ExpressVPN versus NordVPN, welke is beter en waarom? 2024

ExpressVPN vs Nordvpn is een interessante vergelijking tussen twee zeer gewaardeerde VPN aanbieders. Maar wat bieden deze twee VPN providers nou precies aan en wat zijn de verschillen en overeenkomsten.

We zullen in dit artikel zo goed mogelijk proberen uit te leggen waar de VPN’s over beschikken zodat jij een keuze kan maken welke VPN je liever hebt. NordVPN of ExpressVPN.

Bijgewerkt:  7 June, 2024

Wat is een VPN?

Een VPN is een virtuele privé server die het IP adres van het apparaat verandert. Hierdoor is de locatie van de gebruiker niet meer traceerbaar. Ook zorgt een VPN ervoor dat jouw gegevens en online activiteiten niet kunnen worden achterhaald.

Uw huidige IP-adres

IP:
City:
Country:
ISP:

Ook voor geografisch geblokkeerde websites en content kan toegang verkregen worden met een VPN. Dit komt doordat een VPN een groot aanbod aan servers uit verschillende landen levert. Hierdoor kan je jouw apparaat verbinden met een buitenlandse server naar keuze.

Dit werkt bijvoorbeeld goed met Netflix. Aangezien Netflix per land verschillende films en series aanbiedt heb je maar een beperkt aantal films en series tot je beschikking.

De Amerikaanse Netflix heeft bijvoorbeeld een veel breder aanbod aan films en series die vaak ook nog eens eerder worden vrijgegeven. Daarnaast is het ook nog eens zo dat het bedrag dat je betaald voor het Netflix abonnement per land kan verschillen. Dit komt doordat veel landen hun eigen valuta hebben.

Ook wordt er rekening gehouden met de kosten van levensonderhoud van bepaalde landen. Hierdoor is een Netflix abonnement in bijvoorbeeld Turkije of India veel goedkoper.

Overeenkomsten NordVPN versus ExpressVPN

NordVPN vs ExpressVPN zijn een van de weinige VPN aanbieders die opdrachtregel-hulpprogramma’s aanbieden voor apparaten die gebruik maken van Linux. Ze bieden ook applicaties aan voor iOS, macOS, Windows, Android en Amazon Fire apparaten.

Het zijn allebei leiders onder de VPN aanbieders en laten vergelijkbare prestaties zien. Er zit niet veel verschil in prestatie maar de lay-out van de apps verschilt wel erg van elkaar.

ExpressVPN

ExpressVPN

In deze strijd tussen ExpressVPN vs NordVPN zullen we eerst de ExpressVPN uitlichten. Met een keuze uit meer dan 3000 servers uit 160 verschillende plekken in 94 landen zijn er ook voor de ExpressVPN genoeg servers om uit te kiezen. Ze hebben dan misschien wel minder servers beschikbaar, maar je kan wel kiezen uit meer verschillende landen dan met de NordVPN.

In het geval van verbindings snelheid is ExpressVPN de koploper en daarmee de te kloppen provider. Sinds ze vorig jaar aan de top zijn gekomen zijn ze niet meer van de nummer 1 positie af te krijgen.

Ook de goede reputatie en veiligheid spelen hier een rol in. Daarnaast is het ook nog eens erg gebruikers vriendelijk en makkelijk om in de app te navigeren. Misschien dat dat de reden is waarom bij ExpressVPN vs NordVPN, de ExpressVPN als duurste naar voren komt. Ook de ExpressVPN biedt de 30 dagen niet goed, geld terug garantie aan.

Nordvpn

NordVPN

Met het oog op de NordVPN vs ExpressVPN strijd is het nu tijd om dieper in te gaan op de NordVPN. Deze VPN staat op de lijst tussen de beste VPN aanbieders voor vele verschillende redenen. Je zal geen andere VPN vinden voor dezelfde prijs of goedkoper, met meer functies dan de NordVPN. Ook niet als je de NordVPN versus ExpressVPN vergelijkt. Met meer dan 5500 servers in 59 landen is het een enorm aanbod dat erg aantrekkelijk is voor de gebruikers.

