Atlas VPN, review 2024

atlas VPN

Wilt u graag een VPN gebruiken en bent u benieuwd naar de diensten van AtlasVPN? Maar wilt u niet voor de diensten betalen om er dan achter te komen dat u deze diensten niet zult gebruiken? Lees dan onze atlas vpn reviews en kom erachter of dit programma iets voor u is.

Probeer AtlasVPN!
Gebruik AtlasVPN voor meer privacy en veiligheid online!

AtlasVPN is een goedkope en veilige VPN die u helpt bij het beschermen van uw online privacy. Probeer speciale aanbieding nu met een geld-terug garantie!

Laatst geupdate op: 7 June 2024

Wat is Atlas VPN

AtlasVPN is een van de meest recente VPN diensten die er op de markt gebracht werd. Met de start in 2019 is het wel een van de snelst groeiende VPN diensten die er op de markt beschikbaar zijn.

Sinds 2019 is de organisatie overgenomen door Nord Security, dit betekent dat het bij het zelfde moederbedrijf hoort als de VPN dienst NordVPN. Het doel van de organistie is om een veilige internet verbinding voor iedereen te voorzien.

Prijsplannen van AtlasVPN

De VPN dienst is een van de meest populaire gratis VPN diensten, maar deze gratis dienst is nogal gelimiteerd. Iedereen kan gratis gebruik maken van het standaard plan van de VPN dienst. Hiermee krijgt u toegang tot VPN servers in 3 verschillende regio’s die uw gegevens versleutelen en de locatie van uw IP-adres aanpassen.

atlas VPN prijs

De VPN heeft ook een Premium prijsplan, wanneer u hier gebruik van maakt ontgrendelt u alle toepassingen die de VPN dienst te bieden heeft. U kan er voor kiezen om dit plan maandelijks of jaarlijks te betalen. Indien u voor de jaarlijkse optie gaat, dit is dus meer goedkoper dan het maandelijkse tarief. Vaak heeft de organisaite ook nog een promotie voor nieuwe klanten.

De betaalde dienst geeft u toegang tot VPN servers die verspreid zijn over meer dan 45 landen’s zodat u aan hoge snelheden en toch zeer veilig gebruik kunt maken van het internet! Wanneer u kiest voor de betaalde diensten geniet u ook nog van een “30-dagen” geld-terug garantie!

Probeer Atlas VPN uit!

Samenvatting van de diensten van Atlas VPN

Eigenschap Waarde
Zero-logs? De data is veilig
Werkt met torrents? Hier is streamen beschermd en anoniem
Netflix US, UK, CA, DE, FR, ES, IT
Multi-login ∞ gelijktijdige connecties
Aantal landen 45+
Supported OS Windows, macOS, Linux, Android, iOS, Android TV, Amazon Fire TV/FireStick
Geld terug garantie 30 dagen
Protocols WireGuard, IKEv2/IPSec
Data verkeer Onbeperkt
Encryptie Sterk: Military AES 256 bits
IP Adressen Onbekend
Servers 750+

Waarvoor kunt u de VPN gebruiken

Netflix

Wanneer u gebruik maakt van een VPN heeft u de mogelijkheid om op een veilige manier de geo-restricties van streaming diensten zoals Netflix, BBC iPlayer, HBO Max, DAZN, Amazon Prime Video te omzeilen.

Torrent en computerspelletjes

U kunt het ook gebruiken voor het veilig downloaden van Torrents om de regio van uw online Video Games aan te passen. Zo kunt u bijvoorbeeld met een server in Amerika verbinden, en op deze manier met Amerikaanse mensen online video games spelen.

AtlasVPN heeft ongeveer verspreid over meer dan 45 locaties. U kan uw locatie dus aanpassen naar verschillende delen over heel de wereld.

China

De VPN diensten van deze organisatie zijn een van de weinige diensten die ook bruikbaar zijn in China.

Hier is het gebruik van VPNs wel toegestaan, maar deze VPNs moeten voldoen aan zeer strenge voorwaarden. Een ander voorbeeld van een VPN dienst die u in China mag gebruiken is de VPN dienst van ExpressVPN!

