Password Boss Review

password boss

De wachtwoordbeheer tool Password Boss is ideaal voor het veilig opslaan van gegevens via encryptie, het instellen van toegangsniveaus en nog veel meer. Alle bekende wachtwoordbeheer taken kunnen ermee geregeld worden en er zijn veel geavanceerde functies. In deze Password Boss review lees je alles wat je met deze tool kunt doen, net als allerlei andere bruikbare informatie over prijzen en klantenservice.

Probeer nu
Verkrijg het meest vertrouwde PW: Password Boss

Bescherm al uw wachtwoorden optimaal met Password Boss. Claim nu een EXCLUSIEVE KORTING, gedekt door een geld-terug-garantie.

Laatst geupdate op: 7 June 2024

Overzicht

Het bedrijf Password Boss werd opgericht in 2014 en dat gebeurde door Steve Wise. Hij was reeds twintig jaar actief in deze sector, maar kon maar moeilijk een wachtwoord beheerder vinden die aan al zijn eisen kon voldoen, en wilde hier graag verandering in brengen. Daarom begon hij met het ontwikkelen van de Boss Password applicatie zoals we die vandaag de dag kennen.

Daardoor is Password Boss uitgegroeid tot een zogenoemde end-to-end wachtwoord beheer tool die alles kan opslaan voor klanten en bedrijven. Het hoofdkantoor is gevestigd in de stad Tampa in Florida, Verenigde Staten. In Password Boss reviews zoals deze kun je alles teruglezen over deze wachtwoordbeheerder. We beginnen alvast met een aantal van de belangrijkste functies:

 • Afstandsbediening tool integratie
 • 256-Bit Encryptie
 • Ingebouwd dark web scannen en monitoren
 • Beveiligd wachtwoorden delen
 • 2 Factor Authenticatie
 • Multi-laag beveiliging
 • Verschillende toegangsniveaus
 • Mobiele synchronisatie en multi-apparaat toegang

Prijzen

Wanneer je voor wachtwoordbeheer van Password Boss kiest, zitten daar kosten aan verbonden, maar die zijn het meer dan waard. Je kunt kiezen voor verschillende abonnementen. Voor een jaarabonnement betaal je maandelijks $[ field price_1_month_usd], terwijl het goedkoper wordt als je voor een abonnement van 3 jaar kiest ($1,53 per maand). Eerst kun je echter een gratis versie uitproberen waarbij je een proefperiode krijgt van dagen, om te kunnen zien hoe alles precies werkt. Als er met meerdere mensen gewerkt wordt heb je de keuze uit een Standaard en Geavanceerd pakket, wat respectievelijk $3 en $4 per maand kost.

password boss prijs

Probeer Password Boss

Samenvatting

Kenmerk Waarde
Meerdere aansluitingen Tot 1-∞ Gelijktijdige verbindingen
Besturingssysteem Windows, macOS, Android, iOS
Geld terug garantie? N/A
Encrypties N/A
Begint vanaf
Gratis proberen? Ja, maar beperkte functies beschikbaar
In het review als deze mag een kleine samenvatting uiteraard niet ontbreken. Deze tool is ideaal voor zowel ondernemingen van allerlei verschillende groottes als individuen die hun wachtwoordbeheer zoveel mogelijk zelf willen kunnen bepalen. Er is enorm veel ruimte voor personalisatie en met tientallen functionaliteiten is er een wereld aan mogelijkheden met Password Boss.

Beveiliging

Wanneer je goede review als deze leest, doe je dat waarschijnlijk vooral vanwege de beveiliging. Dit is simpelweg de reden waarom de meeste mensen en bedrijven ervoor kiezen een wachtwoordbeheer applicatie te gebruiken. Zie hier welke onderdelen de beveiliging bij Password Boss nu juist zo goed maken.

Encryptie

Er wordt gebruik gemaakt van 256-Bit versleuteling, wat ook wel wordt gezien als de gouden standaard voor encryptie. Daardoor zijn je wachtwoorden extreem goed beveiligd. Het is nog nooit gekraakt en dat zal in miljoenen jaren ook niet mogelijk zijn. Grote andere organisaties die hier gebruik van maken zijn onder andere Google en Cloud Fare.

Zero-knowledge architecture

Met Zero Knowledge Architecture wordt bedoeld dat de gegevens die je opslaat voor niemand toegankelijk zijn, behalve jezelf. En dat geldt dus ook voor Password Boss zelf. Kortom, er is niemand die inzicht in gevoelige en persoonlijke informatie kan krijgen zoals wachtwoorden, waar deze tool natuurlijk precies voor bedoeld is.

