ExpressVPN vs Surfshark: De vergelijking 2024

Twijfelt u tussen de diensten van Surfshark VPN of ExpressVPN en weet u niet goed voor welke VPN dienst u best kunt kiezen? Dan raden we u aan om deze blog verder te lezen. In deze blog vergelijken we Surfshark VPN vs ExpressVPN en laten we u weten welke VPN u best kunt gebruiken!

PROBEER NU
Probeer de winnaar nu: ExpressVPN!

Bescherm uw online privacy met de diensten van ExpressVPN. Gebruik onze exclusieve korting en krijg tot 3 maanden gratis en tot 49% korting op de diensten!

Laatst geupdate op: 17 May 2024

Express VPN vs Surfshark vergelijkingstabel

Criteria ExpressVPN SurfsharkVPN
Servers Wint Verliest
Prijzen Wint Verliest
Verbindingssnelheden Wint Verliest
Toepassingen Wint Verliest
Klantendienst Gelijk Gelijk
Beveiliging Wint Verliest

Korte inleiding over de VPN providers

In deze VPN vergelijking zullen we het hebben over 2 verschillende VPN providers. In het volgende deel van de blog geven we een korte inleiding over deze VPN providers en de opbouw van hun bedrijven zoals de plaats van vestiging en nog veel meer. Lees snel verder.

Wat is ExpressVPN

ExpressVPN is een van de meest populaire VPN diensten in de wereld en is gevestigd op de Britse Maagden Eilanden. U kunt parallelle verbindingen gebruiken om verschillende applicaties via een VPN te laten gaan en u kunt er over heel de wereld gebruik van maken. Ook kunt u met verschillende apparaten tegelijk verbinding maken met verschillende VPN diensten. Wilt u meer weten over ExpressVPN? Dan leest u best onze uitgebreide review!

ExpressVPN vergelijking

Wat is Surfshark VPN

Surfshark VPN is een VPN dienst die door Norton Security uitgebracht werd in 2018. Het is een relatief nieuwe VPN software, maar hierdoor is het zeker geen slechte VPN. Het is namelijk beschikbaar op vrijwel alle operatie systemen en apparaten. Zo kunt u er gebruik van maken op computers, laptops en zelfs op smartphones en tablets. Ook deze VPN dienst ondersteund meerdere apparaten die tegelijk verbinding maken met andere VPN servers via 1 log in! Lees in deze review alles over Surfshark VPN

Surfshark VPN vergelijking

Surfshark VPN vs ExpressVPN: Servers en geo locaties

De meeste mensen gebruiken een VPN dienst om geo restricties van bepaalde diensten te omzeilen. Een andere reden waarom VPN diensten vaak gebruikt worden is om persoonlijke gegevens en online privacy te kunnen beschermen.

Werkt de VPN in België

De mensen die de VPN willen gebruiken om hun persoonlijke gegevens en hun online privacy te beschermen. Zowel Surfshark ExpressVPN hebben servers binnen België zodat u zichzelf kunt beschermen. 

Werkt de VPN in China?

In China is het niet legaal om zomaar een VPN dienst te gebruiken, echter zijn er verschillende VPN diensten die het toch lukken om mensen gebruik te laten maken van een VPN in China. Zo zult u bij ExpressVPN hier geen probleem mee hebben. Bij surfshark VPN zal er echter een speciale mode moeten ingesteld worden om de VPN in China te kunnen gebruiken.

Wilt u weten of de verbindingen met een VPN server uw internetsnelheid zullen beïnvloeden? Dan kun je best even verder lezen.

ExpressVPN vs Surfshark

ExpressVPN vs Surfshark: Verbindingssnelheden

Om te kunnen bepalen welke VPN dienst u best kunt gebruiken, hebben we een aantal verschillende testen uitgevoerd. De eerste test die we uitgevoerd hebben is de verbindingssnelheid die u ervaart wanneer u met een server binnen België verbind of met een VPN server in het buitenland verbind. In deze Surfshark vs ExpressVPN vergelijking kunnen we u al vertellen dat ExpressVPN minder impact heeft op uw internet verbinding.