Probeer Atlas VPN uit!

Toepassingen van Atlas VPN

AtlasVPN is een van de goedkoopste VPN diensten waar u gebruik van kunt maken. Meestal betekent dit ook dat het vaak een minder goede dienst is, of dat er niet veel toepassingen beschikbaar zijn. Echter is het tegendeel waar! Bij deze VPN dienst krijgt u toegang tot een hele hoop verschillende toepassingen die wij in deze atlasvpn review zullen bespreken! Voorbeelden van toepassingen waar u toegang tot krijgt zijn de volgende:

 • SafeSwap
 • Tracker Blocker
 • Split Tunneling
 • Ip Lek Bescherming (IPv4 en IPv6)
 • Private DNS
 • Datalek Monitor
 • Kill Switch

Heeft u geen idee wat deze diensten voor u kunnen betekenen? Geen enkel probleem, we hebben het voor u in het kort uitgelegd waar deze toepassingen voor dienen.

SafeSwap

Wanneer u verbinding maakt met een van de VPN servers krijgt u normaal gezien een nieuw IP-adres toegewezen dat uw effectieve IP-adres vervangt. Maar door de SafeSwap functie zult u tijdens het browsen veel verschillende ip-adressen toegewezen krijgen.

Op deze manier wordt het nog moeilijker voor derde partijen om uw internet gebruik te volgen aangezien uw IP-adres nooit voor een langere tijd hetzelfde blijft!

Tracker Blocker

Hoewel uw locatie en uw gegevens versleuteld worden door de VPN diensten, zullen de trackers van verschillende websites uw internet gebruik vaak wel nog kunnen volgen en hierdoor vervelende advertenties kunnen sturen.

De tracker blocker toepassing zorgt ervoor dat derde partijen uw internet gebruik niet kunnen volgen. Hiernaast krijgt u ook nog een lijst van alle derde partijen die uw internet gebruik volgden en wanneer ze dit gedaan hebben.

atlas VPN reviews

Split Tunneling

Als u verbindt met een van de VPN Servers, worden al uw gegevens versleuteld voor alle applicaties die gebruik maken van het internet. Soms heeft u dit niet voor elke applicatie nodig, en kan het dus zijn dat u de VPN continu moet aan en uit zetten.

Bij Atlas VPN kan u gebruik maken van de Split tunneling functie! Hiermee kiest u welke applicaties toegang krijgen tot uw normale gegevens en voor welke applicaties uw persoonlijke gegevens versleuteld worden!

IP Lek Bescherming

Bij deze VPN dienst maakt het niet uit of u een IPv4 of een IPv6 connectie heeft, beide connecties worden namelijk volledig beschermd. De beveiliging zorgt ervoor dat uw IP-adres niet gelekt kan worden!

Private DNS

Wanneer u gewoon verbinding maakt met een website, zal uw computer altijd een soort “adresboek” achterlaten zodat de website weet waar de informatie naar toe gestuurd moet worden. Echter kan dit een risico vormen op uw online veiligheid.

Bij de diensten van Atlas VPN hoeft u zich hier geen zorgen om te maken. Ze hebben namelijk een eigen “adres boek” dat ze kunnen gebruiken zodat websites uw gebruik en zoekopdrachten niet kunnen loggen of bijhouden.

Datalek Monitor

Deze monitor zal het internet doorzoeken om erachter te komen of uw persoonlijke gegevens ergens op het internet te vinden zijn. Denk hierbij maar aan: wachtwoorden, adressen, telefoonnummers en nog veel meer.

De monitor laat weten of er informatie dat gelinkt kan worden aan uw e-mail adres gelekt is en zal u hier verschillende meldingen over geven. Op deze manier kan u stappen ondernemen om uw accounts en uw informatie beter te beschermen.

Atlasvpn review

Kill Switch

Een kill switch zorgt ervoor dat wanneer de verbinding met de VPN dienst onstabiel wordt of wegvalt, alle andere online processen stop worden gezet. Dit lijkt misschien een kleine toepassing, maar het kan grote gevolgen hebben. Indien u zou verder browsen zonder dat de VPN actief is, zal iedere website uw echte locatie en gegevens kunnen achterhalen en loopt uw online privacy dus risico!