2 Factor Authenticatie

De meeste mensen zullen reeds bekend zijn met 2 Factor Authenticatie, omdat het ook voor toegang tot veel andere applicaties wordt gebruikt. Het verhoogd de beveiliging van een account, en zelfs mocht een masterwachtwoord onderschept worden, dan maakt dit niet uit. Je moet namelijk altijd een extra code invoeren vanaf je smartphone voor toegang.

Biometrische authenticatie

Nog een perfecte manier om je account zo goed mogelijk te beveiligen, is met behulp van biometrische authenticatie. Hierbij gebruik je specifieke biologische kenmerken om toegang tot je account te krijgen, zoals bijvoorbeeld via gezichtsherkenning of vingerafdrukken. Omdat deze uniek zijn zal iemand anders nooit toegang kunnen krijgen.

Veilige backup en synchroniseren

Dit zorgt ervoor dat er altijd een veilige backup voor wachtwoorden is. Bovendien worden ze gesynchroniseerd over meerdere apparaten. Alle gegevens in de cloud zijn zodoende versleuteld en het wordt onmogelijk voor andere om hier toegang tot te krijgen, net als met alle bovenstaande beveiligingsmaatregelen het geval is.

Probeer Password Boss

Hoe te beginnen

Een van de klachten over veel van dit soort software is dat deze vaak maar moeilijk te installeren is. In deze review hebben we echter goed nieuws voor je, want binnen een paar stappen is dat met deze tool geregeld. Het installeren van de software is binnen enkele ogenblikken geregeld. Daarna zul je een account aan moeten maken en eventueel een abonnement toevoegen, als je deze nog niet hebt. Daarbij krijg je van het programma zelf allerlei handige tips en tricks over hoe je alles het beste kunt gebruiken.

password boss reviews

Functies

Wat vooral indruk maakt bij Password Boss is het grote aantal functies waar deze tool over beschikt. Uiteraard geldt dat des te uitgebreider het pakket is wat je kiest, des te meer functies je hebt om over te beschikken. Hieronder zie je een overzicht van een aantal van de meest belangrijke en relevante functies van Password Boss.

Wachtwoorden toevoegen

Alle wachtwoorden en login gegevens waarvan je denkt dat deze belangrijk zijn kunnen eenvoudig worden toegevoegd. Als je het een keer opslaat wordt het automatisch verzonden naar alle apparaten, zodat je overal vandaan toegang hebt tot alles waarvan je wilt dat Password Boss de wachtwoorden beheert.

password boss review

Importeren en exporteren wachtwoorden

Waar Password Boss vooral in uitblinkt is het vereenvoudigen van wachtwoordbeheer. Daar hoort het makkelijk en snel kunnen importeren en exporteren van wachtwoorden bij. Er is een CSV import tool waarmee je onder andere wachtwoorden vanuit databases, servers, applicaties en websites kunt importeren.

Genereren wachtwoorden

Password Boss kan je helpen om sterke en niet te breken wachtwoorden te genereren. Hiervoor is er een speciale wachtwoord generator waarmee je voor de websites waarvoor je dat wilt wachtwoorden kunt genereren en deze direct op kunt slaan. Vervolgens wordt het direct ingevoerd de volgende keer dat je de betreffende website zult bezoeken.

Automatisch wachtwoorden opvullen

Wanneer je in een inlogscherm komt waarvan je de wachtwoorden hebt opgeslagen, worden deze automatisch ingevuld. Daardoor hoef je ten eerste niet steeds tientallen verschillende wachtwoorden te onthouden. Ten tweede scheelt het je veel tijd en irritatie met het invoeren van login gegevens.

Wachtwoordsterkte controleren

Alleen wachtwoorden aanmaken en opslaan, wil niet zeggen dat je volledig veilig bent. Het gaat er ook om dat deze wachtwoorden sterk genoeg zijn en daardoor niet te kraken. Met het controleren van de wachtwoordsterkte helpt Password Boss je een handje zodat je zeker weet dat je optimaal beveiligd bent.

Test Password Boss

Overige functies

Naast de belangrijke bovengenoemde functies zijn er nog een aantal aanvullende, zeer bruikbare mogelijkheden bij Password Boss. Goede voorbeelden hiervan zijn beveiligde notities, offline toegang, OCR scannen, speciale contacten die je in kunt stellen voor noodgevallen, en het opslaan van creditcards en bankinformatie. Daarmee krijg je hier ook toegang voor mocht je deze een keer vergeten. Password Boss gaat dus stukken verder dan alleen het beheren voor wachtwoorden voor online applicaties, PC’s en mobiele apparaten.