Verbinding snelheid met server in België

Wanneer het aankomt op verbinding snelheden binnen België is het verschil tussen uw internet snelheid bijna niet te merken. Dit geldt zowel voor ExpressVPN als voor Surfshark. Dit komt doordat beide VPN diensten verschillende servers binnen België hebben.

Verbinding snelheid met server in het buitenland

Het is pas wanneer u verbind met een VPN server in het buitenland dat u merkt welke VPN dienst het beste is in de Surfshark VPN vs ExpressVPN. Voor onze test hebben we een server in de Verenigde Staten gekozen en hierbij merkte we het volgende: ExpressVPN heeft in het algemeen meer beschikbare servers in het buitenland waardoor er minder mensen per server zullen zijn en uw internetsnelheid niet merkbaar veranderd. Wanneer u verbinding maakt met een server in het buitenland van Surfshark, zult u al meer kunnen merken dat uw internet snelheid licht achteruit zal gaan.

Probeer de winnaar ExpressVPN

Surfshark ExpressVPN: Beveiliging

Wanneer u gebruik maakt van een VPN dienst wilt u er natuurlijk zeker van zijn dat de diensten een goed genoeg beveiliging hebben zodat uw persoonlijke gegevens en online privacy beschermd blijven. Over het algemeen heeft ExpressVPN hier een voordeel in, we leggen het u in het volgende deel van deze blog uit!

Versleuteling niveau

In deze Surfshark ExpressVPN vergelijking hebben we het versleuteling niveau van deze VPN’s met elkaar vergeleken. Beide VPN diensten zullen uw persoonlijke gegevens versleutelen met een AES 256-bit versleuteling. Dit is een van de meest veilige niveaus om gegevens te versleutelen. U kunt er dus zeker van zijn dat niemand aan uw gegevens zal komen. Bij ExpressVPN worden uw gegevens ook nog gemixt met de gegevens van andere klanten zodat het nog moeilijker is om gegevens tot aan uw computer te volgen.

Versleuteling protocol

ExpressVPN heeft verschillende versleuteling protocollen waar u uit kunt kiezen wanneer u gebruik maakt van de VPN dienst. Enkele voorbeelden van de protocollen die u kunt gebruiken met ExpressVPN zijn: Lightway, L2TP/IPsec en OpenVPN. Echter hebben we het in deze Surfshark vs ExpressVPN vergelijking ook nog over Surfshark VPN. Deze VPN dienst voorziet ook verschillende protocollen om uw gegevens te versleutelen. Zo kunt u hier ook gebruik maken van: IKev2, OpenVPN en WireGuard VPN versleutelingen.

Surfshark en ExpressVPN vergelijking

Surfshark vs ExpressVPN Advertentie en Malware blocker

De meeste VPN diensten hebben ook nog een aantal verschillende extra toepassingen waar u gebruik van zou kunnen maken om uw internet ervaring een stuk aangenamer te maken. Zo heeft Surfshark een extra toepassing die u zou kunnen downloaden om de advertenties op uw webbrowser te kunnen blokkeren. ExpressVPN zorgt ervoor dat websites u niet kunnen traceren en dat gevaarlijke websites geblokkeerd zullen worden.

Lek beveiliging

Bij het gebruiken van een VPN dienst, wilt u natuurlijk ook dat uw gegevens beschermt zijn tegen lekken van andere servers of websites. Voor deze Surfshark vs ExpressVPN vergelijking hebben we deze beveiliging getest. ExpressVPN blokkeert alle DNS aanvragen van websites die verder willen gaan dan de server van ExpressVPN. Hierdoor zullen websites nooit uw persoonlijke gegevens kunnen vrijgeven bij een DNS lek! Ook Surfshark probeert dit resultaat te behalen door de DNS aanvragen te blokkeren en door deze via een versleutelde verbinding te laten verlopen.

Speciale servers

Bij ExpressVPN ondersteunen vrijwel alle servers speciale connecties die u nodig heeft bij het torrenten bijvoorbeeld. Surfshark heeft ook speciale servers, maar dit is enkel in landen waar torrenting niet illegaal is.

