Dashlane vs. 1Password: De winnaar van 2024!

Wilt u graag een wachtwoord manager gebruiken om uw persoonlijke gegevens en inlog gegevens op een veilige manier te kunnen beschermen? Twijfelt u tussen de diensten van Dashlane 1Password? Lees dan deze uitgebreide vergelijking waarin we beide diensten uittesten en met elkaar vergelijken.

Probeer Nu Uit!
Bewaar uw wachtwoorden met Dashlane!

Vergeet nooit meer een wachtwoord en laat deze automatisch invullen door de diensten van Dashlane! Hiermee kun je al je wachtwoorden en betalingsgegevens op een zeer veilige manier opslaan en automatisch overal laten invullen! Probeer het nu uit met een 30 dagen geld terug garantie!

Laatst geupdate op: 7 June 2024

De vergelijkingstabel tussen 1Password Dashlane

Criteria Dashlane 1Password
Prestaties Gewonnen Verloren
Toepassingen Gewonnen Verloren
Beveiliging Gewonnen Verloren
Klantendienst Gelijk Gelijk
Prijzen Gewonnen Verloren

Dashlane of 1Password: Een korte inleiding

Deze vergelijking heeft het over verschillende wachtwoord managers die u zou kunnen gebruiken. Om u meer informatie te geven over de verschillende opties die we in deze vergelijking gebruiken, geven we u een korte inleiding over de diensten en de bedrijven die deze diensten voorzien.

Dashlane

Dashlane is een online wachtwoord manager die te gebruiken is door iedereen. Het software bedrijf dat deze software uitbracht werd in 2009 opgericht en bracht de wachtwoord manager voor het eerst uit in 2012. Dashlane werkt op verschillende apparaten, we hebben het hier later in deze blog nog over!

Dashlane 1Password vergelijking

1Password

1Password is een wachtwoord manager die door het bedrijf AgileBits Inc. uitgebracht werd en werd in 2006 voor de eerste keer beschikbaar. Met deze dienst kunt u uw wachtwoorden op een veilige manier beschermen. Lees er meer over in deze blog.

1Password Dashlane vergelijking

Beveiliging

Wanneer u een wachtwoord manager gebruikt, wilt u er natuurlijk ook zeker van zijn dat al uw wachtwoorden op een veilige manier opgeslagen worden en goed beveiligd worden zodat derde partijen hier niet makkelijk aan kunnen komen. Wanneer het aankomt op 1Password Dashlane, zal Dashlane de duidelijke winnaar zijn.

Versleuteling

De wachtwoord manager Dashlane zal al uw wachtwoorden en betalingsgegevens op een 256-bit AES  versleuteling niveau kunnen versleutelen. Dit is hetzelfde niveau van versleuteling die de meest populaire VPN diensten gebruiken om de gegevens van gebruikers veilig te houden. Ook 1Password zal 256-bit AES versleuteling gebruiken om uw wachtwoorden bij te houden.

“Zero-Knowledge” politiek van de organisaties

Wanneer u voor Dashlane of 1Password kiest zullen uw persoonlijke gegevens niet gezien kunnen worden door de bedrijven zelf. Zowel 1Password Dashlane gebruiken namelijk een ‘Zero-Knowledge’ politiek. Dit betekent dat de bedrijven geen informatie over de klanten zullen opslaan. Zo kunt u er dus zeker van zijn dat zelfs de medewerkers van deze organisatie’s niet aan uw wachtwoorden kunnen komen.

Dashlane interface

Twee factor Authenticatie

In deze 1Password vs Dashlane vergelijking hebben we ook de twee factor authenticatie uitgetest. Zowel Dashlane als 1Password heeft de mogelijkheid om uw wachtwoorden extra goed te beschermen door een 2 factor authenticatie optie te voorzien. Indien u deze inschakelt zult u naast het hebben van uw hoofdwachtwoord ook vaak nog een code van een ander systeem nodig hebben.

Biometrische Authenticatie

Een andere manier om uw wachtwoorden veilig te houden is door naast het hoofdwachtwoord ook een biometrische beveiliging op uw account te plaatsen. Dashlane vs 1Password hebben beide de mogelijkheid om de wachtwoorden ook nog te beveiligen met een biometrische beveiliging. Hierbij kunt u denken aan een vinger afdruk of aan gezichtsherkenning.

