NordPass Review

nordpass

Waarschijnlijk heb je al lang wel eens gehoord van NordVPN. Maar hoe zit het met Nordpass? Wat is Nord Pass, hoe werkt het en wat kost het? Daarnaast, heb je het wel echt nodig en is het niet overbodig? In dit artikel ga ik alles bespreken over Nord Pass.

Ik heb zelf een uitgebreide Nordpass test gedaan en kan je vertellen dat het die enkele Euro de maand zeker waard is. Waarom ik gekozen heb voor Nord Pass Password Manager zal je allemaal duidelijk worden, als je verder leest.

Bijgewerkt: 14 May, 2024

Hoe werkt NordPass Password Manager?

In weze werkt Nord Pass een beetje hetzelfde als je Google Chrome Password Manager of Safari’s KeyChain. Het slaat al je wachtwoorden op slechts een plek.

Waarom dit handig is? Welnu, je hoeft ten eerste nooit meer de password reset functie op websites te gebruiken. Wat nog meer? Je hebt veilige wachtwoorden die niet 1,2,3 gehackt of achterhaalt kunnen worden door malafide personen.

Log in op je favoriete websites en apps met een simpele muisklik. Met de NordPass password manager heb je al je wachtwoorden veilig in de cloud. Zo kan je op al je toestellen inloggen, zonder iedere keer weer je gebruikersgegevens in te vullen.

Nord Pass gebruikt encryptie algoritmen van militaire kwaliteit. In vakjargon heet dit SHA-256 encryptie. Dit betekent feitelijk dat je wachtwoorden zo goed zijn beschermd, dat zelfs de beste hackers je wachtwoorden vrijwel niet kunnen kraken. Nord Pass is dan ook van plan om ‘s werelds beste aanbieder van wachtwoordmanager software te worden.

NordPass Password Manager

Korting Nordpass

Waarom heb ik een password manager nodig?

Een interessante vraag. De voornaamste reden is natuurlijk zodat je niet je wachtwoorden tot belangrijke accounts vergeet. Daarnaast is het niet verstandig overal hetzelfde wachtwoord voor te hebben. Veel mensen doen dit wel, en juist daarom worden ze vroeg of laat gehackt.

Tegenwoordig zijn er allerlei malafide software, apps en websites. Deze maken bijvoorbeeld gebruik van keylogging. Dit betekent feitelijk dat zij alles wat je intypt op je toetsenbord, letter voor letter of cijfer kunnen zien. Daarnaast kiezen negen van de tien mensen veel te makkelijk te raden wachtwoorden.

De NordPass password manager kiest automatisch compleet willekeurige wachtwoorden voor je. Zelfs als je een normaal Nord Pass account hebt en geen Nord Pass Premium, zit deze functie ingebouwd.

Ook heb je natuurlijk niet oneindig vrije schijfruimte. De zogenaamde Nord Pass vault kan echter oneindig wachtwoorden en beveiligde bestanden voor je opslaan. Het handige hieraan is dat al je gevoelige informatie dus op een enkele beveiligde plek bewaard wordt.

Een andere handige functie van Nord Pass is dat het je favoriete websites herkent en automatisch de benodigde inloggegevens voor je klaar heeft. Ook als je bijvoorbeeld vaak aankopen doet op het internet, is dit ideaal. Waarom? Omdat de software je creditcard gegevens onthoud.

Zo hoef je niet iedere keer je kaart erbij te pakken. Je hoeft ook zeker niet bang te zijn voor spoofing. Nord Pass vult al je creditcard gegevens automatisch in en slaat deze niet op in je browser of op haar servers.

nordpass interface

NordPass Password Manager – Speciale functies

NordPass Password Manager heeft enkele speciale functies die geen enkele andere password manager biedt. Denk bijvoorbeeld aan de mogelijkheid wachtwoorden te delen. In de gedeelde encrypted password vault kan je belangrijke wachtwoorden delen met familie, vrienden en kennissen. Ook kan je je wachtwoorden biometrisch beveiligen met vingerafdrukken en Face ID.

NordPass Test – Ons oordeel

Wij van privacyenbescherming.be hebben zelf zowel de normale Nord Pass als Nord Pass Premium uitvoerig getest. Uit onze NordPass test bleken een aantal dingen die Nord Pass echt tot de beste password manager maken. Zo zijn de wachtwoorden die de software uitkiest echt extreem random. Denk aan hele combinaties van grote letters, kleine letters, nummers en speciale karakters.

De mogelijkheid om bepaalde vrienden, familieleden of kennissen toe te voegen aan het password vault, is enorm handig. Zo kan je in weze het account delen met betrouwbare personen en misschien zelfs de kosten delen. Daarnaast kost de Nord Pass Premium feature toch bijna niets. Deze functie kost slechts € 1,19 per maand.

nordpass price

Korting Nordpass

Nord Pass Premium – 30 dagen gratis proberen

Als je zelf NordPass testen wilt, kan dit 30 dagen geheel gratis. Je kan gewoon een abonnement nemen om NordPass Password Manager en deze gratis uitproberen. Als je binnen de eerste 30 dagen niet tevreden bent, krijg je gewoon je geld terug gestort op je bankrekening.

