TunnelBearVPN, review 2024

TunnelBear VPN

Ben je op zoek naar een goede en makkelijk te gebruiken VPN? Van deze VPN provider heb je zowel een betaalde als gratis variant. Voor een beginnende VPN gebruiker, is Tunnel Bear VPN ideaal want hij is eenvoudig in gebruik! Lees de voor en nadelen van deze provider in de onderstaande TunnelBear VPN review.

Grijp je kans!
Beste deal voor TunnelBear VPN

De beste deal om veilig, snel en eenvoudig je internet verbinding af te schermen.

Wat is TunnelBear VPN

TunnelBear VPN vind zijn oorsprong in 2011 en is opgericht door Ryan Dochuk en Daniel Kaldor. Het hoofdkantoor staat in Canada. Een overname in 2018 door het cyberbeveiligingsbedrijf McAfee bracht een aantal veranderingen met zich mee. TunnelBear kwam hiermee onder Amerikaanse jurisdictie te staan. TunnelBear VPN was wel van plan zijn eigen merk voor producten te blijven gebruiken en dat is ze ook gelukt.

TunnelBear VPN

Ondanks zijn naamsbekendheid, heeft Tunnel Bear VPN niet het grootste netwerk. Ze zijn vrij bescheiden in hun aanbod waardoor je niet een hele lange lijst met functies hoeft te verwachten. Dat is fijn voor beginners. VPN Tunnel Bear is niet in het leven geroepen voor experts, daar zijn andere VPN’s voor op de markt gebracht zoals ExpressVPN.

Toch is voor iedereen die een VPN wil uitproberen en niet heel veeleisend is, deze VPN de beste keus.

De hoofdkenmerken van dit product:

 • Uitstekende privacy. Tunnel Bear VPN zorgt dat je anoniem van het internet gebruik kunt maken dankzij ViligantBear, GhostBear en zijn sterke encryptieprotocollen.
 • No-logging beleid. Er worden geen gebruikersdata opgehaald, gebruikt of geanalyseerd.
 • Meeste streamingdiensten zijn toegankelijk. Met de Tunnel Bear VPN kun je streams als HBO Max, Netflix en Hulu openen. Maar voor sommige wordt deze stream alsnog geblokkeerd of werkt deze VPN te traag. Dit is vooral het geval met bekende streams vanuit de Verenigde Staten.
 • Goede snelheid op lokale servers. Voor gebruik op lokale servers werkt TunnelBear VPN redelijk snel. Helaas op internationale servers nog niet snel genoeg om te kunnen streamen of om torrents te kunnen downloaden.
 • Omzeilt internetcensuur. Censuur dat China bijvoorbeeld opwerkt, kan met behulp van GhostBear omzeilt worden.
 • Eenvoudig te gebruiken door iedereen. Het is een eenvoudige provider, vooral geschikt voor nieuwe gebruikers en digibeten. Er worden bijna geen technische termen genoemd!

Bestel vandaag!

Het aanbod van TunnelBear VPN

TunnelBear VPN

Het netwerk van Tunnel Bear VPN blijft groeien waardoor steeds meer servers toegankelijk worden. Nieuwe locaties worden regelmatig toegevoegd en een van de laatste zijn bijvoorbeeld Zuid-Korea, Cyprus en Peru. Door gebruik te maken van Tunnel Bear VPN, heb je de mogelijkheid om deze op vijf verschillende devices te installeren en tegelijkertijd te gebruiken. Dat is niet slecht voor deze eenvoudige provider.

De TunnelBear VPN biedt drie verschillende plannen aan: het gratis plan, een unlimited plan en een familieplan, ook wel Teams genoemd. Laten we ze naast elkaar leggen zodat je kunt zien welk plan bij jouw internetgebruik past.

Gratis Plan

Om kosten te besparen kun je kiezen voor een gratis account op Tunnel Bear VPN. Dit is ideaal voor degenen die bijna geen gebruik hoeven te maken van een VPN. Dit gratis plan heeft een limiet van 500MB per maand en is zo opgebruikt. Niet genoeg om te kunnen streamen, maar genoeg om een website te bezoeken die anders niet toegankelijk is. Heb je meer data of snelheid nodig, kies dan voor een betaald abonnement. 

Unlimited Plan

Het maandelijkse premium plan is ongelimiteerd en dagelijks te gebruiken. Dit plan hanteert verschillende prijzen, afhangend van hoe lang je het contract aangaat. Wil je daarop besparen, dan kies je voor het 1-jarig abonnement. Hiermee bespaar je 50%. Wil je nog meer besparen dan kies je voor een 3-jarenplan.