Beveiligde backup en synchronisatie

Wanneer u gebruik maakt van Dashlane, zult u zonder problemen op een veilige manier uw wachtwoorden tussen verschillende apparaten kunnen synchroniseren. Op deze manier hoeft u niet op ieder apparaat het wachtwoord opnieuw in te geven en kunt u meteen van overal gebruik maken van uw nieuw toegevoegd wachtwoord.

In deze 1Password vs Dashlane vergelijking hebben we ook de beveiligde back up toepassing van Dashlane uitgetest. Hiermee kunt u de bestanden van in uw Dashlane applicatie op een versleutelde manier in een bepaalde map plaatsen! Indien er dan iets mis gaat met een bepaalde computer zult u nooit al uw wachtwoorden kwijt zijn.

Probeer Dashlane nu

Bruikbaarheid van de programma’s

In deze 1Password vs Dashlane vergelijking hebben we de bruikbaarheid van beide diensten voor u uitgetest en met elkaar vergeleken. De diensten van Dashlane zijn hier de duidelijke winnaar in. Zo heeft de dienst namelijk een zeer eenvoudige en intuïtieve applicatie die door iedereen gebruikt zou kunnen worden. Het maakt dus niet uit of u voor de eerste keer een wachtwoord manager gebruikt of dat u al veel ervaring hierin heeft.

Echter zullen de applicaties van zowel Dashlane 1Password op een eenvoudige manier kunnen worden gedownload en geïnstalleerd op alle beschikbare apparaten.

Dashlane vs 1Password

Compatibiliteit

Wanneer u een wachtwoord manager gebruikt is het natuurlijk belangrijk dat u deze diensten op verschillende apparaten zou kunnen gebruiken. Wanneer u kiest voor Dashlane of 1Password zult u de diensten op verschillende soorten apparaten kunnen gebruiken.

Dashlane 1password hebben beide applicaties die u kunt installeren op Mac computer of op windows computers. Deze software zal ook worden ondersteund door de browsers op deze computers.

Echter kunt u met Dashlane ook nog een browser extensie installeren zodat u het programma niet persé op uw computer moet installeren.

Echter wordt 1Password ook ondersteund op computers met een Linux besturingssysteem waardoor in deze Dashlane 1Password vergelijking, 1Password zal winnen.

1Password Dashlane zijn ook beide beschikbaar in de App Store voor iOS apparaten en in de Google Play Store voor Android apparaten. Op deze manier zult u ook op uw tablet of op uw mobiele telefoons toegang hebben tot al uw verschillende wachtwoorden.

Prijzen en abonnementen

In deze 1Password vs Dashlane vergelijking hebben we natuurlijk ook de abonnementen voor u vergeleken. Voor veel mensen is het namelijk belangrijk hoeveel de diensten kosten om uw persoonlijke gegevens op een veilige manier op te kunnen slaan.

Tussen 1Password Dashlane is Dashlane de winnaar op dit vlak. Om dit aan te kunnen tonen geven we u de uitleg over de verschillende abonnementen die u zou kunnen afsluiten voor deze diensten:

Abonnementen Dashlane

iedereen zal in principe gebruik kunnen maken van de diensten van Dashlane, ze hebben namelijk een gratis abonnement waarmee je oneindig veel wachtwoorden op 1 apparaat kunt opslaan. Dit is de perfecte manier voor u om gebruik te kunnen maken van de diensten voordat u een abonnement zou moeten afsluiten. De verschillende abonnementen waar u voor kunt kiezen bij Dashlane zijn:

  • Gratis abonnement: Dit is het gratis abonnement waarmee u op 1 apparaat al uw wachtwoorden veilig kunt houden.
  • Advanced abonnement: Met dit abonnement krijgt u alle toepassingen van het gratis abonnement, maar u kunt zich ook inloggen op een ongelimiteerd aantal apparaten. Een extra toepassing bij deze dienst is het Dark Web Monitoring.
  • Premium: Het meest uitgebreide abonnement waar u voor kan kiezen is het Premium abonnement. Hierbij krijgt u alles van in het Advanced abonnement, maar u zult ook nog toegang krijgen tot een VPN dienst om hun online privacy nog beter te kunnen beschermen.
  • Friends and family: De mensen die meerdere mensen in hun gezin hebben of die met vrienden samen een abonnement af willen sluiten kunnen best gaan voor dit abonnement. Zo krijgt u namelijk tot 10 premium accounts met alle mogelijkheden voor elke gebruiker.

