De Astrill VPN Review van 2024

astrill vpn review

Maak gebruik van een van de beste VPN’s om censuur te omzeilen, geblokkeerde websites te openen en om je privacy te beschermen. Welke opties zijn er zoal? Lees snel verder over Astrill!

Astrill VPN
Ga veilig het internet op met de veiligheidsfunties van Astill

De VPN provider die since 2009 het internet veiliger maakt! Nu met gratis proefperiode, download AstillVPN snel!

Astrill VPN

Maak kennis met AstrillVPN. Misschien komt deze naam je nog niet zo bekend voor, maar toch kun je het onder een van de betere VPN providers scharen. Waarom zeggen we dat?

Sinds 2009 biedt Astrill VPN diensten aan vanuit zijn basisplaats de Seychellen. Voor expats was dit al een wat bekendere VPN provider, aangezien ze vooral bekend staan om de censuur te omzeilen in landen waar de overheid censuur opwerpt.

Door gebruik te maken van deze AstrillVPN, kun je nu gebruik maken van servers op veel meer locaties. En daarvoor kun je kiezen uit de verschillende plannen die ze aanbieden. Welke is geschikt voor jouw situatie?

VPN Astrill met een bijpassend plan

Net als de meeste andere VPN providers, biedt Astrill ook verschillende plannen aan waar uit gekozen kan worden. Nu zit er geen gratis VPN optie bij en hanteren ze in hun beleid geen geld-terug garantie. Dit vermelden ze letterlijk in de algemene voorwaarden.

Wat je wel kunt overwegen is, om AstrillVPN voor No dagen uit te proberen. Dit is een gratis proefperiode waarmee je nergens aan vast zit, zodat je kunt overwegen om een abonnement af te sluiten. Maar check wel of dit kan bij het besturingssysteem dat je gebruikt voor je device!

In principe zijn er maar twee plannen waar je uit kunt kiezen:

vpn astrill

  1. Een persoonlijk plan is er voor de particuliere gebruikers. Deze is af te sluiten in een jaarabonnement, halfjaarlijks abonnement of een maandabonnement. Dit plan is te gebruiken op 5 devices tegelijkertijd.
  2. Het zakelijke plan is zoals het woord het al zegt, geschikt voor bedrijven of voor groot huishouden. Vooral handig als je meer privacy in je bedrijf wilt implementeren. Het voordeel is dat je elk account individueel kunt beschermen en aanpassen.

Koop Astrill VPN

Het aanbod van Astrill

Eigenschap Waarde
Zero-logs? De data is veilig
Werkt met torrents? Hier is streamen beschermd en anoniem
Netflix US, UK, AU, CA, FR, DE
Multi-login 5 gelijktijdige connecties
Aantal landen 60+
Supported OS Android, iOS, Windows, MacOs, Linux, Chrome, Router
Geld terug garantie No dagen
Protocols OpenVPN, StealthVPN, OpenWeb, L2TP, IPSec, SSTP, Wireguard
Data verkeer Onbeperkt
Encryptie Sterk: Military AES 256 bits
IP Adressen Onbekend
Servers 300+

De voordelen van Astrill VPN

Een goede VPN zorgt er altijd voor dat bepaalde belangrijke opties niet over het hoofd worden gezien en ook daadwerkelijk werken met behulp van de VPN. Wat is er zoal mogelijk met AstrillVPN?

Streams bekijken

Bekende streams als Netflix VS is mogelijk om te bekijken met de Astrill VPN. Vanuit de VS heb je meer aanbod van films en series. Dankzij de sterke lange afstandssnelheid die Astrill biedt, zijn streamingdiensten toegankelijk!

Torrents

Torrenting is een van de sterke eigenschappen die Astrill VPN bezit. Omdat de meeste servers P2P ondersteunen, heb je de mogelijkheid om zonder limiet torrents te kunnen downloaden.

Gebruik in China

Helaas leggen verschillende overheden graag blokkades op websites of apps die je zonder VPN niet kunt openen. In China kun je met AstrillVPN deze censuur omzeilen. Ze hebben gepatenteerde verbindingsprotocollen met daarbij een groot servernetwerk om de opgelegde censuur tegen te gaan. Neem wel een extra aanvulling op je abonnement met VIP Add-on.

Videogames spelen

Gebruik voor het spelen van videogames de extra optie VIP Add-on. Dit zorgt ervoor dat je toegang hebt tot extra servers voor meer snelheid. En dat heb je nodig om zonder vertraging prettig te kunnen gamen.

