RoboForm Review in 2024

RoboForm

Wilt u de diensten van Roboform gebruiken om uw wachtwoorden veilig op te slaan, maar wilt u eerst zeker zijn dat deze dienst wel betrouwbaar is? Dan bent u bij de perfecte blog aangekomen. Dit is namelijk een uitgebreide review over de diensten van Roboform. Lees snel verder en kom er alles over te weten.

Probeer Roboform gratis uit
Bescherm uw accounts met de diensten van Robo Form

Met de diensten van Robo form kunt u zonder zorgen al uw wachtwoorden versleuteld opslaan en automatisch laten invullen. Op deze manier kunnen derde partijen uw gevoelige gegevens niet achterhalen. Probeer het Gratis uit met onze exclusieve promotie.

Laatst geupdate op: 7 June 2024

Wat is Roboform?

Robo form is een gebruiker tool ontwikkeld door Siber systems en is een van de oudste wachtwoord managers die er tegenwoordig op de markt beschikbaar is. Het programma werd in 2000 voor het eerst op de markt gebracht. Het is een zeer eenvoudig programma wat voor iedereen beschikbaar is.

Wilt u meer weten over de abonnementen en de versies die beschikbaar zijn? Dan kunt u best even verder lezen in deze review!

Roboform review: Wat kosten de diensten?

Voordat u een abonnement afsluit voor een dienst zoals robo form is het belangrijk dat u weet welke verschillende abonnementen er beschikbaar zijn. In dit deel bespreken we de verschillende abonnementen waar u uit zou kunnen kiezen. De verschillende abonnementen kunnen we in verschillende groepen indelen: Persoonlijke abonnementen en zakelijke abonnementen.

Roboform Kosten

De verschillende persoonlijke abonnementen waar u uit kunt kiezen zijn:

  • Free: Dit is het gratis abonnement dat iedereen zou kunnen gebruiken. Met deze dienst kunt u al uw wachtwoorden op een apparaat bewaren. Met de robo auto Fill kunt u deze dan ook op verschillende websites automatisch laten invullen. Ook krijgt u toegang tot de wachtwoord audit functie en de wachtwoord generator.
  • Everywhere: Dit is het eerste betaalde abonnement van Robo form. Met deze diensten kunt u met verschillende apparaten aan de wachtwoorden van al uw accounts. Zo kunt u bijvoorbeeld wachtwoorden vanaf uw smartphone toevoegen en deze meteen op uw computer gebruiken. Met deze dienst krijgt u ook toegang tot 24/7 klantendienst en zal er een versleutelde backup van uw gegevens en accounts gemaakt worden zodat u deze nooit verliest.
  • Family: Het familie abonnement van deze wachtwoord manager. Dit abonnement geeft u toegang tot alle diensten van het everywhere abonnement, maar u zult tot 5 verschillende accounts kunnen maken met elk een eigen opslag plaats. Zo kunnen meerdere gezinsleden een eigen account maken en al hun inlog gegevens op een veilige en versleutelde manier opslaan.

Voor bedrijven bestaat er echter maar 1 abonnement waar u gebruik van zou kunnen maken. Met de diensten van Roboform Pro kunt u van 1 tot 1000 verschillende werknemers onder 1 abonnement krijgen. Met dit abonnement kunt u er dus voor zorgen dat elke werknemer op een meer efficiënte manier formulieren kan invullen en alle wachtwoorden van de werkapplicaties in de roboform app kan bewaren!

Betalingsmethodes en coupons

Wanneer u voor een betaald abonnement gaat zult u op verschillende manieren kunnen betalen. Zo heeft u de mogelijkheid om via VISA of Mastercard creditcards te betalen, maar u kunt er ook voor kiezen om de betaling via PayPal uit te voeren.

Wilt u de dienst aankopen, maar wilt u dit op een voordelige manier doen?

Dan kunt u best doorheen het jaar de site bezoeken. De organisatie voorziet namelijk verschillende coupons waarmee u een grote korting krijgt en er zijn vaak promoties waarmee u hoge kortingen op uw abonnement kunt krijgen!

Probeer Roboform unit

Roboform review: Technische samenvatting

Kenmerk Waarde
Meerdere aansluitingen Tot 1-∞ Gelijktijdige verbindingen
Besturingssysteem Windows, macOS, Android, iOS
Geld terug garantie? Tot 30 Dagen
Encrypties N/A
Begint vanaf
Gratis proberen? Ja, maar beperkte functies beschikbaar

Roboform review: Hoe veilig zijn de diensten

Wanneer u gebruik gaat maken van een Wachtwoord manager, wilt u er natuurlijk ook zeker van zijn dat de diensten veilig zijn. Daarom hebben we voor deze review onderzoek gedaan naar de veiligheid op de volgende vlakken

Versleuteling van gegevens

Om de veiligheid van uw gegevens te verzekeren gebruikt de organisatie een AES-256 versleuteling om uw gegevens te versleutelen. Dit is een zeer goede versleuteling die zelfs door NASA en Google gebruikt worden om hun gegevens op een veilige manier te bewaren. Het duurt miljoenen jaren voordat mensen deze versleuteling zouden kunnen breken.

