De beste en goedkoopste VPN 2024

Wat is de goedkoopste VPN? Je wilt natuurlijk niet teveel betalen. Dankzij de hoge competitie op het gebied van het aanbod aan VPN’s, is het makkelijker dan om ooit een goedkope VPN verbinding te vinden.

Zo een VPN levert nauwelijks in op kwaliteit, je moet alleen weten wie de beste en goedkoopste provider is die dit aanbiedt. Lees daarom gauw verder.

Koop CyberGhostVPN!
Beste goedkope VPN van vandaag!

CyberGhostVPN is de VPN met premium opties voor een budgetprijs nu met 30 dagen niet-goed-geld-terug garantie!

Goedkope VPN verbinding mogelijk

Vooral als je op zoek bent naar de goedkoopste VPN, raden we je aan om dit artikel door te lezen. We hebben namelijk echt geprobeerd om de goedkoopste VPN aanbieder  voor je te vinden. Niet alleen vanwege de stempel goedkoopste VPN, maar vanwege de stempel beste goedkope VPN!

Voorheen was de aanschaf van een voordelige VPN niet ideaal omdat je absoluut geen waar voor je geld kreeg. Een goedkope VPN verbinding kon niet op tegen aanbieders die én de beste VPN aanboden en twee keer zo duur waren. Beste en goedkoopste VPN service gingen toen nog niet samen. Intussen is er veel veranderd.

Als je nu een goedkope VPN aanschaft, kan het zomaar zijn dat je weinig betaald voor het hebben van een goedwerkenden VPN. In sommige gevallen gaan de providers zelfs nog een stapje verder en krijg je meer als dat je gedacht had bij de aanschaf van een budget VPN.

goedkoopste VPN

Natuurlijk vergt dit wel wat uitzoekwerk, want er zijn helaas VPN providers die misbruik maken van wat ze aanbieden. Zij verdienen aan je, maar je VPN connectie is echt slecht en er is weinig aan te doen. Om je een beetje op weg te helpen bij je zoektocht naar de beste goedkope VPN, hebben wij al het een en ander voor je uitgezocht.

In onze zoektocht naar de goedkoopste VPN, hebben wij providers gevonden die een goede VPN aanbieden voor een leuke prijs. We hebben ze met elkaar vergeleken, getest en zijn tot de volgende conclusie gekomen:

Hoe de beste goedkope VPN vinden

Sommige aanbiedingen lijken te mooi om waar te zijn en van deze is het beter er niet op in te gaan. Het bespaart je een heleboel werk achteraf door de meteen voor de juiste VPN provider te kiezen in plaats van een die een mooie aanbieding heeft geplaatst, maar waarvan je uiteindelijk heel veel hoofdpijn krijgt! Er zijn een aantal criteria waar je op kunt letten om zo de beste goedkope VPN te vinden.

Serverlocaties

Het aantal serverlocaties dat een VPN provider aanbiedt, is wel degelijk belangrijk! Ook als de VPN goedkoop is. Het hebben van één goede en stabiele server is vaak niet genoeg. Puur omdat de server soms onderhoud nodig heeft of ge-update moet worden. Heb je maar beschikking over slechts één server dan heb je dus een probleem als je met deze VPN verbinding met de server wilt maken.

Wanneer je niet ziet hoeveel servers een VPN provider heeft, ga er dan vanuit dat ze er maar één hebben. Kies dus voor provider die meerdere servers zichtbaar heeft.

Streamingsnelheid

Verschillende VPN providers hebben een verschillend aanbod qua snelheid. Dit hangt samen met de locatie van de servers en de verbindingssnelheid die zowel je device als server hebben. Ondanks dat een beste VPN provider een hoge streamingsnelheid aanbieden, hangt het allemaal samen met je internetverbinding.

In dit geval kun je, als je op zoek bent naar een goede deal voor je VPN, hierop letten. Wat bieden ze aan als snelheid en hoe is je eigen internetverbinding. Kijk vooral naar de locatie waar je regelmatig van streamt. Is dit ver van de server dichtbij je eigen locatie, houdt dan rekening met wat de goedkope VPN je aanbiedt aan snelheid.

Privacy en veiligheid

Privacy en veiligheid is het meest belangrijke dat je van een VPN provider mag verwachten. Zelfs als dit om een van de goedkoopste VPN gaat. Als je niet zeker weet of de goedkope VPN provider dit kan garanderen, kies dan voor een andere provider. Vooral als je je vaak op een openbaar netwerk begeeft wil je veilig en anoniem kunnen internetten. Er zijn tegenwoordig zoveel datalekken en andere gevaren te vinden op het internet, dat het belangrijk is dat je voor een VPN provider kiest die je gegevens kan beschermen.