De VPN dienst op Windows

Wanneer u de applicatie van deze diensten installeert op uw Windows computer, zult u al snel merken dat het een zeer eenvoudig syteem is. Door de eenvoudige en nette looks van het programma voelt u zich meteen thuis en kan bijna iedereen meteen van start!

atlas VPN

Het programma heeft een snelle en eenvoudige manier om verbinding te maken met een VPN-server! Zo kan u er voor kiezen om meteen verbinding te maken met de dichts bijzijnde server of u kan zelf een server locatie kiezen waarmee u verbinding kan maken!

De instellingen eenvoudig aan te passen. Zo kan u gewoon in de applicatie naar het tabblad “Instellingen” gaan om de verschillende toepassingen in of uit te schakelen!

Echter zijn er wel wat dingen die er missen op de windows applicatie. Zo blijkt de optie om aan Split tunneling niet beschikbaar te zijn voor dit besturingssysteem.

Andere besturingssystemen waarmee u deze VPN kan gebruiken

De diensten van Atlas VPN zijn beschikbaar op bijna alle mogelijke diensten zo kunt u naast het installeren van de softeware op windows computers, de software ook op Windows, macOS, Linux, Android, iOS, Android TV, Amazon Fire TV/FireStick apparaten installeren! Er is dus een mogelijkheid voor iedereen.

atlas VPN reviews

Resultaten van onze test!

We hebben zelf de diensten van deze VPN uitgetest zodat u dit niet hoeft te doen. Hierna hebben we hier de volgende conclusies uit getrokken:

Snelheid

Wanneer het aankomt op het gebruik maken van een VPN, is de download snelheid een grote factor in het bepalen van een goede score. Een hoge snelheid zorgt namelijk voor een veel betere gebruikers ervaring dan wanneer u een trage verbinding heeft. De snelheid hangt van een aantal dingen af: De afstand van uw apparaat en de VPN server waarmee u een verbinding heeft, het aantal gebruikers dat met deze server verbonden zijn en nog veel meer. Het kan dus van dag tot dag verschillen. Over het algemeen krijgt deze dienst een 7/10 voor snelheid. Is snelheid zeer belangrijk voor u? Dan raden wij persoonlijk de diensten van ExpressVPN aan

DNS lekken en torrenting

Het hebben van een goede DNS bescherming is belangrijk wanneer u torrents wilt downloaden. Dit komt doordat u voor zeer onaangename verrassingen kan komen te staan wanneer u torrents download en geen VPN dienst gebruikt. Om erachter te komen of deze VPN dienst veilige torrent diensten kan verzekeren, hebben wij de IPv4, IPv6 en de WebRTC uitgetest met de volgende website: IPleak.net. De atlasVPN dienst kreeg een 6.5/10 voor onze test wat dus vrij hoog is. Indien u veel aan torrenting doet en u er zeker van wilt zijn dat uw gegevens beschermd worden, kan u best gebruik maken van de diensten van ExpressVPN!

Klantendienst

Indien u problemen of vragen heeft over de software, kan u altijd de klantendienst van deze VPN dienst contacteren. Wanneer u dit als gratis gebruiker wilt doen, kan u enkel een mail sturen naar de klantendienst. Hier zult u enkele dagen op antwoord moeten wachten. De betalende klanten hebben echter ook toegang tot de LiveChat optie op de website van de organisatie. Hier worden de vragen zo snel mogelijk beantwoord.

U kan er ook altijd voor kiezen om de “Meest gestelde vragen” pagina te doorzoeken. Hier vindt u vaak antwoorden op eenvoudigere vragen.

Probeer Atlas VPN uit!

Atlas VPN in vergelijking met andere VPNs

Omdat een test niet volledig is zonder vergelijkingen met andere diensten, hebben we verschillende bekende VPN diensten vergeleken met de diensten van Atlas VPN.