Er zijn wel wat verschillen tussen de gratis versie en Nord Pass Premium. Met name deze verschillen hebben ervoor gezorgd dat wij toch de voorkeur geven aan Nord Pass Premium. Voor slechts iets meer dan een Euro per maand krijg je de mogelijkheid wachtwoorden te delen. Ook kan je via een beveiligde omgeving bestanden delen met anderen.

Ik neem aan dat je online privacy je veel waard is. Anders zat je natuurlijk niet zo maar op deze website. Voor dat kleine bedrag per maand, is Nord Pass Premium echt een prima product.

Nord Pass Premium – Waarom zou ik betalen voor NordPass Password Manager?

Welnu, het antwoord op deze vraag is eigenlijk heel simpel. Als je online veiligheid belangrijk is, zeker als je bijvoorbeeld in cryptocurrency handelt, is het onmisbaar.

De premiumfunctie komt namelijk met een ”data breach scanner” functie. Dit wilt zeggen dat als je wachtwoord(en) ergens gehackt zijn of gekopieerd, je hier direct op de hoogte van wordt gesteld door Nord Pass.

Een andere goede reden om toch te betalen voor de password manager zijn de vele tools die je erbij krijgt.

Denk aan een username generator, een generator die zakelijke namen genegeerd, een password generator en zelfs een password sterkte meter. Ook kan je de premium versie gebruiken op al je toestellen en heeft het browserextensies. Zo werkt de software samen met zowel Chrome, FireFox, Safari, Edge en Opera.

Daarnaast kan je zelf altijd Nordpass testen. Mocht het je niet bevallen, zeg je gewoon je Nord Pass Premium abonnement op of gebruik je de service niet meer. Echter, dit kan ik je garanderen dat het die ene Euro per maand zeker waard is. Het is namelijk niet alsof je een nieuw telefoon, internet of televisie abonnement afsluit van meerdere tientjes per maand.

nordpass app

NordPass Password Manager – Conclusie

Simpel gezegd is het gewoon een geweldig product. Niet alleen heb ik zelf een uitvoerige NordPass test gedaan, ook denk ik dat het vandaag de dag gewoon essentieel is.

Iedere privacy bewuste internetgebruiker zal naar mijn mening niet overal hetzelfde wachtwoord moeten gebruiken. Een password manager die alles op een handige plek opslaat en deze ook nog verbindt met al je devices, is gewoon ideaal.

Daarnaast hoeft het je niet eens geld te kosten. Er is gewoon een gratis versie beschikbaar, ook al is deze ietwat gelimiteerd qua mogelijkheden. Ik zou zeggen, NordPass test het gewoon uit, werkt het niet naar behoren? Dan zet je het stop en gebruik je gewoon de standaard browserextensies om je wachtwoorden mee op te slaan.

8.4 Total Score
NordPass

NordPass is een eenvoudig te gebruiken wachtwoordmanager met aantrekkelijke web-, desktop- en mobiele apps, en biedt nu beveiligingsfuncties zoals een scanner voor gegevensinbreuken en een zinvol wachtwoordgezondheidsrapport.

Eenvoudige interface
9.5
Betrouwbare software
9
Goede beveiliging
9
PROS
  • Aantrekkelijke interfaces
  • Opties voor het delen van wachtwoorden
  • Ondersteunt app-gebaseerde twee-factor authenticatie
  • Scanner voor datalekken en bruikbaar rapport over de gezondheid van wachtwoorden
  • Gecontroleerd
CONS
  • Ontbrekende wachtwoord overerving functies
  • Ontbrekende ondersteuning voor 2FA sleutels
  • De gratis versie kan niet op meer dan één apparaat tegelijk worden gebruikt
  • Geen formulier invullen voor persoonlijke gegevens
blogger Jesper

Jesper heeft zijn bachelorgraad behaald in Informatiewetenschappen aan de Universiteit van Utrecht. Hij staat bekend als een absolute expert als het gaat om VPN's en alles wat daarmee te maken heeft. Op jonge leeftijd bleek Jesper al een echte speurneus te zijn, altijd klaar om een zaak aan te pakken en alle puzzelstukjes samen te brengen. Tegenwoordig zet Jesper zijn kwaliteiten in als cyber security expert in ons team. Met Jesper als waardevolle aanvulling kunnen we de meest relevante informatie voor u analyseren en presenteren. U kunt contact opnemen met Jesper via e-mail: jesper@privacyenbescherming.be.

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

PrivacyEnBescherming.be