Bruikbaarheid

Indien je ten volste gebruik wilt maken van het platform van Password Boss, is hier enige oefening wel voor nodig. Dat komt niet op de laatste plaats omdat er zoveel functionaliteiten zijn. Toch is de gebruikersinterface goed en duidelijk. Mocht je als beginner vooral voor een aantal relatief eenvoudige zaken deze wachtwoord beheerder gaan gebruiken, dan zul je weinig problemen ervaren om dit onder de knie te kunnen krijgen.

Compatibiliteit

Hoe ontzettend fijn een tool als Password Boss ook is, het heeft weinig zin als het niet compatibel is met veel apparaten en besturingssystemen. Maar dat is uiteraard wel het geval. Zo werkt het op alle bekende besturingssystemen zoals Windows, macOS en Linux en Android en iOS voor smartphones. Daarnaast kan het ook worden gebruikt op verschillende browser extensies zoals Windows, macOS, Android, iOS. Er hoeft geen app geïnstalleerd te worden.

password boss reviews

Test Password Boss

Klantenservice

Wanneer je met een vraag over je account of de software zit, is Password Boss op verschillende manieren te bereiken. De klantenservice krijgt in vele andere reviews goede beoordelingen, en terecht. Er is een uitgebreide kennisbank met veelgestelde vragen en hulp artikelen en video’s. Mocht je echter specifieke ondersteuning verlangen, dan kun je een contactformulier invullen en een ticket aanmaken, waarna je vrijwel altijd binnen maximaal enkele uren antwoord krijgt. Dat maakt het ontbreken van een live chat functie en telefonische ondersteuning daarom helemaal geen probleem.

Vergelijkingen en alternatieven

Het beste kunnen we de kwaliteit van Password Boss misschien wel weergeven door het te vergelijken met een aantal directe concurrenten. Daarom hebben we gekeken naar Dashlane en NordPass, twee andere wachtwoord beheerder aanbieder. Kijk hier naar het resultaat van deze vergelijking.

Password Boss vs. Dashlane

Bij het vergelijken van Password Boss en Dashlane, zoals bij de beoordeling in dit artikel, valt vooral op dat beide partijen op verschillende platformen goede scores krijgen. Daarnaast richten ze zich beide voornamelijk op kleinere ondernemingen. Een groot pluspunt van Password Boss ten opzichte van deze concurrent is dat ze scherpere prijzen aanbieden.

Password Boss vs. NordPass

NordPass is een zeer bekende aanbieder als wachtwoordbeheerder met een uitgebreid pakket aan functies. Net las Password Boss scoren ze hoog in de meeste recensies. Een wezenlijk verschil is echter wel dat de klantenservice iets beter gewaardeerd wordt. Ook zijn er erg handige instructievideo’s terwijl deze bij NordPass ontbreken.

Conclusie

Als je op zoek bent naar een wachtwoordbeheerder als bedrijf of particulier, is Password Boss een uitstekende optie. Deze staat in onze top 5 van beste applicaties voor het beheren van wachtwoorden. Dit komt onder andere door de prima beveiliging, vele bruikbare functies, en de relatief scherpe prijs. Daarmee heeft Password Boss alles in huis wat je van een goede wachtwoord beheerder mag verwachten.

8.2 Total Score

Alle bekende wachtwoordbeheer taken kunnen ermee geregeld worden en er zijn veel geavanceerde functies.

Pieter Jansen
8
Eenvoudige interface
7.5
Betrouwbare software
7
Goede beveiliging
6
PROS
 • Makkelijk te installeren en gebruiken
 • Veel sterke functies zoals wachtwoorden delen en auto-opvullen
 • Ongelimiteerde wachtwoorden en gebruikers met Premium abonnement
 • Ondersteund importeren van gegevens van andere wachtwoord beheerders
CONS
 • Geen automatische wachtwoord updates
 • Klantenservice is niet optimaal
Avatar photo

Thijs heeft een bachelorgraad in Communicatiewetenschappen met een specialisatie in Online Marketing van de Universiteit van Amsterdam. Hij is een ervaren internetmarketeer met uitgebreide kennis over diverse internetgerelateerde onderwerpen. Met zijn technische achtergrond kan hij een breed scala aan onderwerpen behandelen. Thijs begrijpt dat onze lezers vaak geen technische achtergrond hebben, daarom is zijn doel om de informatie begrijpelijk en toegankelijk te maken voor een breed publiek. Hij is gepassioneerd om complexe concepten op een eenvoudige manier over te brengen, zodat lezers zijn expertise gemakkelijk kunnen begrijpen en ervan kunnen profiteren. U kunt contact opnemen met Thijs via e-mail: thijs@privacyenbescherming.be

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

PrivacyEnBescherming.be