Daarom kies je voor een betaalde VPN. Deze kunnen die veiligheid beter garanderen als een gratis VPN. Het kost namelijk geld om de servers te blijven upgraden om telkens weer bescherming te kunnen geven. Het hoeft niet per se een dure VPN te zijn die je hiertegen beschermt. Hoe meer klanten een VPN provider heeft, hoe beter ze helpen beschermen. En door de hoeveelheid klanten wordt ook bepaald of een VPN duur moet zijn of juist goedkoper aangeboden kan worden.

Klantenservice

Hoe goed de klantenservice is, hangt niet per se af van hoe duur of goedkoop een VPN is. Zelfs de klantenservice van een gratis VPN provider kan heel goed zijn. Helaas zijn er ook VPN providers die helemaal geen klantensupport aanbieden. Zelfs al heb je een goedkope VPN, het is altijd goed om een klantencontact te hebben bij de provider. Dat hoort er nu eenmaal bij.

Het beste is om voor een VPN te kiezen waarbij je een live chat kunt hebben met de klantenservice. Dit werkt het snelst en het meest effectief. Is die mogelijkheid er niet dan is een andere optie om voor een VPN te kiezen bij een provider waar je op z’n minst een contactformulier naar kunt mailen. Niet ideaal, maar als je een betrouwbare en goedkope VPN hebt gevonden die bij je wensen aansluit, is dit iets om voor lief te nemen. Iets is beter als niets!

Prijs

Natuurlijk maakt de prijs van een VPN heel wat uit als je op zoek bent naar de goedkoopste VPN. De criteria die we hierboven besproken hebben, zijn een goede graadmeter of je niet teveel betaald voor een VPN. Ook de goedkoopste VPN kan over veel serverlocaties beschikken, een goede streamsnelheid aanbieden, privacy en veiligheid garanderen en een goede klanteservice hebben.goedkope VPN
Je zult alleen even moeten zoeken naar de juiste VPN. En daar hebben we je al een handje bij geholpen door middel van de lijst die we hebben samengesteld en met je hebben gedeeld.

Bezoek CyberGhostVPN
30 dagen volledige VPN Gratis

Goedkoopste VPN vs gratis VPN

Biedt een gratis VPN aanbieder niet hetzelfde als een goedkope VPN aanbieder? In de meeste gevallen niet! We raden zelfs een gratis VPN niet aan. Er zitten namelijk meer risico’s aan het hebben van een gratis VPN als aan een goedkope VPN.

beste goedkope VPN

Een gratis VPN is geschikt voor iemand die geen hoge eisen stelt, niet veel op het internet zit of slechts een website wil openen met een VPN. Het is niet bedoeld voor iemand die wil streamen en downloaden, er zit een limiet op het datagebruik. Daarbij komt dat een gratis VPN weinig tot geen bescherming biedt tegen datalekken en privacymisbruik.

Dit alles is wat een goedkope VPN provider wel kan garanderen. Toegegeven, niet alle goedkoopste VPN providers kunnen alles garanderen, maar er zijn er die al deze opties in hun pakket hebben zitten. Je moet zoals gezegd, daar even naar op zoek. Daarom raden we bovenal een goede VPN provider aan met een goed tarief die diensten kan leveren die jij nodig hebt.

Als je niet helemaal zeker bent van of de VPN die je wilt aanschaffen wel alles heeft wat je nodig hebt, is het beter om deze eerst een maand uit te proberen. ExpressVPN heeft zo een beleid. Je probeert hem uit en bevalt hij niet dan zeg je het abonnement gewoon op. Zonder opgaaf van reden! Hun niet-goed-geld-terug garantie trekt veel mensen aan en daardoor kunnen ze een goedkope VPN per maand aanbieden.

Een goedkope VPN verbinding en de voordelen

Een VPN verbinding is niet voor niets in het leven geroepen. Er zitten namelijk heel wat voordelen aan. Deze voordelen gelden ook als je voor een goedkope VPN verbinding kiest.

Verbeterde toegang en de oplossing tegen opgelegde censuur.

Er zijn steeds meer landen die websites of het gehele internet blokkeren. Soms is dit tijdelijk, vaak langdurig. Door gebruik te maken van een VPN kun je deze censuur omzeilen en worden de geblokkeerde sites toch toegankelijk.