Naast deze normale abonnementen zijn er ook nog abonnementen voor bedrijven om de wachtwoorden van medewerkers veilig te kunnen houden.

Abonnementen 1 Password

In deze 1password vs Dashlane vergelijking hebben we ook de abonnementen van 1password bekeken. Deze organisatie bied 2 verschillende persoonlijke plannen aan waar u voor zou kunnen kiezen:

  • 1Password: het standaard abonnement waarmee u toegang heeft tot alle diensten van 1Password!
  • 1Password Families: Het familie plan waar u tot 5 gezinsleden gebruik kunt laten maken van de wachtwoord manager. Iedereen heeft een eigen account en zal kunnen genieten

Probeer Dashlane nu

Geld terug garantie

Wilt u graag Dashlane of 1Password uitproberen, maar wilt u niet meteen aan een abonnement vastzitten? Dan kunt u best gebruik maken van de diensten van Dashlane! Bij 1Password Dashlane heeft u een gratis proefperiode waarin u de dienst volledig kunt uittesten.

U krijgt namelijk een 14 dagen gratis proefperiode bij 1password Dashlane geeft u een 30 dagen geld terug garantie. U kunt Dashlane dus langer uitproberen zonder vast te zitten aan het abonnement waar u voor gekozen heeft.

Dashlane of 1Password: Toepassingen

In deze review hebben we ook Dashlane 1Password extra toepassingen met elkaar vergeleken om te kijken voor welke dienst u best kunt kiezen. Beide diensten geven namelijk verschillende extra toepassingen waar u gebruik van zou kunnen maken.

Indien u wilt kiezen tussen Dashlane of 1Password en u enkel kijkt naar de extra diensten, dan kunt u best kiezen voor Dashlane. Indien u een abonnement voor Dashlane afsluit, krijgt u namelijk ook toegang tot de VPN dienst van Dashlane, waardoor uw online privacy nog beter beschermt zal zijn.

1Password interface

1Password vs Dashlane: Hoe efficient is de klantendienst

Wanneer u een abonnement heeft bij een bepaalde dienst, wilt u er ook zeker van zijn dat de klantendienst zeer efficiënt werkt indien u problemen met de dienst ondervindt. Zowel Dashlane of 1Password hebben goede en efficiënte klantendiensten waar u gebruik van kunt maken.

Zo zijn er pagina’s waar u antwoorden op de meest gestelde vragen vindt, maar ook de informatie om contact op te kunnen nemen met de klantendienst!

Alles wat u moet weten over Dashlane 1Password

Het bijhouden van al uw wachtwoorden en het invullen van deze wachtwoorden op verschillende websites is niet altijd even veilig. Zo zijn er namelijk derde partijen die uw volledige internet gebruik kunnen volgen en zo ook aan uw gevoelige gegevens kunnen komen. Hiervoor zijn er wachtwoord managers, zoals Dashlane of 1Password, ontwikkeld die deze informatie op een veilige manier voor u kunnen bewaren en automatisch invullen.

In deze 1Password vs Dashlane vergelijking gaan we dieper in op de verschillen die er tussen de twee diensten zijn en welke dienst het beste is om te gebruiken. We hebben beide diensten op verschillende manieren vergeleken en uitgetest.

Over het algemeen zijn er grote verschillend tussen Dashlane 1Password, maar doordat Dashlane verschillende extra toepassingen zoals een gratis VPN dienst heeft en beter is in het beveiligen van uw gegevens, wordt Dashlane gezien als de betere keuze. Maak vandaag nog gebruik van onze exclusieve promotie en krijg een grote korting op een jaarabonnement van Dashlane!

Avatar photo

Thijs heeft een bachelorgraad in Communicatiewetenschappen met een specialisatie in Online Marketing van de Universiteit van Amsterdam. Hij is een ervaren internetmarketeer met uitgebreide kennis over diverse internetgerelateerde onderwerpen. Met zijn technische achtergrond kan hij een breed scala aan onderwerpen behandelen. Thijs begrijpt dat onze lezers vaak geen technische achtergrond hebben, daarom is zijn doel om de informatie begrijpelijk en toegankelijk te maken voor een breed publiek. Hij is gepassioneerd om complexe concepten op een eenvoudige manier over te brengen, zodat lezers zijn expertise gemakkelijk kunnen begrijpen en ervan kunnen profiteren. U kunt contact opnemen met Thijs via e-mail: thijs@privacyenbescherming.be

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

PrivacyEnBescherming.be