1Password Review 2024

1Password

Veel mensen gebruiken eenvoudige wachtwoorden om deze makkelijk te onthouden. Op deze manier lopen uw persoonlijke gegevens enorm veel gevaar voor derde partijen. Gelukkig bestaat 1password als oplossing. Kom er in deze blog alles over te weten en maak u nooit meer zorgen over de veiligheid van uw wachtwoorden.

Probeer 1Password!
Bescherm uw wachtwoorden met 1Password!

Met de diensten van 1Password kunt u met 1 klik toegang krijgen tot al uw wachtwoorden en betalingsgegevens!

Laatst geupdate op: 19 July 2024

Wat is 1Password

1Password is een wachtwoord manager die ontwikkeld is voor mensen die niet veel ervaring hebben met computers. Het is een wachtwoord manager dat ontwikkeld werd door AgileBits Inc. voor mensen die gevoelige of persoonlijke informatie op een veilige manier op hun computer willen bewaren. Het bedrijf is gelegen in Toronto en het programma bestaat sinds 2006.

1Password kosten en prijsplannen

Bent u van plan om gebruik te maken van de diensten van deze password manager, maar wil je eerst weten wat de 1Password abonnement kosten zijn? Geen enkel probleem, we hebben het namelijk over de verschillende prijsplannen die u voor deze diensten kunt kiezen.

1Password Kosten en Prijsplannen

U heeft verschillende mogelijkheden wanneer het aankomt op prijsplannen waar u uit kunt kiezen:

 • 1 Password abonnementen voor 1 persoon: Hierbij betaald u rond de 3 dollar per maand en deze kost wordt wel jaarlijks aangerekend.
 • 1 Password abonnementen voor families: Met deze diensten krijgt u toegang tot alle toepassingen en heeft u de mogelijkheid om 5 verschillende gebruikers aan te maken. Voor dit plan betaalt u ongeveer 5 dollar per maand en ook deze kost wordt jaarlijks aangerekend.

Er zijn ook nog verschillende prijsplannen voor bedrijven die de accounts van hun werknemers willen beschermen. Voor deze prijsplannen zijn er verschillende andere toepassingen waar enkel de “business” klanten toegang tot krijgen.

Probeer 1Password GRATIS uit!

Technische samenvatting van 1 Password

Kenmerk Waarde
Meerdere aansluitingen Tot ∞ Gelijktijdige verbindingen
Besturingssysteem Windows, macOS, Linux, Chrome OS, Android, iOS
Geld terug garantie? Tot 14 Dagen
Encrypties N/A
Begint vanaf
Gratis proberen? Niet beschikbaar

Hoe veilig zijn de diensten van one password

Indien u gebruik maakt van een wachtwoord manager wilt u er ook zeker van zijn dat de diensten die u gebruikt zeer veilig zijn. Daarom hebben we voor deze 1Password review de veiligheid van de wachtwoord manager uitgetest.

Versleuteling

Om de veiligheid van uw gegevens te garanderen is er een goede versleuteling nodig. De organisatie gebruikt voor alle plannen dezelfde soort versleuteling. Het begint met een AES versleuteling en zal in verschillende processen nog eens verder versleuteld worden op andere manier zoals bijvoorbeeld “XChaCha20 en nog veel meer. Dit niveau van versleuteling wordt ook gebruikt door andere organisaties zoals NSA, Google en nog vele andere! Dit komt doordat het een super computer ongeveer een miljoen jaar duurt om deze versleuteling te ontcijferen.

“Zero Knowledge” architectuur

U heeft 1 wachtwoord waarmee u toegang zou kunnen krijgen tot uw wachtwoorden en andere gegevens die u in de digitale kluis bewaard hebt. Dit hoofd wachtwoord zal nergens door het bedrijf worden opgeslagen waardoor het dus onmogelijk is voor het bedrijf zelf om aan uw gegevens te komen. Dus zelfs als er een kwaadwillig persoon in de servers van de organisatie geraakt, zijn uw gegevens nog steeds zeer goed beveiligd.

Two-Factor authenticatie

Om uw gegevens nog veiliger te beschermen zult u ook een twee factor authenticatie aan kunnen zetten waarbij u naast het hoofdwachtwoord nog een tijdelijke code, die toegestuurd word via SMS of Mail, nodig hebt om toegang te krijgen tot de digitale kluis.

1Password koppel

Biometrische authenticatie

Een andere manier van twee factor authenticatie is door een biometrische authenticatie. Dit betekent dat er iets zoals een vinger afdruk of een gezichtsscan nodig is naast het hebben van uw hoofdwachtwoord om tot in uw kluis te raken.