Atlas VPN vs  ExpressVPN

Wanneer we Atlas VPN vergelijken met de diensten van ExpressVPN kunnen we concluderen dat de diensten van ExpressVPN een stuk beter zijn. Zo krijgt u meer toepassingen en er zijn meer servers in meer locaties waarmee u verbinding kan maken.

Het enige nadeel aan ExpressVPN is dat het duurder is om een betalende klant te worden. Hier staat dan wel tegenover dat u snellere en meer beveiligde verbindingen kan aangaan zonder dat u zich zorgen hoeft te maken over de bescherming van uw persoonlijke gegevens. Lees over ExpressVPN hier meer.

Atlas VPN vs CyberGhostVPN

Wanneer we Atlas VPN vergelijken met de diensten van CyberGhostVPN, kunnen we meteen een groot verschil vastleggen. CyberGhostVPN is namelijk beschikbaar op alle platformen die er bestaan. Zo kan u deze dienst ook gebruiken voor Linux en Saas systemen!

De prijs die u voor de diensten van CyberGhostVPN VPN betaalt ligt iets hoger dan de prijs die u zou betalen bij Atlas VPN! Als u tussen deze twee diensten twijfelt, raden wij de dienst van AtlasVPN aan. Lees over CyberGhostVPN hier meer.

Atlas VPN vs NordVPN

Onze tweede vergelijking van deze VPN dienst werd gedaan met de diensten van NordVPN. Hoewel beide VPN diensten beheerd worden door Nord Security zijn er toch enkele verschillen. Zo heeft NordVPN meer beschikbare servers in 60 verschillende landen. Ook heeft de VPN van NordVPN meer beveiligings functies die u kan gebruiken. De prijzen van de twee VPN diensten liggen ook zeer dicht bij elkaar. Wanneer u tussen deze twee diensten twijfelt, raden wij aan om voor NordVPN te kiezen. Lees over NordVPN hier meer.

Onze Atlas VPN review

Atlasvpn review

We kunnen concluderen dat deze VPN dienst een van de meest voordelige VPN diensten is die er op dit moment bestaat. Maar doordat deze zo goedkoop is, zijn er verschillende vlakken waar het onderdoet voor de bekendere VPNs zoals ExpressVPN. Vooral op vlak van Snelheid en veiligheid kan deze VPN niet tippen aan de diensten van ExpressVPN. Indien u dus op zoek bent naar een VPN waarmee u snel en veilig op het internet kan surfen raden wij de dienst van ExpressVPN aan. Bent u gewoon op zoek om geo-restricties te omzeilen? Dan is dit de perfecte en goedkoopste oplossing voor uw problemen.

Atlas-VPN
Virtueel Privé Netwerk dienst
8.7 Total Score
Atlas-VPN Test 2024: Voldoende

Privacy en Veiligheid
9
Toepassingen
8.5
Klantenservice
9
Prijs/kwaliteitsverhouding
9
Gebruiksvriendelijkheid
8
PROS
 • Gratis VPN optie
 • Goede snelheden
 • Premium versie werkt voor Netflix
 • Gebruiksvriendelijk
CONS
 • Minder toepassingen op desktops
 • Weinig servers beschikbaar
 • Niet beschikbaar voor linux
Avatar photo

Thijs heeft een bachelorgraad in Communicatiewetenschappen met een specialisatie in Online Marketing van de Universiteit van Amsterdam. Hij is een ervaren internetmarketeer met uitgebreide kennis over diverse internetgerelateerde onderwerpen. Met zijn technische achtergrond kan hij een breed scala aan onderwerpen behandelen. Thijs begrijpt dat onze lezers vaak geen technische achtergrond hebben, daarom is zijn doel om de informatie begrijpelijk en toegankelijk te maken voor een breed publiek. Hij is gepassioneerd om complexe concepten op een eenvoudige manier over te brengen, zodat lezers zijn expertise gemakkelijk kunnen begrijpen en ervan kunnen profiteren. U kunt contact opnemen met Thijs via e-mail: thijs@privacyenbescherming.be

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

PrivacyEnBescherming.be