Teams

Het laatste plan is geschikt voor teams of gezinnen. Door gebruik te maken van hetzelfde plan, worden alle gebruikers beschermd. Vooral als er gewerkt wordt op een openbaar Wi-Fi netwerk. Net als bij het unlimited plan, maken ze gebruik van een sterke AES-256bit encryptie die je team beschermd tegen het lekken van data en aanvallen van buitenaf. Van dit plan kunnen tot 200 leden gebruik maken. De prijs van 2 tot 200 leden gaat. Probeer dit plan uit voor 7 dagen!

Geld-terug-garantie

Klinkt een van deze plannen je goed in de oren? Houdt dan wel in gedachten dat TunnelBear VPN geen geld-terug-garantie hanteert. In hun algemene voorwaarden zeggen ze dat ze elk geval apart bekijken en op basis daarvan besluiten ze of ze geld terugstorten of niet. Je kunt een terugbetaling verwachten als de service super slecht was, maar dan nog is het aan TunnelBear die dit bepaalt. ExpressVPN is hierin wel betrouwbaar en garandeert de niet-goed-geld-terug garantie om welke reden maar ook.

Betalingsopties

De bedragen die Tunnel Bear VPN hanteert, staan vast. Bedragen worden weergegeven in dollars. Voor een teams plan geldt dat er een gezamenlijke factuur naar een centrale plek wordt gestuurd die je als klant van tevoren bepaald. Betalingen gaan altijd via een creditcard.

Wat nog niet zo lang bestaat, is dat je met Bitcoins kunt betalen. Er zitten wel uitzonderingen aan vast en dit geldt alleen voor een abonnement van een jaar. Betalingen via Bitcoin zijn ook niet anoniem. Je gebruikersnaam en e-mailadres zijn hetzelfde en TunnelBear slaat die gegevens automatisch op. Wil je anoniem blijven dan moet je een ander e-mailadres gebruiken.

Kortingen en promotieacties

Promoties en kortingen worden aangeboden via een VPN kortingscode. Deze coupons vind je online en kan je helpen om geld te besparen op een abonnement. Wat alleen opvalt, is dat deze zelfde kortingen ook op hun eigen website worden vermeld. De kortingen zijn gebasseerd op hoe lang je het abonnement afsluit en aan de hand daarvan bespaar je een bepaald percentage.

Samenvattingsblad voor TunnelBear VPN

Eigenschap Waarde
Zero-logs? De data is veilig
Werkt met torrents? Deze aanbieder is niet veilig
Netflix Niet beschikbaar
Multi-login 5 gelijktijdige connecties
Aantal landen 23+
Supported OS iOS, macOS, Windows, Android, Chrome
Geld terug garantie n/a
Protocols OpenVPN, IKEv2
Data verkeer Onbeperkt
Encryptie Sterk: Military AES 256 bits
IP Adressen Onbekend
Servers Onbekend

Gebruik maken van TunnelBear VPN

De TunnelBear VPN werkt het beste als je een betaald abonnement aanschaft. Hiermee heb je meer mogelijkheden. Wat zijn deze zoal?

Netflix en andere streamingdiensten

Er zijn heel wat verschillende antwoorden te vinden op de vraag of Tunnel Bear VPN geschikt is voor een streamingdienst als Netflix. Het laatste wat er over te vinden is, is dat het in de meeste gevallen wel kan. Netflix in de Verenigde Staten heeft het meeste aanbod en is het meest in trek. Voorheen was het niet mogelijk om deze stream vanuit hier te bekijken met behulp van Tunnel Bear VPN.

Nu kan het wel, maar wel met beperkingen. Je moet niets anders open hebben staan dat de snelheid van de stream naar beneden haalt. Disney+ is bijvoorbeeld een dienst die niet toegankelijk is met deze VPN.

TunnelBear VPN

Torrents

Sinds kort is het weer mogelijk om met behulp van TunnelBear VPN Torrents te downloaden. Dit zullen ze natuurlijk niet van de daken schreeuwen. Deze stille benadering zorgt ervoor dat er nauwelijks verwijzingen zijn naar P2P en torrents op de hele TunnelBear-website. Tunnel Bear VPN ondersteunt torrents op alle locaties.

TunnelBear VPN

China en TunnelBear

Er wordt beweerd dat je de Tunnel Bear VPN in China kunt gebruiken. Maar de berichten verschillen over en weer. Gezegd wordt dat bij gebruik, China regelmatig de verbinding met deze VPN verbreekt. Hoe is dit op te lossen? Je metadata moet worden verborgen. TunnelBear kan dit doen door deze zo gezegd te verduisteren met behulp van zijn GhostBear functie. Deze Obfsproxy maskeert je VPN verkeer.