Beveiligde back up en synchronisaties

U kunt de diensten op verschillende apparaten gebruiken, indien u een nieuw wachtwoord toevoegt zal deze op alle apparaten ingevuld kunnen worden. De gegevens zullen op een versleutelde manier worden gesynchroniseerd met al uw andere apparaten. Op deze manier houdt one password uw gegevens op elk moment veilig.

Aan de slag gaan met 1 Password

Mensen die gebruik willen maken van deze wachtwoord manager hebben geen nood aan een 1Password gebruikershandleiding. 1Password is namelijk zo eenvoudig en intuïtief te gebruiken waardoor mensen die nog nooit een wachtwoord manager gebruikt hebben, dit ook zonder problemen kunnen doen.

Probeer 1Password GRATIS uit!

Toepassingen van 1Password

Wanneer u gebruik wilt maken van de diensten van one password zijn er verschillende toepassingen waar u toegang tot krijgt. We hebben een aantal van deze toepassingen waar u toegang tot krijgt.

Toevoegen van wachtwoorden

Het hoofddoel van een wachtwoord manager is natuurlijk het beheren en het veilig houden van al uw wachtwoorden. Wanneer u gebruik maakt van 1 Password zult u op een eenvoudige manier wachtwoorden kunnen toevoegen.

Importeren en exporteren van wachtwoorden

We hebben het eerder al gezegd maar door de verschillende one password programma’s die beschikbaar zijn is het zeer eenvoudig om met deze dienst wachtwoorden te importeren en te exporteren naar al uw apparaten!

Wachtwoorden genereren

Heeft u zelf geen idee meer om een goed wachtwoord te kunnen maken, of wilt u er zeker van zijn dat u een sterk wachtwoord gebruikt? Dan kunt u met deze diensten eenvoudig een wachtwoord genereren met de wachtwoord generator van 1 Password.

Het automatisch invullen van wachtwoorden

Een ander voordeel van de 1 Password wachtwoord manager is dat je nooit meer zelf de gevoelige gegevens moet ingeven. Zo zal de wachtwoord manager automatisch uw log-in gegevens kunnen invullen op de juiste sites. 

1Password Toepassingen

Controleren van de sterktes van wachtwoorden

Bent u niet zeker of uw huidige wachtwoorden wel sterk genoeg zijn? Geen enkel probleem. We hebben voor deze 1Password review namelijk uitgetest of de dienst ook de sterktes van uw wachtwoorden kan controleren. Op deze manier kunt u zeker zijn dat uw oude wachtwoorden nog steeds goed zullen werken.

Extra toepassingen die u bij 1Password gratis erbij krijgt.

Er zijn ook nog een aantal extra toepassingen die u kunt ontgrendelen bij bepaalde prijsplannen die u voor deze dienst kunt afsluiten. We hebben enkele voorbeelden van deze extra toepassingen voor u voorzien:

 • Beveiligde notities
 • Bewaren van krediet kaarten of andere betalingsgegevens
 • offline toegang tot uw wachtwoorden
 • ID kaarten
 • Contactgegevens voor Noodgevallen

Dit zijn slechts enkele voorbeelden van de verschillende mogelijkheden die u heeft waneer u gebruik zou maken van de diensten van one password!

Gebruiksvriendelijkheid van 1 Password

Voor deze 1Password review hebben we ook de applicatie van 1 Password windows uitgetest. Hieruit concludeerde we dat het zeer eenvoudig is om de basis functionaliteiten van de applicatie te gebruiken. Het programma is gemaakt voor mensen die nog nooit een wachtwoord manager gebruikt hebben. Het is dus ook zeer eenvoudig om een foutje ongedaan te maken.

1Password Gebruiksvriendelijkheid

Probeer 1Password GRATIS uit!

Op welke apparaten kun je de one password app installeren?

We hebben voor deze 1Password review de applicaties van deze wachtwoord manager ook op verschillende platformen uitgetest. De applicatie is te gebruiken op vrijwel alle platformen. Zo zijn er applicaties voor Windows, macOS, Linux, Chrome OS, Android, iOS. Ook voor mobiele apparaten zoals smartphones en tablets met iOS of Android besturingssystemen kunt u deze wachtwoord manager gebruiken.

Indien u geen applicatie zou willen downloaden kunt u ook de browser extensies van de applicatie instellen. Deze werken op browsers zoals: Chrome, Firefox, Brave, Opera en nog verschillende andere browsers.

