VPN server, geen toegang meer zullen krijgen tot het internet indien de VPN verbinding wegvalt. Op deze manier zult u zelf kunnen kiezen voor een nieuwe VPN verbinding en kunt u er toch zeker van zijn dat uw persoonlijke gegevens en uw online privacy zo goed mogelijk beschermd worden door de VPN!

surfshark ervaringen

DNS Lek bescherming

Indien u een website bezoekt zonder een VPN dienst, zult u altijd een “Adresboekje” moeten achterlaten zodat de website weet naar welke computer de opgevraagde data verzonden moet worden. Indien er zich dan een DNS lek voordoet, kunnen derde partijen uw persoonlijke gegevens vinden en deze tot bij uw computer volgen.

Wanneer u gebruik maakt van de Surfshark VPN zult u hier bescherming tegen krijgen. Zo zullen uw locatie en uw persoonlijke gegevens niet gedeeld worden met de websites, waardoor derde partijen ook geen toegang zullen krijgen tot deze informatie!

Advertentie blokker en Malware blokker

In deze Surfshark review hebben zijn we ook nagegaan of de diensten van Surfshark u ook een Advertentie en malware blokker zal geven.

Deze zal niet zo effectief zijn als een antivirus programma, maar het zal er wel voor zorgen dat u niet lastig gevallen zult worden met vervelende advertenties en dat virussen zich niet tot op uw computer kunnen verspreiden door andere mensen die uw computer op het internet vinden.

Het is echter wel mogelijk dat u zelf een virus op uw computer downloadt.

Pauze functie

Indien u voor een bepaalde tijd de VPN dienst niet wilt gebruiken en u absoluut niet wilt vergeten om deze weer aan te zetten, kunt u gebruik maken van de Pauze functie!

Hiermee stelt u zelf in hoe lang u de VPN dienst wilt pauzeren. Dit kan van 5 minuten tot 2 uur lang zijn en zodra de tijd om is zal de dienst automatisch weer met een VPN server verbinden!

Dit is vooral handig als u binnen een bepaalde tijd moet werken of lokale diensen nodig heeft en hiervoor geen VPN dienst zou willen gebruiken.

Try out Surfshark VPN now!

Surfshark review: De Windows applicatie

De meeste mensen die gebruik maken van deze VPN, zullen een windows computer hebben. Daarom hebben we voor deze Surfshark review de windows applicatie ook uitgetest.

De applicatie zelf

Het is een applicatie die zeer eenvoudig is om te gebruiken. Zo zal zelfs iemand die nog nooit een VPN dienst gebruikt heeft, gebruik kunnen maken van deze applicatie.

Door het intuïtieve design van de applicatie is het ook zeer makkelijk om een VPN verbinding in te stellen en om hier opnieuw mee te verbinden.

Instellingen

Heeft u al meer ervaring met het gebruiken van een VPN dienst? Dan kunt u alle instelingen zelf aanpassen zodat het een volledig gepersonaliseerde ervaring voor u is. De instellingen zijn namelijk zeer eenvoudig te begrijpen.

Mensen die voor de eerste keer gebruiken maken van een VPN dienst kunnen best de automatische instellingen behouden. De applicatie is namelijk zo ingesteld zodat iedereen deze kan gebruiken!

Andere applicaties van Surfshark

Zoals we het eerder in deze uitgebreide Surfshark review gezegd hebben, heeft de organisatie verschillende applicaties uitgebracht voor verschillende besturingssystemen waardoor u de VPN dienst op allerlei apparaten kunt gebruiken!

Lees in onderstaande lijst of uw apparaat ook ondersteunt wordt: iOS, Android, macOS, Windows, Linux, Chrome, Firefox, FireTV, Apple TV, smart TVs, Xbox, Playstation

Surfshark VPN ervaringen: VPN test resultaten

surfshark review

Een Surfshark review zou niet compleet zijn zonder wat we effectieve testen uit zouden voeren. Daarom geven we u in het volgende deel van deze review de resultaten op de snelheid testen en op de DNS lek / torrenting testen!

Surfshark Snelheid

Snelheid is een belangrijk aspect van de VPN-ervaring, omdat het kan bepalen hoe snel websites en apps laden, evenals de kwaliteit van video- en audio-streams.