Video  spelletjes

Is Tunnel Bear VPN snel genoeg voor het spelen van games online? Over het algemeen wel. Maar ook hier zitten wel een paar haken en ogen aan. Je kunt spellen spelen voor een enkele gebruiker, als je spellen speelt waarin meerdere gebruikers deelnemen, kan de verbinding wat trager worden.

Dit is helemaal het geval als je een internationale VPN server gebuikt i.p.v. de lokale VPN server.

Dan verlies je heel veel snelheid. De oplossing? Kies een andere VPN provider als je van gamen houdt, zoals ExpressVPN.

De verschillende functies van TunnelBear VPN

Tunnel Bear VPN maakt niet veel gebruik van verschillende functies, maar degene die ze wel hebben kunnen het verschil maken.

VigilantBear

VigilantBear is een functie die is ontworpen om je locatie en gegevens meteen te verbergen aan de hand van een zogenoemde ‘killswitch’ op het moment dat de VPN zijn verbinding verliest. Dit kan gebeuren op het moment dat je wisselt tussen Wi-Fi netwerken of je valt net buiten het netwerkbereik. VigilantBear beschermt je in deze paar seconden terwijl TunnelBear opnieuw verbinding maakt.

TunnelBear VPN

Closest Tunnel

De Closest Tunnel functie, ook wel Fastest Tunnel genoemd, bepaald welke connectie het beste voor je is. Kies je voor deze optie dan wordt er automatisch verbinding gemaakt met de locatie die het dicht bij je ligt. Deze functie heeft als voordeel dat je gegevens de kortst mogelijke afstand afleggen en je zo sneller internet hebt.

GhostBear

Over de functie GhostBear hebben het al eerder gehad. Dit is een functie die je versleutelde gegevens minder detecteerbaar maakt voor overheden en bedrijven. Zo kan de VPN minder snel geblokkeerd worden. Deze functie schakel je alleen in als je geen verbinding kunt maken met Tunnel Bear VPN of als de verbinding langzaam wordt.

Windows interface en settings

De TunnelBear VPN is er ook als Windows VPN. Zodra je de VPN opent, verschijnt er een wereldkaart met daarop je huidige locatie en andere VPN locaties. Het nadeel van deze map is dat je niet kunt inzoomen om een beter overzicht te krijgen. Om op een eenvoudige manier een andere locatie te selecteren, kun je bovenin de kaart een andere locatie dan je huidige selecteren.

De desktop verteld je wanneer je bent ingelogd maar ook wanneer je bent uitgelogd. Zo kun je in de gaten houden of je nog beschermd bent of niet.

TunnelBear VPN

Er zitten niet veel settings op deze Window editie. De paar die erop zitten zijn wel heel handig om te gebruiken. Zodra je Windows opstart, kun je TunnelBear zo instellen dat de VPN automatisch geactiveerd wordt zodra je op een draadloos netwerk terecht komt die niet in de lijst van betrouwbare netwerken staat. Andere settings die je kunt instellen, hebben te maken met de veiligheidsfuncties die we hierboven beschreven hebben.

Mobiele applicaties van VPN TunnelBear gebruiken

Zowel de Android apps als de iOS apps hebben veel weg van de Windows editie. Ook op deze apps verschijnt een wereldkaart zodra je hem opent. De VPN locaties op de kaart zijn duidelijk gemarkeerd, er is een lijst met alternatieve locaties, een paar kleinere settings en dat is het.

TunnelBear VPN

Gebruik maken van de app is iets eenvoudiger als de Windows versie, ondanks dat je hier ook geen mogelijkheid hebt om de kaart in- of uit te zoomen. De keus uit servers werkt ook hetzelfde; of je kiest ze van de kaart of je klikt op de lokatielijst.

Testresultaten van TunnelBear

De snelheid en veiligheid van een VPN doet er wel degelijk toe. Helmaal voor een betaalde VPN! Dan is de snelheid iets waar je op wilt letten. Dit geldt vooral als je graag naar streams als Netflix of Hulu kijkt. Een trage VPN zorgt voor haperingen in de serie of film die je aan het kijken bent. En iets downloaden is dan al helemaal niet te doen. Hoe zit het met de Tunnel Bear VPN?