Klantendienst

Wanneer u gebruik maakt van een dienst waarvoor u moet betalen, zult u uiteindelijk ook contact moeten opnemen met de klantendienst. Voor deze 1Password review hebben we ook de klantendienst gecontacteerd om na te gaan of dit proces op een snelle en efficiënte manier verlopen. De klantendienst zal u meestal binnen enkele dagen met uw problemen helpen.

One password vergeleken met ander wachtwoord managers

We hebben de one password wachtwoord manager ook vergeleken met andere wachtwoord managers.

1 Password vs Dashlane

1Password Welke wachtwoordmanager kan ik het beste kiezen? Beide diensten onderscheiden zich door een sterke beveiliging en gebruiksvriendelijkheid. In het geval van Dashlane hebben we een proefperiode van 30 dagen, waarin we alle mogelijkheden van de service kunnen testen en zelf kunnen beslissen wat een betere oplossing is. Lees ons Dashlane-artikel voor de volledige Dashlane-recensie.

1Password vs NordPass

Dashlane Nordpass is een van de meest geavanceerde wachtwoord managers die wordt geleverd met sterke codering en handige functies. Er is ook een volledig gratis abonnement beschikbaar, maar deze heeft veel beperkingen en is niet zo handig om te gebruiken. Bij het vergelijken van de twee diensten vinden we veel overeenkomsten, waardoor het moeilijk is om een duidelijke winnaar te bepalen. Lees meer over Nordpass in onze Nordpass-review.

1Password vs Password Boss

RoboForm Password Boss is een andere topwachtwoordbeheerder waarmee u rekening moet houden bij het kiezen van de beste service. Ook hier hebben we een volledig gratis versie, maar met grote beperkingen. Met de proefperiode kunnen we ook de premium versie met alle functionaliteiten testen. Hoe verhouden 1Password-beoordelingen zich tot de beoordelingen voor Password Boss? Beide services worden vertrouwd door gebruikers. Zie onze review van Password Boss voor meer informatie over Password Boss.

Conclusie

Doordat je voor alle diensten tegenwoordig een account met een wachtwoord nodig hebt, is het moeilijk om deze vaak allemaal te onthouden. De meeste mensen kiezen daarom voor eenvoudige wachtwoorden of hebben één wachtwoord voor alle verschillende accounts. Op deze manier lopen uw persoonlijke gegevens en betalingsgegevens enorm veel gevaar.

Om u te helpen en om uw persoonlijke inlog gegevens op een betere manier te beschermen kunt u best gebruik maken van een wachtwoord manager. Deze wachtwoord managers zoals one password hebben vaak de mogelijkheid om uw oude wachtwoorden te controleren of ze sterk genoeg zijn en u kunt er eenvoudig nieuwe wachtwoorden mee genereren.

Met een wachtwoord manager hoeft u ook zelf geen wachtwoorden meer in te voeren aangezien de applicatie dit volledig automatisch voor u kan doen. De digitale kluis met al uw wachtwoorden zijn vergrendeld met 1 hoofdwachtwoord en u kunt er zelf voor kiezen om een twee factor authenticatie instellen. Weet u niet welke wachtwoord manager u kunt gebruiken? Maak dan gebruik van onze exclusieve promotie bij 1Password !

9 Total Score
1Password Review

Privacy en Veiligheid
9.5
Toepassingen
8.5
Klantendienst
9
Prijs kwaliteits verhouding
9.5
Gebruiksvriendelijkheid
9
PROS
 • Wachtwoorden veilig bewaren
 • Verschillende accounts met 1 prijsplan
 • Betalingsgegevens automatisch invullen
CONS
 • Enkel jaarlijkse prijsplannen
blogger Jesper

Jesper heeft zijn bachelorgraad behaald in Informatiewetenschappen aan de Universiteit van Utrecht. Hij staat bekend als een absolute expert als het gaat om VPN's en alles wat daarmee te maken heeft. Op jonge leeftijd bleek Jesper al een echte speurneus te zijn, altijd klaar om een zaak aan te pakken en alle puzzelstukjes samen te brengen. Tegenwoordig zet Jesper zijn kwaliteiten in als cyber security expert in ons team. Met Jesper als waardevolle aanvulling kunnen we de meest relevante informatie voor u analyseren en presenteren. U kunt contact opnemen met Jesper via e-mail: jesper@privacyenbescherming.be.

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

PrivacyEnBescherming.be