Dashlane review

dashlane

Wilt u een plek hebben waar al uw wachtwoorden en persoonlijke informatie op een veilige manier opgeborgen worden totdat u ze nodig heeft? Dan zijn de diensten van Dashlane misschien wel wat voor u!

Probeer nu!
Dashlane uitproberen om uw wachtwoorden op een veilige

De wachtwoord manager van de populairste en uw gegevens veilig bewaart. Probeer gratis uit met exclusief bieden !

Laatst geupdate op: 19 July 2024

Wat is Dashlane?

Dit wachtwoord manager is een online wachtwoord manager, met een zeer eenvoudig design, waarmee u uw persoonlijke gegevens op een veilige plek kan opbergen totdat u deze nodig hebt. Het softwarebedrijf is in 2009 opgericht en focuste meteen op het uitbrengen van wachtwoord managers, deze hebben ze in 2012 voor het eerst kunnen uitbrengen. Het programma werkte eerst als een wachtwoord manager waarbij er in de loop van de jaren meer en meer toepassingen aan toegevoegd werden. De software werkt op verschillende soorten computers zoals Mac’s en windows computers en er zijn mobiele apps beschikbaar zodat u de diensten ook op uw smartphone kan gebruiken!

Het doel van het bedrijf is om uw wachtwoorden op een veilige manier te bewaren. U heeft namelijk een account met een master wachtwoord waarmee u al uw andere data kan versleutelen. We hebben een lijst gemaakt om u een aantal voorbeelden te geven van de diensten die het programma te bieden heeft wanneer u gebruik maakt van een premium plan. De voorbeelden zijn:

 • Twee-stap verificatie
 • VPN diensten ( enkel voor premium gebruikers )
 • Zero-knowledge
 • Wachtwoord generator
 • Digitale portefeuille
 • Dark web scanner

Bent u ook geïnteresseerd in deze diensten, maar wilt u eerst weten hoeveel u hiervoor moet betalen? Dan kan u best even verder lezen in deze blog!

Hoeveel kosten de premium diensten?

Het bedrijf heeft verschillende abonnementen die u kan afsluiten en elk van deze abonnementen heeft zijn eigen voordelen. Voor particulieren bestaan er drie abonnement opties: Gratis, Individueel en Family. We bespreken de dashlane kosten in het volgende deel van dit artikel.

dashlane kosten

Gratis

Het bedrijf geeft u toegang tot een gratis versie van hun programma. De gratis versie is echter gelimiteerd waardoor u niet de volledige kracht van het programma kan ervaren.

Premium

Wanneer u voor de premium optie gaat, ontgrendelt u de volledige versie van het programma! Zo krijgt u toegang tot de volledige ervaring en zal u ongelimiteerd van alle functionaliteiten kunnen genieten. U kan er voor kiezen om maandelijks of jaarlijks voor de diensten te betalen.

Met dit abonnement kunt u een ongelimiteerd aantal wachtwoorden bewaren, u kan al uw wachtwoorden tussen uw apparaten synchroniseren en u krijgt toegang tot de VPN diensten van deze organisatie.

Familie

Wilt u dat uw hele gezin gebruik kan maken van deze functies, maar wilt u niet dat alle wachtwoorden in 1 gebruiker worden opgeslagen? Dan kan u best kiezen voor het familie plan. Hierbij krijgt u toegang tot alle premium functies, maar u krijgt ook nog eens verschillende premium accounts. Zo kan iedereen in uw gezin gebruik maken van de volledige functionaliteiten van de toepassing.

Gratis proeftijd

Maakt u al even gebruik van de gratis versie van het programma en wilt u weten wat de volledige Dashlane ervaring voor jou in petto heeft? Het bedrijf begrijpt dat u niet meteen wilt vastzitten aan een contract voor een jaar. Daarom kan u gratis gebruik maken van het volledige programma in de 30dagen proefperiode. Hierbij kan u ongelimiteerd gebruik maken van alle toepassingen die u bij de premium tariefplannen ook zou kunnen gebruiken. Wanneer deze 30 dagen over zijn, zal u wel een bepaald tariefplan moeten kiezen om hier verder gebruik van te maken.

Naast deze gratis proefperiode, heeft het bedrijf ook nog een “niet tevreden? Geld terug!” garantie van 30 dagen. Zo kan u dus in principe gebruik maken van het programma zonder dat u hier iets mee verliest!