 • Snelheid: In de snelheid van TunnelBear zit wel wat verschil, vooral als je op een server zit ver weg van je eigen locatie. Zodra je de VPN aanzet, zal je iets inleveren op de download- en uploadsnelheid, mits je in de buurt van je eigen server blijft. Ga je naar een server vanuit Nederland naar bijvoorbeeld een in de Verenigde Staten, dan lever je behoorlijk in op de prestaties.
 • DNS leaks: Voor de veiligheid biedt TunnelBear IP- en DNS leak protection. Via de verschillende servers die ze aanbieden zal je verbinding altijd volledig gecodeerd blijven. Dit voorkomt dat je iemand over je schouder mee kan kijken naar wat je op het internet doet. Denk dan vooral aan overheden en internet providers.

Klantensupport

De klantensupport van TunnelBear is gebasseerd op een helpfunctie op hun website. Op deze uitgebreide pagina met FAQ’s vind je veel antwoorden op vragen en oplossingen. Deze zijn met simpele bewoording uitgelegd en eenvoudig te begrijpen. Is de vraag of probleem urgenter en vereist het een onmiddelijk antwoord dan heb je een probleem!

Er bestaat namelijk geen live chat of telefoonnummer die je kunt gebruiken bij vragen. Er is een contactpagina beschikbaar die een e-mail stuurt naar het support team. In dit bericht vermeld je het probleem en andere details die nodig zijn om je te helpen. Het antwoord hierop kan snel terugkomen of er kan wat tijd overheen gaan. Ondanks dat het niet vlot verloopt, krijg je vaak een vriendelijk bericht terug met daarin hopelijk de oplossing voor je probleem.

Vergelijking en alternatieven

TunnelBear VPN vs ExpressVPN

We merken dat ExpressVPN zeer geschikt voor veeleisende personen en die meerdere functies nodig hebben. TunnelBear daarentegen is ideaal voor de beginnende gebruiker en voor diegenen die niet veel nodig hebben.

TunnelBear VPN vs NordVPN

We merken dat NordVPN een VPN is die veel te bieden heeft qua snelheid en een groot aantal servers wereldwijd tot zijn beschikking heeft. TunnelBear loopt qua snelheid wat achter maar levert soepele prestaties zonder DNS leaks.

TunnelBear VPN vs Surfshark

Surfshark en TunnelBear lijken veel op elkaar qua wat ze te bieden hebben. Surfshark biedt een hoge snelheid aan en werkt op de meest populaire streamingdiensten. TunnelBear moet het juist hebben van handige veiligheidstoepassingen en het feit dat je anoniem kunt blijven omdat er geen logs van je worden bijgehouden.

Eindoordeel over TunnelBear VPN

TunnelBear is niet de snelste nog de meest sterke VPN die er bestaat. Maar vanwege zijn eenvoudige toepassingen en drang naar het bieden van goede privacybescherming, is het kiezen voor deze VPN geen slechte keus.

Voor iemand die geen hoge eisen stelt, de VPN niet veel nodig heeft of niet veel downloadsnelheid nodig heeft, is deze Tunnel Bear VPN de juiste keus. Ben je iets veeleisender en heb je meer nodig? Dan raden we ExpressVPN aan.

TunnelBear VPN
Deze gebruiksvriendelijke VPN-app van TunnelBear helpt je overal veilig te browsen, streamen en werken.
7.3 Total Score
TunnelBear VPN review

TunnelBear is de BESTE manier om uw persoonlijke info veilig online te houden en een gemakkelijke manier om vervelende locatie barrières te omzeilen.

Privacy en veiligheid
8
Functies
7
Klantsupport
7.5
Prijs/kwaliteitsverhouding
8
Gebruiksgemak
8.5
PROS
 • Gebruiksvriendelijk
 • Ideaal voor een beginnende gebruiker
 • Apps voor Desktop, Android en iOS
 • Diverse deals beschikbaar
CONS
 • Weinig functies
 • Kill Switch werkt niet altijd
 • Duurder dan andere VPN providers
 • Geen niet-goed-geld-terug garantie
Avatar photo

Thijs heeft een bachelorgraad in Communicatiewetenschappen met een specialisatie in Online Marketing van de Universiteit van Amsterdam. Hij is een ervaren internetmarketeer met uitgebreide kennis over diverse internetgerelateerde onderwerpen. Met zijn technische achtergrond kan hij een breed scala aan onderwerpen behandelen. Thijs begrijpt dat onze lezers vaak geen technische achtergrond hebben, daarom is zijn doel om de informatie begrijpelijk en toegankelijk te maken voor een breed publiek. Hij is gepassioneerd om complexe concepten op een eenvoudige manier over te brengen, zodat lezers zijn expertise gemakkelijk kunnen begrijpen en ervan kunnen profiteren. U kunt contact opnemen met Thijs via e-mail: thijs@privacyenbescherming.be

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

PrivacyEnBescherming.be