Server veiligheid

In deze ExpressVPN vs Surfshark vergelijking hebben we ook de veiligheid van de VPN servers zelf onderzocht. We kunnen u vertellen dat de servers van ExpressVPN op dezelfde manier als uw gegevens beveiligd zijn. Surfshark VPN heeft ook zijn eigen servers versleuteld waardoor ze minder snel slachtoffer kunnen worden van een aanval van derde partijen!

Beveiligingsstructuur controles

Doorheen het jaar worden voor beide VPN diensten controles uitgevoerd om de veiligheid van de diensten na te gaan! Heeft u interesse in het aanschaffen van een van deze diensten? Lees dan in het einde van deze blog welke VPN dienst wij aan u aanraden!

Probeer de winnaar ExpressVPN

Surfshark vs ExpressVPN: Privacy en anonimiteit

Een van de hoofddoelen van een VPN dienst is het beschermen van uw online privacy en van uw anonimiteit als klant. Hiermee moet u dus ook rekening houden wanneer u voor een VPN dienst kiest! In deze Surfshark VPN vs ExpressVPN kunnen we concluderen dat beide VPN diensten uw privacy en uw anonimiteit goed kunnen bewaren!

Gelegen in een “5,9 of 14 Eyes” land

Beide hoofdkantoren liggen buiten een “5,9 of 14 ogen” land waardoor de overheden geen recht hebben op het opvragen van informatie over de klanten. Surfshark VPN vs ExpressVPN op dit vlak maakt niet veel verschil, uw gegevens zullen namelijk zo veilig mogelijk zijn!

Informatie om abonnement af te sluiten

Om uw anonimiteit te garanderen zult u enkel een email adres moeten opgeven om u aan te kunnen melden voor een van deze VPN diensten. Het is bij surfshark vs ExpressVPN niet nodig om uw naam of andere gegevens in te vullen.

Surfshark interface

ExpressVPN vs Surfshark: Logging beleid en gebruikers data opslag

Beide VPN diensten hebben een strikt NO-Log beleid wat inhoudt dat er geen log bestanden van klanten bij gehouden kunnen worden. Ook zullen Surfshark ExpressVPN geen gebruikers data opslaan, zodat u er zeker van kunt zijn dat uw anonimiteit en uw privacy gegarandeerd zijn.

Anonieme betalingsmethoden

Bij Surfshark ExpressVPN is het mogelijk om met anonieme betalingsmethoden te betalen voor uw abonnement. Zo kunt u namelijk gebruik maken van Crypto currencies waardoor er geen gegevens moeten worden ingegeven.

Privacy beleid en “warrant Canary”

In deze Surfshark VPN vs ExpressVPN vergelijking kunnen we u ook vertellen dat wanneer er een audit wordt uitgevoerd op de VPN dienst door een derde partij, dat uw privacy en anonimiteit nog steeds gegarandeerd worden!

ExpressVPN vs Surfshark: Content ontrgendelen

De meeste mensen gebruiken een VPN dienst om exclusieve content van streaming diensten zoals Netflix en Amazon prime te kunnen streamen. Deze streaming diensten hebben namelijk enkel de rechten om bepaalde shows in bepaalde regio’s uit te zenden.

ExpressVPN vs Surfshark Content ontrgendelen

In deze ExpressVPN vs Surfshark vergelijking hebben we voor u kunnen uittesten welke dienst het beste is om deze exclusieve content te streamen vanuit België. In deze tests hebben we 15 verschillende content bibliotheken proberen ontgrendelen. Waarbij ExpressVPN 15/15 bibliotheken kon ontgrendelen en Surfshark kon er slechts 13/15 ontgrendelen. Hieruit kunnen we concluderen dat ExpressVPN de beste VPN is om Netflix en Amazon prime content van het buitenland te kunnen ontgrendelen.

Surfshark vs ExpressVPN: Torrenting

VPN’s worden vaak gebruikt om anoniem en veilig torrent bestanden te kunnen downloaden. Voor deze ExpressVPN vs surfshark vergelijking hebben we beide diensten dus ook uitgetest voor het downloaden van torrents. Aangezien elke VPN server van ExpressVPN een P2P verbinding ondersteund is dit de duidelijke winnaar op dit vlak tussen deze twee VPN diensten!