In de meest recente snelheid tests kwam naar voren dat de NordVPN servers een stabiele, snelle verbinding aanbieden die vergelijkbaar of sneller is dan andere concurrenten. Er was geen sprake van plotseling verbindings verlies of verbindings onderbrekingen. NordVPN biedt ook een 30 dagen niet goed, geld terug garantie aan.

Alleen de verbindings snelheid van ExpressVPN was wel iets beter dan die van NordVPN, maar dat was marginaal. Als de gebruiker niet tevreden is met de VPN kan hij vragen voor een terugbetaling. Zo zou je beide VPN providers uit kunnen proberen en daarna een keuze maken welke je het liefst gebruikt.

NordVPN vs ExpressVPN

Wat zijn nou precies de verschillen tussen NordVPN versus ExpressVPN aanbieders? Om het wat makkelijker te maken zullen we dit even op een rijtje zetten zodat het wat overzichtelijker is.

ExpressVPN vs NordVPN

Functie ExpressVPN NordVPN
Gelijktijdige verbindingen 5 6
Totaal aantal servers 3000+ 5000+
Aantal verschillende server landen 94 59
App beveiliging Kill switch Kill switch, automatische WiFi beveiliging, ad-blocker, malware scanner
Gevestigd in British Virgin Islands Panama
Niet goed geld terug garantie 30 dagen 30 dagen

Welke VPN is beter, Nordvpn of Expressvpn?

Als we kijken naar NordVPN versus ExpressVPN dan is NordVPN uiteindelijk de beste. De redenen hiervoor zijn dat er meer servers beschikbaar zijn, de prijs voordeliger is en het daarnaast ook meer controle over je veiligheid instellingen biedt. Alhoewel de ExpressVPN zeker niet onder doet voor de NordVPN en de verbindings snelheid van ExpressVPN zelfs iets beter is heeft NordVPN toch meer voordelen dan ExpressVPN.

Nordvpn vs expressvpn

Het installeren van een NordVPN of ExpressVPN

Het installeren van een NordVPN of ExpressVPN is gemakkelijk en kost weinig tijd. Maar als je niet weet hoe het werkt kan het als lastig ervaren worden. Daarom hebben wij instructies uitgeschreven zodat je deze kan volgen. We hebben geprobeerd zo uitgebreid en duidelijk mogelijk de stappen te vermelden. Deze kan je hieronder vinden.

  1. Ten eerste met je een keuze maken voor welke VPN je wilt gebruiken, ExpressVPN vs NordVPN.
  2. Als je een keuze hebt kunnen maken dan moet je de app downloaden in ofwel de “Google Play Store” of in de “App Store”.
  3. Wanneer de installatie van de applicatie is voltooid kan je de app openen en inloggen met jou account of een nieuw account aanmaken als je dat nog niet had gedaan.
  4. Nadat je succesvol bent ingelogd kan je een pakket kiezen. Je kan bijvoorbeeld kiezen voor een maandelijks opzegbaar abonnement of een 1 jarig abonnement waarbij je elke maand een bepaald bedrag betaald. De laatst genoemde is vaak een stuk goedkoper en kan je aardig wat geld besparen.
  5. Dan is het tijd om een server uit te kiezen die je wilt gebruiken. Er zijn vele verschillende servers beschikbaar uit vele verschillende landen. Zo kan je bijvoorbeeld eenvoudig geografisch geblokkeerde websites en content omzeilen.
  6. Als allerlaatste is het dan tijd om jouw apparaat te verbinden met de server en je kan genieten van zorgeloos surfen op het internet. Denk er aan om eerst de NordVPN of ExpressVPN te verbinden met jouw apparaat voordat je het internet opgaat voor de beste bescherming.

