SiteLock VPN, Review 2024

sitelock vpn

Bij het uitkiezen van een VPN is het belangrijk dat een bedrijf betrouwbaar is, zoals SiteLock. Het Amerikaanse bedrijf dat in 2008 is opgericht staat bekend om haar securityproducten. Sinds kort biedt het ook een VPN-service aan. Wij hebben deze voor je getest en de resultaten lees je in onze SiteLock review.

Het is niet moeilijk om te zien waarom SiteLock een plek in de top 100 van Amerikaanse security bedrijven heeft als je gebruikmaakt van de SiteLock VPN zal je daar achter komen.

Gratis ExpressVPN
30 dagen volledige VPN Gratis

14 April 2024

SitelockVPN review

De SiteLock VPN maakt gebruik van OpenVPN en IKEv2 protocollen, met 128- of 256-bit encryptie en een kill switch. Daarbovenop heeft SiteLock een netwerk met meer dan 1000 servers in 20 landen op meer dan 40 locaties met topsnelheden. Helaas biedt de VPN niet veel ruimte voor configuratie, maar heeft in plaats daarvan heeft de SiteLock VPN app wel een super gebruiksvriendelijke interface. Er is jammer genoeg weinig keuze als het om betaalmethoden gaat, en er is helaas ook geen gratis proefperiode of een geld terug-garantie, wat best een dealbreaker kan zijn.

Lees onze hele SiteLock review voor meer info.

VPN SiteLock  | Privacy en security

Jurisdictie

SiteLock is gevestigd in de Verenigde Staten. Deze hebben geen wetten over het verplicht bewaren van gegevens, maar zoals is gebleken uit de onthullingen van Edward Snowden voert de VS enorme massasurveillance operaties uit.

Snowden’s openbaringen en het beruchte Lavabit incident laten duidelijk zien dat Amerikaanse veiligheidsdiensten zich maar al te graag richten op tech bedrijven die hun klanten privacy beloven. Om medewerking te verkrijgen schuwen de veiligheidsdiensten het niet om agressief te werk te gaan.

Logs

De algemene SiteLock privacy policy behandelt alleen dataverzameling op de website (en dat is vrij veel data), niet die van het gebruik van de VPN. Het enige wat ze aangeven is dat ze zich aan de GDPR-richtlijnen houden voor inwoners van de EU.

Gelukkig is er wel een gedetailleerde privacy policy over de VPN. Deze krijg je te zien bij de gebruikersvoorwaarden zodra je de VPN SiteLock wil installeren. Wel jammer dat deze ergens staat waar de meeste mensen zomaar doorheen klikken, maar deze policy is wel een stuk duidelijker en geruststellender:

“SiteLock garandeert een strenge no-logs policy voor VPN Services, wat betekent dat de activiteit tijdens het gebruik van de VPN Services aangeboden wordt door geautomatiseerde technische processen en niet gemonitord, opgenomen, gelogd, opgeslagen of doorgestuurd wordt aan een derde partij. We bewaren geen verbindingstijdstippen, sessie-informatie, gebruikte bandbreedte, traffic logs, IP-adressen of andere data.”

Eigenschap Waarde
Zero-logs? De data is veilig
Werkt met torrents? Deze aanbieder is niet veilig
Netflix US, UK, FR, CA, AU, DE
Multi-login 5 gelijktijdige connecties
Aantal landen 70+
Supported OS Android, iOS, Windows, MacOs, Linux, Chrome, Router
Geld terug garantie 30 dagen
Protocols OpenVPN, IKEv2
Data verkeer Onbeperkt
Encryptie Sterk: Military AES 256 bits
IP Adressen Onbekend
Servers 1,000+

Prijzen

sitelock Prijzen

De standaardprijs voor de SiteLock VPN review is $9,99 per maand, maar mocht je een abonnement voor langere tijd willen nemen, kun je profiteren van kortingen. Voor een twee jaar lopend abonnement betaal je bijvoorbeeld 40% minder per maand. Er is helaas geen gratis proefperiode. Je kunt wel binnen 30 dagen je geld terugvragen, maar alleen als er een probleem lijkt te zijn met de service.

Geld terug-garantie

Hoewel je niets vindt over geld terug-garanties op de prijzenpagina, kun je van SiteLock toch je geld teruggestort krijgen. Je kunt de klantovereenkomst hierover vinden onder “Terms of Service” onderaan de website. Vandaaruit scroll je een beetje naar beneden en klik je op “Customer Agreement”.

De klantovereenkomst is voor het laatst geüpdate in februari 2019 en bestaat uit 34 hoofdstukken. Hoofdstuk 16 gaat over het resistutiebeleid. Hierin wordt aangegeven dat je het bedrag van je abonnement (deels) terug mag vragen binnen 30 dagen, met schriftelijke reden, mits de service niet naar behoren werkt en je de servicevoorwaarden niet geschonden hebt.