Prijzen en abonnementen Surfshark ExpressVPN

Wanneer u gebruik gaat maken van een VPN dienst is de prijs die u hiervoor moet betalen natuurlijk ook zeer belangrijk. Op vlak van de prijs van Surfshark vs ExpressVPN is Surfshark de winnaar, lees in het volgende deel waarom we deze conclusie maken!

Abonnementen

We hebben in deze Surfshark vs ExpressVPN vergelijking ook de prijsplannen en de abonnementen voor u onderzocht. De diensten van ExpressVPN zijn net iets duurder dan de diensten van Surfshark VPN. Ook heb je bij surfshark de mogelijkheid om maandelijks, jaarlijks en 2 jaarlijks te betalen. Hoe langer je abonnement duurt, hoe goedkoper het abonnement wordt.

Gratis proef periode

In deze Surfshark VPN vs ExpressVPN vergelijking hebben we ook gecontroleerd of een van de diensten een gratis proefperiode heeft waardoor u de VPN dienst zou kunnen uitproberen. Helaas heeft geen van de diensten een proefperiode en zult u eerst een abonnement moeten afsluiten.

ExpressVPN vs Surfshark Promoties en coupons

Surfshark ExpressVPN hebben doorheen het jaar beide verschillende promoties en coupons waar u gebruik van zou kunnen maken om goedkoper de VPN dienst te kunnen gebruiken. Het is dus altijd handig om te wachten tot een feestdag zoals Black Friday bijvoorbeeld!

Geld terug garantie

Surfshark ExpressVPN hebben beide een 30 dagen geld terug garantie voor nieuwe klanten. Waneer u de dienst dus niet goed vind, kunt u binnen 30 dagen uw geld terug vragen zonder hier verantwoording voor te moeten geven. ExpressVPN zal echter sneller uw geld kunnen teruggeven en er u hoeft enkel de klantendienst te contacteren.

Probeer de winnaar ExpressVPN

Surfshark VPN vs ExpressVPN: klantendienst

Ook voor deze ExpressVPN vs Surfshark vergelijking hebben we de klantendiensten voor u uitgetest. We kunnen u verzekeren dat zowel Surfshark ExpressVPN klantendienst enorm efficiënt zijn. Zo hebben ze een veel gestelde vragen pagina waar u altijd op terecht kunt voor het vinden van antwoorden op algemene vragen, maar beide VPN diensten hebben ook een mail adres waarmee u contact kunt opnemen zodat u meer specifieke vragen zou kunnen stellen.

Surfshark VPN vs ExpressVPN klantendienst

ExpressVPN vs Surfshark: De winnaar!

Om deze Surfshark VPN vs ExpressVPN vergelijking af te sluiten, hebben we natuurlijk ook nog een conclusie nodig! De VPN die u het beste kunt gebruiken indien u op zoek bent naar een goede VPN dienst is ExpressVPN!

Deze dienst heeft namelijk de meeste servers in de meest verschillende landen waardoor u van overal content kunt ontgrendelen. De beveiliging is op een hoger niveau dan de beveiliging van Surfshark en u zult meer verschillende exclusieve content bibliotheken over heel de wereld kunnen ontgrendelen.  Ook krijgt u toegang tot veel verschillende speciale servers waarmee u alles kunt doen wat u van een VPN verwacht!

Avatar photo

Thijs heeft een bachelorgraad in Communicatiewetenschappen met een specialisatie in Online Marketing van de Universiteit van Amsterdam. Hij is een ervaren internetmarketeer met uitgebreide kennis over diverse internetgerelateerde onderwerpen. Met zijn technische achtergrond kan hij een breed scala aan onderwerpen behandelen. Thijs begrijpt dat onze lezers vaak geen technische achtergrond hebben, daarom is zijn doel om de informatie begrijpelijk en toegankelijk te maken voor een breed publiek. Hij is gepassioneerd om complexe concepten op een eenvoudige manier over te brengen, zodat lezers zijn expertise gemakkelijk kunnen begrijpen en ervan kunnen profiteren. U kunt contact opnemen met Thijs via e-mail: thijs@privacyenbescherming.be

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

PrivacyEnBescherming.be