FAQ: ExpressVPN vs Nordvpn

Is een VPN veilig om te gebruiken?

Wanneer je gebruik maakt van een betrouwbare VPN zoals NordVPN of ExpressVPN dan is dat volkomen veilig om te gebruiken. Een VPN zorgt er juist voor dat je veilig op het internet kan surfen doordat het jouw IP adres verbergt en daarmee jouw locatie niet achterhaald kan worden. Op deze manier zijn jouw online activiteiten anoniem en kunnen overheden, bedrijven en hackers niet meer jouw zoek resultaten, persoonlijke gegevens, etc achterhalen.

Is een VPN legaal om te gebruiken?

Een VPN is niet illegaal en werkt gewoon volgens de regels. Het enige wat een VPN doet is ervoor zorgen dat jij anoniem online actief kan zijn. Sommige landen zoals China, Turkmenistan en Iran hebben erg strenge restricties tegen VPN’s of hebben deze zelfs helemaal geblokkeerd.

Dit komt dan doordat deze landen niet willen dat de burgers in die landen toch toegang krijgen tot geblokkeerde websites van buitenaf om zo hun eigen autoriteit het hoogst te houden. Zolang je niet in een van die landen bent hoef je je nergens zorgen om te maken en kan je gewoon gebruik maken van NordVPN of ExpressVPN.

Wat gebeurt er als ik geen NordVPN versus ExpressVPN gebruik?

Wanneer je geen VPN gebruikt loop je het risico dat bedrijven, overheden of zelfs hackers met jou meekijken wat je online uitvoert. Bedrijven willen alleen weten wat je uitvoert zodat ze advertenties en producten kunnen afstellen op de mensen hun voorkeuren.

Overheden zeggen dat ze de mensen in hun land in de gaten houden voor de veiligheid van het volk. Maar vooral met hackers wil je liever geen informatie of gegevens delen. Helemaal niet je wachtwoorden en bank gegevens.

Met een VPN kan je voorkomen dat mensen met jou mee kunnen kijken.

Conclusie; ExpressVPN vs NordVPN

Dus probeer vooral beide VPN aanbieders uit en maak gebruik van de 30 dagen niet goed, geld terug garantie. Zo kan je zelf kiezen tussen NordVPN of ExpressVPN, welke jij het fijnst vindt.

Maar als wij een van de twee zouden moeten aanwijzen dan zouden wij gaan voor ExpressVPN. Deze keuze baseren we op uitgevoerde testen die zijn uitgevoerd op basis van NordVPN vs ExpressVPN.

Bij ExpressVPN krijgen we 100% binnen 5 dagen  en ze hebben de beste technische helpdesk. De inhouse technische dienst is ook heel belangrijk zodat u ten allertijde toegang kan krijgen tot buitenlandse streaming sites.

NordVPN biedt de meeste servers aan, heeft de meeste veiligheid instellingen die je zelf kan veranderen en is het voordeligst. De verbindingssnelheid van de ExpressVPN is stabieler.

Als u toch een keuze zou moeten maken kies dan voor ExpressVPN dit is de beste keuze van de twee aanbieders!

Avatar photo

Thijs heeft een bachelorgraad in Communicatiewetenschappen met een specialisatie in Online Marketing van de Universiteit van Amsterdam. Hij is een ervaren internetmarketeer met uitgebreide kennis over diverse internetgerelateerde onderwerpen. Met zijn technische achtergrond kan hij een breed scala aan onderwerpen behandelen. Thijs begrijpt dat onze lezers vaak geen technische achtergrond hebben, daarom is zijn doel om de informatie begrijpelijk en toegankelijk te maken voor een breed publiek. Hij is gepassioneerd om complexe concepten op een eenvoudige manier over te brengen, zodat lezers zijn expertise gemakkelijk kunnen begrijpen en ervan kunnen profiteren. U kunt contact opnemen met Thijs via e-mail: thijs@privacyenbescherming.be

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

PrivacyEnBescherming.be