Eenvoudig uw IP adres aanpassen 2024

Waarom zou u dat willen? In dit artikel gaan we het hebben over hoe u uw IP-adres wijzigen kunt. Het aanpassen is namelijk nog lang niet zo lastig. We gaan u exact uitleggen welke stappen u kunt nemen om dit te doen.

gratis VPN uitproberen
IP adres veranderen met ExpressVPN?

Verander uw IP-adres gratis met 's werelds beste VPN!

Bijgewerkt: 12 April, 2024

Wat is een IP-adres?

IP Adres veranderen kunt u beschermen. Een IP-adres is een uniek. IP staat voor Internet Protocol. Dit is een algemene, overkoepelende regelgeving die bepaalt in welk format data wordt verzonden via het internet of binnen een lokaal netwerk.

In essentie zijn IP-adressen identificatie methode die er voor zorgt dat data kan verstuurd worden tussen toestellen binnen een netwerk. Ze bevatten ook geografische locatie-informatie zodat u wanneer u zicht niet afschermt traceerbaar bent.

ip adres veranderen

Het internet heeft namelijk een manier nodig om te weten welke data waar vandaan komt. Via IP-adressen kan het internet verschillende computers, routers en websites van elkaar onderscheiden. IP-adressen zorgen hiervoor en zijn een belangrijk deel van hoe het internet werkt. Er zijn enkele belangrijke privacy-redenen waarom u uw IP adres zou veranderen.

Hoe vind ik mijn internet adres?

Om uw IP-adres te vinden kunt u gebruik maken van onze handige IP-adres tool. Met deze tool ziet u uw exacte IP-adres zoals andere websites en apps hem ook zien.

Hoe kan ik mijn adres veranderen?

Je IP adres veranderen kan verschillende voordelen met zich meebrengen. De kans is dan ook groot dat u op deze pagina belandt bent omdat u “mijn IP adres wijzigen” of “verander IP adres” als zoekterm heeft ingetypt bij Google. Een IP-adres wijzigen of aanpassen is totaal niet lastig.

We zullen u dan ook vertellen hoe u dit kan doen op verschillende besturingssystemen. Uw IP adres veranderen doet u vrij eenvoudig op verschillende toestellen.

Hoe IP adres veranderen op Windows?

Uw IP adres veranderen op Windows is gemakkelijk. Hiervoor volgt u gewoon de volgende stappen:

1. Klik op Start –> Instellingen –> Configuratiescherm.
2. In het configuratiescherm dubbelklikt u op Netwerk Instellingen.
3. Klik met de rechtermuisknop op Lokale Verbinding.
4. Klik op Eigenschappen.
5. Selecteer Internet Protocol (TCP/IP) en klik vervolgens op Eigenschappen.
6. Selecteer Gebruik het volgende IP-adres.
7. Vul de waarden IP-adres, Subnet Mask en Default gateway in goed genoeg.
8. Klik op OK binnen het Lokale Netwerk Instellingen scherm. Het is niet nodig uw PC te herstarten.

Verander IP adres op Mac

Om een IP-adres wijzigen op een Mac-besturingssysteem mogelijk te maken volgt u deze stappen:

1. Klik op het Apple-icoon linksonder –> Systeemvoorkeuren –> Netwerk.
2. Selecteer een verbinding uit de lijst (Ethernet).
3. Klik op Configureer IPv4 en kies een van de twee opties:

  • Voor automatisch IP-adres klikt u op Via DHCP.
  • Voor handmatig klikt u op: Handmatig en vult u vervolgens een subnet masker, routerp-adres en het adres van uw DNS-server in.

IP adres aanpassen op Android

Verander IP adres op Android door de volgende stappen te volgen:

1. Navigeer naar Android Instellingen.
2. Ga naar Draadloos & Netwerken.
3. Klik op je actieve Wi-Fi-verbinding.
4. Klik op Netwerk Aanpassen.
5. Klik op Geavanceerde Opties.
6. Klik op Verander IP adres.

Hoe IP adres veranderen op iOS toestellen

Verander IP adres op iOS devices door de volgende stappen te volgen:

1. Ga naar iOS toestel Instellingen.
2. Klik op Wi-Fi.
3. Navigeer naar Netwerk.
4. Klik op IPv4 Adres.
5. Klik op Configureer IP.
6. Vul IP-adres in.

ip adres veranderen

Je IP veranderen op verschillende manieren

U zou natuurlijk uw internetaanbieder kunnen vragen of zij uw IP adres aanpassen kunnen.  Echter zijn er enkele manieren om zelf uw IP-adres wijzigen mogelijk te maken. We zullen de voor- en nadelen van iedere methode hieronder bespreken.

Wijzigen IP adres met VPN

Verreweg de beste methode om uw IP-adres wijzigen door te voeren, is het gebruiken van een VPN. VPN staat voor Virtual Private Network. Een VPN versleuteld data en verbergt uw IP-adres door uw netwerkactiviteit door een beveiligde keten van servers te laten gaan.

Met een VPN verbergt u uw online-identiteit volledig, zelfs op publieke Wi-Fi netwerken. Alleen met een VPN kunt u echt veilig en volledig anoniem surfen.

Van alle VPN’s die we getest hebben, is ExpressVPN de beste methode om uw IP adres aanpassen. Dit is ‘s werelds beste en veiligste VPN-aanbieder. U kunt ExpressVPN de eerste 30 gratis testen ExpressVPN heeft namelijk een 30 dagen niet goed, geld terug garantie.