Het is echter belangrijk om te onthouden dat de snelheid van een VPN afhankelijk kan zijn van verschillende factoren, zoals de afstand tussen het apparaat en de VPN-server, het aantal gebruikers dat verbinding maakt met de VPN-server, regionale bandbreedtebeperkingen, de internetprovider en de verwerkingskracht van het apparaat.

Surfshark biedt redelijk goede snelheden, afhankelijk van de server waarmee je verbinding maakt. In onze tests konden we meestal genieten van stabiele verbindingen met downloadsnelheden van ongeveer 50-60 Mbps en uploadsnelheden van ongeveer 20-30 Mbps. Het is echter belangrijk op te merken dat deze snelheden kunnen variëren afhankelijk van de factoren die eerder zijn genoemd.

Als we Surfshark vergelijken met enkele van zijn concurrenten, valt op dat het over het algemeen vergelijkbare of zelfs iets hogere snelheden biedt dan de meeste andere VPN-services.

Dit kan worden toegeschreven aan het feit dat Surfshark momenteel meer dan 3200 servers heeft in meer dan 65 landen, waardoor gebruikers meer opties hebben om een server te vinden die dicht bij hen in de buurt is en betere snelheden biedt.

Het is echter belangrijk om op te merken dat, afhankelijk van je locatie en andere factoren, je ervaring met Surfshark mogelijk anders kan zijn. Het is daarom altijd een goed idee om verschillende servers te proberen en te experimenteren om te zien welke de beste prestaties biedt op jouw locatie.

DNS lekken en torrent bescherming

Bij het beoordelen van Surfshark VPN hebben we verschillende tests uitgevoerd om te controleren op DNS-lekken, IP-adreslekkage (IPv4 en IPv6) en WebRTC-lekken.

Ons proces omvatte de volgende basisstappen:

 1. We hebben Surfshark gedownload en geïnstalleerd op ons apparaat en zijn vervolgens verbinding gaan maken met verschillende servers van Surfshark.
 2. Vervolgens hebben we IPleak.net bezocht om te controleren op eventuele lekken.
 3. We hebben gecontroleerd op DNS-lekken door de DNS-serveradressen te vergelijken die worden weergegeven op de IPleak.net-website met de DNS-serveradressen die door Surfshark worden gebruikt.
 4. We hebben ook gecontroleerd op IP-adreslekkage (zowel IPv4 als IPv6) door te kijken of ons echte IP-adres werd weergegeven op de IPleak.net-website in plaats van het IP-adres dat door Surfshark werd toegewezen.
 5. Tot slot hebben we gecontroleerd op WebRTC-lekken door de WebRTC-test uit te voeren op de IPleak.net-website en te kijken of ons echte IP-adres werd weergegeven.

Uit onze tests bleek dat Surfshark geen DNS-lekken of IP-adreslekkage had (zowel IPv4 als IPv6) tijdens onze tests. Ook had het geen WebRTC-lekken. Dit is een goede indicatie dat Surfshark’s privacybescherming goed werkt en dat het een goede keuze kan zijn voor torrenting.

In vergelijking met andere VPN-providers biedt Surfshark een zeer sterke bescherming tegen DNS-lekken, IP-adreslekkage en WebRTC-lekken.

Dit komt waarschijnlijk door de ingebouwde bescherming tegen lekken en de strikte no-log-beleidsregel van Surfshark, wat betekent dat ze geen gegevens over hun gebruikers bewaren.

Hierdoor kunnen gebruikers veilig en anoniem gebruikmaken van de VPN-service van Surfshark.

Surfshark ervaringen: De klantendienst

Indien u betaald voor een dienst, zult u af en toe ook wel eens contact moeten opnemen met een klantendienst. In deze Surfshark review hebben we de klantendienst van de VPN organisatie ook uitgetest.

U kunt de klantendienst op verschillende manieren contacteren en de organisatie zal hierna zo snel mogelijk proberen te reageren om u te kunnen helpen met de problemen die u ervaart.

Try out Surfshark VPN now!

Surfshark in vergelijking met andere VPN diensten

Er zijn meer verschillende VPN diensten waar u gebruik van zou kunnen maken. Daarom hebben we in deze uitgebreide Surfshark review de dienst ook vergeleken met andere VPN diensten! Lees er snel meer over.