Probeer nu!

review samenvatting

Kenmerk Waarde
Meerdere aansluitingen Tot 1-∞ Gelijktijdige verbindingen
Besturingssysteem Windows, macOS, Linux, Android, iOS
Geld terug garantie? Tot 30 Dagen
Encrypties AES-256 bits
Begint vanaf 2.99$
Gratis proberen? Ja, maar beperkte functies beschikbaar

Is Dashlane veilig om te gebruiken?

Een vraag die u natuurlijk moet stellen voordat u een bedrijf al uw persoonlijke gegevens toevertrouwd is natuurlijk: “is Dash lane veilig?” In het volgende deel van dit artikel komt u erachter waarom deze software zo populair is.

Versleuteling

Wanneer u een account heeft aangemaakt en voor een bepaald plan gekozen hebt, zullen al uw wachtwoorden bewaard worden in de webapplicatie. Deze gegevens  wordt op een zeer hoog niveau versleuteld. Als deze ooit eens onderschept worden, zal de persoon die de gegevens wilt ontgrendelen er ongeveer een miljoen jaar over moeten doen voordat hij of zij de gegevens kan lezen.

Zero-knowledge beleid

De wachtwoorden worden meteen door u versleuteld, en enkel u heeft hier toegang tot. Zo is het dus ook dat het bedrijf zelf geen toegang heeft tot uw gegevens. U kan er dus zeker van zijn dat het gebruik van dashlane veilig is!

Twee-stap verificatie

Wanneer u uw account heeft aangemaakt, kan u ervoor kiezen om de twee-stap verificatie in te schakelen. Wanneer iemand dan uw master-wachtwoord weet te ontcijferen, hebben ze nog altijd een code nodig die u via uw telefoon of via een bepaalde app ontvangt.

Biometrische Authenticatie

Indien uw mobiele apparaat biometrische beveiligingsfuncties heeft, kan u ook toegang krijgen tot uw account doormiddel van biometrische authenticatie. Dit zijn dingen zoals een vingerafdruk scanner of een “Face-idfunctie. Dit is ook meteen de enige manier die u heeft om uw master wachtwoord, het wachtwoord waarmee u toegang krijgt tot alle andere gegevens, mee kan veranderen indien u het vergeten bent.

Dark web analyse en wachtwoord sterkte

Wanneer u gebruik maakt van de premium diensten van het programma, kan u er achter komen of uw informatie gelekt is op het dark web.

dash lane

Ook zal het programma uw oudere wachtwoorden analyseren, om u te laten weten of deze nog wel sterk genoeg zijn! Zo kan u er zeker van zijn dat het invullen van uw gegevens met Dashlane veilig en snel zal gebeuren.

Beveiligde back-ups en synchronisaties

Wanneer u kiest voor een van de premium tariefplannen, zullen al uw wachtwoorden op een veilige manier versleuteld worden en worden gesynchroniseerd tussen de apparaten die u gebruikt. Het bedrijf heeft een Zero-knowledge architectuur, dus uw gegevens zullen zelfs in de cloud niet te zien zijn door derde partijen.

Deze functies tonen aan op welke manier uw wachtwoorden bij Dashlane veilig worden gehouden, kom er vandaag nog achter hoe u gebruik kan maken van deze diensten.

Probeer nu!

Hoe gebruikt u Dash lane?

Heeft u interesse in de diensten van dit bedrijf, maar weet u niet goed hoe u hieraan moet beginnen? Geen enkel probleem, we hebben een stappenplan voor u voorzien waarmee u binnen enkele minuten ook gebruik van deze diensten kan maken.

 • Ga naar de website van Dash lane en download en installeer zowel de browser extensie als de effectieve desktop app.
 • Maak een account aan en schakel de browser extensie in.
 • Zodra u dit heeft gedaan zal u iedere keer dat u een wachtwoord moet invullen, dit wachtwoord kunnen opslaan in de applicatie.
 • De volgende keer dat u zich op deze plaats probeert in te loggen, zal Dash lane uw wachtwoord automatisch voor u invullen.