Extra veiligheidsfuncties en protocollen van AstrillVPN

OpenWeb en StealthVPN

AstrillVPN maakt gebruik van 4 protocollen: OpenVPN, WireGuard en OpenWeb en StealthVPN. Voor OpenWeb heb je geen verbinding nodig. Dit heeft als voordeel dat als er tussen servers geschakeld moet worden, de VPN niet opnieuw verbinding hoeft te maken. StealthVPN en OpenWeb is van eigen makelij en werken alleen samen met de eigen VPN software. StealthVPN wordt aangezet om lekken te voorkomen in het IP-adres en de DNS.

Astrill

Kill Switch

Mocht de VPN om wat voor reden zijn verbinding verliezen, komt de kill switch aan bod. Deze zorgt ervoor dat in die paar seconden er geen informatie gelekt kan worden. De VPN kan zo geen gegevens versturen van en naar het internet, zodat je privacy gewaarborgd blijft.

Multi-Hop VPN

Om geen internetverkeer van je te kunnen traceren, is de Multi-hop functie erg handig. Deze zorgt er namelijk voor dat je van de ene server naar de ander springt om het nagaan van de gegevens door derden te voorkomen.

Onion over VPN

Letterlijk vertaald betekent deze functie ui over VPN. Een ui bestaat uit lagen en omdat de Onion over VPN je identiteit maskeert onder een aantal lagen, is daar de gelijkenis. Misschien herken je deze functie wel onder de naam TOR (the Onion Router).

Port Forwarding

Hiermee wordt je eigen IP-adres verborgen gehouden. De functie wordt ook wel port tunneling genoemd en geeft je toegang tot verschillende apparaten en servers via VPN IP.

Smart Modus

Soms gebeurt het dat sommige streamingdiensten, waaronder Netflix, ziet dat je gebruik maakt van een VPN. Met deze slimme modus, gebruik je regionale IP-adressen zodat niemand kan zien dat je een VPN gebruikt. Dit heeft geen invloed op de internetsnelheid.

astrill

Website en App filter

Je hoeft niet altijd je VPN aan hebben staan. Maar om dit elke keer handmatig aan of uit te zetten, is irritant. Deze functie komt daarom van pas. Door deze in te stellen, bepaal je van tevoren wat wel en geen VPN nodig heeft.

VPN Sharing

De meeste VPN’s kunnen op verschillende devices geplaatst worden. Je hebt dan maar een enkele VPN abonnement nodig. AstrillVPN doet dat met behulp van deze functie. Installeer de VPN software op je desktop en zorg dat je andere devices op dezelfde VPN kunnen inloggen.

Dedicated IP – DIP

Dedicated of toegewezen IP-adres. Een IP-adres die alleen jou toebehoort. Niemand kan van dit privé IP-adres gebruik maken. Hier maar je gebruik van voor BitTorrents of P2P.

VIP Add-on

Over deze functie hebben we het al eerder gehad. Dit heb je vooral nodig als je opgelegde censuur wilt ontwijken. In landen als China heb je deze extra functie nodig. Hiermee krijg je toegang tot extra servers die een hogere snelheid leveren en minder vertraging hebben. Ook gamers kunnen niet zonder deze functie.

DNS Lekbescherming

Dankzij de DNS blijft je IP-adres gemaskeerd. Vertrouwelijke gegevens kunnen niet lekken en niemand kan zien wat je doet. Maak gebruik van de DNS-test om de snelheid van de lekbescherming te kunnen bepalen.

Koop Astrill VPN

Windows Client voor Astrill VPN

Naar onze mening is AstrillVPN geschikt voor iemand die weet hoe een VPN werkt en kennis van computers heeft. Het downloaden van de app is niet moeilijk, maar wat daarna komt kan een uitdaging zijn voor digibeten. De applicatie biedt wel voldoende hulp bij het installeren.

AstrillVPN

Om het je wat makkelijker te maken, raden we aan om de installatie op je desktop te doen. Na de installatie stel je via het dropdown menu de verschillende functies in. Via VPN sharing maak je op je andere devices ook gebruik van dezelfde VPN.

AstrillVPN op je tablet of smartphone

Kun je hem dan niet downloaden op je tablet of smartphone? Dat kan zeker wel. Hij kan op elke soort van device geïnstalleerd worden, waarbij elk besturingssysteem zijn eigen manier van installeren gebruikt.

astrillvpn

Beter is nog om de VPN op je router te installeren. Verbind al je devices, inclusief je computer, met de router en alles wordt via de router beschermd.