Surfshark VPN vs ExpressVPN

Indien u de vergelijking maakt tussen surfshark en ExpressVPN dan kunt u best gaan voor de laatste optie. Dit is namelijk de nummer 1 VPN die er bestaat. Wilt u meer weten over deze VPN dienst? Dan kunt u best de review van ExpressVPN lezen!

Surfshark VPN vs CyberGhostVPN

CyberGhostVPN is de 2e VPN in onze ranglijsten. Dit betekent dus dat de diensten net iets beter zijn dan de diensten van Surfshark op onze testen. Wilt u meer weten over deze VPN dienst? Dan kunt u best verder lezen in de review van CyberGhostVPN.

Surfshark VPN vs Private Internet Access (PIA) VPN

In deze vergelijkingen zijn Surfshark en Private Internet Access (PIA) VPN het meeste met elkaar te vergelijken en zult u enkel het verschil merken op kleine vlakken. U kunt dus eender welke dienst kiezen. Wilt u meer weten over de Private Internet Access (PIA) VPN? Lees dan onze review over deze dienst!

Meest gestelde vragen over Surfshark VPN

Heeft u verschillende vragen over de VPN dienst, maar heeft u hier nog geen antwoord op gevonden?

Geen enkel probleem, we hebben in deze Surfshark review de meest gestelde vragen beantwoord.

Is Surfshark een sterke VPN dienst?

Ja, Surfshark is een sterke VPN-dienst die veel functies en voordelen biedt aan gebruikers. Surfshark heeft momenteel meer dan 3200 servers in meer dan 65 landen, waardoor gebruikers over de hele wereld toegang hebben tot geografisch beperkte inhoud en websites kunnen bezoeken zonder zich zorgen te hoeven maken over censuur of blokkades.

Een van de grootste voordelen van Surfshark is de strikte no-log-beleidsregel, wat betekent dat ze geen gebruikersgegevens bijhouden. Dit zorgt voor een hoge mate van privacy en anonimiteit tijdens het browsen en gebruikmaken van internetdiensten.

Surfshark heeft ook een ingebouwde kill switch, wat betekent dat als de VPN-verbinding verbroken wordt, alle internettoegang wordt afgesloten, zodat er geen datalekken kunnen optreden. Daarnaast biedt Surfshark bescherming tegen DNS-lekken, IPv6-lekken en WebRTC-lekken om de privacy van gebruikers te waarborgen.

Een ander voordeel van Surfshark is het onbeperkte aantal gelijktijdige verbindingen, wat betekent dat gebruikers Surfshark op zoveel apparaten kunnen gebruiken als ze willen. Ook biedt Surfshark een speciale streaming-modus waarmee gebruikers sneller kunnen streamen en bufferen kunnen voorkomen.

Kunnen uw gegevens gevolgd worden bij Surfshark?

Surfshark zelf beweert een strikt beleid van geen logs te hanteren, wat betekent dat ze geen gegevens bijhouden over de online activiteiten van hun gebruikers. Dit is een belangrijk kenmerk van VPN-diensten, omdat het de privacy van de gebruiker beschermt en de veiligheid van hun online communicatie verbetert.

Het is echter belangrijk om op te merken dat hoewel Surfshark geen logs bijhoudt van gebruikersactiviteiten, ze wel enkele beperkte gegevens kunnen verzamelen, zoals uw e-mailadres en betalingsgegevens. Deze informatie wordt echter niet gekoppeld aan uw online activiteiten en wordt alleen gebruikt om de dienst te kunnen leveren en eventuele problemen op te lossen.

Het is altijd verstandig om het privacybeleid van een VPN-dienst te lezen voordat u zich aanmeldt, zodat u precies weet wat ze wel en niet bijhouden en hoe ze uw gegevens gebruiken.

Kan een VPN gehackt worden?

Het is mogelijk dat een VPN wordt gehackt, ook al wordt het over het algemeen beschouwd als een veilige methode om toegang te krijgen tot het internet.

VPN’s versleutelen het internetverkeer en maken het hackers moeilijk om de gegevens te onderscheppen en te lezen.