U kan er ook voor kiezen om uw betaalgegevens die u dagelijks moet invullen  op te slaan in de applicatie, zodat dit ook automatisch voor u ingevuld kan worden. Hier stopt de Dashlane ervaring  echter niet, zo heb je naast de voorgaande functies ook nog handige toepassingen zoals het toevoegen, importeren en exporteren van je wachtwoorden. Het aanmaken van veilige wachtwoorden en het nagaan of je oude wachtwoorden wel veilig zijn.

Je kan in de applicatie ook verschillende andere documenten bewaren. Gegevens zoals: Identiteitskaarten, uw creditcard en betaal gegevens en uw gedeelde items kunnen met Dash lane en snel opgeslagen worden!

Toepassingen

Naast het bewaren van uw wachtwoorden heeft Dash lane ook een aantal andere toepassingen die van pas kunnen komen.

dashlane veilig

Deze toepassingen zijn:

 • Wachtwoorden toevoegen
 • Het importeren en exporteren van wachtwoorden
 • Het automatisch invullen van wachtwoorden
 • Dash lane controleert of uw wachtwoorden wel veilig en sterk genoeg zijn
 • Beveiligde notities
 • Kredietkaarten en betalingsinformatie worden automatisch ingevuld
 • Twee-stap verificatie

Zoals u kan zien zijn er veel verschillende toepassingen die de wachtwoord manager voor u in petto heeft. Al uw gegevens zullen met Dashlane veilig worden bewaard totdat u deze terug nodig heeft.

Gebruiksvriendelijkheid

Dash lane is een programma dat zeer gemakkelijk is om te gebruiken. Dit komt door het simpele en intuïtieve design van de applicatie en de browser extensie. Op deze manier heeft u, de eerste keer dat u het programma gebruikt, totaal geen moeite om zichzelf thuis te voelen.

dashlane

We hebben ook onderzoek gedaan naar de Dashlane ervaringen van andere mensen en deze gebruikers ook om hun mening gevraagd. Wanneer we aan mensen vragen wat hun Dashlane ervaring was, horen we steeds dat taken snel uitgevoerd kunnen worden en dat eventuele fouten makkelijk ongedaan gemaakt kunnen worden. Een ander voordeel dat veel mensen ervaarden was het volgende: De taal van het programma is ook aanpasbaar, zo kan u in de instellingen van dashlane Nederlands als hoofdtaal instellen.

Beschikbaar op alle platformen

Bij verschillende wachtwoord managers heeft u vaak het probleem dat u de diensten slechts op bepaalde platformen kan gebruiken. Zo zijn er verschillende wachtwoord managers die enkel beschikbaar zijn op Windows, macOS, Linux, Android, iOS

Maar u kan dashlane veilig gebruiken over alle verschillende platformen die u zich kan bedenken. De diensten zijn namelijk beschikbaar op allerlei soorten computers met besturingssystemen zoals: Windows, macOS, Linux, Android, iOS, maar ook op smartphones door de mobiele apps voor IOS en Android. Het beste van alles? Wanneer u een betalend tariefplan heeft, kan u zonder enige moeite al uw wachtwoorden over verschillende apparaten synchroniseren!

Om de meeste functionaliteiten van het programma te gebruiken, is er zelfs geen nood om een effectief programma te downloaden! Het enige wat je dan moet doen is een browser extensie installeren.

Probeer nu!

Klantendienst

De dashlane ervaring gaat veel verder dan het gebruik van de app. Zo hebben we er ook voor gezorgd dat we de minder voor de hand liggende dingen uitgetest hebben. We hebben bijvoorbeeld ook gebruik gemaakt van de klantendienst. Voor iedereen die het programma gebruikt is er een “veelgestelde vragen” pagina waarbij men terecht kan indien men vragen heeft over verschillende diensten van het bedrijf.

Er zijn bijvoorbeeld ook verschillende forums beschikbaar waar u, als gebruiker, een vraag kunt stellen aan het bedrijf en aan uw medegebruikers. De mensen die gebruik maken van de premium diensten, hebben ook toegang tot de snelle en efficiënte manieren van klantenservice. Zo kan u het bedrijf via mail bereiken en al uw vragen hier stellen.

Welke wachtwoord manager is het beste voor jou?

Er zijn verschillende wachtwoord managers beschikbaar, en u zult dus moeten kiezen van welke diensten u graag gebruik wilt maken. Om u hierbij te helpen hebben we de diensten van twee andere, Password Boss en Nordpass, wachtwoord managers met de diensten van Dash lane vergeleken.