Zero-knowledge beleid

Naast het veilig versleutelen van uw gegevens, heeft de organisatie ook nog een zero-knowledge beleid. Dit betekent dat het bedrijf zelf geen toegang heeft tot de door u opgegeven informatie. U kunt er dus volledig zeker van zijn dat u enkel toegang heeft tot uw gegevens en dat u hier een hoofdwachtwoord voor hebt!

RoboForm koppel

Twee factor authenticatie

U kunt er altijd voor zorgen dat uw account dubbel beveiligd wordt door uzelf. Zo kun u de twee factor authenticatie instellen. Zo heeft u het hoofdwachtwoord nodig en de code die op het moment van inloggen naar uw mailbox of smartphone gestuurd zal worden.

Biometrische authenticatie

Indien u gebruik maakt van de applicatie van deze wachtwoord manager, kunt u ook de biometrische authenticatie methodes van uw smartphone gebruiken. Zo kunt u uw account beschermen met een vingerafdruk of met een gezichtsscan.

Veilige back up en synchronisatie

Het kan wel eens zijn dat uw computer crasht of dat uw telefoon stuk gaat. U hoeft zich geen zorgen te maken over het verliezen van uw gegevens. Er wordt hier namelijk een veilige en versleutelde back up van gemaakt. Ook zullen de wachtwoorden en andere gevoelige gegevens regelmatig worden gesynchroniseerd tussen uw apparaten zodat u van elk apparaat meteen toegang hebt tot deze informatie.

Probeer Roboform unit

Roboform review: Aan de slag met de wachtwoord manager

Het downloaden van de wachtwoord manager is zeer eenvoudig. U hoeft namelijk enkel de officiële website te bezoeken en de software te downloaden. Zodra het bestand gedownload is, kunt u deze installeren op uw computer. Zodra de installatie voltooid is kunt u een account aanmaken en uw wachtwoorden toevoegen.

Wanneer u wilt upgraden van een gratis programma naar een betaald abonnement, kunt u dit doen via de website. Hier kunt u eerst inloggen op uw account en erna kunt u het plan selecteren waar u voor wilt betalen. Zodra de betaling afgerond is zult u toegang krijgen tot het volledige programma!

Toepassingen van robo form

Wanneer u gebruik maakt van deze wachtwoord manager zijn er verschillende toepassingen waar u toegang tot krijgt. Lees in dit deel van de blog welke verschillende toepassingen er beschikbaar zijn.

Wachtwoorden toevoegen

Wanneer u voor het eerst een account aanmaakt zult u een hoofdwachtwoord moeten kiezen waarmee u toegang tot uw account krijgt. Hierna zult u alle wachtwoorden voor uw verschillende accounts kunnen toevoegen. Dit kunt u handmatig doen, of u kunt deze opslaan wanneer u zich online ergens inlogt!

Importeren en exporteren van wachtwoorden

Heeft u voor het gebruiken van deze wachtwoord manager, een andere dienst gebruikt? Dan zult u deze kunnen importeren vanuit een andere app of via een CSV bestand. Dit kunt u ook andersom gebruiken om de wachtwoorden te exporteren.

Roboform wachtwoord lijst

Wachtwoorden genereren

Wanneer u een nieuw account voor een website aanmaakt, maar geen inspiratie hebt of wanneer u er zeker van wilt zijn dat u een sterk wachtwoord gebruikt kunt u de wachtwoord generator gebruiken. Deze zal een volledig willekeurig, uniek en zeer krachtig wachtwoord kunnen creëren. Op deze manier kunt u er zeker van zijn dat uw wachtwoorden zo veilig mogelijk zijn.

Automatisch wachtwoorden invullen

Zodra u alle wachtwoorden toegevoegd heeft aan Robo form kunt u met 1 klik de inlog gegevens laten invullen op de website die u gebruikt. De dienst zal de website herkennen en zal automatisch de juiste account gegevens en het bijhorend wachtwoord kunnen invullen op deze site.

De sterkte van wachtwoorden controleren

Bent u niet zeker of uw wachtwoorden wel van goede kwaliteit zijn? Dan kunt u met de diensten van deze wachtwoord manager nagaan of uw wachtwoord sterk is. Indien dit niet het geval is, kunt u deze best meteen aanpassen.

Probeer Roboform unit

Extra toepassingen van de wachtwoord manager

Naast het opslaan en genereren van sterke wachtwoorden zijn er nog verschillende toepassingen die u kunt gebruiken bij de diensten van Robo Form. Zo heeft u bijvoorbeeld de mogelijkheid om de betalingsgegevens van verschillende credit cards op te slaan. Deze worden op dezelfde manier als de wachtwoorden versleuteld.

Een andere extra toepassing die u kunt gebruiken is de toepassing van SafeNotes. Hiermee kunt u notities op een veilige manier opslaan. Dit is vooral handig wanneer u bijvoorbeeld een document hebt met wifi wachtwoorden of een license Key van een bepaalde software. Op deze manier kunnen derde partijen niet achter deze informatie komen!