VPN SiteLock | Technische beveiliging

sitelock Gebruiksgemak

De Windows app gebruikt standaard het IKEv2 protocol, maar je kunt ook kiezen voor OpenVPN met maximaal AES-256-CBC encryptie. De Mac app gebruikt IKEv2. Android heeft als standaard OpenVPN. Bij de iOS app is dat IKEv2, maar hier kun je ook nog kiezen voor L2TP/IPsec.

We hebben Site Lock benaderd voor uitgebreidere informatie over de encryptietypes maar…

VPN Sitelock | Klantenservice

De klantenservice zou per telefoon of e-mail met het contactformulier 24/7 bereikbaar moeten zijn. Inwoners van de Verenigde Staten kunnen het telefoonnummer gratis bereiken, maar internationale klanten hebben dit geluk helaas niet. Voor onze SiteLock review hebben we zelf contact gezocht met het bedrijf via het formulier op de website, maar inmiddels zijn we twee weken verder en hebben we nog steeds niks van ze gehoord…

De website van Site Lock is helemaal gefocust op de beveiligingssoftware die ze aanbieden, er is maar weinig te vinden over de VPN. Ook de VPN-salespagina geeft alleen vage informatie.

Kun je Netflix kijken met de SiteLock VPN?

Beide de BBC iPlayer en Netflix US gaven ongebruikelijke errors tijdens het gebruik van de SiteLockVPN. Het kwam erop neer dat geen van beide streamingsites het deden.

Gebruiksgemak

sitelock interface

SiteLock VPN-apps zijn er voor Windows, macOS, Android en iOS. Als je er niet uitkomt is er ook een PDF-handleiding beschikbaar, maar meestal is dit niet nodig. Linux, routers en andere derde partij VPN apps worden niet ondersteund.

Conclusie SiteLock Review

Onze eerste indruk van de SiteLockVPN was niet overwegend positief. Het is best een prijzige service vergeleken met andere VPN-services, met maar weinig features. Het helpt ook niet mee dat er geen gratis proefperiode en maar weinig informatie te vinden is om je te oriënteren op het product.

Nazorg is belangrijk als je een VPN-abonnement afsluit. Daarom vonden we het erg jammer dat we ondanks onze mail nooit antwoord gekregen hebben van de klantenservice van Site Lock. We hopen dat de Site Lock klantenservice per telefoon wel beter bereikbaar is, maar voor mensen buiten de VS is dit nogal duur.

Door de VPN zelf werden we daarentegen wel positief verrast. Hoewel SiteLock een Amerikaans bedrijf is, is hun no-logs privacy policy super. Tijdens onze tests detecteerden we ook op geen enkel platform IP-lekken, wat ook fantastisch is. Het enige minpuntje is dat de MacOS app geen kill switch heeft in tegenstelling tot de Windows app.

De snelheden variëren wat, afhankelijk van de kwaliteit van het servernetwerk en de afstand tot de VPN-locatie. Dat gezegd hebbende was de snelheid indrukwekkend hoog op SiteLock servers in de VS.

De SiteLock VPN is een nieuwe toevoeging aan de lijn van Site Lock services en producten. De VPN heeft een goede basis maar voelt nog prematuur aan. De SiteLock VPN belooft zeker wat als hij de juiste updates krijgt…….

6.5 Total Score
SiteLock VPN

Gebruikersgemak
5.5
Stabiliteit netwerk
5.5
Prijs
4.5
Aantal beschikbare server landen
5
Flexibiliteit gebruik
5
PROS
  • Torrenten is toegestaan
  • Goede snelheden
  • Er wordt niet gelogd
CONS
  • Geen (gratis) proefperiode
  • Geen garantie op Netflix en andere streaming sites
  • Geen kill switch op de mobiele apps
  • Weinig verschillende ondersteunde apparaten
blogger Jesper

Jesper heeft zijn bachelorgraad behaald in Informatiewetenschappen aan de Universiteit van Utrecht. Hij staat bekend als een absolute expert als het gaat om VPN's en alles wat daarmee te maken heeft. Op jonge leeftijd bleek Jesper al een echte speurneus te zijn, altijd klaar om een zaak aan te pakken en alle puzzelstukjes samen te brengen. Tegenwoordig zet Jesper zijn kwaliteiten in als cyber security expert in ons team. Met Jesper als waardevolle aanvulling kunnen we de meest relevante informatie voor u analyseren en presenteren. U kunt contact opnemen met Jesper via e-mail: jesper@privacyenbescherming.be.

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

PrivacyEnBescherming.be