De betrouwbaarheid van de snelheid en tests

Astrill VPN is goed met zijn snelheid op langere afstanden. Dat hebben de speedtests aangetoond. Helaas leveren ze qua snelheid wel in op een locatie dichtbij.

Op de servers van Astrill zitten meerdere processoren die veel cores gebruiken. Hoeveel verbindingen gebruik maken van een en dezelfde server, maakt niets uit.

Wil je ook de DNS testen? Deze voorkomt dat je privacy niet door kan lekken. Hoe eerder je een eventueel lek traceert, hoe beter je beschermd blijft.

Ontdek de live chat support van Astrill

Niet alle VPN providers bieden een goede klantsupport aan. We hebben ondervonden dat dat bij Astrill niet het geval is. Ze kunnen snel reageren op een vraag via de live chat support. Deze is non-stop te raadplegen.

Wil je eerst zelf het probleem oplossen waar je tegenaan loopt, maak gebruik van de FAQ op de website. Kun je het antwoord niet vinden, stuur dan via een contactformulier de vraag naar Astrill toe en verwacht een antwoord binnen een paar dagen.

Vergeet niet bij het installeren van de software of de app, de video tutorials te bekijken. Sla hiermee geen stap over en voorkom problemen. Er zijn ook video’s te vinden op de website over de protocollen en functies.

Koop Astrill VPN

AstrilVPN vs de beste VPN’s getest

Astrill VPN vs ExpressVPN

AstrillVPN kan censuur met gemak omzeilen, vooral in landen waarin als China. De locaties op afstand leveren niet in op snelheid. Maar ExpressVPN heeft een beter niet-goed-geld-terug beleid en biedt een ruimer aantal servers aan op verschillende locaties.

Astrill VPN vs NordVPN

Astrill heeft een sterker aanbod van protocollen die je kunt instellen. Toch biedt NordVPN een betere serversnelheid aan met daarbij meer servers op locatie.

Astrill VPN vs SurfShark

Astrill heeft een betere snelheid en werkt ideaal om blokkades te omzeilen. Ben je op zoek naar een goedkopere VPN dan kom je automatisch uit bij SurfShark. Deze werkt ook een stuk eenvoudiger.

Astrill VPN review

We vinden zeker dat AstrillVPN bij de beste VPN providers thuishoort. Vooral in het bieden van privacy met behulp van hun protocollen hebben ze een grote slag geslagen. En dat is niet alles. Ze doen het ook goed op het gebied van het omzeilen van censuur in landen als China of de VS.

Natuurlijk zijn er ook verbeterpunten te noemen. Ondanks dat ze een zeer goede klantenservice hebben met een handige live chat functie, is de software vrij lastig te begrijpen. Ben je een leek als het aankomt op VPN’s, kies dan voor onze favoriet ExpressVPN.

8.3 Total Score
Astrill VPN

De VPN provider die since 2009 het internet veiliger maakt! Nu met gratis proefperiode, download AstillVPN snel!

Privacy en veiligheid
7
Functies
8
Klantsupport
9
Prijs/kwaliteitsverhouding
8.3
Gebruiksgemak
8
PROS
  • Maakt gebruik van vier protocols als OpenVPN en WireGuard
  • Omzeilt censuur onder andere van China
  • Streams zoals Netflix kunnen geopend worden
  • Goede klantenservice
CONS
  • Duur in aanschaf
  • Geen niet-goed-geld-terug garantie
Avatar photo

Thijs heeft een bachelorgraad in Communicatiewetenschappen met een specialisatie in Online Marketing van de Universiteit van Amsterdam. Hij is een ervaren internetmarketeer met uitgebreide kennis over diverse internetgerelateerde onderwerpen. Met zijn technische achtergrond kan hij een breed scala aan onderwerpen behandelen. Thijs begrijpt dat onze lezers vaak geen technische achtergrond hebben, daarom is zijn doel om de informatie begrijpelijk en toegankelijk te maken voor een breed publiek. Hij is gepassioneerd om complexe concepten op een eenvoudige manier over te brengen, zodat lezers zijn expertise gemakkelijk kunnen begrijpen en ervan kunnen profiteren. U kunt contact opnemen met Thijs via e-mail: thijs@privacyenbescherming.be

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

PrivacyEnBescherming.be