Dashlane VS Nordpass

Wanneer het aankomt op de diensten van Nordpass, kunnen we u laten weten dat de diensten over het algemeen hetzelfde zijn. Maar Dash lane heeft een groot voordeel waardoor het een stuk beter. Dit is namelijk de fail-safe functie. Dit betekent dat wanneer hackers toegang krijgen tot de gegevens van het bedrijf, uw gegevens niet verloren gaan en u zich nog steeds geen zorgen hoeft te maken over het idee dat uw gegevens en wachtwoorden gelekt worden.

Dashlane VS Password boss

Password boss is een goedkopere wachtwoord manager die u kunt gebruiken. Aangezien de diensten ook wat goedkoper zijn, moet u er zich ook van bewust zijn dat u te maken hebt met een minder uitgebreid programma. Zo is er de ingebouwde VPN, die het browsen met Dashlane veilig maakt, niet beschikbaar wanneer je gebruik maakt van Password Boss.

Zoals u kunt zien is de Dashlane ervaring echt wel de moeite waard. Indien u op een veilige en eenvoudige manier al uw wachtwoorden en persoonlijke gegevens wilt opbergen op uw computer.

Alles wat je over Dash lane moet weten

Wanneer u gebruik wilt maken van een wachtwoord manager om al uw belangrijke en gevoelige gegevens op te bergen, zult u veel vertrouwen moeten hebben in het programma dat u gebruikt. Uit dit artikel kan u echter concluderen dat het browsen met de diensten van Dashlane veilig kan gebeuren! Het programma heeft veel verschillende veiligheidsfuncties waarmee u uw gegevens kan versleutelen. Maar u heeft ook nog andere voordelen die u eventueel zou kunnen gebruiken: Zo heeft het programma een ingebouwde VPN waarmee u uw locatie en IP-adres kan verbergen, u kan automatisch formulieren en wachtwoorden invullen met de gegevens die door u zijn opgeslagen en met de wachtwoord analyse kan u er zeker van zijn dat uw wachtwoorden van goede kwaliteit zijn.

U kan gratis gebruik maken van deze diensten, maar hier zitten dan wel enkele limieten op, zo heeft u geen ingebouwde VPN en kan u uw wachtwoorden maar op 1 apparaat gebruiken. Indien u voor een premium plan kiest ontgrendelt u alle functionaliteiten van het programma en zal u over al uw verschillende apparaten al uw gegevens kunnen synchroniseren! Bescherm vandaag nog al uw wachtwoorden en gevoelige gegevens met de diensten van en zorg ervoor dat u nooit meer een wachtwoord hoeft te vergeten. Dat is de essentie van de Dashlane ervaring!

8.8 Total Score

Dashlane ervaring, om u te helpen beslissen hebben we alle voordelen en nadelen in een lijst naast elkaar gezet.

Privacy en veiligheid
8
Toepassingen
8.5
Ondersteuning
7.5
Prijs kwaliteit verhouding
9
Gebruiksvriendelijkheid
9.5
PROS
 • Het programma is eenvoudig te gebruiken
 • We kunnen vaststellen dat Dashlane veilig is
 • De diensten heeft een zeer uitgebreid assortiment aan toepassingen
CONS
 • De gratis versie is vrij gelimiteerd
 • Er missen toepassingen in de browser extensies
Avatar photo

Thijs heeft een bachelorgraad in Communicatiewetenschappen met een specialisatie in Online Marketing van de Universiteit van Amsterdam. Hij is een ervaren internetmarketeer met uitgebreide kennis over diverse internetgerelateerde onderwerpen. Met zijn technische achtergrond kan hij een breed scala aan onderwerpen behandelen. Thijs begrijpt dat onze lezers vaak geen technische achtergrond hebben, daarom is zijn doel om de informatie begrijpelijk en toegankelijk te maken voor een breed publiek. Hij is gepassioneerd om complexe concepten op een eenvoudige manier over te brengen, zodat lezers zijn expertise gemakkelijk kunnen begrijpen en ervan kunnen profiteren. U kunt contact opnemen met Thijs via e-mail: thijs@privacyenbescherming.be

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

PrivacyEnBescherming.be