U sluit simpelweg een VPN-abonnement af op de ExpressVPN website. Mocht u niet tevreden zijn met de aangeboden service, zegt u uw VPN-contract binnen de eerste 30 dagen. ExpressVPN doet niet moeilijk, ze stellen geen vragen en zullen uw betaling terugstorten op uw bankrekening binnen enkele werkdagen.

Proxy Server

Allereerst kan men een proxyserver gebruiken. Een Proxyserver is een computer of ander toestel dat dataverkeer tussen netwerken en protocollen vertaalt. Het is eigenlijk een soort tussenserver die de eindgebruikers scheidt van de bestemmingen waarnaar ze surfen.

ip adres veranderen

Bezoek ExpressVPN
Meer besparen tot het einde van April 2024

Proxyserver bieden verschillende soorten functies. Zo zijn ze behoorlijk veilig en waarborgen ze de digitale privacy van de gebruiker. Toch zijn proxyservers niet 100% veilig. Een proxyserver analyseert namelijk nog steeds traffic, waardoor gevoelige informatie als creditcardgegevens en logindata nog steeds kan worden uitgelezen.

Tor Browser

De Tor Browser gebruikt het Tor-netwerk om uw identiteit en privacy te beschermen. Gebruik van het Tor-netwerk heeft twee voordelen. Ten eerste kan uw internetaanbieder en anderen op uw lokale netwerk, niet zien wat u doet online, inclusief webadressen en data-input van invulvelden. Ten tweede kunnen de eigenaren van websites en apps die u gebruikt zien dat u Tor gebruikt, maar niet wie en waar u echt bent.

Tor Browser is specifiek ontworpen zodat websites niet kunnen doen aan fingerprinting. Dit wil zeggen: precies weten wie u bent, gebaseerd op uw browserinstellingen.

Tor is eigenlijk een netwerk van virtuele tunnels die lopen door willekeurige servers. Deze servers worden ook wel relays genoemd. De laatste relay in dit circuit, ook wel de exit relay genoemd, zendt uiteindelijk uw data naar het publieke internet.

Hoewel Tor een veilige oplossing lijkt, werken ze met Onion URL’s. Je weet nooit exact op welke websites u terecht komt. Bovendien kan de entry relay, wel zien wie en waar u bent.

Waarom zou ik mijn IPadres wijzigen?

U kunt uw IP adres aanpassen om verschillende redenen. De voornaamste redenen waarom mensen hun IP adres veranderen willen zijn als volgend:

  • Het stoppen van ongewenste, te gerichte reclame. Niemand wilt op Google even zoeken naar een bepaald product en vervolgens dagenlang op Facebook, Google, YouTube en zelfs per e-mail bestookt worden met gerichte reclame. Tegenwoordig gaan cookies- en reclametrackers zo ver dat ze exact alles opslaan wat u maar zoekt. Dit wordt door velen als onwenselijk gezien.
  • Het verbergen van uw daadwerkelijke locatie. Niet iedereen hoeft te weten waar u bent. Naast dat dit simpelweg inbreuk op privacy is, kan dit ook gevaarlijk zijn. Denk bijvoorbeeld aan hackers, stalkers en andere vormen van cybercriminaliteit.
  • Het maskeren van uw dataverkeer ten op zichte van uw internetaanbieder. Uw internetaanbieder hoeft niet te weten wat u allemaal doet. Want wat er gebeurd er eigenlijk met al deze informatie? U heeft hier geen inzage in en ook dit is opnieuw onwenselijk.
  • Uzelf beschermen tegen spionage van de overheid. Van iedereen op de gehele wereld, hoeft vooral de overheid niet te weten wat u allemaal doet. Voordat u het weet wordt u ergens ten onrechte van beschuldigd of wordt u voor het gerecht gedaagd zonder gegronde reden. Dit kan al gebeuren door per ongeluk op een verkeerde link te klikken.
  • Het omzeilen van censuur. Als u een digital nomad bent of blogger, kunt u te maken hebben met digitale censuur. Er zijn veel landen als Rusland, China, Thailand etc. waar er een strenge censuur heerst wat mbt het publiceren van eigen artikelen op het internet. Zelfs het beantwoorden van vragen op Quora en YouTube comments plaatsen valt hieronder.

Bezoek ExpressVPN
Meer besparen tot het einde van April 2024

Conclusie

Als u via Google op de zoekterm veranderen van IP adres op deze pagina bent beland, heeft u waarschijnlijk een reden uw IP-adres te wijzigen. Wat die exacte reden is hoeven we van privacyenbescherming.be niet precies te weten. Wel hebben we u diverse oplossingen gegeven om uw IP-adres wijzigen mogelijk te maken.

Naar onze mening is het gebruiken van een ExpressVPN de veiligste methode. Eventueel zou u een combinatie van maatregelen kunnen nemen. Gebruik bijvoorbeeld een VPN in combinatie met een proxyserver. Ook een VPN gebruiken over het Tor-netwerk kan oplossing bieden.

Meer informatie over privacy en bescherming op het internet kunt u vinden op onze homepage.

blogger Jesper

Jesper heeft zijn bachelorgraad behaald in Informatiewetenschappen aan de Universiteit van Utrecht. Hij staat bekend als een absolute expert als het gaat om VPN's en alles wat daarmee te maken heeft. Op jonge leeftijd bleek Jesper al een echte speurneus te zijn, altijd klaar om een zaak aan te pakken en alle puzzelstukjes samen te brengen. Tegenwoordig zet Jesper zijn kwaliteiten in als cyber security expert in ons team. Met Jesper als waardevolle aanvulling kunnen we de meest relevante informatie voor u analyseren en presenteren. U kunt contact opnemen met Jesper via e-mail: jesper@privacyenbescherming.be.

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

PrivacyEnBescherming.be