Gebruiksvriendelijkheid

Voor deze roboform review hebben we zelf ook de applicatie uitgetest. Doordat de dienst zeer eenvoudig is, zal iedereen vrijwel meteen de app kunnen gebruiken. De interface van het programma is zeer intuïtief waardoor het ook eenvoudig is om de instellingen te personaliseren.

Verschillende applicaties van robo form

Voor deze roboform review hebben achterhaald voor welke diensten er een applicatie bestaat om robo form effectief te kunnen gebruiken. De organisatie heeft applicaties voor computers met verschillende besturingssystemen zoals Windows en MacOs, maar u kunt ook via uw smartphone of tablet gebruik maken van de dienst.

De organisatie voorziet ook browser extensies aan waardoor u niet eens een applicatie hoeft te installeren. Deze extensies zijn beschikbaar op Chrome, FireFox en Safari!

Verschillende applicaties van RoboForm

Roboform review: klantendienst

Voor deze roboform review hebben we contact opgenomen met de klantendienst om de kwaliteit ervan te controleren. De mensen die een betaald abonnement hebben krijgen toegang tot een 24/7 klantendienst die op een zeer snelle en efficiënte manier werkt! Zo kunt u met al uw vragen terecht bij de klantendienst, deze zullen u zo snel mogelijk proberen te helpen!

Robo form vergeleken met andere wachtwoord managers

Natuurlijk is deze wachtwoord manager niet de enige wachtwoord manager op de markt, daarom hebben we voor deze roboform review de dienst vergeleken met andere beschikbare diensten.

Robo Form vs Dashlane

De diensten van Dashlane zijn zeer gelijkend op de diensten van Robo Form. De wachtwoord managers verschillen enkel in applicatie en gebruiksvriendelijkheid. Dashlane zal in dit geval winnen. Indien u meer op zoek bent naar een prijs vriendelijke oplossing raden we u aan om voor roboform te kiezen. Wilt u meer weten over Dashlane? Dan kunt u best onze uitgebreide 1Password review lezen!

Robo Form vs NordPass

Wanneer u twijfelt tussen de diensten van Nordpass en Roboform kunt u best gaan voor de diensten van RoboForm, deze organisatie voorziet namelijk dezelfde diensten, maar is een stukje goedkoper. Echter kunt u via Nord ook een VPN dienst gebruiken waarbij u Nordpass gratis krijgt. Lees alles over Dashlane  in onze uitgebreide review!

Robo Form vs Password Boss

De diensten van Passwordboss zijn een stuk duurder dan die van Robo form, maar u zult ook toegang krijgen tot meer verschillende toepassingen dan wanneer u de diensten van robo form zult gebruiken. Wilt u meer te weten komen over de diensten van RoboForm, dan kunt u best onze review van Password Boss lezen!

Alles wat u moet weten over de diensten van roboform

In deze roboform review hebben we de diensten van de wachtwoord manager volledig uitgetest. We zijn erachter gekomen dat het een van de meest veilige en meest voordelige wachtwoord managers op de markt is. Echter is het een zeer eenvoudig programma zonder veel extra handige toepassingen. Het is dus vaak noodzakelijk dat u verschillende diensten aankoopt om uw computer en uw wachtwoorden zo veilig mogelijk te houden.

Wilt u graag gebruik maken van een zeer uitgebreide wachtwoord manager?

Gelukkig zijn er nog andere diensten waar u gebruik van kunt maken, die een stuk uitgebreider zijn dan de diensten van Roboform. Dan raden we u aan om de diensten van 1Password gebruiken. Maak vandaag nog gebruik van onze exclusieve korting op deze wachtwoord manager!

8.6 Total Score
RoboForm Review 2024

Privacy en veiligheid
9.5
Toepassingen
6.5
Ondersteuning
8
Prijs kwaliteit verhouding
9
Gebruiksgemak
8.5
PROS
  • Gratis versie
  • Synchronisatie tussen apparaten
  • Voordelig familie plan
  • 24/7 klantendienst
CONS
  • Limieten op gratis abonnement
  • Weinig extra toepassingen
Avatar photo

Thijs heeft een bachelorgraad in Communicatiewetenschappen met een specialisatie in Online Marketing van de Universiteit van Amsterdam. Hij is een ervaren internetmarketeer met uitgebreide kennis over diverse internetgerelateerde onderwerpen. Met zijn technische achtergrond kan hij een breed scala aan onderwerpen behandelen. Thijs begrijpt dat onze lezers vaak geen technische achtergrond hebben, daarom is zijn doel om de informatie begrijpelijk en toegankelijk te maken voor een breed publiek. Hij is gepassioneerd om complexe concepten op een eenvoudige manier over te brengen, zodat lezers zijn expertise gemakkelijk kunnen begrijpen en ervan kunnen profiteren. U kunt contact opnemen met Thijs via e-mail: thijs@privacyenbescherming.be

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

PrivacyEnBescherming.be