Geen enkele technologie is echter volledig veilig, en er zijn verschillende manieren waarop een VPN kan worden gehackt, waaronder:

 • Zwakke encryptie: sommige VPN’s gebruiken zwakke encryptiemethoden, waardoor ze kwetsbaar zijn voor hacking.Phishing-aanvallen: Hackers kunnen phishing e-mails of berichten gebruiken om gebruikers ertoe te verleiden hun referenties prijs te geven of malware te installeren.
 • Gecompromitteerde servers: Als de servers van een VPN-provider gehackt zijn, kunnen hackers toegang krijgen tot de gegevens van gebruikers en deze stelen.
 • Malware: Hackers kunnen malware gebruiken om in te breken in het apparaat van een gebruiker en informatie te stelen, zelfs als de gebruiker verbonden is met een VPN.
 • Verouderde software: Als de VPN-software verouderd en ongepatcht is, kan deze kwetsbaarheden bevatten die door hackers kunnen worden uitgebuit.

Het is belangrijk om op te merken dat het gebruik van een gerenommeerde VPN-dienst met sterke encryptie en beveiligingsprotocollen, regelmatige software-updates en beste praktijken zoals twee-factor-authenticatie het risico om gehackt te worden aanzienlijk kan verminderen.

Gebruikers moeten ook voorzichtig zijn met de informatie die ze online delen en hun apparaten beschermen met gerenommeerde antivirussoftware.

Surfshark review: De conclusie

Surfshark VPN is een van de beste VPN diensten waar u gebruik van zou kunnen maken. Met een zeer intuïtieve applicatie en een grote beschikbaarheid aan apparaten waarmee u deze dienst kunt gebruiken, is het een goede VPN dienst.

De dienst is perfect voor mensen die exclusieve content over heel de wereld willen gebruiken of die graag een VPN dienst willen gebruiken in China. Een groot voordeel is dat alle VPN verbindingen van Surfshark ook P2P verbindingen ondersteunen waardoor het downloaden van torrents ook veilig kan gebeuren!

Hoewel Surfshark een goede VPN dienst is, raden we toch de diensten van ExpressVPN aan! Dit is namelijk de nummer 1 VPN in onze ranglijsten en zal u meer kunnen bieden dan de Surfshark VPN!

8.9 Total Score
SurfShark VPN Review 2024: Bevredigend

Gebruikersgemak
9
Stabiliteit netwerk
9
Prijs
8.5
Aantal beschikbare server landen
9
Flexibiliteit gebruik
9
PROS
 • Voordelig
 • Eenvoudig te gebruiken
 • Werkt in China
CONS
 • Geen gratis proefperiode
blogger Jesper

Jesper heeft zijn bachelorgraad behaald in Informatiewetenschappen aan de Universiteit van Utrecht. Hij staat bekend als een absolute expert als het gaat om VPN's en alles wat daarmee te maken heeft. Op jonge leeftijd bleek Jesper al een echte speurneus te zijn, altijd klaar om een zaak aan te pakken en alle puzzelstukjes samen te brengen. Tegenwoordig zet Jesper zijn kwaliteiten in als cyber security expert in ons team. Met Jesper als waardevolle aanvulling kunnen we de meest relevante informatie voor u analyseren en presenteren. U kunt contact opnemen met Jesper via e-mail: jesper@privacyenbescherming.be.

2 Comments
 1. Beste mensen. Ik heb een ziggo abb voor ook ziggogo. En heb surfshark geinstalleerd. Momenteel ben ik in spanje. Helaas. ..ziggogo werkt niet. Sterker nog, het denkt dat ik buiten europa ben. Of ik nu in surfshark nederland of Spanje aan klik, geen verschil. Als ik surfshark uit zet werkt ziggogo op mijn tablet wel maar mag bij terug kijken niet streamen naar mijn tv. Daarom dacht ik dit met surfshark te kunnen oplossen. Jammer.

  • Hoi Bert,

   Ziggo zou moeten werken buiten NL en binnen de EU. Daar zijn EU regels voor. Helaas kan je met ziggo geen herhaling streamen naar je TV, aleen maar live TV. Surfshark is niet de beste VPN om te testen!!! Ik zou het met ExpressVPN doen en dit kan je dan 30 dagen doen en wanneer je niet tevreden bent krijg je zonder problemen je geld terug!!! Ik zit in Portugal en het werkt gewoon met Express.

   Groet,
   Wesley

Leave a reply

PrivacyEnBescherming.be