Dit geldt ook voor het verkrijgen van toegang tot een dienst in het buitenland die niet toegankelijk is vanwege het ontbreken van licenties en uitzendrechten. Met behulp van een VPN kun je wel verbinding met een server maken uit dat land waar je bijvoorbeeld een stream wilt kunnen volgen.

Door met behulp van een VPN een stream te selecteren in een ander land, krijg je toegang tot meer content dan wat er in eigen land aangeboden wordt. Netflix, Hulu, etc. hebben een groter aanbod aan filmmateriaal als de Belgische stream. Live sporten volgen, is dan ook mogelijk.

Verbeterde beveiliging en privacy bescherming

Goede VPN’s, of deze nu goedkoop zijn of niet, zorgen ervoor dat je internetverkeer versleuteld wordt. Onbeveiligde data wordt in een code omgezet die onleesbaar is. Zo kun je verschillende sites bezoeken zonder dat je traceerbaar bent of dat men ziet dat jij het bent. Niemand kan ook zomaar bij je gegevens omdat de VPN je data beveiligt.

Je eigen IP-adres wordt verborgen en die wordt vervangen door een IP-adres die de VPN provider je geeft. Ook de beste goedkope VPN houdt niet bij wat je doet. Zelfs als je op een openbaar Wi-Fi netwerk zit, helpt een VPN je gegevens beveiligen.

Bezoek CyberGhostVPN
30 dagen volledige VPN Gratis

VPN verbinding eenvoudig installeren

Het is heel eenvoudig om een VPN te installeren als gebruiker. Dit maakt geen verschil tussen een duurdere VPN of een goedkope VPN verbinding. Bij het installeren van een VPN raden we aan om de app te installeren, omdat je deze handmatig in kunt stellen. De meeste VPN’s kun je met meerdere devices verbinden.

Hoe een VPN te installeren:

  1. Sluit allereerst een VPN abonnement af bij de provider naar keuze.
  2. Installeer op het device naar keuze de VPN software.
  3. Zodra de installatie is voltooid, start deze dan op.
  4. Mocht erom gevraagd worden, log in of meld je aan.
  5. Nu je bent ingelogd, zet je de VPN aan en kies je voor een serverlocatie.
  6. Door deze stappen te doorlopen, ben je beveiligd dankzij de VPN. Nu kun je anoniem het internet op en streams kijken vanuit een ander land.

De beste goedkope VPN verbinding en zijn voordelen

De reden dat je voor een goedkope VPN verbinding kiest, is als je regelmatig van een VPN gebruik wilt maken maar niet teveel wilt betalen voor een abonnement. Een dure VPN wil niet altijd zeggen dat er betere service verleent wordt. Kijk altijd naar wat een provider te bieden heeft en of er een goedkoper aanbod met dezelfde eisen te vinden zijn.

Nu zul je hier en daar horen dat een gratis VPN net zoveel kan als een goedkope VPN. Maar dat is in veel gevallen niet waar. De beste goedkope VPN heeft vaak meer te bieden als een gratis VPN. Vooral als het aankomt op de privacy en de beveiliging van je gegevens. Daar wil je best wat geld voor neerleggen om zo veilig en toch goedkoop te kunnen internetten.

Iedereen heeft andere behoeftes en wensen als het op de aanschaf van een VPN aankomt. Daarom is het lastig om te zeggen dat er een specifieke provider is die als beste uit de bus komt. We zijn zelf heel erg te spreken over CyberGhostVPN. Hun beleid spreekt veel mensen aan, maar ook het aanbod dat ze hebben is heel aantrekkelijk.

Avatar photo

Thijs heeft een bachelorgraad in Communicatiewetenschappen met een specialisatie in Online Marketing van de Universiteit van Amsterdam. Hij is een ervaren internetmarketeer met uitgebreide kennis over diverse internetgerelateerde onderwerpen. Met zijn technische achtergrond kan hij een breed scala aan onderwerpen behandelen. Thijs begrijpt dat onze lezers vaak geen technische achtergrond hebben, daarom is zijn doel om de informatie begrijpelijk en toegankelijk te maken voor een breed publiek. Hij is gepassioneerd om complexe concepten op een eenvoudige manier over te brengen, zodat lezers zijn expertise gemakkelijk kunnen begrijpen en ervan kunnen profiteren. U kunt contact opnemen met Thijs via e-mail: thijs@privacyenbescherming.be

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

PrivacyEnBescherming.be